تاريخ : دوشنبه 20 اردیبهشت 1395  | 11:18 AM | نویسنده : مهدی گلشنی

افزایش یا كاهش امنیت رونق و ركود ارتباطات را در پی خواهد داشت

كیش - ایرنا - معاون امنیتی و انتظامی وزیر كشور با بیان اینكه امنیت چیزی جز تفاهم و مشاركت جمعی برای رسیدن به مطلوب عمومی نیست افزود : افزایش یا كاهش این مولفه رونق و ركود ارتباطات را در پی خواهد داشت .

 

به گزارش خبرنگار ایرنا ، محمد‌حسین ذوالفقاری روز دوشنبه در آیین افتتاح هشتمین اجلاس بین المللی ایكائو و مدیریت شناسایی مسافر و اسناد قابل خواندن با ماشین ، بیومتریك و امنیت مرز گفت : امنیت یكی از موضوعاتی است كه ذهن بشر را دراعصار مختلف به خود مشغول داشته و یك كالای جهانی است و از ضروریات زندگی امروز به شمار می رود .
وی با بیان اینكه صاحبنظران امنیت را به دو بخش امنیت داخلی و خارجی تقسیم می كنند افزود : امروزه امنیت و ارتباطات بین المللی دو مقوله وابسته و در ارتباط تنگاتنگ با یكدیگر محسوب می شوند از این روز مفاهیم امنیت و گسترش ارتباطات هم می توانند تاثیر افزایشی بر هم داشته باشند و هم تاثیر كاهشی . به این معنا كه افزایش یا كاهش امنیت باعث رونق یا ركود ارتباطات خواهد شد و بالعكس . 
معاون امنیتی و انتظامی وزیر كشور گفت : امروزه دستاوردهای دانش و تكنولوژی مشكلات امنیت را چنان گسترش داده كه ذهن بشر را بیش از گذشته در جهت شناخت وضعیت حال و آینده مهیا ساخته و در این مسیر امنیت چیزی جز تفاهم و مشاركت جمعی برای رسیدن به مطلوب عمومی نیست . از این روز ایجاد امنیت ، به طور قطع بدون تجزیه و تحلیل های دقیق و ایجاد تسهیلات و ملزومات آن توسط دولت ها كامل نخواهد بود و توسعه زیرساخت ها و ملازمات امنیتی همزمان با توسعه ارتباطات ، امنیت داخلی و امنیت بین المللی را نیز به همراه خواهد داشت .
وی افزود : به موازات گسترش تردد بین كشورها خطراتی نظیر تروریسم ، انواع قاچاق ، كلاهبرداری های سازمان یافته ، پول شویی و سیار موارد نیز افزایش یافته است ، زیرا وقوع بسیاری از اتفاق ها ریشه در جعل و سو استفاده از هویت های جعلی و اسناد غیرواقعی دارد .
ذوالفقاری اظهار داشت: یكی از مهم ترین اهداف جمهوری اسلامی ایران در برگزاری این نشست پیشگیری و ایجاد مانع در برابر جرائم سازمان یافته و مقابله با هر گونه تهدید دیگری است كه مجاری و الزامات آن می تواند اسناد مسافرتی جعلی باشد كه ضریب امنیت ، به خصوص در مرزها را با چالش روبرو می سازد.
وی گفت : نگرانی های امنیتی سبب مكانیزه شدن سیستم های شناسایی یا تشخیص هویت و رشد و توسعه فناوری های بیومتریك شده است و به طور كل فعالیت های مرتبط با تحقیقات بیومتریك سرعت زیادی به خود گرفته اند .
ذوالفقاری اضافه كرد : ای رشد نه تنها به واسطه افزایش نگرانی های امنیتی صورت گرفته ، بلكه متاثر از ملاحظات مربوط به حریم خصوصی كاربران ، در زمینه استفاده محرمانه و امن از اطلاعات شخصی افراد است كه در فضاهای مجازی ذخیره شده یا از طریق اینترنت انتقال می یابند.
وی تصریح كرد : این پیشرفت انعكاسی از نیاز جامعه و جهان است . نیازی كه پیشرفت در آن سبب كاهش تخلفات ، افزایش امنیت ، سرعت بخشیدن به ارتباطات شده است .
معاون امنیتی و انتظامی وزارت كشور با بیان اینكه تشخیص هویت از طریق بررسی های بیومتریك به سرعت در حال همه گیر شدن است افزود : ظاهر شدن فناوری های مرتبط با بیو متریك در بسیاری از جنبه های زندگی روزمره ما آغاز شده و یكی از دلایل محبوبیت اندازه گیری های بیومتریك راحتی و یكتایی آن است زیرا هر انسانی خصوصیات بیومتریك منحصر بفردی دارد كه می تواند به صورت خودكار اندازه گیری و ضبط شده و به سادگی قابل تغییر و تعویض نیستند.
وی اضافه كرد : از آنجا كه سند الكترونیكی می تواند توسط ماشین خوانده شود و به راحتی با زیر ساخت های فناوری و بانك های اطلاعاتی مرتبط شود می توان آن را به عنوان یك حلقه مهم در زنجیره دولت الكترونیكی و مقوله ای غیر قابل چشم پوشی در ارتقا امنیت مرزها در سطح بین المللی قلمداد نمود .
