تشکیل ۱۸ هزار پرونده ساخت‌وسازهای غیرمجاز در دستگاه قضایی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران از تشکیل ۱۸ هزار و 266 پرونده ساخت‌وسازهای غیرمجاز و تغییر کاربری اراضی کشاورزی در دستگاه قضایی استان خبر داد.

خبرگزاری فارس: تشکیل ۱۸ هزار پرونده ساخت‌وسازهای غیرمجاز در دستگاه قضایی
 

سیدمحمد موسوی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شرق استان تهران در خصوص تعداد پرونده‌های تخریب ساخت‌وسازهای غیرمجاز در استان تهران گفت: یکی از اولویت‌های محوری بخش کشاورزی در تحقق هدف تأمین امنیت غذایی در کشور بحث حفظ کاربری اراضی کشاورزی است.

وی تصریح کرد: ساخت‌وسازهای غیرمجاز به علت رشد جمعیت و عدم تناسب زمین با آن رخ می‌دهد، در استان تهران بحث پیشگیری را به‌ عنوان نکته اساسی در ساخت‌وسازهای غیرمجاز مدنظر قرار داده‌ایم و در سال گذشته 11 گروه حفاظتی را در شهرستان‌های استان تهران تجهیز و فعال کردیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران افزود: این اقدامات منجر به پیشگیری از تغییر کاربری سه هزار پرونده در استان تهران شده است، همچنین 18 هزار و 266 پرونده را در دستگاه قضایی داریم که آرای حدود 46 درصد این پرونده‌ها صادر شده و 61 درصد آرای صادره به نفع سازمان جهاد کشاورزی استان تهران بوده است.
موسوی ادامه داد: از سال 85 تا پایان 93 که قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی در استان تهران اجرا شده است، در مجموع 3 هزار و 855 حکم و دستور قضایی را اجرا کرده‌ایم که یک‌هزار و 455 فقره آن فقط در سال 93 اجرا شده است.

وی تصریح کرد: 40 درصد کل اجرای احکام را در این سال داشته‌ایم که پیرو آن تخریب 383 کیلومتر دیوارکشی و 42 هزار و 675 مترمربع بنا رخ داده و در کل 404 هکتار از اراضی کشاورزی آزاد شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران افزود: طی سه‌ ماه نخست سال 94 نیز عملکرد این سازمان دو برابر سال گذشته بوده و تنها در شهرستان پردیس 60 حکم و دستور قضایی اجرا شده است.

موسوی ادامه داد: با کمک دستگاه قضایی، استاندار تهران، فرمانداران و نیروی انتظامی به سمتی می‌رویم که متخلفانی که خارج از ضوابط قانونی اقدام به تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی می‌کردند، دیگر جرأت اقداماتی از این دست را نداشته باشند.
وی افزود: برای اجرای هر حکم قضایی و به‌ طور میانگین برای هر پرونده، یک‌ میلیون تومان هزینه اجرای دستورات می‌شود و پیرو آن اجرای یک‌هزار و 500 حکم، اعتباری بالغ‌ بر یک میلیارد و 500 میلیون تومان را به همراه داشته که از منابع خاصی تأمین شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: اگر بخواهیم این زمین‌ها را به حالت قبل بازگردانیم، به ازای هر حکم به پنج میلیون تومان اعتبار نیاز داریم که پشتیبانی مالی در این خصوص نداریم.

موسوی ادامه داد: اگر یک گروه کامل عملیاتی داشته باشیم که شامل لودر، بیل مکانیکی، کفی، کامیون و ... باشد، این مبالغ کاهش خواهد داشت و این پیش‌بینی صورت گرفته و در اعتبارات امسال لحاظ شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران ادامه داد: امیدواریم از سوی استانداری تهران پشتیبانی‌های لازم صورت گیرد تا یک گروه کامل عملیاتی را ایجاد کنیم.

وی استان تهران را کانون اصلی جمعیت، تولید و امور سیاسی کشور دانست و گفت: حدود 211 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی در استان تهران داریم که با حدود 6 میلیون تن تولید در 9 محصول در کشور مقام اول را دارد.
انتهای پیام/67016/ز40



نظرات 0