خواب پس از سحرگاه
رئیس مركز اختلالات خواب بهارلو گفت: خواب پس از سحرگاه ماه رمضان برای روزه دارانی كه نتوانستهاند خواب شبانه خود را تكمیل كنند، مفید است. دكتر خسرو صادق نیت افزود: خواب پس از سحری روزه داران نیاز بدن را به ساعتهای مورد نیاز خواب جبران میكند و همین امر سبب میشود فرد در طول روز بدون خوابآلودگی به فعالیت ادامه دهد.
وی اظهارداشت: تغییر برنامه زندگی در ماه مبارك رمضان و بیداری هنگام سحرگاه، برنامه خواب بسیاری از افراد را مختل و طی روز آنان را دچارخوابآلودگی میكند. روزه داران به جهت اینكه این تاثیرات را به حداقل برسانند باید برنامه مناسبی برای خواب خود در این ایام در نظر بگیرند. صادق نیت اضافه كرد: نیاز طبیعی برای خواب در افراد بزرگسالان حدود 7.5 تا 8.5 ساعت در شبانه روز است تا در طول روز سرحال به فعالیتهای روزانه خود ادامه دهند. وی گفت: بهره مندی از خواب خوب و با كیفیت در ماه رمضان آن هم با برنامه ریزی مناسب و اصولی انسان را از مزایای معنوی این ماه بیشتر بهره مند خواهد كرد.
گروهبندی سهگانه
صادق نیت خاطر نشان كرد: افراد به سه دسته تقسیم میشوند گروه اول كسانی هستند كه شبها زود میخوابند و صبحها نیز زود بیدار میشوند كه این گروه تنها با یك یا دوساعت جابه جایی خواب مشكلی در طول روز نخواهند داشت و در ماه رمضان این گروه میتوانند با یك برنامه ریزی مناسب برای كمیزودتر خوابیدن حداقل خواب مورد نیاز خود را تامین كنند و طی روز سرحال باشند و خوابآلودگی در طی روز نداشته باشند. گروه دوم افرادی هستند كه معمولا دوست دارند شبها دیرتر بخوابند و صبح دیرتر بیدار شوند. اغلب این افراد هم سحر سخت بیدار میشوند و هم كمبود خواب دارند.
وی افزود: گروه سوم آن دسته از افرادی هستند كه در حد وسط قراردارند یعنی حدود ساعت 11 تا 12 شب میخوابند و حدود شش یا هفت صبح بیدار میشوند. این افراد میتوانند ساعت خواب خود را با برنامهریزی، یك یا دو ساعت جابهجا كنند تا سحر راحت بیدار شوند. رئیس مركز اختلالات خواب بهارلو به این گروه توصیه كرد: درایام ماه مبارك بعد از سحر فرصت مناسبی ست كه این گروه میتوانند كمبود خواب خود را جبران كنند.
بهترین زمان خواب
صادق نیت گفت: بهترین زمان برای خواب نیمروز، ساعات نزدیك به ظهر است. در واقع اگر كسی در نظر دارد ساعت سه و چهار بعدازظهر چرت كوتاهی بزند، بهتر است آن را به قبل از ساعت یك تا دو بعدازظهر موكول كند. وی توصیه كرد: آن دسته از افرادی كه به نوعی از بیخوابی رنج میبرند و به طور معمول به سختی به خواب میروند بهتر است ظهرها نخوابند.
شرایط كلی خواب
فلوشیپ اختلالات خواب به افرادی كه پس از سحری خوابشان نمیبرد توصیه كرد: استفاده ازحداقل روشنایی (نور لامپ در منزل ) كمك مناسبی برای بازگشت به خواب پس از ساعت سحرگاهی است، زیرا با كم كردن نور این امكان به بدن برای بازگشت به خواب داده میشود. به گفته وی این افراد از نوشیدن چای یا قهوه هنگام سحری پرهیز نمایند. صادق نیت یاد آور شد: انسان توان این را دارد كه برای چند روزی، یكی دو ساعت كمتر از نیاز خواب شبانه بخوابد و این كمبود، در عملكرد و راندمان كارهای روزانه وی بیاثر باشد، البته به شرط آنكه پس از چند روز متوالی، یك روز مثلا در آخر هفته فرصت جبران كمبود خواب به بدن داده شود.
