🌼 چگونه از راه فطرت مي توان بي نماز را نماز خوان کرد؟ 🌼
🌼 چگونه از راه فطرت مي توان بي نماز را نماز خوان کرد؟ 🌼
✨ 1. حسّ نیاز به یاری و کمک
همه انسانها دارای فطرت الهی می باشند لذا می توانید این گونه سوال را مطرح نمائید که:
برخي از مسائل است كه تنها به دست خدا بوده و هيچ بشري نمي تواند در آن دخل و تصرف كند مانند طول عمر و سلامتي، كمي يا زيادي روزي و یا اینکه زندگی انسان دچار فراز و نشیب های گوناگون می شود که غیر از خدا پناهگاهی ندارد.
✨ از او بپرسید در چنین مواقعی می خواهد دست به دامن چه کسی بشود؟ از غیر خدا که کاری بر نمی آید.و اگر می خواهد از خدا استمداد کند، آیا می تواند از خدایی که به دستوراتش گوش نداده بخواهد که او به حرفش گوش کند و خواسته اش را برآورده سازد؟!
✨ پس انسان باید یک راهی را جهت ارتباط بین خود و خدا برای خود باز بگزارد تا بتواند در چنین مواقعی به درگاه الهی التماس کند و بهترین راه همان نماز می باشد.
🌸 2. حسّ سپاسگذاری در برابر نعمت
از ویژگی های فطری هر انسان تشکر و سپاسگذاری در مقابل نعمت است. فطرت انسان خواهان تشكر از ولى نعمت است. پیامبر خدا فرمودند: «انسان بر اساس دوستى و محبت كسى كه به انسان احسان كند، آفريده شده است» (1) و از آنجا كه خداوند خالق ماست و همه نعمتها و بركات زندگى ما از آنِ اوست. بنابر اين لازم است به اقتضاى تكليف فطرى از او تشكر كنيم. رسول خدا (صلی الله علیه و آله) بهترین تشکر از خداوند را نماز معرفی فرموده اند.
🌸 امام سجاد (علیه السلام) فرمودند: «آنقدر پيامبر در نماز ايستاد تا قدم هايش ورم كرد چنان در روزه دارى تشنه ميشد آب دهانش خشك مي گرديد، گفتند يا رسول الله مگر خداوند وعده مغفرت به شما نداده است؟ مي فرمود آیا بنده شكرگزار خدا نباشم؟
خداى را سپاس بر نعمت و آزمايشش و او را ستايش از ابتدا تا انتهاى روزگار بخدا سوگند اگر اعضايم قطع شود و چشمانم بر روى سينه ام بيفتد هنوز سپاس يك دهم از يك نعمت از نعمت هاى بى شمارش را نكرده ام ستايش تمام ستايشگران به پايه يك نعمت او نمی رسد.» (2)
📚 (1) (بحار الأنوار ج74، ص 142)
(2) (بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج46 ؛ ص : 54)