درباره وبلاگ




نویسندگان

آمار وبلاگ

کل بازدید : 2755251
تعداد کل پست ها : 3866
تعداد کل نظرات : 34
تاریخ آخرین بروز رسانی : چهارشنبه 1 آذر 1396 
تاریخ ایجاد بلاگ : دوشنبه 1 فروردین 1390 

آرشیو ماهانه

آرشیو موضوعی

پیوندها

دیگر امکانات

برنامه بلند مدت برای پارلمان بخش خصوصی

پس از برگزاری آخرین نشست هیات نمایندگان و اعلام برنامه های رسمی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران برای سال آینده، سرمقاله روزنامه «دنیای اقتصاد» به قلم جناب آقای «محمدصادق جنان صفت» با عنوان «بخش خصوصی و آزمایش کارآمدی» نخستین انعکاس رسانه ای برنامه های پارلمان بخش خصوصی بود.
دیدگاه منطقی و واقع گرایانه سرمقاله نسبت به قدیمی ترین تشکل بخش خصوصی و وجود چند نکته مهم و جدی در این مقاله من را واداشت تا به چند نکته اساسی در رابطه با بخش خصوصی و اتاق های بازرگانی، صنایع و معادن اشاره کنم:
در شرایط فعلی اقتصاد کشور به خصوص با توجه به ابلاغیه سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، بخش خصوصی باید جایگزین آن دسته از نهادهای اقتصادی شود که در سال های متمادی مورد آزمایش قرار گرفته و ناکارآمدی اش را در مقایسه با مبانی اقتصاد رقابتی به اثبات رسانده است.


ادامه مطلب


[ یک شنبه 2 فروردین 1388  ] [ 2:58 AM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

توسعه به مثابه مشارکت بخش خصوصی

آمارتیاسن در کتاب توسعه به مثابه آزادی می گوید اگر توسعه برای مردم است پس باید با مسوولیت پذیری و توسط آنان صورت گیرد والا سرابی بیش نیست. (نقل به مضمون)

به راستی فرآیند توسعه در بسیاری از کشورهای جهان سوم یا در حال توسعه همان تصویر سراب گونه آمارتیاسن را تداعی می کند، دورنمایی زیبا و دل انگیز و به ظاهر در دسترس اما خیالی که جان تشنگان را سیراب نمی کند. چرا؟ مسلماً نقش کمرنگ مشارکت های مردمی در فرآیند توسعه اقتصادی یکی از علل کلیدی است زیرا توسعه به مفهوم فرآیندی است که کلیت یک جامعه را در همه ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، علمی و... از وضعیت موجود به وضعیتی والاتر سوق می دهد تا همه آحاد مردم از مواهب آن برخوردار شوند و لذا چون کلیت جامعه را در برمی گیرد، مشارکت عمومی در فرآیند توسعه الزام آور است در غیر این صورت توسعه همچون طبل غازی بلندآوازه و میان تهی خواهد بود.


ادامه مطلب


[ یک شنبه 2 فروردین 1388  ] [ 2:58 AM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]

سرمایه اجتماعی و شفافیت

۱) در ادبیات توسعه اقتصادی و به ویژه در گفتمان متفکرین ایرانی، چندی است که مفهوم سرمایه اجتماعی وارد شده است. به گونه ای که نظریه پردازان توسعه عملا از ۴ نوع سرمایه (طبیعی/فیزیکی یا مادی/ انسانی/ اجتماعی) یاد می کنند. کنکاشی مختصر در مطالب منتشره مرتبط با مقوله سرمایه اجتماعی نشان می دهد که تعاریف و تعابیر مختلف در مورد سرمایه اجتماعی روی عنصر اعتماد و همدلی در بین گروه ها یا آحاد جامعه دور می زند. لا اقل می توان گفت که یکی از مباحث محوری در مقوله سرمایه اجتماعی مساله وجود اعتماد است.

۲) بدیهی است که وجود عنصر اعتماد مزایای زیادی دارد. کاهش هزینه های مبادله و اطمینان به عملکرد طرف مقابل در معاملا ت، افزایش مشارکت عمومی در برنامه های توسعه، حس همکاری جمعی، تشکیل کلوپ ها و شبکه های اجتماعی غیررسمی، تسهیل و گسترش روابط بین مردم که آثار نهادی مطلوبی بر جای خواهد گذاشت و بسیاری نکات دیگر که از مزایای آن محسوب می شود، در این راستا قابل بیان است.


ادامه مطلب


[ یک شنبه 2 فروردین 1388  ] [ 2:58 AM ] [ حمیدرضا نوری ] [ نظرات(0) ]
.: تعداد کل صفحات 13 :. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >