ارائه شیوه جدید آموزش در مدارس/ نوآوری قالب‌سازی نیست قالب‌شکنی است

مدیرکل دفتر آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در روش تدریس جدید ارائه شیوه جدید آموزش اعمال شود گفت: باید در آموزش نوآوری و در نوآوری تحول ایجاد کنیم و بدانیم نوآوری قالب‌سازی نیست بلکه قالب‌شکنی است.

خبرگزاری فارس: ارائه شیوه جدید آموزش در مدارس/ نوآوری قالب‌سازی نیست قالب‌شکنی است
 

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، علی زرافشان صبح امروز در نشست تخصصی سر گروه‌های درسی سراسر کشور اظهار داشت: اگر معلم نتواند یا نخواهد اثرگذاری خود را داشته باشد با وجود بهترین عوامل مثل دانش‌آموزان نخبه و امکانات پیشرفته آموزشی هیچ اتفاقی در ارتباط با آموزش و پرورش اتفاق نخواهد افتاد پس معلم رکن رکین تربیت، آموزش است.

وی حلقه وصل برنامه‌های ستاد، استان، منطقه و مدرسه با معلم را سرگروه‌های آموزشی دانست و افزود: تحول اصلی باید در مدرسه ایجاد شود و عوامل مدرسه این تحول را اجرایی کنند که در این مورد هم مهم‌ترین عنصر تاثیرگذار معلم خواهد بود و در این زمینه باید برای معلم برنامه تعریف کرده و مسیر حرکت متعالی او را هموار کنیم.

افشانی با بیان اینکه معلم بخواهد می‌تواند آموزش و پرورش را حرکت دهد و حرکت آموزش و پرورش تمام کشور را به حرکت در خواهد آورد؛ خاطرنشان کرد: اگر سه عنصر دانش، بینش و روش معلم به خوبی عملیاتی شود اصل فرآیند یادگیری و یاددهی به بهترین شکل اتفاق می‌افتد.

مدیرکل دفتر آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: کیفیت بخشی به عنوان اصلی مهم در برنامه کلان آموزش و پرورش مورد توجه قرار می‌گیرد و معتقدیم تجربه این نشست و خروجی آن بسیار گرانقدر می‌تواند باشد چرا که کارگروهی و تیمی است که به تیم‌سازی و توسعه فعالیت‌های گروهی منجر می‌شود.

وی افزود: این اعتقاد در تیم حاضر به شکل 100 درصدی در ارتباط با کیفیت‌بخشی به گروه‌های آموزشی وجود دارد و اینکه گروه‌های آموزشی چرخ دنده اصلی آموزش است شعار نیست و وارد مرحله عمل شده است.

افشانی یادآور شد: در 5 سال گذشته که هیچ گاه اتفاق نیفتاده بود که بخواهیم بیش از 200 نفر سرگروه را جمع کنیم؛ شاید هر دبیرخانه‌ای قبل از سال 90، به طور موردی سرگروه‌های درسی را دعوت می‌کرد و یک نشست تخصصی در حد 30 نفر و به شکل یک روزه بوده است.

این مسئول در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: فعالیت و ساعت گروه‌های آموزشی در 10 سال گذشته دستخوش تغییرات زیادی بوده است و در حال حاضر آیین‌نامه تشکیل و فعالیت گروه‌های آموزشی بعد از 4 سال پیگیری در شورای عالی تصویب شد و همه اعضاء در حمایت از این آیین‌نامه صحبت کرده‌اند و اعتقاد بر این است که یکی از عناصری که می‌تواند برای کیفیت بخشی برنامه‌های آموزش و پرورش حرکت کند گروه‌های آموزشی است.

مدیرکل دفتر آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: کار تیمی تجربه برتری است که در دنیا اهمیت یافته و باعث می‌شود یک سرگروه درسی با بیش از صدها همکار معلم کار دارد و باید تعامل، تامل و تحمل کارگروهی را یاد بگیریم و اجرا کنیم.

وی افزود: در سند تحول بنیادین، همیاری و از یکدیگر یاد گرفتن و تربیت دو سویه مورد تاکید قرار گرفته و در اسناد بالا دستی هم و سیاست‌های تحولی ابلاغی مقام معظم رهبری جایگاه معلم به عنوان اصلی‌ترین و مهم‌ترین عنصر آموزش قلمداد شده است.

افشانی متذکر شد: در روش تدریس جدید بیش از 90 درصد فرآیند تدریس توضیحی و تشریحی است و کمتر به کارگروهی، کار نمایشی و پرسش و پاسخ که به ماندگاری آموزش بسیار کمک می‌کند، پرداخت می‌شود از این رو باید الگوهای جدید آموزشی را ارائه کنیم.

این مسئول تاکید کرد: باید در نوآوری هم تحول ایجاد کنیم و بدانیم نوآوری ذوق‌زدگی نیست بلکه شوق است، تفکر خطی و یک جانبه نیست بلکه چند بعدی است، قالب‌سازی نیست بلکه قالب‌شکنی است.

انتهای پیام/60002/ع40



نظرات 0