در چه سفری نماز کامل است؟

در چه سفری نماز کامل است؟

اخراج کارمندان مسلمان به دلیل اقامه نماز در آمریکا!


  شرط اول در نماز شکسته آنکه سفر او کمتر از هشت فرسخ شرعى نباشد پس کسى که رفتن و برگشتن او هشت فرسخ است اگر رفتن او کمتر از چهار فرسخ نباشد باید نماز را شکسته بخواند بنابر این اگر رفتن سه فرسخ و برگشتن پنج فرسخ باشد باید نماز را تمام کند و همچنین اگر بین دو محلى که فاصله آنها کمتر از چهار فرسخ است چند مرتبه رفت و آمد کند اگر چه روى هم رفته هشت فرسخ شود باید نماز را تمام بخواند.

شرط دوم از سفر آنکه از اول مسافرت قصدهشت فرسخ را داشته باشد، پس اگربه جایى که کمتر از هشت فرسخ است مسافرت کند و بعد از رسیدن به آن جا قصد کند جایى برود که با مقدارى که آمده هشت فرسخ شود، چون از اول قصد هشت فرسخ را نداشته باید نماز را تمام بخواند، ولى اگر بخواهد از آن جا هشت فرسخ برود یا چهار فرسخ برود و به وطنش یا به جایى که مى‏ خواهد ده روز بماند برگردد باید نماز را شکسته بخواند.
کسىکه نمى ‏داند سفرش چند فرسخ است مثلا براى پیدا کردن گمشده‏اى مسافرت مى ‏کند و نمى‏ داند که چه مقدار باید برود تا آن را پیدا کند باید نماز را تمام بخواند

شرط سوم: آنکه در بین راه از قصد خود برنگردد، پس اگرپیش از رسیدن به چهار فرسخ از قصد خود برگردد، یا مردد شود، باید نماز را تمام بخواند.
اگر بعد از رسیدن به چهار فرسخ از مسافرت منصرف شود چنانچه تصمیم داشته باشد که همان جا بماند یا بعد از ده روز برگردد یا در برگشتن و ماندن مردد باشد، باید نماز را تمام بخواند.

شرط چهارم در شکسته شدن نماز در سفر، آنکه نخواهد پیش از رسیدن به هشت فرسخ از وطن خود بگذرد، یا ده روز یا بیشتر در جایى بماند، پس کسى که مى‏ خواهد پیش از رسیدن به هشت فرسخ از وطنش بگذرد، یا ده روز در محلى بماند باید نماز را تمام بخواند و کسى که نمى ‏داند پیش از رسیدن به هشت فرسخ از وطنش مى‏ گذردیا نه،یا ده روز در محلى مى‏ ماند یا نه، باید نماز را تمام بخواند.

شرطپنجم از شکسته شدن نماز در سفر، آن که براى کار حرام سفر نکند، و اگر براىکار حرامى مانند دزدى سفر کند، باید نماز را تمام بخواند. و همچنین است اگر خود سفر حرام باشد،مثل آن که براى او ضرر داشته باشد، یا زن بدون اجازهشوهر سفرى برود که بر او واجب نباشد، ولى اگر مثل سفر حج واجب باشد، باید نماز را شکسته بخواند و سفرى که اسباب اذیت پدر و مادر باشد حرام است و انسان باید در آن سفر نماز را تمام بخواند و روزه هم بگیرد.

شرط ششم در نماز شکسته در سفر آنکه از صحرانشینهایى نباشد که در بیابانها گردش مى‏ کنند و هر جا آب و خوراک براى خود و حشمشان پیدا کنند مى مانند و بعد از چندى به جاى دیگر مى ‏روند پس صحرانشینها در این مسافرتها باید نماز را تمام بخوانند.


شرطهفتم در نماز شکسته در سفر آنکه شغل او مسافرت نباشد، بنابراین شتردار و راننده و چوبدار و کشتیبان و مانند اینها، اگرچه براى بردن اثاثیه منزل خودمسافرت کنند، در غیر سفر اول باید نماز را تمام بخوانند، ولى در سفر اول اگرچه طول بکشد، نمازشان شکسته است.(جزئیات بیشتر هم دارد که باید سوال شود)

شرط هشتم در نماز شکسته مسافر آنکه به حد ترخص برسد، یعنى ازوطنش یا جایى که قصد کرده ده روز در آنجا بماند، بقدرى دور شود که دیوار شهر را نبیند و صداى اذان آن را نشنود
پس در کمتر از حد ترخص و یا اگر بخواهد در محلى نماز بخواند که شک دارد به حد ترخص، یعنى جایى که اذان را نشنود و دیوار را نبیند رسیده یا نه، باید نماز را تمام بخواند

مسافرى که در بین مسافرت به وطنش رسیده ، تا وقتى در آن جا هست باید نماز را تمام بخواند و محلى را که انسان براى اقامت و زندگى خود اختیار کرده وطناوست چه در آن جا به دنیا آمده و وطن پدر و مادرش باشد، یا خودش آن جا را براى زندگى اختیار کرده باشد.

اگر مسافر بعد از رسیدن به هشت فرسخ، سى روز در محلى بماند و در تمام سى روز در رفتن و ماندن مردد باشد بعد از گذشتن سى روز اگر چه مقدار کمى در آن جا بماند باید نماز را تمام بخواند.


مسافرمى‏ تواند در مسجد الحرام و مسجد پیغمبر صلى الله علیه و آله و سلم و مسجدکوفه نمازش را تمام بخواند. ولى اگر بخواهد در جایى که اول جزو این مساجد نبوده و بعد به این مساجد اضافه شده نماز بخواند احتیاط مستحب آن است که شکسته بخواند اگر چه اقوى، صحت تمام است و نیز مسافر مى‏ تواند در حرم و رواق حضرت سید الشهدا علیه السلام بلکه در مسجد متصل به حرم نماز را تمام بخواند.

تذکر: با توجه به احکام متنوع نماز مسافر و اختلاف نظر مراجع در این موارد،بهتر است سوال به صورت جزئی و با ذکر مرجع تقلید پرسیده شود.

رساله مراجع،احکام نماز مسافر،م1272تا1356





[ دوشنبه 28 دی 1394  ] [ 6:16 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]