مدیرکل مدیریت بحران خراسان رضوی با اشاره به اینکه 90 گسل فعال و لرزهزا در استان شناسایی شده است، گفت: 65 درصد مساحت خراسان رضوی در خطر لرزهخیزی بالا قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری فارس از قوچان، حجتعلی شایانفر صبح امروز در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران قوچان در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان اظهار کرد: شورای مدیریت بحران قوچان دارای توان قوی بوده، اما قوچان یک ظرفیت حادثهخیزی بالایی دارد که کار اعضای این شورا را برای مقابله با بحرانهایی همچون سیل، زلزله، آتشسوزی و... سخت میکند.
وی با بیان این موضوع که ساماندهی و توسعه آموزشها، ایجاد آمادگی برای مدیریت بحران و ارزیابی و ارتقاء از اهداف کلان شورای مدیریت بحران خراسان رضوی محسوب میشود، گفت: برای امسال سه هدف کلان، 15 برنامه و 64 فعالیت در سطح استان برای این حوزه برنامهریزی شده است.
مدیرکل مدیریت بحران خراسان رضوی با یادآوری این مطلب که حضور در شورای مدیریت بحران شهرستانها به منظور آموزش، مانور فراخوان و مانور دور میزی انجام میشود، بیان کرد: بالا بودن میزان تلفات و خسارات و دارا بودن گستره تأثیرگذاری بالا از ویژگیهای بحران به شمار میآید.
وی تأکید کرد: تخصصهای زیادی در بحرانها فعالیت میکنند به گونهای که در مقابله با یک بحران 24 نوع فعالیت از جمله امدادی، اسکان اضطراری، امنیت، تأسیسات زیربنایی، بهداشت و درمان، کفن و دفن و... دخالت دارند.
شایانفر با اشاره به این مطلب که برای برگشت به حالت اولیه پس از وقوع یک بحران زمان و هزینه زیادی صرف خواهد شد، تصریح کرد: حوادثی مثل سیل، زلزله و... جزء حوادث تند محسوب میشوند که مورد توجه همه قرار گرفته، اما حوادث کُند و تدریجی مثل بیابانزایی، خشکسالی و فرسایش دیرتر مورد توجه قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه 90 گسل فعال و لرزهزا در استان خراسان رضوی شناسایی شده است، عنوان کرد: 65 درصد مساحت خراسان رضوی در خطر نسبی لرزهخیزی بالا و 35 درصد در خطر متوسط قرار دارد.
مدیرکل مدیریت بحران خراسان رضوی با یادآوری این موضوع که 350 رودخانه و مسیل مهم سیلخیز در این استان وجود دارد، اظهار کرد: دو سوم پهنه جغرافیایی خراسان رضوی دارای پتانسیل سیلخیزی بوده که نوع بارشها و دخالت انسان در طبیعت از عوامل به وجود آمدن سیلاب است.
انتهای پیام/3138/ب30/پو3002