🍀 استدلال شيعه بر اينكه در وضوء ـ بر خلاف اهل سنت ـ دستها را از آرنج به پايين مي‏شويد چيست؟

http://uupload.ir/files/is23_1.jpg

🍀 استدلال شيعه بر اينكه در وضوء ـ بر خلاف اهل سنت ـ دستها را از آرنج به پايين مي‏شويد چيست؟

1. قرآن مى ‏گويد: «فَاغْسِلُوا وُجُوهَكُمْ وَ أَيْدِيَكُمْ إِلَى الْمَرافِق‏» (1)؛ «... دستهاى خود را تا آرنج بشوييد».
سوال این است که هدف از آوردن کلمه «إلى المرافق» چيست؟ آيا هدف «تعيين محدوده شستن» مي باشد، يا «شیوه شستن از نوك انگشتان تا به آرنج» مي باشد؟!

🌹 دقت در آيه گويا آن است كه مراد «تعیین محدوده شستن» است چرا كه واژه «يد» در زبان عربي نسبت به چند قسمت از اين عضو به كار مي رود از جمله:
أ. انگشتان.
ب. از انگشتان تا مچ دست.
ج. از انگشتان تا آرنج.
د. از انگشتان تا كتف.
مثلاً «يد» در آيه سرقت «وَ السَّارِقُ وَ السَّارِقَةُ فَاقْطَعُوا أَيْدِيَهُما» (2)؛ «دستِ مرد دزد و زن دزد را قطع كنيد!» به معنای «انگشتان» از نظر شيعه و «مچ دست» از نظر اهل سنت بكار رفته است.

🌹 همچنین در آية «فَتَيَمَّمُوا صَعيداً طَيِّباً فَامْسَحُوا بِوُجُوهِكُمْ وَ أَيْديكُمْ مِنْهُ» (3)؛ «با خاك پاكى تيمم كنيد! و از آن، بر صورت‏ و دستها بكشيد!» به معنای «تا مچ دستان» مى‏ باشد.
بنابراين با توجه به استعمالات گوناگون لفظِ «يد»، لفظ «إلى المرافق» آمده تا «محدوده شستن» را مشخص کند، یعنی فاصله سر انگشتان تا آرنج است نه كمتر و نه بيشتر.

🌹 و اما اينكه چگونه بشوييم، از بالا آغاز كنيم يا بر عكس، آن را بر عهده خود انسان نهاده است و مسلماً در نظافت دستها از بالا شروع مى ‏كنند نه از پايين.
مثلاً هنگامي كه صاحبِ خانه به رنگ‏كار مى‏ گويد: اين اتاق را تا سقف رنگ كن. آن چيزي كه از اين جمله مي فهمیم اين است كه مراد بيان محدوده رنگ كاري مي باشد نه بيان اينكه رنگ كار از پائين ديوار تا به سقف شروع به رنگ كاري نمايد چراكه بطور طبيعي كار از بالا آغاز مى‏ شود نه بر عكس.

📚 (1)(مائده : 6)
(2)(مائده : 38)
(3)(مائده : 6)🍀







[ چهارشنبه 20 دی 1396  ] [ 5:57 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]