معنا
 
زندگی را زیبا ببینیم.
 

تغذیه در دیالیز                                                                                                    ناصر طبخی 

                                                                                        کارشناس پرستاری سازمان تامین اجتماعی

 

 تغذیه تاثیر عمده ای بر روند درمان و سرنوشت بیماران تحت درمان دیالیز دارد و برای این بیماران ایجاد شرایط مناسب تغذیه ای، پیشگیری از سوء تغذیه و یا اصلاح آن جزء اهداف اصلی می باشد. تعداد بسیاری از مطالعات افزایش مرگ و میر و بیماری زایی در بیماران تحت درمان با دیالیز که دارای سوء تغذیه هستند را به ثبت رسانده اند. اما بندرت علت اصلی مرگ را سوء تغذیه عنوان کرده اند، اما مسلما احتمال بسیار زیادی وجود دارد که بیماران مبتلا به سوء تغذیه، در معرض افزایش خطر سایر بیماری های کشنده مانند عفونت می باشند که یکی از علل شایع مرگ ومیر این بیماران می باشد.

سوء تغذیه یک مسئله نسبتا رایج در بیمارانی است که به مدت طولانی دیالیز می شوند و گزارشات متعدد شیوع آن  را 70 – 18% در میان بزرگسالان ذکرمی کند.



ادامه مطلب

، 
 
نوشته شده در تاريخ چهارشنبه 10 دی 1393  توسط [ra:post_author_name]

ناحیه هوایی دستگاه تنفسی

 

بدن موجودات زنده جهت تهیه اکسیژن برای متابولیسم سلولی و دفع دی‌اکسید کربن به دستگاه تنفس وابسته است. دستگاه گردش خون ابزار انتقال گاز بین بافتهای بدن و ششها است. به این ترتیب گردش خون و دستگاه تنفس به یکدیگر وابسته است.دستگاه تنفس با داشتن مجاری تنفسی و هوایی وظایف خود را با پالایش هوا انجام می‌دهد. دستگاه تنفس به دو ناحیه هوایی و تنفسی تقسیم شده است. ناحیه هوایی شامل حفره بینی ، حلق ، حنجره ، نای و سیستم نایژه‌هاست که هوا را از محیط پیرامون به قسمت تنفسی ششها می‌رساند.
 



ادامه مطلب

، 
 
نوشته شده در تاريخ چهارشنبه 10 دی 1393  توسط [ra:post_author_name]

CBR :استراحت مطلق

RBR :استراحت نسبي

EDEM : ورم

NPO : ناشتا

I.V : تزريق وريدي

I.M :تزريق عضلاني



ادامه مطلب

، 
 
نوشته شده در تاريخ چهارشنبه 10 دی 1393  توسط [ra:post_author_name]

دياليز صفاقي( آنا تومي، فيزيولو‍‍‍ژي)                                                                  دكتر منيرالسادات حاكمي

                                                                                                         فوق تخصص نفرولوژي

 

دياليز صفاقي يكي از روش هاي جايگزين عملكرد كليه مي باشد و تبادلات مواد دراين روش از وراي صفاق صورت مي گيرد. پرده صفاق سطحي معادل سطح مقطع بدن يعني m2  2-1 داراست. پرده صفاق شامل دو قسمت است:

1- پرده صفاق احشايي كه 80% سطح صفاق را تشكيل مي دهد و به روي ارگانهاي احشايي گسترده شده است.

2- پرده صفا ق جداري  كه 20% سطح صفاق را تشكيل مي دهد و سطح خلفي جداره قدامي شكم را مي پوشاند.  

             تخليه لنفاتيك حفره پريتوئن اساسا" از طريق سوراخ هاي ديافراگم صورت مي پذيرد.

پرده صفاق از سه لايه زيرتشكيل شده است:

1- سلول هاي مزوتليال

2- در زير مزوتليوم، اينترسيس( بافت بينابيني ) شامل بافت  همبندي – كاپيلرها و لنفاتيك قرار دارد.