وی اضافه كرد: در شبهای احیای ماه مبارك، روزه داران عصر آن روز خوب بخوابند تا بتوانند شب بیدار باشند. علاوه براین میتوان برای بیدار ماندن از موادی مانند قهوه و چای استفاده كرد. وی درخاتمه برای داشتن خواب خوب توصیه كرد: به طور كلی هنگام خواب باید نور در اتاق وجود نداشته باشد، به همین دلیل استفاده از پردههای ضخیم مفید خواهد بود زیرا نور مانع از ورود مغز به مرحله خواب میشود، حتی اگر برخی از افراد عادت به استفاده از چراغ خواب دارند، باید نور آن بسیار كم باشد.
ادامه مطلب
چرا احتمال ابتلا به عفونتهای دستگاه تناسلی در طول سفر بیشتر میشود؟
برخلاف باور بیشتر مردم، استفاده از دستشوییهای بینراهی، بزرگترین و مهمترین عامل افزایش ابتلا به عفونتهای دستگاه تناسلی در خانمها نیست و خود خانمها ناخواسته در طول سفر شرایط ابتلا به این عفونتها را فراهم میکنند.
چطور؟
از آنجا که در طول سفر، مدت زمان زیادی را در اتومبیل مینشینیم، امکان عرق کردن و ایجاد رطوبت و گرما در ناحیه تناسلی به وجود میآید. از سوی دیگر، برخی خانمها هم عادت به پوشیدن شلوارهای تنگ و چسبان دارند. این دو عامل میتوانند فرد را مستعد ابتلا به عفونتهای واژن یا عفونتهای قارچی کنند.
چاره رهایی از شر این عفونتها در سفر چیست؟
اینکه اولین عامل زمینهای ایجاد آن را حذف کنید. مثلا بهجای شلوارهای تنگ و چسبان، شلوارهای نخی و آزاد بپوشید. لباس زیرتان هم حتما نخی باشد. در صورت امکان، هر یکی دو ساعت یکبار هم توقفی داشته باشید و از ماشین پیاده شوید تا امکان ایجاد تعریق، رطوبت و گرما (که جزو عوامل ابتلا به عفونتهای قارچی محسوب میشوند) در ناحیه تناسلی کم شود.
خیلی از افراد در طول سفر، دچار سوزش ادرار هم میشوند. آیا میتوان این مشکل را به استفاده از دستشوییهای بینراهی نسبت داد یا دلیل دیگری برای ابتلا به آن مطرح است؟
علت بروز سوزش ادرار هم مانند عفونتهای تناسلی، خود فرد است تا استفاده از دستشوییهای بینراهی. مثلا برخی افراد، در طول سفر آب و مایعات کافی نمینوشند و همین مساله میتواند باعث غلیظ شدن ادرار آنها و در مواردی هم احساس سوزش ادرار شود بنابراین خانمها حتما در طول سفر هم مانند روزهای عادی سال، باید بهاندازه کافی و حدود 6 تا 8 لیوان آب و مایعات بنوشند تا مشکلی از این نظر برایشان ایجاد نشود. ضمن اینکه نباید بههیچوجه در طول سفر، ادرار خود را نگه دارند و با این کار، باعث تشدید سوزش ادرار شوند.
پس بهنظر شما، دستشوییهای بینراهی، حتی اگر بهداشت مناسبی هم نداشته باشند، نمیتوانند باعث ابتلا به بیماری در ناحیه تناسلی شوند؟
معمولا این اتفاق نمیافتد؛ مگر اینکه آن دستشویی به اندازه غیرقابل تحملی آلوده باشد. اگر هم میخواهید از بیمار نشدن خود در صورت استفاده از دستشوییهای بینراهی مطمئن شوید، از شلنگهای دستشویی که روی زمین افتادهاند یا حتی آویزان هستند، استفاده نکنید. با استفادهنكردن از این شلنگها، دیگر نیازی به دست زدن به شیرهای احتمالا آلوده آب هم نیست. به جای استفاده از این شلنگها، میتوانید یک بطری کوچک آب تمیز با خودتان ببرید و برای شستشو از آن استفاده کنید.
آلوده بودن دستهای خودمان هم میتواند عاملی برای ابتلا به مشکلات تناسلی در طول سفر باشد؟
بله، بنابراین پیش از رفتن به دستشویی بینراهی یا در مواردی که ساعتهایی بیرون از منزل بودهاید و دستتان آلوده است، ابتدا دستهای خود را با آب و مواد شوینده مناسبی بشویید. با این کار، در صورت تماس دستتان با پوست ناحیه تناسلی یا با دستمالی که قرار است خودتان را با آن خشک کنید، دیگر امکان ایجاد بیماریهای عفونی در ناحیه تناسلی وجود نخواهد داشت. بهطورکلی، اگر خودتان در طول سفر نظافت و بهداشت فردی را رعایت کنید، شانس ابتلا به عفونتهای ادراری، عفونتهای قارچی یا سوزش ادرار تاحد مطلوبی کاهش مییابد. نکته دیگر هم این است که اگر در بینراه، امکان شستن دستها وجود نداشت، قبل از رفتن به دستشویی میتوانید یک دستکش یکبار مصرف، دستتان کنید تا هم از تماس با آلودگیهای دستشویی درامان بمانید و هم مشکلی از نظر شستشو برایتان پیش نیاید.
آیا استفاده از دستمالهای مرطوب بهجای شستن ناحیه تناسلی با شلنگهای آلوده دستشوییهای بینراهی كار درستی است؟
از آنجا که رطوبت، تاریکی و گرما میتوانند شانس ابتلا به عفونتهای قارچی را بالا ببرند، استفاده از دستمالهای مرطوب و مخصوص پاک کردن ناحیه تناسلی در صورتی توصیه میشود که بعد از پاک کردن بدن، با یک دستمال کاغذی معمولی هم این ناحیه خشک شود تا شرایط ابتلا به عفونتها بهوجود نیاید.
پس خشک کردن ناحیه تناسلی بعد از شستن آن در طول سفر هم ضروری است؟
بله، با این کار احتمال ایجاد شرایط مناسب برای رشد قارچها در ناحیه تناسلی کم میشود. بههمین دلیل بهتر است ناحیه تناسلی بچهها (بهخصوص دختربچهها) را هم بعد از رفتن به دستشویی با دستمال خشک و کاملا تمیز و البته دستهایی پاکیزه، کاملا خشک کرد. بهتر است برای پیشگیری از ایجاد تحریکهای پوستی، از کشیدن دستمال روی ناحیه خودداری کنید و فقط آن را برای جذب آب، روی پوست بدن بگذارید و بردارید.
برخی افراد مجبور به استفاده از آبهای روان برای شستن ناحیه تناسلی در طول سفر میشوند. آیا این کار مشکلی برای آنها ایجاد نخواهدکرد؟
معمولا آبهای روان و شفاف که گلآلود نیستند، مشکل چندانی ندارند و میتوان برای شستن ناحیه تناسلی در موارد اضطراری از آنها استفاده کرد اما آبهای راکد، آبهای گلآلود و حتی برخی آبهای روان هم میتوانند در مواردی باعث ایجاد حساسیتهای پوستی یا ابتلا به کهیر در ناحیه تناسلی شوند. بههمین دلیل استفاده از آنها با اما و اگرهای زیادی همراه خواهد بود و نمیتوان اطمینان کاملی به این آبها داشت.
حرف آخر؟
حتما برای سفر، چند دست لباس زیر نخی با خودتان ببرید تا در صورت تعریق ناحیه تناسلی یا آلوده شدن لباس زیرتان، امکان عوض کردن سریع و مداوم آن و پیشگیری از ابتلا به مشکلات مربوط به ناحیه تناسلی وجود داشته باشد.
ادامه مطلب
شاید بپرسید چرا سرب خطرناک است؟ در یک کلام باید گفت این ماده شیمیایی علاوه بر این که باعث سقط یا بروز مشکلات ژنتیکی جنین می شود، بلکه می تواند زمینه بروز انواع سرطان را فراهم کند و حتما می دانید سرطان از بیماری هایی است که می تواند مرگ زودرس را رقم بزند.
