احترام مسجد و ملاقات خداوند
احترام مسجد و ملاقات خداوند
قال علی - علیه السلام -:
من وقر مسجداً، لقی الله یوم یلقاه ضاحکاً مستبشراً و اعطاه کتابه بیمینه؛
کسی که حرمت مسجد را نگه داردت روز قیامت خداوند را با چهرهای خندان و شادمان ملاقات میکند و خداوند نامهاش (نامه اعمالش) را به دست راستش میدهد. (بحارالانوار، ج 84، ص 16)
ادامه مطلب
دلیل عشق مؤمن به مسجد
دلیل عشق مؤمن به مسجد
قال رسول الله - صلی الله علیه و آله -:
من احب الله فلیحبنی و من احبنی فلیحب عترتی انی تارک فیکم الثقلین: کتاب الله و عترتی و من احب عترتی فلیحب القرآن و من احب القرآن فلیحب المساجد فانها افنیه الله و ابنیته اذن فی رفعها و بارک فیها، میمونة، میمون اهلها، مزینة مزین اهلها، محفوظة اهلها هم فی صلاتهم و الله فی حوائجهم هم فی مساجدهم و الله من ورائهم؛
کسی که خداوند متعال را دوست بدارد، بایستی مرا نیز دوست بدارد و هر که مرا دوست داشت باید خاندان مرا نیز دوست بدارد من در میان شما دو چیز گرانقدر: کتاب خدا و خاندانم را به جای گذاشتهام هر کس که عترتم رادوست داشته باشد، بایستی قرآن را نیز دوست داشته باشد دوستدار قرآن میبایستی دوستدار مساجد هم باشد؛ چرا که مساجد، محضر و خانههای خداوند است که خودش فرمان به برپایی آنها داده و آنها را مبارک گردانیده است مساجد، فرخنده و اهل آن نیز فرخندهاند مساجد و اهل آن هر دو آراسته و محفوظند اهل مسجد در حال نمازند و خداوند حوایج آنان را رفع میکند آنان در مسجدند و خداوند پشتیبان و یاور آنها است.
(مستدرک الوسائل، ج 3، ص 355)
ادامه مطلب
انوار الهی
انوار الهی
قال رسول الله - صلی الله علیه و آله -:
السماجد انوار الله؛
مساجد انوار الهی است.
(مستدرک الوسائل، ج 3، ص 447)
ادامه مطلب
انسان مسجدی، الگو و نمونه جامعه
انسان مسجدی، الگو و نمونه جامعه
قال الصادق - علیه السلام -:
یا فضل! لا یأتی المسجد من کل قبیلة الا وافدها و من کل اهل بیت الا نجیبها. یا فضل! لا یرجع صاحب السمجد باقل من احدی ثلاث خصال: اما دعاء یدعو به یدخله الله به الجنة و اما دعاء یدعو به فیصرف الله عنه به بلاء الدنیا و اما اخ یستفیده فی الله؛
ای فضل! از هر جمعی تنها آنان که (در فضایل) از همه برترند و به منزله الگو برای گروه خود هستند به مسجد میآیند و از اهل خانهای تنها برگزیدگان آنها به مسجد میآیند. ای فضل! کسی که اهل مسجد است باز نمیگردد، مگر اینکه یکی از توفیقات زیر نصیب او خواهد شد: موفق به دعایی میشود که خداوند به برکت آن دعا او را به بهشت میبرد، یا دعایی میکند که خداوند به سبب آن، بلای دنیا را از وی دور میکند و یا دوست و برادری پیدا میکند او را در رسیدن به اهداف الهی یاری میکند.
(وسائل الشیعه، ج 3، ص 477)
ادامه مطلب