خبرگزاری آمریکایی در گزارشی درباره سفر وزیر دفاع دولت اوباما به سرزمینهای اشغالی نوشت که وی «نتوانست اسرائیل را درباره مذاکرات هستهای ایران قانع کند».

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، یک رسانه غربی از ناکامی وزیر دفاع آمریکا برای قانع کردن رژیم صهیونیستی برای کنار گذاشتن مخالفتهایش در قبال مذاکرات هستهای ایران خبر داد.
در حالی که بیش از یک هفته پس از جمعبندی مذاکرات هستهای ایران و گروه 1+5 میگذرد، دولت آمریکا با اعزام اشتون کارتر وزیر دفاع خود به سرزمینهای اشغالی برای جلب نظر مقامات صهیونیستی تلاش کرده است.
آسوشیتدپرس در گزارشی با عنوان «وزیر دفاع آمریکا نتوانست در قانع کردن اسرائیل ناکام ماند»، نوشت: «در مذاکرات حساس به منظور کاستن از ترسهای متحدان و آرام کردن آنها در قبال توافق هستهای ایران، اشتون کارتر وزیر دفاع نتوانست اذهان کسانی به ویژه رهبران اسرائیلی را در مخالفت شدید با توافق تغییر دهد».
در این گزارش آمده است: «آنها(مقامات اسرائیلی) آنرا توافق بد خواندند و او آنرا توافق خوب خواند و پس از آن روز را پایان رسانده و خداحافظی کردند».
آسوشیتدپرس نوشت: «کارتر روز سه شنبه(دیروز) از هرگونه ادبیات انتقادی در محافل عمومی در قبال نخستوزیر اسرائیل اجتناب کرد. کارتر و نتانیاهو در کنار هم برای مدت کوتاهی در برابر دوربینها و خبرنگاران قرار گرفتند، دست دادند و نتانیاهو به سرعت کارتر را به طبقه پایین دفتر نخستوزیری هدایت کرد».
در ادامه گزارش آمده است: «پس از این دیدار، بعدا کارتر در جمع سربازان آمریکایی، فرانسوی، بلژیکی، انگلیسی، اردنی و دیگر سربازان بینالمللی در یک پایگاه هوایی در اردن گفت: «نخستوزیر(اسرائیل) کاملا تصریح کرد که او با ما در ارتباط با توافق هستهای ایران اختلاف نظر دارد. خوب البته دوستان میتوانند اختلاف نظر داشته باشند».
پیام/
ادامه مطلب
عضو شورای استانی دیاله عراق گفت در پی حملات تروریستی خونبار در این استان، شورای استانی دیاله تصمیم به بازگشت چهار هزار نیروی امنیتی این استان که در دیگر مناطق درگیری فعال هستند، گرفته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بغداد، عصر جمعه (شب عید فطر) یک فرد انتحاری با هدایت خودروی حامل سه تن مواد منفجره به بازار شلوغ منطقه «خان بنیسعد» استان دیاله، آن را میان جمعیت غیرنظامی منفجر کرد، این انفجار شهادت 120 نفر و جراحت 170 نفر دیگر را در پی داشت.
«حیدر عبادی» نخستوزیر عراق، این انفجار را وحشتناک خواند و گفت: این انفجار عزم ما را برای تعقیب و نابودی کامل داعش جدیتر میکند.
وی افزود: این اقدام نشان میدهد که تروریستها از عملیات آزادسازی نیروهای دولتی شدیدا به خشم آمدهاند، گروههای تبهکار و تروریست داعش در کشور ما دیگر جایی ندارند و آنها را به شدت سرکوب خواهیم کرد و انتقام خون کشتههای این اقدام تروریستی را از آنها در جبهههای نبرد خواهیم گرفت.
عبادی گفت: وجب به وجب خاک عراق را از لوث تروریستها پاکسازی خواهیم کرد.
این در حالی است که روز گذشته نیز انفجار یک خودروی بمب گذاری شده در منطقه تقطع الجسر در 10 کیلومتری جنوب بخش مندلی در 90 کیلومتری شرق بعقوبه، پنج کشته و 13 زخمی می باشد.
به نظر می رسد که تروریست های داعش برای شکستن حلقه محاصره عناصر خود در الانبار و به طور مشخص در فلوجه، این بار استان دیالی را هدف حملات خود قرار دادهاند.
تکرار حملات داعش در دیاله سوالاتی را درباره نقش سرویسهای امنیتی عراق بخصوص بخش اطلاعاتی آن برای مقابله با خطر داعش را مطرح میکند و به همین خاطر شورای استانی دیاله طی جلسهای تصویب کرده است که نیروهای امنیتی متعلق به این استان که در مناطق داغ درگیری مستقر هستند به دیاله بازگردند.
در این رابطه «خضر مسلم»، عضو شورای استانی دیاله در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس اظهار داشت:غیبت نیروهای امنیتی استان دیاله موجب ایجاد خلا امنیتی آشکاری در این استان شده است، چرا که بیش از پنج هزار نیروی امنیتی آموزش دیده در دیاله در استانهای الانبار و صلاح الدین مستقر هستند.
وی افزود: این نیروها شامل نظامیان ارتش و نیروهای داوطلب بسیج مردمی هستند که برای مبارزه با داعش به مناطق داغ درگیریها منتقل شدند.
مسلم درباره انفجار منطقه خان بنی سعد دیاله نیز گفت: در تلگرافی که از سوی سرویس اطلاعات عراق به استان ارسال شده بود درباره امکان بروز چنین حادثهای آن هم در تعطیلات عید فطر هشدار داده شده بود اما این هشدار جدی گرفته نشد.
وی افزود: بر اساس تحقیقات اولیه درباره انفجار خان بنی سعد یکی از نیروهای امنیتی اجازه ورود خودروی بمبگذاری شده را بدون بازرسی داده بود.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
رئیسجمهور آمریکا ضمن انتقاد از منتقدان جمعبندی مذاکرات هستهای گفت اگر از آنها بپرسید چه توافق بهتری دارند مبهم هستند و عقبنشینی میکنند.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «باراک اوباما» رئیسجمهور آمریکا در برنامه «دیلی شو» به مجریگری «جان استوارت» حاضر شد و در خصوص طیفی از موضوعات به گفتوگو و بحث نشست.
بخش اول این شوی تلویزیونی به بحث جمعبندی مذاکرات هستهای ایران و 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) اختصاص داشت.
اوباما به تلاشهایی که برای رسیدن به توافق هستهای با ایران صورت گرفته است اشاره کرد و گفت که به واسطه تحریمهایی که علیه ایران تحمیل شده بود، ایران به پای میز مذاکره آمد.
مجری برنامه در یکی از سوالات خود از اوباما پرسید که «ما با چه کسی میجنگیم. در عراق در کنار ایران علیه داعش مبارزه میکنیم اما در یمن علیه ایران در کنار عربستان سعودی میجنگیم؟»
اوباما در پاسخ به ائتلاف بینالمللی تحت رهبری آمریکا علیه تکفیریهای داعش اشاره کرد و گفت: ما یک ائتلاف متشکل از 60 کشور هستیم و این برای ما اولویت دارد.
وی سپس ادامه داد: درباره ایران باید بگویم که ایران یک کشور ضداسرائیل، ضدآمریکا، ضد یهود است و از گروههای تروریستی چون حزبالله حمایت میکند اما مسئله اینجاست که آیا شما میخواهید که ایران سلاح هستهای داشته باشد؟ پاسخ «خیر» است. سوال بعدی این است که بهترین روش برای تحقق این مسئله چیست؟ من میتوانم بگویم با توافقی که با ایران حاصل آمد، با مسدود شدن چهار مسیر رسیدن به سلاح هستهای، ایران قادر نخواهد بود به سلاح هستهای دست پیدا کند.