باید بدانید ریمل و خط چشم دشمنان شماره یک سلامت شما محسوب می شوند، زیرا در ترکیب بسیاری از آنها جیوه و قطران زغال سنگ به کار رفته که اولی مسموم کننده سیستم اعصاب و دومی سرطان زاست البته این که بگوییم مصرف روزانه محصولات آرایشی سلامت ما را به خطر می اندازد و نباید از آنها استفاده کرد، تنها پاک کردن صورت مساله است، چرا که بسیاری از خانم ها راضی به انجام چنین کاری نیستند، اما می توان با رعایت نکاتی آسیب ناشی از مصرف مداوم محصولات آرایشی را کاهش و به تبع آن طول عمر را افزایش داد.
مثلا می توان به جای استفاده از ده ها محصول آرایشی در طول روز از لوازم آرایش محدودتری استفاده کرد و تنها با استفاده از یک کرم ضدآفتاب رنگی، پوست را یکنواخت کرد و به کمک مقدار کمی ریمل، یک رژگونه کمرنگ و برق لب چهره زیبایی را رقم زد و استفاده از لوازم آرایش بیشتر را به مهمانی ها موکول کرد.
در عین حال، هر شب قبل از خواب باید به کمک شیرپاک کن های مناسب و استاندارد آرایش را از روی صورت پاک کنید و در مرحله بعدی با استفاده از صابون های حاوی مواد مرطوب کننده صورت تان را بشویید و پس از خشک کردن از یک کرم مرطوب کننده مناسب استفاده کنید تا پوست فرصت تنفس و تغذیه را پیدا کند.
همچنین هنگام خرید محصولات آرایشی ـ بهداشتی حتما از استاندارد و غیرتقلبی بودن آنها مطمئن شوید و به برچسب وزارت بهداشت روی آنها توجه کنید.
ادامه مطلب
صورت جوش جوشی مشكل بسیاری از جوانان است. آكنه كه مردم آن را با عنوان جوش غرور جوانی میشناسند یكی از شایعترین بیماریهای پوستی است. این بیماری، شایعترین علت مراجعه بیماران به متخصصان پوست است.
این جوشها در پایه یك مو به وجود میآیند و ناشی از آماس، التهاب و انسداد مجرای غده چربی كنار مو هستند.
علت چیست؟
10 فرمان
آكنه یك بیماری است كه برای درمان آن باید به پزشك مراجعه و داروهای مناسب را مصرف كرد. درمان آكنه حداقل 6 ماه طول میكشد و تازه احتمال عود آن نیز وجود دارد. در حقیقت آكنه بیماری بسیار سمجی است و مثل كنه به پوست میچسبد. اما در كنار دارو یكسری اقدامات و توصیههای بهداشتی ساده نیز وجود دارد كه با انجام آن میتوان آسانتر از بیماری كنهای مثل آكنه راحت شد.
1. دستكاری نكنید. سعی كنید جوشها را دستكاری نكنید و نخواهید با فشار دست آنها را خالی كنید.
2. آرام باشید. سعی كنید خواب مرتب داشته باشید. استراحت كافی داشته باشید و حتی الامكان از فشارهای روحی و عصبی بپرهیزید.
3. صورت خود را بشویید. برای شستشو از صابون اسیدی (گوگردی) كه پزشك توصیه میكند استفاده كنید. ابتدا صورت خود را خوب صابون بزنید تا از كف پوشیده شود.
4. پوست را ماساژ دهید. هفته ای یك یا دو بار ماساژ با مواد اسیدی نظیر سركه سیب در كاهش چربی پوست و بهبود جوشها موثر است.
5. چربی نخورید. از مصرف غذاهای چرب، سس مایونز، خامه، شكلات، گردو، فندق، موز، تخم مرغ و نارگیل، خودداری كنید.
6. میوه و سبزی بخورید. سعی كنید سبزی و میوه بخصوص سبزیهای حاوی ویتامینA مثل هویج، اسفناج، شاهی و گوجهفرنگی را زیاد مصرف كنید.
7. داغ نشوید. گرما میزان جوشهای آكنه را بیشتر میكند پس زیاد در محیطهای گرم نمانید.
