نماز شیعه شبیه نماز پیامبر (صلی الله علیه و آله) است یا نماز اهل سنت؟ 🌻

http://uupload.ir/files/63pe_1.jpg

🌷﷽؛
 نماز شیعه شبیه نماز پیامبر (صلی الله علیه و آله) است یا نماز اهل سنت؟ 🌻

این ‌گونه که امروز شیعه می‌خوانند و اما دلیل این سخن را در ضمن دو نکته بیان می‌کنیم:
🍃
1. حدود صد سال، نگارش احادیث پیامبر (صلی الله علیه و آله) در بین اهل سنت ممنوع بود؛ در نتیجه بیشتر روایات آنها، پس از آن دورۀ ممنوعیت صدساله، نوشته شده‌اند که بسیاری از همراهان پیامبر از دنیا رفتند.
🍃
لذا اهل سنت بسیاری از روایات خود را نه از زبان کسانی که پیامبر را دیده و با او هم‏نشینی کرده بودند؛ بلکه از زبان کسانی که صحابۀ پیامبر (صلی الله علیه و آله) را دیده بودند (تابعان) دریافت کرده‌اند.
🍃
در حالی ‏که امامان شیعه، سیره و سنت پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) را از همان آغاز، نسل به نسل و بدون کم و زیاد چه به صورت نوشته و چه به صورت شفاهی به امام بعد از خود و نیز یاران نزدیک و نیز دیگر شیعیان منتقل کردند. بنابراین ارزش و اعتبار روایات شیعه و اطمینان به صحت و درستی آنها که از زبان فرزندان معصوم پیامبر (صلی الله علیه و آله) دریافت کرده‌اند، بیش از روایات اهل سنت است که راویان آنها انسان‌ بوده‌اند و ممکن‏الخطا و بعضی از آنها نیز انسان‌هایی مغرض و فریبکار بوده‌اند. در نتیجه، شیوۀ نماز خواندن شیعه همان نحوه نماز خواندن پیامبر (صلی الله علیه و آله) است.
🍃
2. همین وقفۀ صد ساله در نگارش حدیث در بین اهل سنت و عواملی دیگر سبب شده است که اهل تسنن دربارۀ شیوۀ نماز خواندن پیامبر (ص) اختلاف نظرِ فاحشی داشته باشند و این دلیل محکمی بر تحریف سنت رسول خدا (ص) در روایات آنان است؛ برای مثال در برخی روایات اهل سنت دست روی دست گذاشتن در نماز برای رسول خدا گزارش نشده است، در حالی که امامان معصوم شیعه که بیان‏کنندۀ حقیقی سنت رسول خدا هستند، این کار را بدعت و حرام و عمل مجوس (1) دانسته‌اند و فقهای شیعه نیز در این مورد اختلاف ندارند و همه آن را حرام و موجب باطل شدن نماز دانسته‌اند؛ بر خلاف فقهای اهل سنت که برخی همچون مالکی‏ها مستحب نمی‏دانند و برخی مستحب می ‏دانند.
🍃
(1)عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ(ع)قَالَ: "قُلْتُ لَهُ‏ فَصَلِّ لِرَبِّكَ و انْحَرْ قَالَ النَّحْرُ الِاعْتِدَالُ فِي الْقِيَامِ أَنْ يُقِيمَ صُلْبَهُ و نَحْرَهُ و قَالَ لَا تُكَفِّرْ فَإِنَّمَا يَصْنَعُ‏ ذَلِكَ‏ الْمَجُوس"‏ (کلینی، اصول کافی، ج‏3، ص336).

 







[ چهارشنبه 20 دی 1396  ] [ 6:41 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]