داستانی زیبا درباره آموزش نماز به کودکان
داستانی زیبا درباره آموزش نماز به کودکان
روزی از سهل شوشتری که از عرفای بزرگ و اهل کرامات بود پرسیدند چگونه به این مقام و مرتبه رسیدی؟ او پاسخ داد: من در کودکی نزد دائی ام زندگی می کردم، وقتی هفت ساله بودم، نیمه شب ادرار به من فشار آورد، بناچار از رختخواب برخاستم و به دستشوئی رفتم. وقتی برگشتم که بخوابم، دایی ام را دیدم که رو به قبله نشسته، عبایی به دوش کشیده، عمامه ای دور سرش پیچیده و مشغول نماز خواندن است............
داستانی زیبا درباره آموزش نماز به کودکان
روزی از سهل شوشتری که از عرفای بزرگ و اهل کرامات بود پرسیدند چگونه به این مقام و مرتبه رسیدی؟ او پاسخ داد: من در کودکی نزد دائی ام زندگی می کردم، وقتی هفت ساله بودم، نیمه شب ادرار به من فشار آورد، بناچار از رختخواب برخاستم و به دستشوئی رفتم. وقتی برگشتم که بخوابم، دایی ام را دیدم که رو به قبله نشسته، عبایی به دوش کشیده، عمامه ای دور سرش پیچیده و مشغول نماز خواندن است. از حالت او خوشم آمد، کنارش نشستم تا نمازش تمام شد، آنگاه از من پرسید: پسر، چرا نشسته ای؟ برو بخواب.
گفتم: از کار شما خوشم آمده و می خواهم پهلوی شما بنشینم.
گفت: نه، برو بخواب.
رفتم و خوابیدم. شب بعد نیز از خواب بیدار شدم. وقتی از دستشوئی برگشتم، باز هم دائی مشغول نماز خواندن بود. کنارش نشستم.
به من گفت: برو بخواب
گفتم: دوست دارم هر چه شما می گویید، من هم تکرار کنم.
دایی ام مرا رو به قبله نشانید و گفت: یک مرتبه بگو یا حاضر و یا ناظر.
من هم تکرار کردم. سپس دائی گفت: برای امشب کافی است، حالا برو بخواب.
این کار چند شب تکرار شد و هر شب عبارت: یا حاضر و یا ناظر را چند بار تکرار می کردم. کم کم وضو گرفتن را هم آموختم و پس از آن که وضو می گرفتم، هفت بار می گفتم: یا حاضر و یا ناظر.
بالاخره کار به جایی رسید که من بدون این که نزد دائی بروم، خودم قبل از اذان صبح بیدار می شدم و پس از نماز تسبیح به دست می گرفتم و پیوسته تکرار می کردم: یا حاضر و یا ناظر و از این کار حظ روحانی می بردم تا این که به این مقام و مرتبه رسیدم.(1)
این عالیترین شیوه ای است برای آنکه فرزندانمان در آینده مرد خدا شوند و از شب زنده داران واقعی به حساب آیند و ذخیره معنوی برای ما باشند. اگر فرزند ما شخص صالح و متعبدی بشود نتیجه اش این خواهد بود که حداقل می گویند که خدا پدرش را بیامرزد که چنین فرزندی را پرورش و تربیت نموده است و اما بالعکس خدای نکرده فرزند ما ممکن است موجب سر شکستگی مان در جامعه گردد، حال شما بگوئید فرزند نماز خوان خوب است یا بی نماز؟
1) روشهای پرورش احساس مذهبی نماز صفحه 20 (توحید و نبوت آیة الله دستغیب شیرازی).
منبع : کتاب داستانها و حکایتهای نماز (1) نویسنده : رحیم کارگر محمدیاری