8. ضد آفتاب بزنید. در مورد آفتاب نظرات متفاوت است برخی معتقدند اشعه آفتاب تاثیر خوبی در بهبود جوشهای غرور جوانی دارد و برخی معتقدند كه نور آفتاب پس از مدتی موجب تشدید آكنه میشود. اما مطمئن باشید از زدن ضد آفتاب ضرر نمیكنید.
9. ورزش كنید. ورزش حتی جوش صورت را نیز خوب میكند. ورزش و استحمام باعث باز شدن منافذ پوست، بهبود جریان خون آن و رفع چربی میشود كه نتیجه آن شادابی پوست و بهبود جوشهاست.
10. نقاشی نكنید! مصرف مواد آرایشی و كرمهای چرب، آكنه را تشدید میكند پس سعی كنید صورت خود را كمتر نقاشی كنید.
ادامه مطلب
آیا ضرورتی برای وجود موهای گوش و بینی وجود دارد؟
صددرصد! تکتک اجزا و سلولهایی که خداوند در بدن ما انسانها خلق کرده است، فایدهای دارند. موهای گوش و بینی از ورود اجزای ریز و خارجی مانند گرد و غبار یا حشرات به داخل حفرههای گوش و بینی پیشگیری میکنند و بهنوعی، نقش محافظتی در برابر عوامل بیرونی دارند.
آیا کوتاه کردن این موها میتواند باعث ایجاد مشکل شود؟
موهای بینی و گوش برخی از افراد، بلندتر از حد طبیعی هستند و ظاهر ناخوشایند و آزاردهندهای دارند بههمین دلیل کوتاه کردن آنها با قیچی یا وسایل برقی که برای این کار طراحی شدهاند، مشکل خاصی ایجاد نمیکند. فقط باید مراقب بود هنگام کار با قیچی یا حتی دستگاههای برقی، آسیبی به بافت گوش و بینی نرسد.
یعنی کندن یا لیزر این موها میتواند باعث بروز مشکلاتی شود؟
بله. همانطور که گفتم، موهای بینی و گوشها، نقش حفاظتی در برابر عوامل بیرونی دارند و بههمین دلیل نباید بهطور کلی ریشهکن شوند و از بین بروند. لیزر موهای زائد در ناحیه گوش و بینی اصلا توصیه نمیشود. از طرف دیگر، کندن و دستکاری بیش از حد این موها (بهخصوص موهای بینی) میتواند خطر ابتلا به جوشهای چرکی، عفونت، موی زیرپوستی، تورم و کورک را داخل حفره گوش و بینی افزایش بدهد و فرد را به دردسر بیندازد. از این رو، تاکید میکنم موهای گوش و بینی را بهجای ریشهکن کردن، کوتاه و مرتب کنید.
برخی خانوادهها، وسایلی که برای اصلاح موهای گوش و بینی خریدهاند، بهطور مشترک استفاده میکنند. بهنظر شما این کار بدون اشکال است؟
دستگاههای برقی که برای کوتاه کردن موهای گوش و بینی وجود دارند، جزو وسایل بهداشتی و نظافتی شخصی محسوب میشوند و استفاده مشترک از آنها، حتی بین اعضای خانواده مانند پدر و پسر یا 2 برادر هم توصیه نمیشود.
اگر اعضای خانواده از سلامت یکدیگر اطمینان داشته باشند، باز هم نمیتوانند این وسایل را مشترک استفاده کنند؟
نه، حتی اگر استفادهکنندگان این دستگاهها از نظر ابتلا به بیماریهای عفونی و ویروسی هم کاملا سالم باشند، باز هم نباید وسیله شخصی خود را در خانه به اشتراک بگذارند.
چرا؟
گوشها و بینی بهطور طبیعی دارای میکروبهایی هستند که به آنها فلور طبیعی میگویند. بدن هرکدام از ما، به این فلور عادت دارد. این در حالی است که امکان دارد بدن افراد دیگر در اثر تماس با آنها، دچار واکنش و بیماری شود. حالا اگر نوع میکروارگانیسمها و باکتریهای موجود در گوش پدر و پسری باهم فرق کند و هر دو از یک دستگاه برای رفع موهای گوش و بینیشان استفاده کنند، این باکتریها میتوانند از بدن پدر به پسر یا برعکس منتقل و ناقل بیماری محسوب شوند. فلور، فقط برای بدن خود فرد مضر نیست و میتواند با ورود به بدن افراد دیگر، باعث ایجاد بیماری و ناراحتی شود.
