هوا که گرمتر میشود بازار شبکههای ماهوارهای نیز برای ارائه مدهای رنگارنگ و خنک داغتر میشود، چنین تلاشهای ماهوارهای به بهانه گرما، موج آزادی در حجاب را در جامعه ترویج میکند.

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، حجاب صدفی است که از گوهر وجودی زن نگهداری میکند، به حق این تعبیر جز منزلت و مقام والای زن را بیانگر نیست.
حجاب یکی از واجبات اساسی دین اسلام و یک نیاز برای مردان و زنان است؛ حجاب، جامعه، خانواده و شخصیت درونی افراد را از فروپاشی نجات میدهد.
رسانه به دلیل همگانی و قابل دسترسبودن برای همه، مهمترین ابزار برای ترویج حجاب و یا بدحجابی در جامعه است، از این رو در میان رسانههای جمعی و شبکههای اجتماعی، برنامههای ماهوارهای امروزه بیشترین تاثیر را بر نحوه حجاب و پوشش افراد دارند.
شبکههای ماهوارهای با تلاش شبانهروزی برای خدشهدار کردن پوشش اصیل ایرانی اسلامی، سعی دارند تا این فرهنگ باستانی را به حاشیه کشانده و با تبلیغ مدهای رنگارنگ، موجبات فروپاشی خانوادهها و به دنبال آن اجتماع چندمیلیونی ایران را فراهم کنند.
در گفتگویی که با سرپرست جامعه زنان سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی صورت پذیرفت، آثار سوءشبکههای ماهواره بر حجاب و پوشش افراد جامعه بررسی شد.
حجاب ترنم بعد ملکوتی انسان است
سرپرست جامعه زنان سپاه انصارالرضا(ع) خراسان جنوبی در گفتوگو با خبرنگار فارس در بیرجند، در مورد فلسفه حجاب اظهار داشت: حجاب ترنم بعد ملکوتی انسان است و اگر بانویی عفت داشته باشد به طور یقین حجاب در ظاهر وی پدیدار میشود.
زهره روستا افزود: دستور حجاب از سوی پروردگار یک تدبیر برای حفظ ابعاد ملکوتی انسان است.
وی ادامه داد: اگر انسان با عالم معنا و اصل خلقت خود ارتباط بگیرد مهمترین تامینکننده این اصل به حفظ حجاب برمیگردد بنابر این دیدگاه حجاب یک باید رفتاری و یک اجبار اجتماعی نیست بلکه یک حقیقت تأثیرگذار است.
سیاسیکردن حجاب از بعد تکلیفی آن میکاهد
سرپرست جامعه زنان سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی تصریح کرد: متأسفانه در جوامع امروزی حجاب به یک مقوله سیاسی تبدیل شده نه یک امر عبادی؛ بنابراین زمانی که حجاب یک موضوع سیاسی شود از بعد تکلیفی آن کاسته میشود.
روستا بیان داشت: زمانی که انسان بداند حجاب برای شکوفاشدن استعدادهای درونی او لازم و ضروری است مطیعتر آن را میپذیرد تا اینکه یک امر اجباری و سیاسی باشد.
وی با اشاره به کارکردهای مختلف حجاب، افزود: بانوانی که پوشش کامل دارند امنیت اجتماعی، آرامش روانی، طمأنینه و وقار را برای خود انتخاب کردهاند.
سرپرست جامعه زنان سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی با اشاره به تأثیر شبکههای ماهواره بر حجاب و پوشش مخاطبین، اظهار داشت: رسانههای غربی از دو طریق طرح سوال و یا برجستهسازی و تقلید، در ضمیر ناخودآگاه مخاطبین خود اثر میگذارند.
روستا بیان داشت: برخی از تولیدات رسانههای غربی از ترفندهای مختلف این تصور را در بیننده ایجاد میکند که در آزادی کامل به سر میبرد و قدرت هرگونه انتخاب را دارد اما در عمل موردی را تحمیل میکنند که مدیران رسانههای غربی میخواهند.
رسانههای غربی شاخصههای سنجش را تغییر میدهند
وی با بیان اینکه رسانههای غربی شاخصهها و ملاکهای سنجش را در اذهان عمومی تغییر میدهند، افزود: به طور مثال فردی که تاکنون پوشش کمتر در مقابل نامحرم برای وی جنبه عریانی داشته پس از تماشای رسانههای غربی این شاخصه برای او تغییر کرده و مقوله حجاب کمرنگ میشود و فرد دیگر با بیحجابی در اجتماع احساس خطر نمیکند.
