به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

لینک های سایت

 

بنابراين، اسلام براى همه مردم و در همه زمانها آمده است و احكام آن هم هيچ قابل تغيير نيست. كسى كه در اين امور شك كند، در ضروريات دين شك كرده است و انكار آنها نيز موجب ارتداد است. اين مسائل قابل مناقشه نيست. البته طرح سؤال اشكالى ندارد. اگر شبهه اى به ذهن كسى بيايد، بايد سؤال خود را مطرح كند. شبهه را هم به درستى تبيين كند تا جواب صحيح و كامل را دريافت كند. يكى از كارهاى مهمّ علما و روحانيون هم از اول تا آخر پاسخ به سؤالات بوده است. حتى گاهى خودشان شبهه اى را كه هنوز به ذهن ديگران نرسيده بود، ابداع و پاسخ آن را هم ارائه مى كردند. اين كه گاهى گفته مى شود روحانيون پاسخگوى سؤالات نيستند، سخن درستى نيست.

ادامه مطلب
یک شنبه 24 آبان 1394  - 10:18 PM

 

نكته سوم اين بود كه گفته اند خود قرآن مى گويد: اسلام براى همه مردم و همه زمانها نيامده است. چون مى فرمايد: «و انذر عشيرتك الاقربين»1، يعنى انذار كن نزديكترين خويشان خود را. شأن نزول آيه اين است كه پيغمبر اكرم(صلى الله عليه وآله) اقوام نزديك خود را به ميهمانى دعوت و در آن مجلس رسالت خود را علنى كردند و در همان جلسه اميرالمؤمنين(عليه السلام) را به جانشينى خود تعيين كرده فرمودند:

ادامه مطلب
یک شنبه 24 آبان 1394  - 10:16 PM

 

بنابراين، ما هيچ دليلى نداريم كه از زمان پيغمبر اسلام(صلى الله عليه وآله) تا به حال نياز به نسخ بعضى از احكام اسلام و جايگزين شدن احكام جديد داشته باشيم. ما دليلى نداريم كه مثلاً به جاى نماز خواندن، بايد ورزش كنيم. آنچه نماز خواندن را ايجاب مى كند، برقرارى رابطه با خدا است و ورزش كردن جاى آن را نمى گيرد.

ادامه مطلب
یک شنبه 24 آبان 1394  - 10:14 PM

 

اما آنچه شبهه افكنان امروزى مطرح كرده اند كه تحولات زندگى اجتماعى انسان قوانين جديدى را مى طلبد، «فى الجمله» صحيح است. البته بهتر است مقدارى در مورد اين مسأله، توضيح دهم تا روشن شود. قبل از اختراع اتومبيل وضعيت شهرسازى به صورت ديگرى بود. كوچه هاى تنگ و باريك جوابگوى تردد و عبور و مرور براى آن زمان بود و نيازى به بزرگراه و امثال آن نبود. اما پس از اختراع اتومبيل و زياد شدن آن، كوچه هاى تنگِ قديمى براى عبور و مرور اتومبيل مناسب نبود و بايد تغييراتى در برنامه هاى شهرسازى داده شود، هم چنين بايد مقرراتى براى راهنمايى و رانندگى وضع شود تا سلامت مردم تضمين شده زندگى راحتى داشته باشند. در اين باره كه اين تحوّلات قانون جديدى را مى طلبد، ترديدى نيست; اما آيا معنى اين كلام اين است كه بايد شريعت جديدى بيايد و احكام سابق لغو شود؟

ادامه مطلب
یک شنبه 24 آبان 1394  - 9:57 PM

 

كسى كه مى گويد زمانى شريعت مورد نياز بود كه هنوز عقل بشر كامل نشده بود و از قرن ششم يا هفتم ميلادى عقل بشر كامل شد، چنين كسى در واقع دليل نياز به وحى و دين را درك نكرده است. دليل نياز ما به دين، وحى، قوانين الهى و راهنمايى پيامبران اين است كه اساساً عقل بشر توانايى كشف بعضى از مطالب مورد نياز بشر را ندارد. به عبارت ديگر، بايد نياز بشر به پيامبران را بررسى كنيم تا متوجه شويم كه امروز به پيامبر نياز داريم يا خير. بررسى اين مسأله به صورت تفصيلى چند جلسه بحث مى طلبد. از اين رو من تنها اشاره مختصرى به برهان نياز به پيامبر مى كنم. برهان مورد اعتمادى كه از قرآن و بيانات انبيا استفاده مى شود، اين است كه انسان آفريده شده است تا با اختيار خود راهى را بپيمايد كه موجب سعادت ابدى او در آخرت مى شود. اين دنيا محل عبور و خودسازى است تا انسان نتيجه عملكرد خود را در عالم ابدى ببيند. اين دنيا محل امتحان و پرورش است و انسان بايد در اين دنيا خود را بسازد.

ادامه مطلب
یک شنبه 24 آبان 1394  - 9:56 PM

 

دليل عقلى آنها اين است كه ما مى دانيم پيغمبران در طول تاريخ بشر يكى پس از ديگرى آمدند و صاحبان شرايع و احكامْ شريعت سابق را نسخ كرده و احكام ديگرى را به جاى آنها وضع كردند، چون بشر در نتيجه تحولات اجتماعى به قوانين جديدترى احتياج پيدا كرده بود. مثلاً قوانينى كه حضرت موسى(عليه السلام) براى بشر آورده بود، براى زمان حضرت عيسى(عليه السلام) كافى نبود; از اين رو حضرت عيسى(عليه السلام) آن قوانين را تغيير داد و شريعت جديدى را آورد. هم چنين احكام حضرت عيسى(عليه السلام) براى جامعه كافى نبود، به همين دليل پيغمبر اسلام(صلى الله عليه وآله)مبعوث شد و احكام ديگرى را آورد.

ادامه مطلب
یک شنبه 24 آبان 1394  - 9:51 PM

شبهه عدم نياز بشر به شريعت در عصر حاضر

پيش از اين بيان كرديم شبهاتى كه در اين زمان درباره معارف اسلامى مطرح مى شود، يا از طرف افرادى است كه اساساً ايمانى به دين ندارند و دين را افيون جامعه مى دانند و يا از طرف كسانى است كه به اصل دين معتقدند، لكن تحت تأثير زرق و برق دنياى غرب قرار گرفته و تمايل دارند ضمن پذيرفتن اساس اعتقادات دينى، از عمل به احكام اسلام سر باز زنند و در درون آنها كشمكشى بين ديندارى از يك سو و غرب گرايى از سوى ديگر بر قرار است.

ادامه مطلب
یک شنبه 24 آبان 1394  - 9:47 PM

صفحات سایت

تعداد صفحات : 22

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 107729
تعداد کل پست ها : 730
تعداد کل نظرات : 18
تاریخ ایجاد بلاگ : جمعه 23 دی 1390 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 20 دی 1400 

نویسندگان

www.ziaossalehin.ir