نیت و تکبیر آغاز نماز، دری به روی اقتدار انسان است
نیت و تکبیر آغاز نماز، دری به روی اقتدار انسان است
نیت آغاز نماز، دری به روی اقتدار انسان است، پیامبر اکرم(ص) فرموده است: « هر پدیدهایی را زینتی هست و زیور اسلام و مؤمن، نماز است، نمازهای پنجگانه را همواره پاس بدارید که ستون دین است و خیر و نکویی هر دوجهان در آن است .»
حضرت امیرالمؤمنین(ع) نیز درباره نماز بسیار سفارش کردهاند، حساسیت نماز تا جایی است که حضرت امیرالمؤمنین(ع) در هنگام شهادت فرمود: « بر شما بادبر شما باد نماز ! که قوام و دوام دینتان در آن است و بهترین عمل و ستون دین است.»
ابوبصیر روایت میکند:« در لحظات پایانی عُمر امام صادق(ع) به منزل ایشان رفتم، امام دستور داده بود همه خویشاوندان جمع شوند چون وصیت مهمی دارند، هنگامیکه همه جمع شدند، فرمود: « بدانید شفاعت ما شامل حال سهلانگاران نماز نمیشود.»
حضرت فاطمه زهرا(س) از پدر گرامیشان روایت کردهاند، گرفتاریهای دنیا و آخرت سهلانگاران نماز را چنین برشمرده است :« اینها به پانزده گرفتاری، شش گرفتاری در دنیا سه گرفتاری در مرگ، سه گرفتاری در قیامت، سه گرفتاری در جهان آخرت میشوند.»
این افراد، برکت از روزیشان گرفته میشود اگرچه درآمد دارند اما درآمدشان درراههایی صرف میشود که گرفتاریشان چاره نمیگردد، هر عمل خیری که انجام دهند، بدون ادای درست نماز، عمل نیکشان پذیرفته نمیشود، پروانه پذیرش عمل خیر، ادای نماز است.
سهلانگاران در نماز، دعایشان مستجاب نمیشود و خوشی و بهرهای از دعا ندارند و دعای صالحین در حق ایشان نخواهد بود،. در قبر، آزار میبینند و قبرشان تاریک است و در جهان آخرت، محاسبه سختی در پیش دارند.
عدهای هم هستند که گاهی نماز میخوانند و گاهی نمیخوانند، جایگاهشان طبقهای از طبقات جهنم است، حدیث نبوی میفرماید:« مواظبت کنید نمازتان تباه نگردد، کسانی که نمازشان را تباه کنند، حشرونشرشان با قارون و هامان است و خداوند آنان را با منافقین، به طبقهای از طبقات جهنم میفرستد.»
حجتالاسلام سید محمدباقر هاشمی