رئیس کمیسیون خدمات شهری، محیطزیست و بهداشت محیط شورای اسلامی شهر شیراز گفت: مراکز «دی آی سی» باید از کوچههای دور از دسترس بافت تاریخی به نقاط در معرض دید پلیس منتقل شود.

محمد حق نگر امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شیراز اظهار داشت: ما زمانی به دنبال جمعآوری کامل مراکز «دی آی سی» و تعطیلی آن بودیم اما برای آنکه آلودگی ناشی از بیماریهای نظیر «اچ آی وی» و هپاتیت که در میان معتادان تزریقی شایع است با افزایش استفاده از سرنگهای آلوده نرخ صعودی پیدا نکند و همچنین با پراکنده شدن این سرنگها در سطح کوچه و خیابان، کودکان و افراد سالم به بیماری مبتلا نشوند، تصمیم گرفتیم که مراکز ارائه خدمات به معتادان، تعطیل نشده و تنها از اطراف بافت تاریخی و فرهنگی شیراز جمعآوری شود.
وی افزود: این مراکز در وضعیت فعلی در کوچهها و معابر دور از دسترس و بهنوعی دورافتاده واقع و به سبب دوربودن از نظارت عمومی خود دچار آسیبهایی شدهاند و از اینرو شورای اسلامی برای حفظ بعد زیارتی و گردشگری بافت تاریخی و حفظ جمعیت اصیل و بومی این مناطق که نسبت به حضور مراکز «دی آی سی» اعتراض جدی دارند تصمیم گرفت این مراکز را با همکاری دستگاههای متولی منتقل کند.
این عضو شورا تصریح کرد: مسلما در کوچههایی که بهعنوان مسیرهای گردشگری مورد اقبال گردشگران است و شهرداری تورهایی را در این مناطق در نظر گرفته نباید شاهد حضور پرتعداد معتادان و گاه قاچاقچیان مواد مخدر باشیم که منظر ناخوشایندی را برای توریستهای خارجی، مسافران و شهروندان ایجاد میکنند.
حق نگر اضافه کرد: اکنون مصوبه شورا جابجایی مراکز «دی آی سی» واقع در بافت تاریخی فرهنگی را مورد تأکید قرار داده و دانشگاه علوم پزشکی یا سایر متولیان باید مطالعه و بررسی کرده و مکانهایی در همان حوالی یا نقاط دیگر برای جابجایی پیدا کنند که در وهله نخست در بر و نبش کوچه و خیابان و در معرض دید پلیس باشد و علاوه بر آن در اطراف مراکز زیارتی و گردشگری واقع نشده باشد.
وی یادآور شد: شورا و شهرداری آمادگی کامل دارند تا با همکاری فرمانداری شیراز، بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی در روند انتقال این مراکز کمک کنند چراکه اگر این اتفاق نیفتد خود اهالی محل وارد عمل شده و همانطور که یک یا دو مرکز را خود تعطیل کردند دیگر مراکز را نیز با مشکل فعالیت مواجه میکنند.
رئیس کمیسیون خدمات شهری، بهداشت و محیط زیست شورای اسلامی شهر شیراز بیان کرد: شورا بهنوعی از رأی ابتدای خود که جمعآوری کامل مراکز «دی آی سی» بود کوتاه آمد و آن را به جابجایی تقلیل داد و بنابر این مصوبه اکنون تمرکز ما تنها بر مراکز واقع در کوچهپسکوچههای بافت تاریخی است و با مراکز «دی آی سی» مناطق دیگر کاری نداریم.
حقنگر ابراز داشت: دهکده (اردوگاه بازتوانی) سلامی نیز در حال حاضر آماده شده است و ظرفیت پذیرش حدود 800 معتاد و آسیبدیده اجتماعی را دارد اما برای نگهداری معتادان باید هماهنگیهای حقوقی و قضایی لازم با دادگستری و مباحث بهداشت و درمان با سایر دستگاهها صورت پذیرد چراکه شهرداری در این زمینه وظیفهای ندارد و تنها هدف ما کمک بود که با ایجاد فضای نگهداری محقق شد و سایر موارد اعم از هزینههای نگهداری بر عهده دستگاههای متولی است.
وی اضافه کرد: با راهاندازی اردوگاه سلامی، مسئولان استان باید عزم خود را در مبارزه با مواد مخدر بهطور جدی نشان دهند و اگر بار دیگر اقدام جدی در این موارد مشاهده نکنیم به نوعی این تلقی در مردم ایجاد میشود که مسئولان به دنبال شعار بوده و بنای انجام کاری جدی در زمینه نجات چهره سومین حرم اهلبیت از اعتیاد کریه المنظر ندارند.
