به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

لینک های سایت

در هفتمين روز از سفر پيامبر در مسير مدينه تا مکه، کاروانيان با عبور از " جحفه " و " غدير خم " عازم " قديد " شدند . " جحفه " در 156 کيلومتري مکه، ميقات کساني است که از مسير شام و مصر به مکه مشرف مي شوند. تقريباً در سه کيومتري اين محل به طرف مکه، غديرخم قرار دارد که در آن روزگار، آبگيري در خود داشت و درختاني کهنسال بر آن سايه انداخته بودند .

"جحفه" که در سه راهي مسيرهاي مدينه، عراق و مصر به حساب مي آمد، خود يادآور خاطرات شيريني بود. يک سال پيش يعني در سال نهم هجرت، در همين محل بود که اميرالمومنين علي عليه السلام به ابوبکر رسيدند و ماموريت ابلاغ آيات برائت را از او تحويل گرفتند . همانطور که مي دانيد، وقتي آيات آغازين سوره برائت نازل گرديد و پيامبر فرمان يافتند که آن آيات را در ايام حج به مشرکين ابلاغ و با آنان اتمام حجت کنند، رسول اکرم صلي الله عليه و آله، ابتدا ابوبکر را به همراه چهل نفر مامور انجام فرمان ساختند. اما پس از آن جبرئيل نازل گرديد و پيغام خدا را رسانيد که : اين کار حتماً بايد توسط خود پيامبر يا کسي که از او باشد، صورت گيرد. پس اميرالمومنين مأموريت يافت و پاي در راه گذاشت .

و چنين بود که جحفه بار ديگر فضيلت بي حد، و برتري بي قياس ابوتراب را نسبت به ديگر مسلمانان گواه آورد. و در پي آن در دهم ذي الحجه سال نهم، صداي رساي علي عليه السلام در جمره عقبي در منا طنين انداز شد که:

" بَرائـَة ٌ مِنَ اللهِ وَ رَسُوله الي الذينَ عاهَدتـُم مِنَ المُشرکين. " (توبه/1) 

ادامه مطلب
چهارشنبه 1 مهر 1394  - 1:35 PM

با توقف نیروهای ایرانی در عملیات رمضان در اواخر سال دوم جنگ و ادامه دگرگونی اوضاع سیاسی منطقه جنگ به مرحله ی یک تصمیم گیری بسیار دشوار رسید هر چند این تصمیم گیری بعد از فتح خرمشهر مطرح شده بود ولی با عدم موفقیت عملیات رمضان بیشتر مورد توجه قرار گرفت . تصمیم ادامه یا توقف جنگ بطور جدی مورد بحث واقع شد و نهایتا تفکر ادامه نبرد و ورود به داخل خاک عراق برای تصرف مواضع مهمی که به استناد ان بتواند عراق را به شکل مناسب به پای میز مزاکره بکشاند پیروز گردید. لذا عملیات رمضان فورا طراحی و اجرا شد عملیاتی که علی رغم وجود تمام عوامل پیروزی به دلیل نادیده انگاشتن وضعیت دفاعی عراق در داخل خاک خودش هیچگونه موفقیتی را به همراه نیاورد. حضور عراق در بخش هایی از منطقه غرب در خاک ایران و لزوم گسترش نبرد و تفکیک میان قوای عراق طراحان نظامی را به سمت انجام عملیاتدر سومار و ارتفاعات حمرین متوجه کرد و نهایتا در مهران و سرانجام در مریوان عملیات های موفقی انجام شد. اما تداوم و اصرار انجام عملیات در خاک عراق و تهدید بصره دوعملیات بسیار گسترده را در منطقه فکه موجب گردید که هردو بدون موفقیت پایان یافت عملیات والفجر مقدماتی را سپاه و عملیات والفجر 1 را ارتش طراحی و اجرا کردند همانطوری که گفته شد نکته ای که در میان تصمیم گیری ها مورد توجه قرار نمیگرفت مشابه قرار دادن وضعیت نیروهای عراقی در خاک ایران و سال دوم جنگ و در خاک خودش در سال سوم جنگ بود. عراق و استکبار جهانیهرگز اجازه نمیدادند و ندادند که ایران بتواند جای پای مهمی را در خاک عراق بدست اورد و حتی اگر این کار انجام میشد به هر قیمتی این جای پا را از ایران باز پس میگرفتند که عملا نیز چنین شد. از طرف دیگر شرایط اعلان شده مجامع بین المللی برای توقفجنگ نیز برای ایران به هیچ وجه قابل قبول نبود پس دو راه کار اساسی پیش رو قرار داشت:

 

۞ تغییر شرایط اعلان شده برای توقف جنگ با دیپلماسی سیاسی که بسیار سخت می نمود و فضای درون کشور نیز موافق با این اقدام نبود.

