تاريخ : شنبه 4 مهر 1394  | 4:37 PM | نویسنده : مهدی گلشنی
سریال قطعی آب و نارضایتی مردم در اسدآباد

قطعی طولانی مدت آب موجب نارضایتی شهروندان شهرستان اسدآباد شده، به طوری که آب این منطقه جیره‌بندی شده است.

خبرگزاری فارس: سریال قطعی آب و نارضایتی مردم در اسدآباد
 

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، امسال به دلیل بارش کم و البته مصرف بیش از حد آب در حوزه کشاورزی استان همدان در بخش تامین آب شرب با مشکل مواجه بود و این موضوع کماکان در برخی از شهرستان‌های استان ادامه دارد.

همدان با وجود قرار گرفتن در منطقه کوهستانی و سرسبز که همیشه به عنوان استانی پرآب شناخته می‌شد، اما امسال به دلیل نبود تدبیر در سال‌های قبل، مصرف بی‌رویه آب در حوزه کشاورزی، کشت محصولات پرآب‌بر، نبود سیستم آبرسانی تحت فشار و البته وجود شبکه‌های فرسوده انتقال آب به خانه‌ها با مشکل کم‌آبی مواجه است.

در مرکز استان مسئولان حوزه آب با سعی و تلاش و بکار گرفتن تدابیر خاص بالاخره توانستند در فصل گرما رضایت شهروندان را به دست آورند، زیرا آب در همدان در فصل گرما به شکلی قطع می‌شد که موجب نارضایتی مردم نشد.

در شهرستان اسدآباد اما این موضوع برعکس است، این روزها که در فصل پاییز قرار گرفته‌ایم آب شهری به شکلی عجیب در روز حدود هشت تا 9 ساعت وصل بوده و این اتفاق موجب نارضایتی شهروندان شده است.

آب در شهرستان اسدآباد شب‌ها کلاً قطع است و روزها نیز ساعتی وصل می‌شود، به محض پر کردن ظرف های مختلف در خانه‌ها دوباره آب قطع می‌شود.

شهرستان اسدآباد در استان به عنوان یکی از شهرستان‌های پربارش و سرسبز معروف بود که اکنون دچار این معضل شده است، در این باره تاکنون هیچ یکی از مدیران شهرستانی اظهارنظری نکرده‌اند.

درخصوص قطعی بی‌حد آب در شهرستان اسدآباد بسیاری از مردم و حتی برخی از مسئولان، مدیر آبفای شهرستان را مسئول می‌دانند و بر این موضوع اتفاق نظر دارند که مدیر این اداره نتوانسته است آب شهرستان را مدیریت کند.

نکته قابل توجه در این میان این است که شهرستان اسدآباد قطب تولید برخی محصولات کشاورزی در استان است و همه ساله و امسال نیز تولیدات خوبی دارد و حال سئوال اینکه اگر آب در شهرستان وجود دارد، چرا سهم مردم این دیار نیست؟

آب شرب اسدآباد از چاه‌هایی تامین می‌شود که گویا این چاه‌ها به دلیل رانش زمین دچار مشکل شده‌اند و اکنون دستگاه‌های مختلف در شهرستان مشغول لایروبی و بازسازی چاه‌ها هستند.

حال با همه مشکلات مانند کمی بارش، خشکسالی، تابستان داغ و برخی از عوامل طبیعی دیگر که در اختیار انسان نیست، اما می‎توان با مدیریت صحیح، اصلاح شبکه انتقال آب شهری، تغییر الگوی کشت، راه‌اندازی سیستم آبیاری تحت فشار در زمین‌های کشاورزی و مصرف بهینه وضع شهرستان را به وضعیت سفید رساند و از حالت خطر کنونی خارج شد.

قطعی آب در سطح شهرستان در حال حاضر مشکلات عدیده‌ای را برای شهروندان ایجاد کرده که این امر موجب نارضایتی مردم شده است.

انتظار می‌رود مدیران ارشد استان در این باره چاره‌ای بیندیشند و حداقل شرایطی را فراهم کنند تا مدیر مربوطه در شهرستان در این باره پاسخگوی اذهان عمومی باشد و دلایل این مهم را ذکر کرده و چاره بیندیشد.

با وجود مشکل پیش رو، برخی مدیران مشکلات را به گردن عوامل طبیعی می‌اندازند و دلیل برخی از اتفاقات مانند قطعی طولانی مدت آب در اسدآباد را کمی بارش و بخل آسمان و اینگونه مباحث می‌دانند، این در حالی است که اگر برخی از مدیران سری به روستاهای موسی‌آباد و... بزنند، خواهند دید که کشاورزان آب را از عمق چند متری بالا می‌آورند و چه منظره‌های سبزی را ایجاد کرده‌اند.

انتهای پیام/ 89044/ب30



نظرات 0