مرکز مطالعات شورا اولویت خود را بر طرحهای بر زمینمانده قرار دهد
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اهمیت شکلگیری واحد مدیریت منابع آب در شهرداری شیراز گفت: مسئول مدیریت منابع آب شهرداری تا جایی که ما اطلاع داریم از مدیران باتجربه در این زمینه است و باید هر چه سریعتر طرحهایی جدی را در این زمینه ارائه دهد.
حقنگر افزود: در شرایطی که برخی از مردم با کمبود آب آشامیدنی مواجه هستند دیگر نباید هیچ نقطهای از فضای سبز شهر با آب شرب آبیاری شود و آب چاههای در اختیار شهرداری نیز نباید در اوج گرمای بعدازظهر و به شیوه غرقابی استفاده شده و آب گرانبها در کف خیابان روان شود.
وی با بیان اینکه شناسایی منابع آبی جدید و مدیریت مصرف باید بهصورت جدی در شهرداری محقق شود، اضافه کرد: در منطقه شرق شیراز مردم روی آب هستند و آب مزاحم زندگی آنان است و مدیریت منابع آبی یعنی با اجرای طرحهایی این آب برای استفاده در مناطق دیگر هدایت شود.
این عضو شورا بیان کرد: در حال حاضر انتظارات ما از شهرداری در مورد مدیریت منابع آبی برآورده نشده و دیگر زمان آن رسیده که برای استفاده بهینه از آب خاکستری و پساب برنامه جدی ارائه شود.
وی یادآور شد: از سویی با توجه به شکلگیری مرکز پژوهشی شورای شهر این امید را داریم که طرحهای متعددی که بعضاً از شورای سوم تاکنون معطلمانده پیگیری شود.
حقنگر افزود: خود من تاکنون حدود 15 طرح درزمینهٔ بلندمرتبهسازی حاشیه باغات برای ایجاد انگیزه در نگهداری آن، بهکارگیری فارغالتحصیلان کشاورزی در حفظ و حراست فضای سبز شهری، احداث زائرسرا و ... مطرح کردهام که با این عنوان که به مشاور داده میشود به فراموشی سپرده شده است و امید داریم که مرکز مطالعاتی و پژوهشی شورا این موارد را در اولویت قرار دهد.
عضو شورای شهر شیراز با اشاره به اینکه طرح حفظ و نگهداری باغات رها شده است، گفت: این طرح حدود یک سال پیش از طرف کمیسیون خدمات شهری به ستاد باغات شهرداری شیراز ارائه و مقرر شد در مورد اجرائی شدن طرح بررسی و نتیجه را به شورا اعلام کنند.
وی افزود: طبق طرح فوق و برآوردی که صورت گرفت هزینه حفظ و نگهداری باغات رهاشده در سطح یکهزار و 200 هکتار باغات شیراز سالانه مبلغ 10 میلیارد تومان است و از اینرو بهعنوان مسئول کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست که بیشترین مسئولیت را در رابطه با فضای سبز را دارم اعلام میکنم چنانچه از شهروندان استعلام شود آیا حاضرند سالانه 10 میلیارد از بودجه شهرداری را برای حفظ باغات یک هزار و 200 هکتاری هزینه شود قطعاً با رأی موافق و بسیار بالای شهروندان مواجه خواهیم شد.
وی در این گفتوگو در پاسخ به میزان همکاری شهرداری با آبفا در زمینه حل مشکل آب و فاضلاب شهرک آرین نیز گفت: شهرداری در زمینه احداث تصفیهخانههای محلی تفاهمی با آبفا دارد و در این زمینه آنها چند نقطه را پیشنهاد دادهاند اما احداث این تصفیهخانهها باید با توجه به جمعیت و دبی آب بازده اقتصادی داشته باشد.
حق نگر تصریح کرد: تاکنون مناطقی مانند جوادیه، زیباشهر و حوالی دراک برای این منظور پیشنهاد شده و به نظر میرسد با تجمیع فاضلاب شهرک آرین، انجیره و قصر قمشه احداث تصفیهخانه لوکال در غرب شیراز توجیه پیدا کند که البته این امر باید توسط کارشناسان و مشاور آبفا بررسی شود.
انتهای پیام/2448/م40/