3- بستر عروقي صفاق

 



ادامه مطلب

، 
 
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 9 دی 1393  توسط [ra:post_author_name]

                                                                تغذیه،سرطان،پیشگیری ودرمان

 

بیش از 100 نوع سرطان وجود دارد. این عارضه دومین عامل مرگ و میر در آمریکا و علت 25% تمام مرگ ها می باشد.

 

ترکیبات تغذیه ای و غیر تغذیه ای رژیم غذایی می توانند روند پیشرفت بیماری های مزمن مانند سرطان، چاقی، بیماری های التهابی، دیابت  و بیماری کرونر قلب را سرعت بخشند یا آن را پنهان کنند.امروزه یک سوم سرطان ها با رژیم غذایی دراز مدت ارتباط داده می شوند.و این فرضیه در حال گسترش است که افزایش  وزن بدن خطر سرطان اندام گوناگون از جمله کلیه، اندومتر، کولون، پروستات، کیسه صفرا و سرطان سینه در زنان پس از یائسگی را افزایش می دهد.

 

.



ادامه مطلب

، 
 
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 9 دی 1393  توسط [ra:post_author_name]

نارسایی حاد کلیه                                                                                                       دكتر حميد رجلاني

                                                                                       

 

به از کار افتادن یا کاهش عملکرد کلیه به شکل ناگهانی که سبب افزایش میزان سموم دفعی کلیه در خون می شود اطلاق می گردد. این مدت زمان می تواند بین چند ساعت تا چند روز باشد در این حالت اندازه کلیه ها در سونوگرافی و KUB  طبیعی می باشد. در حالت عادی حدود 25% برون ده قلبی را کلیه ها دریافت می کنند که معادل  ml/min 1100 می باشد که اگر براساس پلاسما بیان شود حدود ml/min 800  میزان جریان پلاسما و کلیه ها می باشد. از میزان پلاسمایی که وارد کلیه ها می شود حدود 20% آن به داخل فضاي ادراري فیلتره می شود که به این حجم از پلاسمای فیلتره شده در هر دقیقه فیلتراسیون گلومرولی گفته می شود که حدود ml/min 120  می باشد. کاهش GFR به میزان 60-40% مقدار طبیعی تغییر واضحی در  فعالیت کلیه ها ایجاد نمی کند ولی وقتی به 40-20 % میزان واقعی خود برسد آنگاه ازتمی و نارسایی حاد کلیه به وجود خواهد آمد. نارسایی حاد کلیه در حدود 5% کل بیماران بستری در بخش های داخلی – جراحی و در 30-20% بیماران بستری در بخش های ICU  بروز می کند که میزان مرگ و میر آن 70-20 % می باشد. الیگوری 50 % موارد نارسایی کلیوی حاد را تشکیل می دهد و تا 80% مرگ و میر دارد. ATN  تقریبا علت 90%  تمامی موارد نارسایی کلیوی حاد را تشکیل می دهد. بازگشت عملکرد کلیوی بستگی به وسعت اسکار و نابودی نفرون های عملکردی دارد که طی اپیزود حاد نارسایی کلیه رخ داده است. نارسایی حاد کلیوی به صورت الیگوری، آنوری یا حجم ادرار طبیعی بروز می کند. الیگوری(ادرار کمتر از 400 ml/day) شایع ترین وضعیت بالینی در نارسایی کلیوی حاد می باشد. آنوری(ادرار کمتر از  ml/day50) و برون ده ادراری طبیعی به آن حد شایع نیستند. بیمار مبتلا به ARF دچار افزایش سطح BUN و Cr سرم و احتباس سایر فراورده های زائد متابولیک(ازوتمی) می شود که در حالت طبیعی به وسیله کلیه ها دفع می شوند.