اوباما در دفاع از جمعبندی مذاکرات هسته ای ایران و 1+5 گفت: ما در خصوص نظام بازرسیها و راستیآزماییهای بیسابقه (از تأسیسات هستهای ایران) یک اجماع بینالمللی داریم. ما یک مکانیسم برای تشخیص هرگونه تقلب در توافق هستهای داریم که نه تنها قادریم (در صورت نقض توافق) مچ ایران را بگیریم بلکه میتوانیم خیلی سریع تحریمهایی را که علیه ایران وضع کرده بودیم را بازگردانیم.
رئیسجمهور آمریکا ضمن انتقاد از منتقدان جمعبندی مذاکرات هستهای ایران و 1+5 گفت: وقتی منتقدانی هستند که به شما میگویند این یک توافق بد بوده است و شما باید یک توافق بهتری با ایران حاصل میکردید، باید از آنها سوال شود که چه توافق بهتری را در نظر دارند که ارائه کنند. آن موقع است که آنها مبهم هستند و عقبنشینی میکنند و باید به آنها بگوییم که اگر دیک چنی در میز مذاکرات بود، بهتر بود؟
اوباما درباره اختلافات با ایران در خصوص دیگر موضوعات غیرمرتبط با هستهای اینگونه گفت: مسئله کلیدی این است که اگر ما توانستیم مذاکرات صلحآمیزی با ایران درباره اینکه سلاح هستهای نداشته باشند، انجام دهیم اما هنوز مشکلات زیادی در حوزههای دیگر به وجود میآورند و هنوز اختلافات زیادی با آنها درباره مسائل دیگر داریم. ما به همکاری با همپیمانان اصلی خود یعنی اسرائیل و دیگر کشورهای عربی خلیج (فارس) ادامه میدهیم تا اطمینان حاصل کنیم که ایران از تروریسم حمایت نمیکند و کشورهای دیگر را بیثبات نمیکند.
رئیسجمهور آمریکا با اینحال ادامه داد: اما ما میبایست از وقوع یک فاجعه راهبردی که در صورت دسترسی ایران به سلاح هستهای رخ میداد جلوگیری میکردیم و این فاجعه را از روی میز حذف میکردیم.
اوباما خطاب به منتقدان گفت: آنهایی که در خصوص ایران نگرانی دارند، حق قانونی دارند که تردید داشته باشند اما من به آنها زمانی را یادآور میشوم که مذاکراتی با جماهیر شوروی، امپراطوری شیطانی صورت گرفت تا محدودیتهایی بر سامانههای تسلیحات هستهای آنها صورت بگیرد. آنموقع تهدید بزرگتری برای ما وجود داشت اما آن زمان فراموش شده است.
وی ادامه داد: تاریخ به ما نشان داد که این شیوه ما است که حتی اگر ممکن است در نهایت در مسیری که پیش میرویم شکست بخوریم، از وقوع فاجعه جلوگیری کنیم. 10 سال الی 15 سال دیگر، روسای جمهور بعدی آمریکا گزینههای بهتری خواهند داشت زیرا در آن زمان نگرش بهتری از برنامه هستهای ایران خواهند داشت.
رئیسجمهور آمریکا به توافق صورت گرفته اشاره کرد و گفت: طبق توافقی که صورت گرفته ایران بخش اعظمی از مواد غنیشده که در حال حاضر در اختیار دارد را از کشور خارج میکند و زمان گریز هستهای طولانیتر از زمانی که در حال حاضر دارند خواهد بود. آنچه که ما در حال حاضر انجام دادیم این بود که سعی کنیم این مشکل مهم حل شود. هنوز کارهای بیشتری درباره مسائل دیگر و به طور کلی خاورمیانه باید انجام شود.
انتهای پیام/م
ادامه مطلب
معلمان ایالت اوکساکا در مکزیک در اعتراض به طرح پیشنهادی رئیسجمهور این کشور مبنی بر خصوصیسازی مدارس دولتی تظاهرات کردند.

