براي تشويق فرزندان به نماز نبايد آنها را سرزنش كرد
براي تشويق فرزندان به نماز نبايد آنها را سرزنش كرد
بايد رفتارهاي مذهبي در خانه تقويت شود چراكه اين امر سبب مي شود تا تبليغات ديگران خنثي شود و اين كار در واقع نوعي تشويق است.
علاقه نشان دادن خود والدين به رفتارهاي مذهبي از مواردي است كه سبب مي شود تا فرزندان به امور ديني ترغيب شوند بنابراين والدين بايد در رفتار خود نشان دهند كه با عشق و علاقه نماز خوانده و اعمال ديني را انجام مي دهند.
محاوره و گفتگو سومين راهكار براي تشويق فرزندان به اعمال ديني است و اينگونه فرزندان انگيزه براي انجام آن كار پيدا مي كنند.
نشان دادن جلوه هاي زيبايي اعمال ديني مانند نماز سبب مي شود تا فرد با رغبت بيشتري تمايل به خواندن نماز داشته باشد.
بايد توجه داشته باشيم كه علاقه به نماز اشتياق را ايجاد مي كند و براي اين ايجاد علاقه، بايد مطالعات خود را نسبت به نماز بيشتر كرد تا از اثرات و اسرار نماز آگاه شد و امروز شاهد هستيم كه كودكان و نوجوانان براي خواندن نماز به دنبال اثرات علمي آن هستند.
براي تشويق فرزندان به امر نماز نبايد آنها را سرزنش كرد و در واقع بايد ابتدا آنها را نمازدان و سپس نمازخوان كرد و براي اين منظور نيز كتبي در زمينه نماز وجود دارد كه مي شود براي فرزندان خريداري كرده تا آنها مطالعه كنند.
والدين بايد از زيبايي هاي نماز براي فرزندان شان صحبت كنند و هرچه رفتار محبت آميزي در اين راستا صورت گيرد، اثر آن بيشتر مي شود.
حجت الاسلام محمد محمدحسینی مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین