معاون امور پیشگیری بهزیستی استان مرکزی گفت: بهزیستی استان مرکزی توانست رتبه پنجم کشوری در اجرای طرح غربالگری را به خود اختصاص دهد.

کیانوش امینی در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: تست غربالگری، تست سادهای است که توسط ادیولوژیست انجام میشود، این تست فقط چند دقیقه به طول میانجامد و هدف آن شناسایی کودکانی است که نیاز به ارزیابی بیشتر دارند تا وجود اُفت شنوایی برای آنها معین شود، اما برای آن که بخواهید مطمئن شوید، شنوایی کودک باید به شکل کامل مورد آزمایش قرار گیرد.
وی افزود: کم شنوایی عوارض گستردهای را با خود به همراه دارد و باعث آسیبهای جدی در رشد طبیعی گفتار و زبان میشود.
معاون امور پیشگیری بهزیستی استان مرکزی ادامه داد: طرح غربالگری شنوایی نوزادان با هدف شناسایی به موقع و زود هنگام مشکلات شنوایی و ارائه خدمات لازم و مداخله بههنگام به منظور جلوگیری از عوارض کم شنوایی حداکثر تا سن یک ماهگی نوزاد صورت میگیرد.
امینی با اشاره به اینکه این برنامه همه ساله و به طور مداوم در بیمارستانها، درمانگاهها و مطبهای شنواییسنج همکار با اداره کل بهزیستی استان مرکزی انجام میشود، تاکید کرد: با اجرای این برنامه نوزادان دچار اختلال شنوایی مشخص و غربال میشوند.
وی گفت: از بین 22 هزار و 705 نوزاد متولد شده در سال گذشته تعداد 20 هزار و 455 نوزاد زیر پوشش برنامه غربالگری ناشنوایی قرار گرفته که در حدود 90.5 درصد پوشش داده شد.
به گفته وی از این بین 112 کودک به مرحله تشخیص رسید که تعداد 62 کودک مشکل شنوایی شامل 40 کودک با کم شنوایی متوسط، 12 کودک کم شنوای شدید و 10 کودک کم شنوایی عمیق داشتند که در نهایت از این بین 31 کودک تحت عمل جراحی کاشت حلزون قرار گرفتند.
امینی افزود: با کمک این برنامه سالانه نوزادان و کودکانی که دچار اختلال شنوایی هستند شناسایی و تحت درمان قرار میگیرند و با این تشخیص به موقع کودکان دچار اختلالات قادر خواهند بود، شنوایی خود را به دست آورند و با این امر میتوان از تبعات احتمالی همانند مشکلات شنوایی و عقبماندگی ذهنی پیشگیری کرد و بهزیستی استان مرکزی در اجرای برنامه غربالگری شنوایی در سال گذشته توانست رتبه پنجم کشوری را به دست آورد.
انتهای پیام/87003/صا20