 



ادامه مطلب

، 
 
نوشته شده در تاريخ دوشنبه 8 دی 1393  توسط [ra:post_author_name]

نارسائی مزمن کلیه(CKD) و نحوۀ پیشگیری ازآن                                                       دكتر محمد عقيقي                          

(CHRONIC KIDNY DISEASE)           

کاهش غیر قابل برگشت عملکرد کلیه که بیشتر از 3 ماه طول کشیده باشد را نارسائی مزمن کلیه گویند و به مرحلۀ پیشرفته CKD که جهت ادامه حيات به دیالیز یا پیوند نیازباشد را مرحله انتهایی بیماری کلیه یا End Stage Renal Disease ( ESRD ) گویند.

سندرم اورمیک شامل مجموعه علائم بالینی و آزمایشگاهی ناشی از اختلال عملکرد ارگان های مختلف در جریان نارسايي كليه مي باشد.

 

 



ادامه مطلب

، 
 
نوشته شده در تاريخ شنبه 6 دی 1393  توسط [ra:post_author_name]

او بی عیب نیست، شما هم همینطور و هر دوی شما هیچگاه کامل نخواهید بود اما اگر او می تواند حداقل یک بار شما را بخنداند، باعث شود دو بار به او فکر کنید، و اگر پذیرفت که یک انسان است و اشتباه می کند، با او بمانید و از جان برایش مایه بگذارید. او در وصف شما شعر نخواهد سرود، هر لحظه به شما فکر نخواهد کرد، اما بخشی از وجودش را به شما خواهد داد که می داند می توانید آن را بشکنید. به او آزار نرسانید، تغییرش ندهید و بیش از توانش از وی انتظار نداشته باشید. موشکافی نکنید، وقتی خوشحالتان می کند لبخند بزنید. وقتی عصبانیتان می کند آرامش خود را حفظ کنید. وقتی نیست دلتنگش شوید. عاشقش باشید. چون آدم کامل وجود ندارد اما همیشه یک نفر هست که با او کامل ترین لحظات را تجربه می کنید.


.
.



ادامه مطلب

، 
 
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 4 دی 1393  توسط [ra:post_author_name]

 

خانه » مقالات » تغذیه و تناسب اندام

مواد غذایی سرشار از پتاسیم

 

چه لازم باشد سطح پتاسیم بدنتان را بالا ببرید یا پایین بیاورید، باید بدانید که کدام موادغذایی با نیازهای شما متناسب است.

پتاسیم، همراه با کلسیم و سدیم، الکتریولیتی (نمک معدنی) مهم برای سیستم عصبی بدن، عملکرد عضلانی، توازن مایعات، و عملکرد قلب، کلیه‌ها و آدرنال می‌باشد. کمبود پتاسیم به شکل ضعف، خستگی، سردرگمی، بی‌نظمی قلب، و گاهی مشکلات هماهنگی عضلات نشان داده می‌شود. پتاسیم ناکافی همچنین می‌تواند تاثیرات سدیم را تشدید کند. اولین نشانه کمبود پتاسیم ضعف عمومی بدن است.

 

 



ادامه مطلب

، 
 
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 4 دی 1393  توسط [ra:post_author_name]

همودیالیز یکی از روش های رایج درمان جایگزینی نارسایی کلیه چه در نارسایی حاد و چه در نارسایی مزمن است. بیمار حداقل 3 بار در هفته و هر بار تقریبا 4 ساعت تحت همودیالیز قرار می گیرد. که در این مدت عوارض نا خواسته بیمار و پرستار را درگیر می کند .شایع ترین عوارض هنگام دیالیز، به ترتیب افزایش شیوع، افت فشار خون(30- 20% دیالیزها )، کرامپ عضلانی (20- 5%)، تهوع و استراغ(15- 5%)، سردرد(5%)، درد پشت(5- 2%)، خارش(5%)، و تب ولرز(کمتر از 1 % ) می



ادامه مطلب

، 
 
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 4 دی 1393  توسط [ra:post_author_name]
(تعداد کل صفحات:10)      1   2   3   4   5   6   7   8   9   10