به گزارش خبرنگار دفتر منطقهای خبرگزاری فارس در آمریکای لاتین به نقل از «تله سور»، هزاران نفر از معلمان مکزیکی روز گذشته به منظور اعتراض به طرح پیشنهادی « انریکه پنیا نیتو» رئیس جمهور این کشور مبنی بر اجرای طرح اصلاحات نظام آموزشی و خصوصیسازی مدارس در محل هماهنگکننده ملی کارکنان آموزش و پرورش ایالت «اوکساکا» (جنوب مکزیک) تظاهرات کردند.
پس از اینکه «گابینو کواِ» فرماندار ایالت«اوکساکا» روز گذشته اعلام کرد که در راستای اجرای طرح اصلاح نظام آموزشی کشور اداره آموزش و پرورش دولتی این ایالت حذف خواهد شد، معلمان معترض مکزیکی به خیابانها آمده و اعلام کردند که در راستای مقابله با طرحی که امکان تحصیل رایگان در مدارس دولتی را از دانشآموزان مکزیکی میگیرد تمام تلاششان را خواهند کرد.
اعضای مرکز هماهنگکننده ملی کارکنان آموزش و پرورش نیز در اعتراض به طرح رئیس جمهور این کشور مبنی بر برچیده شدن مدارس دولتی در ایالت «اوکساکا» اعلام کردند که هدف دولت از خصوصیسازی مدارس تجارت و کسب درآمد بیشتر است.
این مرکز همچنین اعلام کرده که «انریکه پنیانیتو» در حالی به دنبال حذف مدارس دولتی و خصوصیسازی مدارس است که حقوق طبیعی مردم مکزیک مبنی بر حق تحصیل رایگان را نادیده میگیرد.
گفته میشود دانشجویان مکزیکی نیز اعلام کردهاند که در راستای همراهی و همبستگی با اداره آموزش و پرورش دولتی ایالت «اوکساکا» و در مخالفت با طرح اصلاح نظام آموزشی دولت تظاهرات خواهند کرد.
دانشجویان معترض همچنین خطاب به دولت اعلام کردند که در صورت وقوع کوچکترین اتفاقی برای آنها و به خطر افتادن سلامت جسمیشان طی تظاهراتهای خیابانی دولت را مقصر خواهند دانست.
«پنیانیتو» به نوبه خود همچنین اظهار داشت که دولت از طرح حذف آموزش و پرورش دولتی ایالت «اوکساکا» حمایت میکند و در ادامه افزود ایجاد شرایط تحصیل مناسب و با کیفیت برای دانشآموزان وظیفه قانونی و بخشی از تعهد اخلاقی دولت به فرزندان این مرزوبوم محسوب میشود.
رئیس جمهور مکزیک در ادامه اذعان داشت که اصلاحات نظام آموزشی در کشور بر پایه سه اصل اولیه پیروی از دستورات دولت، افزایش کیفیت آموزش و احترام به زحمات معلمان استوار است.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
یک وبگاه فلسطینی به نقل از مقامات آگاه اعلام کرد رایزنیها برای یک آتشبس طولانی مدت میان رژیم صهیونیستی و حماس ادامه دارد و احتمال اعلام این آتشبس تا پایان ماه جاری وجود دارد.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، مقامات اروپایی از جمله مقامات آلمانی و سوئیسی، «تونی بلر» نخستوزیر سابق انگلیس و مقامات ترکیه و قطر نقش بزرگی در رایزنیهای اخیر برای آتشبس طولانی مدت میان حماس و رژیم صهیونیستی بازی کردهاند. این رایزنیها اخیرا در دوحه پایتخت قطر و با حضور مقامات حماس در بالاترین سطح انجام شده است.
