در نشست روز گذشته مقامات اروپایی و حوزه بالکان در زمینه نظارت دقیق بر مناطق مرزی با هدف کنترل ورود پناهجویان به اروپا توافق شد.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، در جریان نشست روز گذشته کشورهای اتحادیه اروپا و حوزه بالکان در بروکسل درباره اتخاذ تدابیری به منظور کنترل پناهجویان در مرزهای اروپایی توافق به دست آمد.
به گزارش خبرگزاری آلمان، این کشورها توافق کردند تا مراکز پذیرش بزرگی ایجاد شوند تا به این وسیله ورود مهاجران به اتحادیه اروپا مدیریت شود. این مراکز در طول مسیر حرکت پناهجویان از یونان تا آلمان ایجاد خواهند شد.
در جریان کنفرانس خبری «ژان کلود یونکر» رئیس کمیسیون اروپا گفت که ۸ کشور اتحادیه اروپا در مسیر حرکت پناهجویان به اضافه صربستان، مقدونیه و آلبانی موافقت کردهاند که در افزایش ظرفیت پذیرش پناهجویان در یونان و حوزه بالکان به ۱۰۰ هزار محل همکاری کنند.
یونکر از این اقدام به عنوان تنها راهی یاد کرد که به اجرای قانون منتهی میشوند و روند کنترل نشده ورود افراد به اتحادیه اروپا را تحت کنتل خواهد آورد. نیمی از این اماکن در یونان با گنجایش ۵۰ هزار نفر قرار خواهد داشت. این مسیر راه ورود به منطقه بالکان، مقدونیه و صربستان است.
به این ترتیب امکان ورود مهاجران از یک کشور به کشور دیگر هم از بین خواهد رفت. یونکر در این مورد گفت: «ما این موضوع را کاملا روشن کردهایم که تردد آسان افراد باید متوقف شود.»
در این توافق همچنین بر همکاری گستردهتر آژانس «فرونتکس» برای کنترل مرزها و افزایش جمعآوری اطلاعات و به اشتراک گذاشتن اطلاعات درباره ورود مهاجران به اتحادیه اروپا از دیگر مواردی هستند که به آنها اشاره شده است.
یونکر امروز پس از نشست بروکسل همچنین اعلام کرد که در طول هفته آینده ۴۰۰ نیروی پلیس به اسلوونی اعزام میشوند و قرار است که به این کشور کمک کنند تا در زمینه کنترل مهاجران اقدام بهتری داشته باشد.
این اقدام در شرایطی صورت میگیرد که اسلوونی روز گذشته با ورود ۱۵ هزار مهاجر، پذیرای بیشترین مهاجر در روز بود. «ونسا میتریک» سخنگوی وزارت کشور اسلوونی گفت که ۵ قطار حامل مهاجران به کروواسی رسیده است و انتظار میرود قطارهای بیشتری شب وارد شوند.
«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان که وی نیز در این نشست حضور داشت گفت که پناهجویان نیازمند سرپناه و امکانات هستند. وی که از حامیان برگذاری نشست روز گذشته بود، گفت: « همه کشورهایی که مرزی برای ورود مهاجران از راه بالکان دارند، کنوانسیون ژنو در زمینه مهاجران را امضا کردهاند. اروپا باید نشان دهد که قاره ارزشها و قاره همبستگی است. این بلوکی است که باید برای آن گامهای بیشتر برداشته شود.»
صدراعظم آلمان گفت: «همکاری با ترکیه تنها راهکار برای تبدیل اقدامات غیر قانونی به قانونی و استفاده هر چه بهتر از مرزهای مشترک میان ترکیه و اتحادیه اروپا خواهد بود.»
ترکیه به نشست روز گذشته در بروکسل دعوت نشده بود.
انتهایپیام/