لزوم حفاظت از نماز در همه حال

لزوم حفاظت از نماز در همه حال
12228947684632456592.jpg;

   خوب، از سر باید بیشترین حفاظت را کرد. از نماز هم باید حفاظت کرد. «یُحافِظُونَ» جالب این است که در قرآن حفاظت برای چند چیز آمده است. یکی برای شهوت، یکی برای نماز، «لِفُرُوجِهِمْ حافِظُون‏» (مؤمنون/5) یعنی شهوتشان را حفظ می‌کنند. «عَلى‏ صَلاتِهِمْ یُحافِظُونَ» (معارج/34) «حافِظُون»، «یُحافِظُونَ» حفاظت از شهوت، حفاظت از نماز. هردو هم یک کلید دارد. دوای شهوت همسر است.
خوبحالا یک چیزی را آدم خواسته باشد فرهنگ بشود باید مرتب این را تکرار کند. اگر یک کسی تشنه‌اش است. باید آب به او داد. شما بگو: آقا، حالا آقاجان تشنه‌ات است.خوب صبر کن انشاالله لیسانست را بگیر بعد به تو آب می‌دهم. اینپدر و مادر چه پدر و مادری است که می‌گویند: صبر کن لیسانس بگیر بعد آبت می‌دهم. همسر عطش انسان است. دختر و پسر برای ازدواج عطش دارند. دختر جان لیسانست را بگیر. لیسانست را بگیر یعنی چه؟ آب می‌خواهد. پسرجان لیسانست رابگیر. کسانی که می‌توانند حالا یک کسی نمی‌تواند ما کار نداریم.

«وَ الَّذین‏» چه می‌گوید؟ «لا یَجِدُونَ نِکاحا» (نور/33) قرآن هم گفته افرادی که امکان برایشان نیست، «فَلْیَسْتَعْفِف‏» (نساء/6)خوب او باید خودش را نگه دارد. اما آنکسی که پدرش اتاق بالا دارد، می‌تواند... حالا خانه دربست نباشد. خانه‌ی دربست می‌خواهی چه کنی؟ مگر در یک اتاق نمی‌شود زندگی کرد؟ شاید 90 درصد مردم اول زندگی‌شان در یک اتاق زندگی کردند. یک تک اتاق که داری. خوب ازدواج کن.
حالا وقتی می‌گویند: ازدواج کن معنایش این نیست که بعد از 9 ماه هم خانمت را زایشگاه بفرستی. بچه‌دار شدن باشد بعد. ولی ازدواج را، می‌توان بین ازدواج و بچه‌دار شدن سالها جدایی بیفتد. ولی سعی کنیم گناه نکنیم. اگر پدر و مادری بتواند بچه‌اش را عروس کند و داماد کند وطفره برود، به امید اینکه لیسانس بگیرد، فوق لیسانس بگیرد، خانه‌اش تمام شود، نمی‌دانم چه بشود؟ چه بشود؟ اول دخترعمه‌هایش عروس شوند. اول پسرخاله‌هایش عروس شوند. این حرف‌های چرند و پرند پایش به هیچ‌جا بند نیست.
بابا تشنه‌اش است. حالا صبر کن بگذار مردم آب بخورند بعد به شما آب می‌دهم. بابا! الآن تشنه اش است خوب به او آببده. اگر یک دختر و پسری زمینه‌ی ازدواج هست پدر و مادر این... چقدر آیه داریم در قرآن، کسانی که «یَصُدُّونَ عَنْ سَبیلِ اللَّه‏» (اعراف/45) ازدواج سبیل الله است. ولذا کسانی که به جای ازدواج دنبال کارهای دیگر می‌روند قرآن می‌گوید: «یقطعون سبیل» «یقطعون سبیل» {یَقْطَعُونَ ما أَمَرَ اللَّه} (بقره/27) ‏ یعنی اینها راه خدا را قیچی می‌کنند. بیراهه می‌روند. «یقطعون سبیل» می‌گوید.

پس وقتی می‌گوید: راه «یقطعون سبیل»راه خدا را قطع می‌کنند، پیداست ازدواج سبیل الله است. و پدر و مادری که مانع شود، یا هر تشکیلاتی که مانع شود فامیل، برادر، خواهر، اصلاً برادر بزرگ نباید مانع شود. حالا یک کسی برادر بزرگ ازدواج نکرد. خوب همه برادرهاباید در صف بایستند؟ خواهر بزرگ، نمی‌خواهد ازدواج کند. خواهرهای بعد چرا در صف بایستند؟ چه کسی گفته است؟ مبنای حرف چیست؟ اگر شما تشنه ات شد، می‌گویی: آقا صبر کن اول او آب بخورد بعد من، بعد...اگر او آب نخورد آنوقت شما بگویی: نه! پس من هم یک دوسالی صبر می‌کنم، بعداً که ایشان آب خورد ما آب می‌خوریم. اصلاً حرف بی منطق است. حرف غلط است. دو چیز آدم را حفظ می‌کند. یکی نماز، «تَنْهى‏ عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْکَر» یکی ازدواج! ازدواج هم آدم را از فحشا و منکر باز می‌دارد.

آنکسکه می‌خواهد در ماهواره ببیند و عکسش را ببیند و cd و سکس و اینها را ببیند، خوب عروس کنارش هست. خودش را می‌بیند. چرا برود عکسش را از ماهواره ببیند؟ همسر حلال می‌بیند. چرا عکس حرام ببیند؟ اگر کسی وقت ازدواجش است و پدر و مادر می‌توانند ازدواج دهند، به بهانه‌ی اینکه جهازیه‌اش تمام شود، کامل شود. لیسانسش، مدرکش کامل شود. خانه‌اش کامل شود. اگر مرتب طفره برویمبه این دلیل‌ها حدیث داریم اگر دختر و پسر خلافی کردند، پدر و مادر هم در گناه شریک است. دین فقط به نماز و روزه نیست. به حج و عمره نیست.
دین باید بچه‌هایمان را نجات بدهیم. خیلی مهم است قرآن و اسلام نماز و همسر را کنار هم گذاشته است. چند جا در اسلام نماز و همسر با هم است. یک جا پیغمبرفرمود: من از دنیا چند تا چیز را دوست دارم. زن را دوست دارم. نماز هم دوست دارم. آخر پیغمبر زن و نماز را کنار هم می‌گذارد؟ یعنی چه؟در قرآن می‌بینیم «عَلى‏ صَلاتِهِمْ یُحافِظُونَ» (معارج/34) «لِفُرُوجِهِمْ حافِظُون‏»«یحافظون» «حافِظُون» یک تعبیر را هم برای شهوت آورده است. هم برای نماز. هردو را «حافِظُون و یُحافِظُونَ» هردو را پیغمبر می‌گوید: من دوست دارم. هردو «تَنْهى‏ عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْکَر» هستند.
منبع: پایگاه مرکز فرهنگی درسهایی از قرآن





[ پنج شنبه 29 بهمن 1394  ] [ 4:41 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]