 

۞ ادامه جنگ و گشودن راهی برای نفوذ به خاک عراق که با توجه به وضعیت اجتماعی حاکم بر اوضاع روانی جنگ این راه کار انتخاب و ادامه یافت . نیروی زمینی ارتش ضمن بر عهده داشتن مسئولیت بیش از هزار کیلومتر مواضع پدافندی و مشارکت درعملیات های مشترک با سپاه اماده می شد تا بتواند به تنهایی نیز عملیات های کوچک و بزرگی را طراحی و اجرا نماید. سال سومجنگ شامل نه عملیات افندی در تمامی خطوط درگیری بود در این سال عراق هیچگونه تحرکی برای حمله به مواضع ایران ازخود نشان نداد . نه عملیات سال سوم بصورت مفصل با نقشه های مربوطه در این صفحه معرفی شده است.

ادامه مطلب
چهارشنبه 1 مهر 1394  - 1:32 PM

کاروان، صبح روز سه شنبه به "عرج" رسيد . اين قافله هنوز حضرت علي عليه السلام را همراه ندارد . ايشان به امر پيامبر، براي تعليم احکام الهي اسلام به گروهي از مسلمانان و حل اختلافي که بين اهل يمن پيش آمده، سوي آن ديار راهي شده اند و اينک با رسيدن نامه پيامبر و دستور جديد، به همراهي دوازده هزار نفر از اهل يمن به سوي مکه عازم هستند .

شانزده ماه پيش نيز که پيامبر به قصد غزوه تبوک، مدينه را ترک کردند، حضرت امير همراه ايشان نبودند. و منافقين فتنه کرده، چنين گفتند که چون هوا گرم بوده حضرت علي در جنگ شرکت ننموده است. اين سخن براي قهرمان اسلام گران آمد و به پيشگاه پيامبر خدا شتافت و لب به شکوه گشود . آنجا بود که پيامبر فرمودند :

" علي جان، تو براي من چون هارون براي موسي هستي ." (فروغ ابديت ج 2، ص 391) .

ادامه مطلب
چهارشنبه 1 مهر 1394  - 1:31 PM

کاروان عظيم پيامبر گرامي در پنجمين روز از سفر خود به "سقيا" رسيد . اينک پيامبر تمامي اهل مدينه را جز آنان که به دلايلي همچون بيماري نتوانسته اند همراهيش کنند، در قافله خود به همراه دارد . ده سال پيش در آغازين روزهاي ربيع الاول نخستين سال هجرت، زماني که سراسر جزيرة العرب را دشمنانش در استيلا داشتند و ياران و پيروان ايشان بسيار ناچيز مي نمود، پيامبر مسير مکه تا مدينه را، به همراه تعداد اندکي طي نمودند. اما امروز بيش از هفتاد هزار نفر تنها از مدينه در کنار حضرت ره مي سپرند .

و هنوز زنده است ياد پر خاطره " ليلة المبيت "، آن شبي که علي عليه السلام در بستر پيامبر خوابيد تا نقشه دشمنان، نقش بر آب گردد و با حفظ جان پيامبر، تاريخ هجرت رقم بخورد .

در همان شب بود که رداي بلند افتخار بر قامت علي عليه السلام پوشانيده شد و چنين نازل گشت :

" وَ مِن النّاس ِ مَن يَشتـَري نَفسَهُ ابتِغاءَ مََرضاةِ الله وَ اللهُ رَئوُفٌ بالعِباد . " (بقره / 207)

" و از مردمان، که از جان خود در راه رضاي خدا درگذرند و خداوند دوست دار چنين بندگانيست . " 

ادامه مطلب
چهارشنبه 1 مهر 1394  - 1:31 PM

امروز مدينه، به فراق يار مبتلا گشته و تمامي انوار مقدسه، رسول خدا صلي الله عليه و آله را همراهي مي کنند. در آخرين سفر حج، که"حجة الوداع" نام گرفت، تنها يار جدا مانده از کاروان، اميرالمومنين عليه السلام است. فرستاده اي ويژه، حامل پيام رسول خدا، روانه سرزمين يمن مي شود تا حضرت علي عليه السلام را که براي تعليم دين راهي آن ديار شده، به مکه فرا بخواند .