منابع آگاه به وبگاه خبری «المنار» فلسطین گفتند که دو طرف اسرائیلی و فلسطینی به رسیدن به توافق برای یک آتشبس توجه خاصی دارند و اسرائیل خواهان توافقی است که امنیتش در جنوب را تقویت کند تا به تحولات اخیر جاری در جبهه شمالی برسد. در طرف مقابل هم حماس خواهان یک درگیری نظامی جدید که منجر به از دست رفتن کنترلش بر نوار غزه باشد، نیست. رژیم صهیونیستی نیز در حال حاضر جنبش حماس را بهترین گزینه در نوار غزه میداند به ویژه اینکه گروهکهای افراطی در نوار غزه این حاکمیت حماس را نشانه گرفتهاند.
این منابع آگاه افزودند که اگر میانجیها موفق شوند مانع «تبادل اسرا» را بردارند توافق مذکور عملی خواهد شد. تل آویو بر عدم جدایی توافق با این موضوع تاکید دارد بدان معنا که تبادل اسرا یکی از بندهای آن در آینده باشد.
بر اساس این گزارش، بندهای 9 گانه این توافق قبل از پایان ماه جاری (ژوئیه) و قبل از اعلام آن و نیز آغاز مراحل و گامهای اجرایی برای امضا مورد بررسی قرار خواهد گرفت و رژیم صهیوینستی گامهای اولیه برای توافق بلندمدت از جمله برداشتن تدریجی محاصره بر اساس ضوابط مورد نظر، تسهیل عبور کالاها با ضمانتهای منطقهای و بین المللی و اجازه ورود هزاران کارگر از نوار غزه به اسرائیل را آغاز میکند؛ در مقابل حماس هم وضعیت امنیتی در نوار غزه را کنترل میکند و مانع از شلیک موشک به سمت سرزمینهای اشغالی میشود.
منابع آگاه به نقل از حماس اعلام کردند که توافق با رژیم صهیونیستی درباره آتشبس طولانی مدت به این جنبش فرصت میدهد به صورت کامل کنترل نوار غزه را به دست گیرد ، گروههای افراطی را در این منطقه کنترل کند، بازسازی را انجام دهد و اقتصاد را بسازد.
انتهای پیام/م
ادامه مطلب
دو مرزبان ترکیه در حمله افراد ناشناس به مقر آنها در مرز با سوریه کشته شدند.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، در حمله افراد ناشناس به مرزبانان ترکیه در جنوب شرق این کشور در مرز با سوریه دو نظامی ترک کشته شدند.
به گزارش شبکه اسکای نیوز، این حمله در منطقه «جیلان بینار» در شهر «شانلی اورفا» انجام شده است، منطقهای که روز دوشنبه گذشته شاهد حمله انتحاری شدیدی در شهر «سوروچ» بود که 30 کشته و بیش از 100 زخمی بر جای گذاشت.
دولت ترکیه مسئولیت آن انفجار را بر داعش دانسته بود.
هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
در پی اهدای نشان دفاع از حقوق بشر از سوی آمریکا به یک محکوم قرقیز، دولت قرقیزستان قرارداد همکاری با آمریکا را فسخ کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک و به نقل دفتر مطبوعاتی دولت قرقیزستان، امروز «تمیر ساریف» نخست وزیر قرقیزستان در جلسه هیئت دولت قرارداد همکاری با آمریکا در جهت تسهیل همکاریها را که در تاریخ 19 می سال 1993 امضا شده بود را فسخ کرد.
براساس این دستور و بر مبنای ماده 39 قانون قرقیزستان در خصوص معاهدات بینالمللی، بیشکک میتواند از 20 اگوست سال 2015 قرارداد همکاری با آمریکا را خاتمه بخشد.
وزارت امور خارجه قرقیزستان پس از فسخ قرارداد که به علت نادیده گرفتن قوانین قرقیزستان از سوی واشتنگتن و اهدای جایزه حمایت از حقوق بشر به یک محکوم قرقیز صورت گرفت، باید به دولت آمریکا در این زمینه اطلاعرسانی کند.
