گفتگوی نبیره شیطان با پیامبر اکرم

گفتگوی نبیره شیطان با پیامبر اکرم

پیامبر با شیطان

  امام صادق(علیه‌السلام) حكایت فرمود:

  روزى پیغمبر اکرم(صلى الله علیه و آله) در بین كوه‌هاى مكه قدم مى‌زد، چشمش به مردى بلند قامت افتاد، به او فرمود: تو از جنّیان هستى، اینجا چه مى‌كنى؟

گفت: من "هام" فرزند "هیثم" فرزند "قیس" فرزند "ابلیس" هستم .

حضرت فرمود: بین تو و ابلیس دو پدر فاصله است؟

گفت: آرى. فرمود: چند سال عمر كرده‌اى؟

پاسخ داد: به مقدار عمر دنیا، آن روزى كه قابیل، هابیل را كشت، من نوجوان بودم و مى‌شنیدم كه آن دو چه مى‌گویند؛ و كار من این بود كه بین افراد تفرقه و دشمنى ایجاد مى‌كردم، و بر بام خانه‌ها و سر دیوارها مى‌رفتم و شور و شیون به راه مى‌انداختم، و سعى داشتم كه افراد صله رحم نكنند، نیز خوراك و طعام انسان‌ها را فاسد مى‌گرداندم .

حضرت رسول اکرم(صلوات الله علیه) فرمود: كارهاى بسیار زشت و خطرناكى را انجام داده‌اى .

"هام" گفت: مدت‌ها است توبه كرده‌ام و توسط حضرت نوح(علیه‌السلام) هدایت گشتم و سوار كشتى او شدم، من همراه حضرت هود(علیه‌السلام)، در مسجد هنگام عبادت با دیگر مؤمنین حضور داشتم، و با حضرت إلیاس(علیه‌السلام) در جریان ریگ‌هاى بیابان بودم؛ و آن هنگامى كه خواستند حضرت ابراهیم (علیه‌السلام) را در آتش بیندازند حضور داشتم؛ و چون خواستند حضرت یوسف(علیه‌السلام) را به چاه افكنند كنارش بودم، او را در بغل گرفته و آهسته در چاه نهادم، همچنین در زندان، مونس و همدم او بودم .

و نیز مدتى با حضرت موسى(علیه‌السلام) بودم و مقدارى از تورات را به من تعلیم نمود و فرمود: چنانچه حضرت عیسى را ملاقات كردى، سلام مرا به او برسان، و حضرت عیسى(علیه‌السلام) مقدارى از انجیل را به من تعلیم داد و سپس فرمود: سلام مرا به حضرت محمد(صلّى الله علیه و آله) برسان .

به مقدار عمر دنیا، آن روزى كه قابیل، هابیل را كشت، من نوجوان بودم و مى‌شنیدم كه آن دو چه مى‌گویند؛ و كار من این بود كه بین افراد تفرقه و دشمنى ایجاد مى‌كردم، و بر بام خانه‌ها و سر دیوارها مى‌رفتم و شور و شیون به راه مى‌انداختم، و سعى داشتم كه افراد صله رحم نكنند، نیز خوراك و طعام انسان‌ها را فاسد مى‌گرداندم .

پس یا رسول الله! سلام حضرت عیسى بر تو باد.

رسول خدا(صلوات الله علیه) فرمود: سلام خدا بر او باد و نیز سلام بر تو كه سلام رسان هستى، اى هام! چنانچه خواسته‌اى دارى، بگو؟

هام گفت: آرزوى من آن است كه خداوند تو را براى هدایت و نجات امّت نگه دارد و این كه امّت، صادقانه مطیع وصىّ و خلیفه‌ات باشند، چون كه امّت‌هاى گذشته به جهت مخالفت و دشمنى با اوصیاى پیغمبرانشان هلاك شدند، و تقاضاى دیگر من آن است كه مقدارى از قرآن را به من بیاموزى تا در نماز بخوانم

پیامبر اکرم به امام على(علیهماالسلام) فرمود: یا على! "هام" را تعلیم ده و با او مدارا كن .

هام اظهار داشت: یا رسول الله ! این شخص كیست؟ تا همدم او باشم، چون جنّیان فقط تابع پیغمبر و یا خلیفه او هستند.

حضرت فرمود: اى هام! خلیفه دیگر انبیاء چه كسانى بودند؟

گفت: خلیفه آدم فرزندش "شیث" بود، خلیفه نوح، "سام"، خلیفه هود، "یوحنّا" پسر عموى هود بود و خلیفه ابراهیم،" اسماعیل"، خلیفه اسماعیل، "اسحاق"، خلیفه موسى، "یوشع"، خلیفه عیسى، "شمعون"، و اینها خلیفه پیغمبران خود گشتند، چون زاهدترین افراد نسبت به دنیا و راغب‌ترین آنها در آخرت بودند.

