چرا برخی از امام جماعت ها براي خواندن نماز پول دريافت مي کنند؟
چرا برخی از امام جماعت ها براي خواندن نماز پول دريافت مي کنند؟
درست است که گرفتن پول برای اقامه نماز شرعاً جايز نيست و حرام است امّا امام جماعت براي خواندن نماز پول دريافت نميكند بلکه براي مقدمات نماز مثل هزینه رفت و آمد پولی را می گیرد.
به پاسخ مقام معظم رهبري به اين سوال توجه کنید: «پول گرفتن براي اصل نماز جايز نيست ولي بايد توجه داشته باشيد که معمولا اين پول براي مقدمات آن از قبيل کرايه ماشين يا پول بنزين و امثال ذلک مي باشد لذا اشکال ندارد.
در نتیجه :
اولاً: براي نماز كسي وجهي دريافت نميكند و اخذ چنين پولي حرام است.
ثانياً: اكثر روحانيت چيزي حتي بعنوان هزينه هاي رفت و آمد نيز دريافت نميكنند مانند كساني كه در مساجد و حسينيه هاي عمومي نماز اقامه ميكنند.
ثالثاً: در شركتها و ادارات و منازل اگر نماز جماعت برپاشده و امام جماعت چيزي دريافت ميكند بابت هزينه رفت و آمد است نه خود نماز.
رابعاً: هزينه روزمره زندگي روحانياني كه در ادارات و كارهاي اجرايي دولتي اشتغال ندارند بايد به گونه اي تأمين شود كه اين راه تداوم داشته باشد چه اينكه تا كنون مردم از اين قشر حمايت كرده اند.
خامساً: توصیه وجدان و اخلاق به روحاني این است كه حدالامكان هزينه هاي خود را از جاي ديگر تأمين كن و براي اقامه نماز جماعت چيزي دريافت نكن ولي توصیه آن به مردم این است که هزينه هاي رفت و آمد كسي را كه از راهي دور براي اقامه نماز جماعت به اينجا ميآيد تأمين كنيد.
«امام خامنه ای ؛ اجوبه الاستفتاءات ؛ سوال 568»
بر خلاف تصور بسیاری از مردم، هيچ مبلغي از دولت دريافت نميكنند و هزينه زندگي آنان با اندك شهريه اي كه از طرف حوزه علميه و مراجع به آنان پرداخت ميكنند اداره ميگردد براي تداوم اين راه بالأخره بايد هزينه هاي زندگي تأمين شود.
البته اين مسئله را با هديه اي كه در ماه رمضان و يا محرم مردم از بين خود براي روحاني جمع آوري ميكنند اشتباه نگيريد در اين موارد مردم از خود چيزي را بعنوان نذر یا هديه به روحاني پرداخت می کنند.