ذوالفقاری گفت : اولین كار ویژه در گذرنامه الكترونیكی شناسایی و تصدیق هویت و دوم به كارگیری زیر ساخت كلید PKI و شناسه های بیومتریكی هماهنگ و استاندارد شده در این سیستم به عنوان اساس امنیت است و سوم اجرایی نمودن این پروژه در سطح جهانی ، به چالش كشیده شدن بسیاری از مشكلات فنی ، تكنیكی ، اجرایی و انجام اقدامات اساسی در حل آن است .
معاون امنیتی و انتظامی وزیر كشور با بیان اینكه شاید مهم ترین چالش در راه همه گیر شدن این تجهیزات ، گسترش مرزهای فناوری بیومتریك در عرصه های جدید نباشد گفت : به نظر می رسد تلاش ها حداقل در آینده نزدیك باید روی افزایش دقت این تجهیزات و به ویژه كاهش نرخ خطای تشخیص مثبت اشتباه متمركز شوند .
ذوالفقاری امنیت و تسهیل امور تابع توان كشور ها را در بهره مندی از فرصت های نوین ، در جهت مهار تهدیدات جدید عنوان كرد و گفت : روش های نوینی نظیر ضرایب امنیت جدید در اسناد بیومتریك ، شبكه های تبادل و اشتراك گذاری اطلاعات ، بانكهای اطلاعاتی ملی و بین المللی ، فناوری بازرسی خودكار در مرزها ، ایجاد بستر حقوقی و فنی برای كار مشترك بین سازمان ها و كشورهای، فرصت جدید برای اعضای جامعه بین المللی ایجاد نموده است . 
وی ازجمله اقدامات فنی كشورما در حوزه اسناد هویتی و شناسایی مسافر ، پیوستن جمهوری اسلامی ایران به سازو كاری تحت عنوان دایركتوری كلید عمومی PKD است كه توسط ایكائو ایجاد شده است و مشاركت در آن مستلزم امضای تفاهم نامه مربوطه از سوی دولت های عضو است .
وی با بیان اینكه راه اندازی مركز صدور گواهی دیجیتال ریشه CSCA و مركز امضای دیجیتال گذرنامه الكترونیك DSCA به منظور ایجاد امكان كنترل گذرنامه های صادر شده در این سامانه توسط سایر كشورهای صادر كننده گذرنامه های الكترونیك لازم بود تا ایران نیز به كلید عمومی ایكائو یا PKD وصل شود.
ذوالفقاری با یاد آوری اینكه گذرنامه الكترونیكی در ابتدای راه است اظهار داشت : تعداد محدودی از كشورهای نسبت به آن اقدام كرده اند و دوم اینكه صدور گذر نامه برای شهروندان نیاز به فرصتی چند ساله خواهد داشت و در عین حال نیازمند دوره زمانی است تا محاسن و معایب سیستم های طراحی و پیاده سازی شده و همچنین روش ها و راه های نفوذ به این سیستم را نشان دهند و در نهایت این فناوری به بلوغ نسبی و ثبات و تعادل برسد.
وی گفت : : رویكرد همكاری های مشترك بین كشورها می تواند سبب كاهش پیچیدگی های معمول شود ، ایجاد زیر ساخت ها و ظرفیت های این كار نظیر PKD ( كلید عمومی ) با همكاری دراز مدت كشورها بستری مشترك جهت بهره برداری جمعی را فراهم می سازد .
ذوالفقاری اضافه كرد : وجود اسناد بین المللی ، استاندارهای ISO و انكس های ایكائو ، ظرفیت های قابل بهره برداری است كه همزمان می تواند امنیت و تسهیلات را در امورتردد های مرزی افزایش دهد.
وی گفت : اگر دنیای فناوری بتواند وعده های خود در زمینه بیومتریك عمل كند ، دنیای آینده با آنچه اكنون می شناسیم بسیار متفاوت خواهد بود زیرا با توسعه روزبه روز تجهیزات و پردازش های مورد نیاز تشخیص هویت بیومتریك ، این سیستم ها به سادگی در تمام وسایلی كه به صورت روزمره با آنها سر و كارداریم نفوذ خواهند كرد.
وی در ادامه گفت : دلیل اصلی دعوت از كشورها برای شركت در این اجلاس نمایش موفقیت های ایران در حوزه اسناد هویتی و به ویژه گذرنامه ها و همچنین سایر اسناد هویتی طی سال های اخیر و تبادل اطلاعات و تجربه های موفق در این حوزه است و مهم تر از آن بیانگر ارده جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم و سایر اعمال مجرمنه به عنوان عضوی از جامعه جهانی و پرچمدار مبارزه با تروریسم است .
هشتمین اجلاس بین المللی ایكائو با حضور رییس سازمان هواپیمایی كشوری ، شركت كنندگان داخلی و خارجی ، كشورهای عضور ایكائو و فعالان حوزه هوانوردی از صبح امروز در مركز همایش های بین المللی خلیج فارس آغاز بكار كرده تا 22 اردیبهشت ماه ادامه دارد .
1630**1641 /1484

 

 
انتهای پیام /*

 



نظرات 0