نماز مساوی با دین
نماز مساوی با دین

در خطبه یکصد و ده نهج البلاغه امام علی (ع) در مقام بیان بهترین و نزدیک ترین راه هایی که انسان می تواند به خالق خویش برسد، می فرماید:
«إَّ أفضلَ ما توَسَّلَ بِهِ المتوسِّلونَ إلی اللهِ سُبحانه الایمان باللهِ و بِرَسولِه... و إقامُ الصلوةِ فَإنَّها المِلَّةُ...» بی گمان برترین وسیله ی توسل جستن به خدای سبحان... بر پا نمودن نماز به عنوان آیین امت اسلام است.
امیر مؤمنان در این بیان نماز را که یکی از دستور ها و جزئی از دین اسلام است. به عنوان تمام آیین معرفی کرده است که نشان دهنده اهمیت و نقش نماز در اسلام است.
امیر مؤمنان (ع) در این بیان، نماز را که یکی از دستور ها و جزئی از دین اسلام است به عنوان تمام ایین معرفی کرده است که نشان دهنده اهمیت و نقش نماز در اسلام است.
این نماز و روزه و حج و جهاد هم گواهی دادن است از اعتقاد
از این کلام امام این گونه استفاده می شود که هر چند نماز یکی از فروع دین اسلام محسوب می شود و از اصول دین نیست؛ اما از آن جا که نشانه و علامت مسلمانی است و اقامه نماز و ارتباط هستی مطلق موجب می شود که احکام دیگر زنده بماند، از آن به عنوان تمام دین یاد شده است.
این مطلب در فرمایشات دیگر آن حضرت نیز به صورت های گوناگون بیان شده است؛ مانند این که اگر قبول شود اعمال دیگر نیز پذیرفته خواهد شد و اگر نماز قبول نشود اعمال دیگر مورد توجه قرار نمی گیرد.
نهج البلاغه
[ جمعه 14 اسفند 1394 ] [ 7:01 AM ] [
فروزان ]