همچنین پس از 20 آگوست سال جاری و فسخ قرارداد میان 2 کشور، تمام برنامههای آمریکا در قرقیزستان مشمول مالیات میشود و علاوه بر این، ورود شهروندان و محمولههای آمریکا به قرقیزستان از وضعیت دیپلماتیک برخوردار نمیشود.
«عزیمجان آسکاراف» به جرم تحریک نفرت قومی، سازماندهی اختلال در ثبات جامعه و همدستی در قتل یک افسر مجری قانون در ژوئن سال 2010 در قرقیزستان محکوم شد.
در این رابطه بنابر اعلام وزارت امور خارجه قرقیزستان عمل اهدای جایزه به یک محکوم از سوی آمریکا، مورد اعتراض بوده و نباید این کشور از سطح روابط دوستانه میان قرقیزستان و آمریکا بهره برداری سوء انجام میداد.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
آمارهای سازمان ملل نشان میدهد، افغانستان یکی از جوانترین کشورهای جهان است اما مستعدترین نیروی کار این کشور بیشتر زمان خود را صرف شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک، توئیتر و اینستاگرام میکنند.

به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، استفاده از رسانههای اجتماعی از جمله فیسبوک، توئیتر، لینکدین و یوتیوب در بین جوانان افغانستان روز به روز در حال افزایش است و کاربران درحال شکل دهی هویت افغانستانی در فضای مجازی هستند که در این میان، «فیسبوک» بیشترین هوادار را در بین این سرمایههای این کشور دارد.
در همین راستا برخی از فعالان شبکههای اجتماعی توئیتر با ارسالی تصاویری از تمایل دختران نوجوان افغانستانی به استفاده از شبکههای اجتماعی خبر داده و نوشتند: بسیاری از آیندهسازان کشور پیش از گذشته با این فضاهای مجازی انس گرفته و این شبکههای مجازی طرفداران بسیار زیادی را در میان آنها پیدا کرده است.
رسانههای اجتماعی در حال فراگیری زندگی عمومی انسان هستند و این زندگی واقعی را به زندگی مجازی پیوند دادهاند، پیوندی که در سالهای اخیر سبب تحولات بزرگ و بروز انقلاب و سرنگونی قدرتهای دیکتاتور در کشورهای مصر، تونس، لیبی و یمن شد. این تحولات که برخاسته از نقش بسیج کننده و متحول کننده رسانههای اجتماعی فیسبوک، یوتیوب و توئیتر بود؛ سرآغاز فصلی به نام «بهار عربی» شد.
کاربران در فضای مجازی با ذوق و سلیقه خود خبررسانی کرده و دست به افشاگری میزنند، با ایجاد گروههایی به مناسبتها و رویدادهای مختلف درصدد راهی برای سرگرمی و یا حل مشکلات جامعه هستند و یا دیدگاههایشان در مورد مسائل کشوری و جهانی با دیگران شریک میسازند.
با این همه نقش مثبت و تأثیرگذار رسانههای اجتماعی در کشور روز به روز بیشتر شده و نمیتوان آنرا انکار کرد. آنچه مهم است دانش و فرهنگ استفاده از رسانههای اجتماعی در بین مردم و دسترسی عمومی به اینترنت است که میتواند قدرت و تأثیر فوقالعاده این شبکهها را در کشور ترویج و توسعه دهد و باید منتظر بود تا این پدیدهها به صورت خودجوش به میان آید و گذار فعلی را باید با امیدواری و با استفاده موثر و درک دقیق از کارکرد اصلی رسانههای اجتماعی در افغانستان پیمود.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
دستیار ویژه نخست وزیر پاکستان گفت: اسلامآباد بیطرفی خود را در زمینه اختلاف بین ریاض و تهران حفظ خواهد کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در اسلامآباد به نقل از سایت خبری جیو، «طارق فاطمی» دستیار ویژه نخست وزیر پاکستان امروز با شرکت در برنامه سیاسی «گفتوگو در پایتخت» که از طریق شبکه خبری جیو پخش میشود، اظهار داشت: پاکستان خواهان صلح و امنیت در عربستان است اما این هرگز بدان معنا نیست که در اختلاف بین ریاض و تهران دخالت داشته باشد.
