علل عدم حضور در مسجد و جماعات
علل عدم حضور در مسجد و جماعات
برایعدم حضور در جماعات و مسجد علل گوناگون است ، بعضی واقعاً عذر دارند و دلیلشان پذیرفتنی است ولی بسیاری از موارد بهانه هایی پوچ، بیشتر نیست از جمله: غفلت از پاداش های نماز جماعت ، بی رغبتی به جهت بد رفتاری برخی نمازگزارن در مسجد، همفکر نبودن با امام جماعت از نظر دیدگاه سیاسی ، عیب های احتمالی بستگان و نزدیکان امام جماعت ، طول کشیدن نماز جماعت ، رفتار متولیان و دست اندرکاران مسجد و...(قرائتی،1377،ص 222-221).
علاوهبر موارد مذکور که بیشتر در مورد نمازخوان ها است در مورد آن هایی که نماز نمی خوانند و به تبع آن در مسجد و جماعات نیز حاضر نمی شوند می توان به نتیجه تحقیقی اشاره کرد که بر اساس آن « بیش از 50% کسانی که مورد پرسش قرار گرفته اند که چرا نماز نمی خوانید؟
پاسخ داده اند که خدا به نماز ما نیازی ندارد» ( به نقل از محمدی عراقی، 1376، ص 68).
اگر این تحقیق صحیح باشد به ما یک چراغ راهنما می دهد و آن اینکه روی فلسفه نماز یا اسرار نماز بیشتر کار کنیم.(همان منبع).
در همین راستا مقام معظم رهبری می فرمایند: « برای تبیین ژرفای نماز و معرفی راز ها و زیبایی های آن ، دست به تلاش پی گیر و همه جانبه زده شود» (پیام به اجلاس ششم، 1376، ص6).
در حدیثی پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: اگر مردم ارزش اذان گفتن و شرکت در نماز جماعت را می دانستند ، برای این کار قرعه کشی می کردند(بحار الانوار ،ج 88 به نقل از جعفری، 1388، ص 73).
متاسفانه بسیاری از جوانان ما با این ارزش ها که پیامبر گرامی اسلام می فرمایند آشنا نیستند.
بنابراینیکی از وظایف و مسؤلیت های عمده در این راستا آشنا سازی جوانانی است که مسجدی نیستند با ارزش ها و اسرار و فلسفه نماز ، نماز جماعت و حضور در مسجد.
مطمئناًراهش سخنرانی در مسجد نیست بلکه باید پیامها در این زمینه در جاها موقعیتهایی جلوه گر شود که جوانانی که اهل نماز جماعت و مسجد نیستند حضور دارند.