آثار نخواندن نماز

آثار نخواندن نماز
13423676710238306477.jpg;


1  ـ پیامبر خدا(ص) : هركس نماز را عمداً ترك كند، آشكارا كفر ورزیده است.(1)
2 ـ پیمان میان ما و آنان، نماز است . پس هر كس آن را ترك كند ، كافر شده است.
3 ـ كسى كه نماز نمى گزارد، دین ندارد.
4 ـ كسى كه نماز نمى گزارد، بهره اى از دین ندارد.(2)
5 ـ (مرز) میان كفر و ایمان ، جز ترك نماز نیست.
6 ـ (مرز) میان بنده و كفر، ترك نماز است.
7 ـ هركس نماز را ترك كند و به پاداش آن امید نورزد و از عذابش نهراسد، اهمیت نمى دهم كه یهودى، مسیحى و یا مجوس بمیرد.
8 ـ میان مسلمان و كفر ، جز این نیست كه نماز واجب را از روى قصد ترك كند و یا به جهت سبك شمردن آن را نخواند.
9 ـ امام صادق(ع) : مردى نزد پیامبر آمد و گفت: اى پیامبر خدا، مرا سفارش كن. فرمود: نماز را از روى قصد وامگذار كه هر كس آن را از روى قصد ترك
كند، دین اسلام از او وا رهیده است. (مسلمان نیست).(3)
10 ـ پیامبر خدا(ص) ـ در سفارش به معاذ ـ : هرگز نماز واجب را از روى قصد ترك مكن ، كه هر كس نماز واجب را از روى قصد ترك كند، خداوند تعهدى
دربرابر او ندارد.(4)
11 ـ امام صادق(ع) ـ به كسى كه از گناهان بزرگ پرسیده بود ـ فرمود: ترك كردن نماز از روى قصد یا هر آنچه خداى جلّ جلاله واجب كرده است؛ زیرا پیامبرخدا(ص) فرمود: هر كس نماز را از روى قصد ترك كند ، از پیمان خداوند جلّ جلاله و پیمان پیامبرش ، بیرون رفته است.
12 ـ امام علىّ(ع) : تفاوت میان مؤمن و كافر، نماز است . پس هر كس آن را ترك كند و ادعاى ایمان كند، عملش او را تكذیب مى كند و گواهى از خودش بر خود اوست.
13 ـ امام صادق(ع) ـ در پاسخ به این پرسش : چگونه زناكار را كافر نمى
نامید و ترك كننده نماز را كافر مى نامید و دلیل آن چیست؟ ـ فرمود: چون زناكار و
مانند آن، به جهت غلبه شهوت آن را انجام مى دهد و ترك كننده نماز فقط از روى
سبك شمردن ، آن را ترك مى كند.
پی نوشت ها:
1_(سوره ماعون، آیه5)
2_( در صحیح بخارى وسنن نسایى ومسندابن حنبل چنین آمده است: «هركس نماز عصر را ترك كند...».)
1_(در عوالى اللآلى قید «آشكارا» نیست.)
2_(متن دعائم الاسلام چنین است: «كسى كه نماز را ترك كند نصیبى از اسلام ندارد».)
3_(در الترغیب و الترهیب چنین آمده است: «از روى قصد نماز را ترك مكنید، كه هر كس آن را از روى قصد ترك كند، از دین خارج شده است».)
4_(در المستدرك على الصحیحین در انتهاى حدیث افزوده است : «و پیامبرش نیز تعهدى ندارد».)


 


ادامه مطلب


[ چهارشنبه 28 مرداد 1394  ] [ 9:13 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

حکم کسی که نماز نمی خواند، چیست؟

حکم کسی که نماز نمی خواند، چیست؟

46613059901843104989.jpg;