وی افزود: پاکستان قصد ندارد در اختلاف بین عربستان و ایران دخالت کند و در این زمینه بیطرف خواهند ماند.
گفتنی است پاکستان در زمینه شرکت در جنگ یمن نیز بیطرفی خود را اعلام کرد و حاضر نشد بنا به درخواست عربستان در این جنگ شرکت کند.
پاکستان بارها اعلام کرده حاضر است برای صلح بین دو کشور مانند عربستان و یمن نقشآفرینی کند اما با گزینه نظامی برای حل این مسئله مخالف است.
سخنان طارق فاطمی درحالی مطرح میشود که رسانهها بارها خبر فروش سلاح هستهای پاکستان به عربستان را منتشر کردند و برخی کارشناسان عنوان کردند ریاض از این سلاحها علیه تهران استفاده خواهد کرد.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
بالگردهای رژیم آلسعود در پی سیطره جنبش معارض آزادگان نجران بر منطقه اخدود در جنوب نجران، چندین بشکه مواد منفجره را بر سر شهروندان آن فرو ریختند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در نجران، رژیم آل سعود با بالگردهای خود چندین بشکه مواد منفجره را بر شهر «اخدود» در جنوب نجران که تحت سیطره جنبش معارض آزادگان نجران درآمده است، فرو ریخت.
بر اثر این جنایت، دهها تن از شهروندان نجرانی به خاک و خون کشیده شدند.
«کریم طلال»، فعال سعودی در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: روابط بین نجران و ریاض از زمان تجاوز رژیم آل سعود به یمن و به دلیل اعتراض نجرانیها به این تجاوز بیرحمانه، رو به تیرگی رفته است، بنابراین آل سعود به دنبال انتقام گیری از شهروندان بیگناه نجران است.
وی افزود: رزمندگان جنبش های معارض در نجران همچنین روز سه شنبه به یک پایگاه نظامی نزدیک مرز با یمن حمله کردند که با کشته و زخمی شدن چندین نظامی سعودی همراه بود.
این رهبر جنبش آزادگان نجران گفت: جنگندههای عربستان روز گذشته خانههای مردم در نجران را بمباران کردند تا به خیال خود پیشروی مخالفان را متوقف کنند و بیگناهانی را که خواستار برخورداری آزادی، عدالت و شرافت انسانی هستند، سرکوب کنند.
به گزارش فارس، گروهی از فعالان سیاسی قبایل مختلف منطقه نجران عربستان هم مرز یمن با به وجود آوردن اولین تشکیلات سیاسی نظامی علیه رژیم آل سعود به نام جنبش آزادگان نجران خواستار استقلال این منطقه از عربستان شدهاند.
قبایل مناطق سه گانه نجران، جازان و عسیر یمنی الاصل هستند که در سال 1934 توسط رژیم سعودی اشغال شدند، این مناطق اخیرا با تشکیل کنفرانسی بر موضع خود مبنی بر اعلام استقلال از عربستان تاکید کردند.
نارضایتی عمومی مردم در عربستان از عملکرد سران رژیم آل سعود در اداره امور کشور، سیاست این رژیم برای فقیر نگه داشتن قبایل جنوب عربستان، تجاوز عربستان به یمن و کشتار مردم بیگناه این کشور و عدم پایبندی مقامات عربستان به همه تعهدات سابق خود به قبایل این سه منطقه مبنی بر اینکه با آنها به عنوان شهروند درجه یک عربستانی برخورد خواهد کرد در حالی که آنها را از تمامی حقوق مشروع و طبیعی خود محروم نگاه داشته، از جمله عوامل مطالبه این مناطق سه گانه برای جدایی از عربستان است.
انتهای پیام
ادامه مطلب