آخرين حج نبوي، بر پايه حکم و وحي الهي شکل گرفته و به دستور قاطع خداوند مبني بر ابلاغ حکم وصايت و امامت صورت پذيرفته است:

" يا ايُها الرُّسوُل بَـلـِّغ ما اُنزِلَ اليکَ مِن رَبِّک وَ اِن لـَم تـَفعَل فـَما بَلـَّغت رِسالـَتـَهُ " (مائده/ 67)

" اي پيامبر، ابلاغ کن آنچه را که از طرف پروردگارت بر تو نازل شده، که اگر انجام ندهي، رسالت او را نرسانده اي . "

اين چه پيغامي است که اگر ابلاغ نگردد، رسالت همچنان ناقص مي ماند و تلاش بيست و سه ساله پيامبر عزيز با تمام سختي ها، جنگ ها و ... بي ثمر خواهد بود؟

با کاروان همراه شويم تا بدانيم .

ادامه مطلب
چهارشنبه 1 مهر 1394  - 1:30 PM

روز ۲۵ ذيقعده سال دهم هجري قمري، سال 632 ميلادي، مصادف با 4 / اسفند سال دهم هجري شمسي. پيامبر خدا صلي الله عليه و اله براي سفر حج، اعلان رسمي نمودند. و اعلام شده که اين سفر، آخرين حج رسول گرامي اسلام مي باشد و به دستور آن حضرت، منادياني به اطراف مدينه رفته اند تا همگان بدانند و پيامبر رحمت را همراهي کنند.

و اينک کاروان بزرگ حج، به قافله سالاري برترين مخلوق آفرينش، به سوي مهبط وحي، حرکت مي کند. به فرمان پيامبر، مردم لباس احرام برداشته اند.

اهل بيت پيامبر صلي الله عليه و آله، صديقه کبري و حسنين عليهم السلام همراه اين کاروان هستند. قافله عظيم حج، از مدينه خارج مي شود و جمعيتي بالغ بر 70 هزار نفر پياده و سواره، در 7 کيلومتري مدينه و 486 کيلومتري مکه، در محلي به نام " ذوالحليفه " يا " آباد علي"، مکاني که امروز مسجد " شجره " ناميده مي شود، متوقف شده، به دستور پيامبر احرام بسته و به سوي حرم امن الهي راهي مي شوند تا آداب حج را بياموزند.
 

ادامه مطلب
چهارشنبه 1 مهر 1394  - 1:30 PM

سرزمین غدیرخم کجاست؟
جواب: سرزمین غدیرخم ، سرزمینى است میان مکّه و مدینه، در نزدیکى «جحفه» که در حدود 200 کیلومترى مکّه واقع شده و چهارراهى است که حجّاج سرزمین هاى مختلف مى توانستند در آنجا از هم جدا شوند:
راهى به سوى مدینه مى رود، در جهت شمال.
راهى به سوى عراق مى رود، در جهت شرق.
راهى به سوى مصر مى رود، در طرف غرب.
و راهى به سوى یمن، در جهت جنوب.
امروزه این سرزمین، سرزمین متروکى است; ولى روزى شاهد یکى از بزرگترین حوادث تاریخ اسلام بوده، و آن، روزِ نصب على(علیه السلام) به جانشینى پیامبر گرامى اسلام(صلى الله علیه وآله) (در روز هیجدهم ذى الحجّه سال دهم هجرى) مى باشد.(1)
پی نوشت:
(1) . گردآوری از: حدیث غدیر سند گویای ولایت، گروه معارف و تحقیقات اسلامی قم، ص5.


پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله العظمی مکارم شیرازی مدظله العالی

ادامه مطلب
چهارشنبه 1 مهر 1394  - 1:28 PM

ماجرای غدیر چگونه جاودانه شد؟
جواب: اراده حکیمانه خداوند بر این تعلّق گرفته است که واقعه تاریخى غدیر، در تمام قرون و اعصار به صورت یک تاریخ زنده که قلوب و دل ها به سوى آن جذب مى شوند، بماند; و نویسندگان اسلامى در هر عصر و زمانى در کتاب هاى تفسیر و تاریخ و حدیث و کلام، پیرامون آن سخن بگویند; و گویندگان مذهبى در مجالس وعظ و خطابه درباره آن داد سخن دهند و آن را از فضایل غیرقابل انکار امام على بن أبیطالب(علیه السلام) بشمارند.

ادامه مطلب
چهارشنبه 1 مهر 1394  - 1:27 PM

آیا روز عید غدیر در میان مسلمانان شناخته شده و معروف بوده است؟
جواب: از مراجعه به تاریخ، به خوبى معلوم مى شود که روز هیجدهم ذى الحجّة الحرام، در میان مسلمانان به نام روز عید غدیر معروف بوده، تا آنجا که «ابن خلکان»، درباره «المستعلى ابن المستنصر» مى گوید: «در سال 487 در روز عید غدیر خم که روز هیجدهم ذى الحجّة الحرام است، مردم با او بیعت کردند(1) و درباره المستنصر باللّه العبیدى مى نویسد: وى در سال487 دوازده شب به آخر ماه ذى الحجّه باقى مانده بود درگذشت، و این شب همان شب هیجدهم ماه ذى الحجّه شب عید غدیر است.»(2)

ادامه مطلب
چهارشنبه 1 مهر 1394  - 1:25 PM

حدیث غدیر حکایت از چه ماجرائی دارد؟


جواب: مراسم «حجّة الوداع» در ماه آخر سال دهم هجرت به پایان رسید، مسلمانان، اعمال حج را از پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) آموختند و در این هنگام، پیامبر گرامى(صلى الله علیه وآله) تصمیم گرفت، مکّه را به عزم مدینه ترک گوید. فرمان حرکت صادر شد، هنگامى که کاروان به سرزمین «رابغ»(1)که در سه میلى(2) «جحفه»(3)قرار دارد، رسید; جبرئیل، امین وحى، در نقطه اى به نام «غدیر خم» فرود آمد، و حضرت را با آیه زیر مورد خطاب قرار داد:

ادامه مطلب
چهارشنبه 1 مهر 1394  - 1:24 PM

حدیث غدیر تا چه حد مورد توجه راویان حدیث و علما بوده است؟
جواب: در اهمیت این رویداد تاریخی همین انمدازه کافی است که این واقعه را صد و ده تن از صحابه پیامبر(صلى الله علیه وآله) نقل کرده اند.(1)
البتّه این جمله نه به آن معنى است که از آن گروه عظیم، تنها همین افراد، این حادثه را نقل کرده اند; بلکه منظور این است تنها در کتاب هاى دانشمندان اهل تسنّن، نام صد و ده تن به چشم مى خورد.
در قرن دوّم اسلامى که عصر تابعان نامیده مى شود، هشتاد و نه تن از آنان به نقل این حدیث پرداخته اند.

ادامه مطلب
چهارشنبه 1 مهر 1394  - 1:24 PM

نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی گفت: بعد از میرحامد حسینی هندی که کتاب ابقات را نوشته مهم ترین کتاب مربوط به اثبات تشیع و داستان غدیر، کتاب الغدیر علامه امینی(ره) است.

 
ادامه مطلب
چهارشنبه 1 مهر 1394  - 1:19 PM

تهاجم بى سابقه!

اخيراً با فضاى باز سياسى كه در كشور پيدا شده، جمعى از مولوى هاى اهل سنّت جنوب كشور، بر خلاف تعهّدى كه در مسأله وحدت داشته و دارند، تهاجم خود را به عقائد شيعه (مذهب رسمى كشور) آغاز كرده اند كه يك نمونه از آن، مقاله «افسانه شهادت حضرت زهرا(عليها السلام)» بود كه در مجلّه «نداى اسلام» كه به اجازه وزارت ارشاد منتشر مى شود، چاپ شده بود و جواب آن را قاطعانه داديم

ادامه مطلب
چهارشنبه 1 مهر 1394  - 1:16 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 19

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 109157
تعداد کل پست ها : 730
تعداد کل نظرات : 18
تاریخ ایجاد بلاگ : جمعه 23 دی 1390 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 20 دی 1400 

نویسندگان

www.ziaossalehin.ir