   امام باقر (ع) به نقل از رسول خدا (ص) می­فرماید: «مَا بَیْنَ الْمُسْلِمِ وَ بَیْنَ الْكَافِرِ إِلَّا أَنْ یَتْرُكَ الصَّلَاةَ الْفَرِیضَةَ مُتَعَمِّداً أَوْ یَتَهَاوَنَ بِهَا فَلَا یُصَلِّیَهَا[1]
بین مسلمان و كافر فاصله ‏اى نیست، مگر این كه مسلمان نماز واجب را عمدا ترك كند یا آن را بى ‏اهمیت بداند و نخواند.»
حرمت ترک نماز، از انجام بسیاری از اعمال حرام سنگین تر است. چون انسان در ارتکاب بعضی از اعمال حرام، قصد بی حرمتی به خدای متعال و دین را ندارد، بلکه جنبه حیوانی انسان بر او غلبه کرده و چه بسا بعد از مبتلا شدن به فعل حرام، به شدت از خدای متعال می ترسد و توبه می کند. در حالی که رها کردن نماز، موثر از غلبه شهوات بر انسان نیست. بلکه ناشی از ضعف ایمان و بی توجهی به دستور الهی است.
از حضرت صادق (ع) سؤال شد كه چرا زانى كافر نیست ولى كسى كه نماز نمى ‏گذارد كافر مى ‏باشد، امام (ع) فرمود: چون زناكار براى‏ شهوت این كار را مى‏ كند ولى آن كس كه نماز را ترك مى‏ كند براى این است كه به آن اهمیت نمى ‏دهد. زناكار براى لذت دنبال زنى را مى ‏گیرد و از او كامجوئى مى ‏كند، ولى آن كس كه نماز را ترك كرده و آن را انجام نمى ‏دهد قصدش لذت نیست بلكه فقط نظرش بى‏ اهمیت شمردن آن مى ‏باشد و هر گاه كسى نظرش استخفاف باشد كافر مى ‏گردد.[2]
البته این کفر تا زمانی که همراه با انکار نماز نباشد، سبب جاری شدن احکام کافر، مثل عدم طهارت، عدم پاک بودن ذبایح او و حرمت ازدواج با او و ... نمی شود. و تنها در جایی که انکار نماز به شکل انکار ضروری دین باشد، این احکام برای شخص لازم است. اما به هر حال ترک نماز، مساله ای سبک نیست. و شخص در صورتی که نسبت به نماز سهل انگاری کند، مشمول نفرین الهی می شود:
«فَوَیْلٌ لِّلْمُصَلِّینَ* الَّذینَ هُمْ عَنْ صَلاتِهِمْ ساهُونَ[ماعون/4و5] پس واى بر نمازگزارانى كه در نماز خود سه ل‏انگارى مى ‏كنند.»
سهل انگاران در نماز با هم تفاوت هایی دارند، بعضی نماز را به طور كلی ترک می کنند و علت این کارمسامحه و كم اعتنایی به امور اخروی است. بعضی نماز را در بعضی اوقات ترک می کنند و آن را سبک می شمارند، بعضی نماز را انجام می دهند اما نسبت به شرایط و واجبات آن (مثل طهارت، غصبی نبودن محل و ...) بی اعتنا هستند، همه این ها با تفاوت هایشان، در نفرین الهی شریک هستند. هر چند هر کدام به میزان سهل انگاری اش در نماز، بهره ای از این قهر و غضب خواهد داشت.
به هر حال باید توجه داشت که ایمان باید در زبان، قلب و عمل انسان، نقش آفرینی کند. پیامبر (ص) می فرمایند: «الْإِیمَانُ إِقْرَارٌ بِاللِّسَانِ وَ مَعْرِفَةٌ بِالْقَلْبِ وَ عَمَلٌ بِالْأَرْكَانِ[3] ایمان شامل اقرار زبانی، عقیده قلبی و عمل اعضا است.»
پس کسی که ایمان او تنها در زبانش است، و تاثیری در اعمال او ندارد و اساسی ترین عبادت را انجام نمی دهد، از ایمان واقعی بهره نبرده و این گونه ایمان فایده ای به حال او نخواهد داشت. مگر اینکه زمینه ساز و مقدمه ای برای سیر مراحل دیگر ایمان باشد تا شخص به لوازم قطعی ایمان پایبند شود. و حقیقتا خود را بنده خدا بداند.

[1]. ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص231.
[2]. بحار الأنوار، ج‏66، ص: 66.
[3]. أمالی الصدوق، ص268 ، المجلس الخامس و الأربعون‏.

 


ادامه مطلب


[ چهارشنبه 28 مرداد 1394  ] [ 9:13 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

نماز به نمازگزار چه می گوید؟

  مرا محافظت کردی، خدایت محافظت کند و ملائکه گویند: درود بر صاحب این نماز.  رسول خدا(ص) می فرماید: زمانی که نمازگزار رکوع و سجود نمازش را کامل به جا آورد و قسمتهای نماز را که کامل کرد (این نماز) به آسمان صعود می کند، در حالی که نور از او تلألؤ می کند و ابواب آسمان برای او گشوده می شود و (خطاب به او) می گوید:
مرا محافظت کردی، خدایت محافظت کند و ملائکه گویند: درود بر صاحب این نماز.
زمانی که قسمتهای نماز کامل گزارده نشود می گوید:
ضایع کردی مرا، خدا تو را ضایع کند، در این حال نماز را به چهره این نمازگزار می زنند.
منبع: نماز و فرشتگان،ص۹۷.

 


ادامه مطلب


[ چهارشنبه 28 مرداد 1394  ] [ 9:03 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

نتیجه اذان با صدای بد

نتیجه اذان با صدای بد

95484103528054547595.jpeg

مؤذن بد صدا، در شهری زندگی می‏کرد، او هر روز با صدای بد و ناهنجاری، اذان می‏گفت، یک وقت دید که یک یهودی برایش هدیه‏ای آورد، و گفت: این هدیه نا قابل را قبول می‏کنی؟ مؤذن پرسید: برای چی؟ یهودی گفت: برای یک خدمت بزرگی که به من کردی مؤذن پرسید چه خدمتی کردم؟ من که خدمتی به شما نکرده‏ام.
یهودی گفت: من دختری دارم که مدتی تمایل به اسلام داشت از وقتی که شما اذان می‏گویید و الله اکبر را از تو می‏ شنود، دیگر از اسلام بیزار شده، حال این هدیه را آورده ‏ام، برای اینکه تو خدمتی به من کردی و نگذاشتی این دختر مسلمان بشود .(1)

پی نوشت :

1) حماسه حسینی، جلد اول صفحه 192.


ادامه مطلب


[ چهارشنبه 28 مرداد 1394  ] [ 8:58 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]