دیلیتایمز: کابل از اسلامآباد جاده و بیمارستان نمیخواهد؛ عدم دخالت میخواهد
دیلیتایمز نوشت: افغانستان از پاکستان نمیخواهد که برایش خیابان و بیمارستان بسازد، بلکه میخواهد این کشور سیاستهای خود را در قبال کابل تغییر دهد.
به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس،افغانستان از پاکستان نمیخواهد که برایش خیابان و بیمارستان بسازد، بلکه خواستار تغییر سیاستهای این کشور است.
دیلیتایمز نوشت: «حکمت خلیل کرزی» معاون وزارت خارجه افغانستان پنجشنبه گذشته در حاشیه نشست نمایندگان پاکستان و افغانستان در کابل گفت: این موضوع سبب ویرانی در دهههای اخیر شده و همچنان ادامه دارد.
وی همچنین گفت: هیچ بودجه و کارهای دیگری مانند ساخت سد و بیمارستان نمیتواند به روابط 2 جانبه پاکستان و افغانستان کمک کند، مگر اینکه در سیاستهای پاکستان نسبت به افغانستان تغییراتی ایجاد شود.
موضوعی که به خود پاکستان بیشتر از افغانستان ضربه زده است، بنابراین حالا ضرورت آن احساس میشود که همه با هم با عواقب اینگونه سیاستها مقابله کنیم.
کرزی تاکید کرد که همین اکنون زمینه برای پاکستان مساعد شده تا این کشور، در چهارچوب گروه چهارجانبه مذاکرات صلح، به تعهداتش جامه عمل بپوشاند.
معاون وزرات خارجه افغانستان گفته است، هرچند گروه چهارجانبه بر احترام متقابل و نقش تمام شرکا استوار میباشد، اما نقش پاکستان در این مذاکرات مهمتر از همه است.
وی تاکید کرد: برای ما رابطه دولت با دولت، بینهایت مهم بوده و این روابط بر نکاتی استوار است که شامل احترام متقابل به حق حاکمیت و تعهد بر مبارزه بر ضد تمام کسانی که مردم بیگناه افغانستان را میکشند، میباشد.
از آنجایی که میزان انتظارات از گروه چهارجانبه مذاکرات صلح بینهایت زیاد است،کرزی گفته، این موضوع برای ما فرصتی را فراهم میکند تا به نسل جدید بگوییم که پاکستان نقش مهم و تاثیرگذاری را در روند تلاشهای مذاکرات صلح به عهده دارد.
پاکستان بر رهبران طالبان نفوذ دارد
حکمت کرزی خطاب به نمایندگان گفت: پاکستان بر رهبران طالبان قدرت و نفوذ دارد، بنابراین ما انتظار داریم که از این نفوذ استفاده کند. بعلاوه، از این قدرت نفوذ بر ضد تمام کسانی استفاده شود که به باور اعضای گروه چهارجانبه مذاکرات، خواستار صلح در افغانستان نمیباشند.
گفتههای حکمت کرزی دقیقًا زمانی ابراز میشود که «سرتاج عزیز» مشاور امنیت ملی پاکستان برای نخستین بار علناً اعلام کرد که رهبران طالبان در پناهگاههای امنشان در پاکستان به سر میبرند.
«سرتاج عزیز» که در اول ماه مارس در واشنگتن سخن میگفت، اظهار داشت: ما روی برخی از افراد طالبان نفوذ داریم، زیرا رهبری این گروه در پاکستان به سر میبرد و آنها از امکانات درمانی این کشور استفاده میکنند.
وی با اشاره به اینکه خانوادههای گروه طالبان نیز در پاکستان زندگی میکنند، گفت: بنابراین ما میتوانیم از فشار بر آنها استفاده کنیم و به آنها بگوییم به پای میز مذاکره بیایند.
کرزی به نمایندگی از افغانستان در گفتوگوهای 4جانبه صلح، مسوولیت هیات افغانستانی را به عهده دارد که نخستین بار در ژوئیه سال 2015 میلادی آغاز شد. کرزی همچنین اظهار داشته دولت افغانستان با اعضای طالبان در دفتر این گروه در دوحه راحت بوده است.
تصویر منفی از پاکستان در اذهان مردم افغانستان
این گزارش میافزاید: از سوی دیگر، معاون وزرات امور خارجه افغانستان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا دولت افغانستان در رابطه به تصویری که از پاکستان در رسانههای افغانستان وجود دارد، تلاشی را انجام داده، گفت ما این را میپذیریم که از پاکستان تصویر بد و منفی در افغانستان وجود دارد، اما این تصویر از مدتها شکل گرفته است.
بهگفته وی تغییر چنین دیدگاهها و برداشتهایی روندی مشکل و پیچیده میباشد که باید به آرامی و به تدریجی با آن مقابله شود. علاوه بر این، این موضوع به پاکستان نیز مربوط است که چگونه تعهداتی را که در قبال صلح و مبارزه علیه تروریسم در افغانستان داده، در هفتهها و ماههای آینده عملی کند.
در انتهای این گزارش آمده است :ما باید بر ضد تمام مخالفین دولت که به همدیگر کمک و تقویت میکنند، مقابله کنیم. تنها پس از این ما قادر خواهیم شد که مردم خود را متقاعد سازیم که آنها مخالف تلاشهای صلح هستند.
کرزی در پایان اظهارات خود تاکید کرده که پناهگاههای امن شورشیان در هر کجایی که هستند باید نابود شود.
انتهای پیام/ح