من به خدا ايمان دارم، پس چه نيازی به خواندن نماز هست؟
من به خدا ايمان دارم، پس چه نيازی به خواندن نماز هست؟
دوستم می گوید: «من به خدا ايمان دارم، پس چه نيازي به خواندن نماز هست» ! جواب او چيست؟
- بسیارند کسانی که گمان می کنند ایمان دارد ولی از آن بی بهره هستند. هر ادعایی یک نشانه ای برای اثبات لازم دارد. قرآن می فرماید: نشانه ایمان واقعی، اقامه نماز و انفاق در راه خدا هست. « آنان که نماز را اقامه کرده و از آن چه بدانان روزي داديم، در راه خدا انفاق مي کنند، مؤمن واقعي هستند.»
- عمل صالح جزئي از ارکان ايمان و يا شرطِ لازم آن است. امیرالمؤمنین فرمودند: ایمان (سه جزء دارد و) بر شناخت با قلب، اقرار با زبان، و عمل با اعضاء و جوارح استوار است. بنابراین بی نماز که ایمان خود را با عمل نشان نمی دهد، یا ایمان واقعی ندارد یا ایمان ناقص دارد.
- چگونه ایمان به خدا دارد کسی که دستورات خدا را زیر پا می گذارد؟ امام صادق(ع) فرمودند: «کسي که به دستور هاي الهي عمل کند، مؤمن است.» پس ادعاي ايمان بدون عمل به دستور هاي الهي، دروغ است.
- عبارت « آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ» پنجاه بار در قرآن تکرار شده است، یعنی خداوند از ما ایمان و عمل صالح را با هم خواسته است و هر یک بدون دیگری سبب خسران آخرتی خواهد شد. « انسانها همه در زيانند؛ مگر كسانى كه ايمان آورده و اعمال صالح انجام دادهاند».
- «الَّذينَ يُقيمُونَ الصَّلاةَ وَ مِمَّا رَزَقْناهُمْ يُنْفِقُونَ؛ أُولئِكَ هُمُ الْمُؤْمِنُونَ حَقًّا...» ؛ (انفال : 3 و4)
- وَ [قَدْ] سُئِلَ عَنِ الْإِيمَانِ فَقَالَ الْإِيمَانُ مَعْرِفَةٌ بِالْقَلْبِ وَ إِقْرَارٌ بِاللِّسَانِ وَ عَمَلٌ بِالْأَرْكَانِ ؛ (نهج البلاغة (للصبحي صالح) ؛ 508 ؛ حکمت 227)
- «مَنْ عَمِلَ بِمَا أَمَرَ اللَّهُ فَهُوَ مُؤْمِن» ؛ (بحار الأنوار،ج72، ص 236 )
- « إِنَّ الْإِنْسانَ لَفي خُسْرٍ؛ إِلاَّ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ...» ؛ (عصر : 2و 3)
[ چهارشنبه 27 بهمن 1395 ] [ 7:09 AM ] [
فروزان ]