ثبات روحی نماز گزار

 ثبات روحی نماز گزار

25070836564117798191.jpeg

درسایه آرامش و اطمینان روحی حاصل از نماز، انسان دارای روحی پرورش یافته و باثبات می‏شود. اهل نماز همیشه از خالق خویش درخواست می‏کنند که از راه و رسوم گمراهان و غضب‏شدگان درامان باشند:

اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقیمَ. صِراطَ الَّذینَ أَنْعَمْتَ عَلَیْهِمْ غَیْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَیْهِمْ وَ لاَ الضّالِّینَ. (حمد: 5 ـ 7)

شخصنمازگزار در سختی‏ها و راحتی‏ها یک حال ثابت دارد و همه چیز را از ناحیه خالق خود و بر اساس حکمت و خیرخواهی او می‏بیند و به علم و عدالت او ایمان دارد.

قرآن به نمونه‏هایی از ثبات روحی نمازگزاران اشاره می‏کند:

إِنَّاْلإِنْسانَ خُلِقَ هَلُوعًا إِذا مَسَّهُ الشَّرُّ جَزُوعًا وَ إِذا مَسَّهُ الْخَیْرُ مَنُوعًا إِلاَّ الْمُصَلِّینَ الَّذینَ هُمْ عَلی صَلاتِهِمْ دائِمُونَ. (معارج: 19 ـ 23)

انسانحریص آفریده شده‏است، هنگامی که به او شرّ رسد، جزع و بی‏تابی می‏کند و هنگامی که خیر به او برسد منع می‏کند (بخیل می‏شود)، مگر نمازگزاران (که چنین نیستند) و همیشه در سختی و فراخی حالی ثابت دارند.

همچنین خداوند یکی از ویژگی‏های اهل ایمان را این‏گونه توصیف می‏کند:

الَّذینَإِذا أَصابَتْهُمْ مُصیبَةٌ قالُوا إِنّا لِلّهِ وَ إِنّا إِلَیْهِ راجِعُونَ أُولئِکَ عَلَیْهِمْ صَلَواتٌ مِنْ رَبِّهِمْ. (بقره: 155 و 156)

آنکسانی که چون مصیبتی بر آنها وارد شود، گویند: ما از خدا هستیم و به سوی او می‏رویم، بر آنان صلوات و رحمت‏هایی از پروردگارشان خواهد بود.





[ دوشنبه 12 بهمن 1394  ] [ 1:50 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]