6 نکته درباره دستگاههای رفع موهای گوش و بینی
1. سری دستگاه را پس از هربار استفاده با آب و صابون مایع بشویید یا با الکل تمیز کنید.
2. از آنجا که ترشحات گوش و بینی هنگام ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا، آغشته به عوامل ویروسی و عفونی است، برای پیشگیری از آلودهشدن دستگاه یا تحریک گوش و بینی، از اصلاح موها در دوران بیماری خودداری کنید.
3. انواع چراغدار این دستگاهها برای سالمندان و آنهایی که مشکل بینایی دارند، توصیه میشوند.
4. دستگاههایی که موهای گوش و بینی را اصلاح میکنند، بهتر از انواعی هستند که موها را از ریشه میکنند.
5. دستگاههای شارژی، بهتر از انواع برقی هستند و میتوان در مکانها و موقعیتهای مختلف از آنها استفاده کرد.
6. قیمت دستگاههای اصلاح موهای گوش و بینی بین 20 تا 40 هزار تومان است.
ادامه مطلب
ادامه مطلب
از جمله این فشارها میتوان به راه رفتن و نشستن نامناسب، حركات و فعالیتهای غیرعادی یا بیتحركی اشاره كرد كه میتوانند موجب بروز درد در بدن و ناتوانی جسمی شوند.
حدود 80 درصد مردم آمریكا در مرحلهای از زندگی خود به كمردرد دچار میشوند و سالانه 24 میلیارد دلار صرف درمان آن میكنند.
پژوهشگران اولین راه مقابله با كمردرد را اصلاح طرز راه رفتن و نشستن میدانند.
دانستن روش صحیح بلند كردن اشیا و حمل آنها از موارد دیگر است.
راه رفتن در مسیرهای مسطح تا جای ممكن به جای سراشیبی و سربالایی نیز در این مورد سودمند است.
تقویت عضلات كمر با تمرینات جسمی نیز مهم است كه انجام دادن حركات كششی در ناحیه كمر و همچنین شانهها و پاها توصیه میشود.
راه رفتن و انجام دادن حركات تمرینی سبك در آب نیز در بهبود كمردرد موثرند.
كارشناسان توصیه میكنند هر فردی بعد از 15 تا 30 دقیقه نشستن از جایش بلند شود و حركت كند.
پژوهشگران ترك سیگار و تلاش برای كاهش وزن اضافی را نیز از راههای درمان كمردرد میدانند.
ادامه مطلب
پیشتر تصور میشد که بهترین حالت نشستن حالتی است که فرد کاملا صاف و با زاویه 90 درجه بنشیند. در حالی که بررسیهای اخیر نشان داده است که راست نشستن بهترین حالت نشستن نیست.محققان اسكاتلندی و كانادایی با استفاده از شكل جدیدی از تصویر برداری «ام.آر.آی» نشان دادند كه راست نشستن فشار غیرضروری در ناحیه كمر ایجاد میكند.این پژوهشگران در «انجمن رادیولوژی آمریكای شمالی» بهترین وضعیت نشستن در پشت میز را حالتی اعلام كردند كه در آن بدن اندكی به سمت عقب متمایل میشود.همچنین این پژوهشگران اعلام كردند كه نشستن صحیح به كاهش دردهای ناحیه كمر كمك میكند.
در این مطالعه بیماران را در سه وضعیت متعدد نشستن مورد بررسی قرار دادند.وضعیت خمیده كه در آن بدن به سمت جلو خم میشود به طوری كه گویی روی میز خم شده است،وضعیت نشستن عمودی 90 درجهای و وضعیت «راحت» كه در آن درحالی كه پاها روی زمین قرار دارند،بدن به عقب خم میشود و با رانها زاویهای 135درجهای میسازد.سپس اندازههای زوایای ستون فقرات،ارتفاع دیسك و حركت نا به جای دیسك ستون مهرهها را در این سه وضعیت بررسی كردند و متوجه شدند كه حركت نا به جای دیسك ستون مهرهها زمانی ایجاد میشود كه فشار ناشی از وزن روی ستون مهرهها قرار میگیرد و موجب میشود كه دیسك از جای خود خارج شود.
