رئیس اداره جهاد کشاورزی زیرکوه از برداشت بیشاز یکهزار و 500 کیلو عسل بهاره توسط زنبورداران این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از زیرکوه، با آغاز فصل بهار و رویش گیاهان دارویی از دل طبیعت سرسبز زیرکوه زنبورداران این شهرستان اقدام به جابه جایی کلنیها برای برداشت عسل با کیفیت بهتر و طعم متفاوت میکنند.
زنبورداران شبانه اقدام به کوچ زنبور عسل میکنند و میگویند علت اینکه شب زنبورها را کوچ میدهند، این است که در هنگام غروب همه زنبورهای کارگر به کلنیها برمیگردند و زنبوری در بیرون کندو وجود ندارد.
زنبورداران قبل از کوچ درب کلنیها و مکان خروجی زنبورها از کلنی را میبندند و کلنیها را به مکان مورد نظر منتقل میکنند.
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان زیرکوه در این ارتباط میگوید: مهمترین دلیل کوچ زنبوران دست یافتن به گلها و گیاهان گوناگون در سایر مناطق میباشد.
علیرضا بنیاسدی میافزاید: هر منطقه درختان و گیاهان مخصوص به خود را دارد که شاید در سایر نقاط یافت نشود و علاوه بر آن هر گل و گیاه شهد و گرده آن با سایر گیاهان متفاوت است و به تبع آن نوع عسل و طعم و رنگ عسل نیز مختلف است.
مناطق قابل کوچ در زیرکوه
یک زنبوردار خوب باید به همه مناطق آشنایی کامل داشته باشد و بداند چه گلها و گیاهانی در کدام مکان و در چه زمانی قابل رویش است و همچنین بداند که در کدام گلها و گیاهان گرده و شهد فراوانی وجود دارد.
در شهرستان زیرکوه بــادام نخستین درختی است که شروع به گلدهی میکند که معمولا در اوایل اسفند است و در اواخر اسفند نیز درختهای زردآلو، سیب، گلابی، هلو و غیره در بیشتر روستاهای زیرکوه گلدهی دارند.
زمان گلدهی زرشک در اوایل اردیبهشتماه و عناب در اواسط اردیبهشتماه است که این دو درخت نیز در بیشتر روستاهای زیرکوه به فراوانی یافت میشود.
همچنین گلها و گیاهان وحشی در دشت و بیابان از اواسط فروردینماه شروع به گلدهی میکند و گلدهی این گیاهان تا اواسط اردیبهشت ادامه دارد که برای اسکان زنبورها بسیار مناسب است.
گیاهان داروئی از قبیل آویشن، کاکوتی، مستار، بو مادران، کلپوره و اسطوخودوس از جمله گیاهانی هستند که درمناطق کوهستانی در اردیبهشتماه و اوایل خردادماه شهد و گرده فراوانی دارند.
شهرستان زیرکوه مستعد برای زنبورداری
رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان زیرکوه میگوید: شهرستان زیرکوه بسیار مستعد و مناسب برای زنبورداری است اما بدلیل عدم آگاهی، معمولا کشاورزان با زنبوردار همکاری نمیکنند.
بنی اسدی مهمترین معضل در این منطقه را سمپاشی بی رویه و بیش از حد باغات و محصولات زارعی میداند و میافزاید: حل این معضل نیاز به آگاهی دادن باغداران دارد چرا که همیشه بهره و فایده باغدار از زنبوردار بیشتر میباشد.
اما کشاورزان نیز باید در خصوص سمپاشی به چند نکته توجه داشته باشند.
از سمپاشی بی رویه خوداری کنند که علاوه بر محیط زیست و زنبور عسل به محصولات کشاورزی نیز لطمه وارد میکند.
همچنین بهترین زمان سمپاشی در صبح زود قبل از طلوع خورشید و در اواخر روز بعد از غروب خورشید است که برای محصولات کشاورزی بسیار مفید میباشد و همچنین در این ساعت روز زنبور در کندوها به سر میبرد.
از نظر کارشناسان کشاورزی بهترین زمان سمپاشی درختان و گیاهان بعد از اتمام گلدهی میباشد و این زمانی است که دیگر به زنبور عسل لطمهای نمیزند.
باغداری و زنبورداری مکمل یکدیگرند چراکه زنبور از شهد و گرده گل و گیاه استفاده میکند و سبب باردهی بیشتر درختان و گیاهانی که در محل زنبورستان است میشود.
در حال حاضر زنبورداران کلنیهای زنبور خود را در نزدیکی باغستانهای زرشک، عناب و کوهستانهایی که دارای گیاهان دارویی هستند قرار دادهاند، و زنبورها شهد گلهای این درختان و گیاهان را به کلنیها حمل میکنند تا زنبورداران عسل بهاره پرخاصیت و شفابخشی را به بازار عرضه کنند.
به گفته رئیس اداره جهاد کشاورزی زیرکوه پیشبینی میشود بیش از یکهزار و 500 کیلو عسل بهاره از 250 کلنی فعال زنبور عسل شهرستان زیرکوه برداشت شود.
انتهای پیام/69031/ش40