چگونه وضو بگیریم؟

http://www.axgig.com/images/26071602181573377141.jpg

امام رضا (علیه السلام) فرمود: «كسی كه به عبادت خدای بزرگ می ایستد، باید خود را از آلودگی‌ها پاك كند، از سستی و بی حالی دور باشد و با وضو، خود را برای سخن‌گفتن با خدای توانا، پاك و آماده سازد.»
چگونه وضو بگیریم؟
1- ابتدا نیت می‌کنیم که برای اطاعت دستور خداوند، وضو می‌گیریم.
2- صورت را از بالا به پایین، از جایی كه موی سر روییده، تا چانه می شوییم.
3- سپس دست راست را از آرنج تا نوك انگشتان، از بالا به پایین می شوییم.
4- دست چپ را نیز مانند دست راست می شوییم.
5- با رطوبتی كه بر دست مانده، جلوی سر را مسح می كنیم؛ یعنی دست را بر سر گذاشته و كمی به طرف پیشانی می كشیم.
5- پس از مسح سر، پای راست را از نوك انگشتان تا برآمدگی روی پا مسح می كنیم.
6- پای چپ را مانند پای راست مسح می كنیم و به این ترتیب وضوی خود را به پایان می‌رسانیم.
احكام وضو
1- شستن داخل بینی و دهان و مقداری از لب و چشم كه هنگام بستن، دیده نمی شود، واجب نیست، ولی برای آن كه یقین كند از جاهایی كه باید شسته شود چیزی باقی نمانده، واجب است مقداری از آن را هم بشوید.
2- اگر برای مسح، رطوبتی در كف دست نمانده باشد، نمی تواند دست را با آب دیگری، تر كند بلكه باید از اعضای دیگر وضو مثلاً از صورت رطوبت بگیرد و با آن مسح كند.
3- رطوبت دست باید به قدری باشد كه بر سر و پا اثر بگذارد.
4- اگر رطوبت كف دست به اندازه مسح سر باشد، می تواند سر را با همان رطوبت مسح كند و برای مسح پاها از اعضای دیگر وضو رطوبت بگیرد.
5- بین دست و سر یا پاها باید چیزی مانند چادر و كلاه یا جوراب و كفش فاصله نباشد، هر چند رقیق و نازك باشد. (مگر در حال ناچاری)
6- محل مسح باید پاك باشد، پس اگر نجس باشد و نتواند آن را آب بكشد باید تیمم كند.

منبع : آشنایی با اسلام برای نوجوانان نویسنده : حاج شیخ محسن قرائتی

 





[ سه شنبه 23 شهریور 1395  ] [ 6:02 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]