در این مطالعه بیشترین میزان حركت نا به جای دیسك در وضعیت عمودی نشستن 90 درجهای دیده شد.همچنین كمترین میزان حركت نا به جای دیسك در وضعیت نشستن 135درجهای دیده شد كه نشان میدهد نشستن در وضعیت راحتتر فشار كمتری بر دیسكهای ستون مهرهها و ماهیچهها و تاندونهای مربوطه وارد میکند.در حالت خمیده نیز كاهشی در ارتفاع دیسك ستون مهرهها دیده شد.محققان با بررسی تمامی نتایج آزمایش اعلام كردند كه حالت نشستن 135 درجهای بهترین وضعیت برای كمر است و توصیه میکنند افراد اینگونه بنشینند.
کمر درد یکی از مشکلات شایع در میان رانندگان است.برای پیشگیری از کمر درد باید به نقاط فشار و اصول کلی حفظ انحنای ستون مهرهها دقت کنید. هنگام رانندگی سر و گردن تان را صاف نگهدارید.سرتان را به اطراف خم نکنید، طوری قرار بگیرید که گوشهایتان در امتداد شانههایتان قرار بگیرد.بهتر است دستها در حالت کشیده روی فرمان باشد.صندلی را خیلی نخوابانید و خیلی به سمت جلو خم نشوید.پاها هم باید کاملا کشیده و در وضعیت راحتی قرار داشته باشد.برخی رانندگان خودشان تغییراتی در صندلی ایجاد میکنند که این تغییرات گاهی غیر اصولی است و به ستون مهرهها آسیب میرساند.توصیه میشود این تغییرات را فقط با مشورت پزشک ارتوپد و متخصص ارگونومیانجام دهید. درضمن بهتر است از رانندگی در طولانی مدت پرهیز کنید و پس از مدتی رانندگی توقف کرده و استراحت کنید.نکته دیگر اینکه کمربند ایمنی را فراموش نکنید.در ترمزهای ناگهانی و تصادفات شدید اگر از کمربند ایمنی به شکل صحیح استفاده نشده باشد صدمات شدیدی به ستون فقرات و دیسکهای بین مهرهای وارد میشود.
امروزه بیشتر کارها به صورت نشسته انجام میشود و افراد بخش زیادی از ساعات کاری شان را روی صندلی و به صورت نشسته انجام میدهند.به همین دلیل استفاده از صندلی استاندارد نقش زیادی در کاهش آسیب به ستون مهرهها دارد.متخصصان علم ارگونومی برای یک صندلی استاندارد ویژگیهایی را اعلام کردهاند که لازم است هنگام خرید صندلی این نکات را مورد توجه قرار داد.
صحیح نشستن موقع روزنامه خواندن
ادامه مطلب
آمبولی و ترومبوز در حقیقت انسداد رگ بر اثر ایجاد لخته خونی یا حباب هوا بوده و کشنده اند. بی تحرکی و نشستن طولانی مدت برای اغلب افراد یک فاکتور خطرزای جدی است و در طولانی مدت می تواند حتی زندگی فرد را با خطر مواجه سازد.
تنها راه پیشگیری از این خطر، تغیر شیوه زندگی و افزایش فعالیت بدنی است. اگر ناچارید ساعات طولانی در محیط کار بنشینید، در هر ساعت برای چند دقیقه از جای خود بلند شوید و کمی قدم بزنید.
ادامه مطلب
اگرچه نتایج این مطالعه نقش آهن را در بروز این بیماری اثبات نمیکند اما محققان معتقدند نتایج این مطالعه نشان می دهد که مصرف آهن ممکن است به تشدید آلزایمر کمک کند.
مصرف آهن برای خون سازی و عملکرد صحیح سلولها ضروری است اما مصرف زیاد آن میتواند خطرناک باشد. به گفته محققان بیشترین میزان تجمع آهن در مغز در سلولهایی دیده میشود که غلاف میلین را تولید میکنند و تخریب غلاف میلین به از بین رفتن سلولهای مغزی و تشدید بیماری آلزایمر منجر میشود.
ادامه مطلب