پیامبر خدا فرمود: در كتاب‌هاى آسمانى چه كسى خلیفه من معرفى شده است؟ گفت: در تورات، شخصى به نام «ایلْیا» ذكر شده؛ پس حضرت فرمود: این شخص، همان «ایلیا» است؛ و یكى از نام‌هاى دیگر او، حیدر است .

سپس "هام" بر حضرت على (علیه‌السلام) سلام كرد.

پس از آن حضرت على(علیه‌السلام) بعضى از سوره‌هاى قرآن را به "هام" نبیره شیطان تعلیم نمود.


برگرفته از خرایج راوندى، ج 2، ص 856- 858، ح 72/ بصائر الدّرجات، ص 121، ح 13.


ادامه مطلب


[ چهارشنبه 7 مرداد 1394  ] [ 8:34 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

عشق امام رضا (ع) به نماز

عشق امام رضا (ع) به نماز  
99534324455122350432.jpg;

   امام کسی است که عابدترین مردم باشد [1] ، الحق که خود آن حضرت از مصادیق کامل و بارز آن هستند، و جهت اینکه امام عابدترین مردم است، این است که معرفت امام نسبت به ذات اقدس الهی از همگان بیشتر است، هر چه معرفت بیشتر باشد، شخص به انجام وظیفه عبودیت مصمم‏تر و کوشاتر است، تا جائی که به عبادت عشق می‏ورزد، و در هیچ حال از معبود خود غافل نیست، همیشه در حال عبادت است، یا اشتغال به نماز دارد یا مشغول دعاء و مناجات است، لبها به ذکر و تسبیح در حرکت، یا در حال احسان به بندگان خداست که این هم خود عبادت است یا مشغول کسب حلال است برای امرار معاش که این نیز عبادت است، غذا و خوراک، خواب و استراحت هم چون به منظور تجدید قوا برای عبادت است، باز خود عبادت محسوب می‏شود [2]

[1] احتجاج طبرسی، ج 2، ص 437.

[2] مجالس الشیعه، ص 330.



 


ادامه مطلب


[ چهارشنبه 7 مرداد 1394  ] [ 8:31 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

نماز خواندن حر پشت سرامام حسين (علیه السلام)

نماز خواندن حر پشت سرامام حسين (علیه السلام)

42920840059285702351.jpg;
  بعد از اينكه حربن يزيد رياحي جلوي امام حسين (ع) را گرفت و درجايي نگاه داشت وقت نماز رسيد. امام (ع) خواست با يارانش نماز بخواند.

« حجاب بن مسروق جعفي»‌اذان ظهر را گفت . امام قبل از نماز بين دو لشكر ايستاد و سپس رو به سپاه «‌حر»‌كرد و اتمام حجت نمودو خطبه‌اي خواند.
پس از اتمام خطبه و خواندن اذان ظهر، امام به حر فرمود: شما با اصحابت نماز بخوان و من هم با اصحاب خود.
« حر »‌گفت : «‌نه، شما نماز بخوان و ما پشت سر شما نماز مي‌خوانيم. هر دو سپاه به امام حسين (ع) اقتدا كردند و نماز ظهر را خواندند و نتيجه اين نماز رستگاري حر و بازگشتش به سوي امام بود.

منبع:سوگنامه آل محمد (ص). ص 218


ادامه مطلب


[ چهارشنبه 7 مرداد 1394  ] [ 8:20 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

خداوند به حضرت داوود مي فرمايد

خداوند به حضرت داوود مي فرمايد

36868431567819830594.jpg;

   «اي داوود بر تو باد به استغفار در تاريکي شب تا هنگام سحرها، اي داوود چون تاريکي شب تو را فرا گرفت نگاهي به بالا آمدن ستارگان در آسمان بينداز و تسبيح گوي من باش و فراوان به ياد من باش تا من به ياد تو باشم . اي داوود، همانا مردان با تقوا شب هايشان را نخوابند مگر آن که نمازشان را براي من بگذارند آن گاه که مردم در خوابند و روزهايشان به پايان نرسانند، مگر با ياد من . اي داوود، همانا عارفان ، سرمه بيداري شب به چشم هايشان کشيده و شب را در قيام اند و رضاي مرا از اين رهگذر طالب اند، .اي داوود، هرکس که به شب نماز گزارد آن گاه که مردم در خواب اند و فقط به خاطر من باشد پس من به فرشتگانم دستور مي دهم تا براي او استغفار کنند و بهشت من مشتاق او شود، پس هر تر و خشکي براي او دعا مي کند. (1)
رسول بزرگوار اسلام نيز عبادت در شب را از دلايل ترفيع مقام حضرت ابراهيم ع ذکر مي فرمايند:خداوند متعال ابراهيم را به عنوان خليل انتخاب نکرده مگر به دليل اين خصلت که او فراوان اطعام مي کرده و در شب آن گاه که همگان به خواب مي رفتند به نماز شب برمي خاست . (2)

1- ملکي تبريزي / رساله لقائ الله / صص 128 - 129
2- شيخ صدوق / علل الشرايع / صص 32-33


ادامه مطلب


[ سه شنبه 6 مرداد 1394  ] [ 6:39 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]