خواندن نماز هنگام تنگی وقت

خواندن نماز هنگام تنگی وقت
68738648375226115214.jpg;

اگرحیوان درنده ‏اى به ما حمله کرد و وقت نماز تنگ بود چه کنیم؟ فرمودند: با همان وضعى که دارید نماز بخوانید، گرچه پشت به قبله باشد.
شیوهروان تفسیرآیات قرآن عظیم الشان، توسط حجت الاسلام والمسلمین قرائتی درتفسیر نور ایشان جمع شده است که در اینجا به تفسیر یک آیه در موضوع یاد خدا می پردازیم:
فَإِنْخِفْتُمْ فَرِجالاً أَوْ رُکْباناً فَإِذا أَمِنْتُمْ فَاذْکُرُوا اللَّهَکَما عَلَّمَکُمْ ما لَمْ تَکُونُوا تَعْلَمُونَ (البقرة/۲۳۹)‏
پساگر (از دشمن یا خطرى) بیم داشتید، پیاده یا سواره (به هر شکل که مى‏ توانید نماز گزارید) و آنگاه که ایمن شدید خدا را یاد کنید، همانگونه که آنچه را نمى ‏توانستید بدانید به شما آموخت.
نکته ‏ها:
در قرآن گاهى به جاى کلمه‏ ى «صلوة»، کلمه «ذکر» گفته شده است، چنانکه درباره نماز جمعه مى‏ فرماید: «فاسعوا الى ذکر اللّه» به سوى ذکر خدا بشتابید. و یا خداوند به موسى ‏علیه السلام مى ‏فرماید: «اقم الصلوة لذکرى»نماز را بپادار تا یاد من باشى. در این آیه نیز مراد از «فاذکروا اللّه» نماز است.
آرى، فلسفه و روح نماز، یاد خداوند است.
این آیه اشاره به نماز خوف دارد که در شرایط جنگى با احکام مخصوصى که در فقه آمده است، اقامه مى‏ شود.
در احادیث مى‏ خوانیم که پیامبر(ص) در جنگ احزاب با اشاره نماز خواندند و حضرت على‏(ع) در بعضى از جنگ‏ها دستور مى ‏دادند که هنگام جنگ با ایماء و اشاره نماز بخوانند. امام کاظم(ع) در جواب شخصى که پرسید: اگر حیوان درنده ‏اى به ما حمله کرد و وقت نماز تنگ بود چه کنیم؟ فرمودند: با همان وضعى که دارید نماز بخوانید، گرچه پشت به قبله باشد. (1)

پی نوشت:
1- تفسیر نمونه، ج‏۲، ص ۱۴۸ ونورالثقلین، ج‏۲، ص‏۲۳۹.
-تفسیر نور /حجت الاسلام و المسلمین قرائتى





[ دوشنبه 28 دی 1394  ] [ 6:13 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]