تاريخ : چهارشنبه 31 تیر 1394  | 3:01 PM | نویسنده : مهدی گلشنی
سومین ورود آنفلوآنزای مرغی به مازندران مهار شد

پژوهشگر موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی گفت: سومین مرحله انتشار ورود آنفلوآنزای مرغی به مازندران مهار شده است.

خبرگزاری فارس: سومین ورود آنفلوآنزای مرغی به مازندران مهار شد
 

عبدالحمید شوشتری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به انتقال ویروس آنفلوآنزای مرغی توسط موجود زنده اظهار کرد: ویروس آنفلوآنزای مرغی از طریق پرندگان وحشی وارد کشور می‌شود.

وی مسیر پرندگان مهاجر را از مسیر شمال و آسیای جنوبی شرقی به کشور عنوان کرد و افزود: پرندگان از مسیر سیبری در روسیه از شمال به طرف جنوب حرکت می‌کنند و مسیر حرکت پرندگان از آسیای جنوب شرقی به طرف خاورمیانه است.

شوشتری با بیان اینکه پرندگان اواخر شهریورماه و پاییز از شمال و آسیای جنوب شرقی به طرف جنوب و غرب حرکت می‌کنند، تصریح کرد: جلوی مهاجرت پرندگان را نمی‌توان گرفت اما می‌توانیم از انتشار ویروس در داخل کشور جلوگیری کنیم.

پژوهشگر موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی به ورود سه ویروس آنفلوآنزای مرغی در سال‌های 84، 89 و 94 به داخل کشور اشاره کرد و گفت: امسال سومین مرحله انتشار ورود آنفلوآنزای مرغی به مازندران مهار شده است.

وی با اشاره به اینکه پرندگان روستای آلوده به ویروس آنفلوآنزای مرغی در مازندران تا شعاع مشخص معدوم شدند، بیان کرد: زنجیره انتشار ویروس آنفلوآنزای مرغی در مازندران قطع شده است.

شوشتری مقابله با ویروس آنفلوآنزای مرغی را فراسازمانی دانست و خاطرنشان کرد: ماه‌ها ممکن است ویروس مذکور در مدفوع پرندگان باقی بماند.

پژوهشگر موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی با بیان اینکه اقدام‌های گسترده‌ای برای جلوگیری از انتشار ویروس آنفلوآنزای مرغی انجام شده است، یادآور شد: ویروس از طریق پرندگان مهاجر منتقل می‌شود و در بازارهای محلی می‌تواند به پرنده حساس انتقال پیدا کند.

وی خواستار حمایت سازمان دامپزشکی برای مقابله با ویروس آنفلوآنزای مرغی شد و اظهار کرد: اطلاع‌رسانی و ارتقای آگاهی در پیشگیری از ویروس مذکور حائز اهمیت است.

شوشتری بر اختصاص اعتبارات لازم به سازمان دامپزشکی برای پیشگیری و مقابله با ویروس آنفلوآنزای مرغی تاکید کرد و افزود: مجلس با تصویب قانون می‌تواند به سازمان دامپزشکی در موارد ویژه کمک کند و اعتبارات به طور شفاف در اختیار این سازمان گذاشته شود.

پژوهشگر موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی ساختار صنعت مرغداری کشور را ضعیف خواند و بیان کرد: فاصله بین مرغداری‌ها کاهش پیدا کرده و این روند باید اصلاح شود.

انتهای پیام/84001/م30/ث3001



نظرات 0