سرپرست جامعه زنان سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی، فرآیند تقلید را یکی دیگر از آثار منفی شبکههای ماهواره بر روی حجاب دانست و گفت: در سریالهای ماهوارهای وقتی افراد رفتاری را تقلید میکنند ناخودآگاه در ضمیر بیننده نیز تأثیر گذاشته و این تقلید به شکل یک هنجار و یک فرهنگ در جامعه نمود پیدا میکند.
فعالیت 26 شبکه ماهوارهای در زمینه سبک زندگی
روستا اذعان داشت: در حال حاضر 26 شبکه ماهوارهای فقط در زمینه سبک زندگی فعالیت دارند و در ساعات پر مخاطب پخش برنامه داشته و چندین بار در طول هفته پخش مجدد میشوند.
وی ادامه داد: از آنجایی که زن بیشترین تأثیر را در کانون خانواده و بعد از آن بیشترین تأثیر را در فرهنگسازی در جامعه دارد، این 26 شبکه ماهوارهای بیشتر در موضوع زنان فعالیت دارند.
سرپرست جامعه زنان سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی گفت: شبکههای ماهوارهای برداشت بانوان را در حوزه خودشان متفاوت از واقعیت جلوه میدهند؛ به طور مثال از طریق کمرنگ و کوچک نشاندادن جایگاه و طبقه اجتماعی بانوان قصد تحریک و تحقیر این قشر را دارند.
روستا بیان داشت: با وجودی که جایگاه بانوان ایرانی پس از انقلاب اسلامی ایران در عرصههای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی واقعیت خود را درک کرد اما رسانههای غربی در تلاش هستند تا به بانوان القا کنند که هنوز جایگاه آنان مظلوم و مغفول ماندهاند.
وی با اشاره به تاثیر برنامههای ماهواره بر روی کانون خانواده، افزود: سریالهای ماهوارهای از سوی جریانهای مغرض مدیریت میشوند و از طریق جلوه برخی از جاذبهها، بر روی خانوادهها اثر میگذارند و انجام ناهنجاریها را راهی برای رسیدن به پیشرفت اجتماعی دانسته و به ذهن مخاطب تحمیل میکنند.
تقویت ایمان، راهکار قرآن برای مقابله با هجمههای فرهنگی
سرپرست جامعه زنان سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی با اشاره به راهکارهایی برای مقابله با هجمه فرهنگی ماهواره، تصریح کرد: برترین راهکار در این زمینه به فرموده قرآن تقویت ایمان است.
روستا ادامه داد: زمانی که ایمان فردی قوی باشد میتواند انتخابگر باشد و زمانی که جوان به جریانات پشت پرده شبکههای ماهوارهای مسلط باشد میتواند با مدیریت صحیح از امکانات مفید ماهواره استفاده کرده و خود را از محیطهای خطر دور نگه دارد.
وی با اشاره به راهکارهای غیر مستقیم برای مقابله با تاثیرات منفی ماهواره، افزود: آسیب عمدهای که برنامههای ماهوارهای بر روی اشخاص دارد، انزوا و فردگرایی است که در این زمینه میتوان با صله رحم و قرار گرفتن در بزرگترین شبکه اجتماعی یعنی مساجد بر این تاثیر سوء غلبه کند.
سرپرست جامعه زنان سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی گفت: زندگی امروزی اقتضا میکند از امکانات به روز دنیا بهرهمند باشیم اما میتوان با استفاده از تکنولوژیهای داخلی نیز از این امکانات استفاده کرد به عنوان مثال به جای استفاده از جستجوگر گوگل که با هر بار استفاده از آن مبلغی علیه خودمان هزینه میشود، از موتورهای جستجوگر فارسی استفاده کرد.
روستا با بیان اینکه امکانات به روز داخلی مغفول مانده است، یادآور شد: اصحاب فرهنگ باید این ظرفیتها را حداقل به جامعه داخلی معرفی کنند.
وی با اشاره به آخرین دستاوردهای طرح مقابله با ماهواره که از چندی پیش از سوی سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی در جریان بود، خاطرنشان کرد: این طرح با نصب بیلبوردهای تبلیغاتی در سطح میادین شهر و اقدامات چهره به چهره توفیقات خوبی به همراه داشت تا جایی که برخی از خانوادهها برای تحویل ماهوارههای خود اقدام کردند و این نشان از قبحزایی این موضوع در جامعه است.
--------------------------------
گزارش از: محبوبه قاسمزاده
--------------------------------
انتهای پیام/224848/م40/ض1002