براي تشويق فرزندان به نماز نبايد آنها را سرزنش كرد

براي تشويق فرزندان به نماز نبايد آنها را سرزنش كرد

http://file.tebyan.net/a433b6090c/35275859719774512800_thumb.jpg.png

بايد رفتارهاي مذهبي در خانه تقويت شود چراكه اين امر سبب مي شود تا تبليغات ديگران خنثي شود و اين كار در واقع نوعي تشويق است.

علاقه نشان دادن خود والدين به رفتارهاي مذهبي از مواردي است كه سبب مي شود تا فرزندان به امور ديني ترغيب شوند بنابراين والدين بايد در رفتار خود نشان دهند كه با عشق و علاقه نماز خوانده و اعمال ديني را انجام مي دهند.

محاوره و گفتگو سومين راهكار براي تشويق فرزندان به اعمال ديني است و اينگونه فرزندان انگيزه براي انجام آن كار پيدا مي كنند.

نشان دادن جلوه هاي زيبايي اعمال ديني مانند نماز سبب مي شود تا فرد با رغبت بيشتري تمايل به خواندن نماز داشته باشد.

بايد توجه داشته باشيم كه علاقه به نماز اشتياق را ايجاد مي كند و براي اين ايجاد علاقه، بايد مطالعات خود را نسبت به نماز بيشتر كرد تا از اثرات و اسرار نماز آگاه شد و امروز شاهد هستيم كه كودكان و نوجوانان براي خواندن نماز به دنبال اثرات علمي آن هستند.

براي تشويق فرزندان به امر نماز نبايد آنها را سرزنش كرد و در واقع بايد ابتدا آنها را نمازدان و سپس نمازخوان كرد و براي اين منظور نيز كتبي در زمينه نماز وجود دارد كه مي شود براي فرزندان خريداري كرده تا آنها مطالعه كنند.

والدين بايد از زيبايي هاي نماز براي فرزندان شان صحبت كنند و هرچه رفتار محبت آميزي در اين راستا صورت گيرد، اثر آن بيشتر مي شود. 

حجت الاسلام محمد محمدحسینی مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین 

 


ادامه مطلب


[ یک شنبه 15 فروردین 1395  ] [ 7:46 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

خاطره دکتر حسن روحانی از نمازخواندنش در سربازی

خاطره روحانی از نمازخواندنش در سربازی

62653035822060938003.jpg;

در گروهان ما افراد نمازخوانی بودند که از نمازخواندن در میان جمع، گویی خجالت می‌کشیدند. بدین‌جهت مقوایی برمی‌داشتند و به پشت ساختمان دستشویی که محل خلوتی بود، می‌رفتند و نماز می‌خواندند.

برای از بین بردن این وضع ناخوشایند در پادگان، با چند نفر از دوستان نزدیک مشورت کردیم. ابتدا شماری از دانشجویان نمازخوان را شناسایی کردیم، سپس با یک‌یک آنها که حدود 20 نفر بودند، صحبت کردیم و گفتیم بهتر است در محل مناسبی (جلوی سالن استراحت) پتو پهن کنیم و با کمال افتخار و سرافرازی نماز بخوانیم. بنابراین فردای آن روز هنگام ادای نماز مغرب و عشا جلوی استراحتگاه خودمان، چند تخته پتو پهن کردیم و هر کس نماز خود را به صورت فرادی خواند.

این کار سبب شد که در شب‌های بعد، افراد نمازخوان دیگری به ما بپیوندند. تعداد نمازخوان‌ها به حدود چهل پنجاه نفر رسید. پس از چند شب، قرار گذاشتیم نماز را به جماعت بخوانیم. همگی استقبال کردند و به‌ این‌ ترتیب نماز جماعت بر پا شد که در پادگان کاملا بی‌سابقه و قابل‌ توجه بود.

چپی‌ها که نماز جماعت را دیدند، رفتند و فردا شب، هنگام اقامه نماز مغرب و عشا آمدند و روبه‌روی ما شروع کردند به تمبک‌زدن و رقصیدن! پس از نماز، برخی از دوستان خیلی عصبانی شده بودند و می‌خواستند با آنها درگیر شوند که به آنها گفتم کار آنها را نادیده بگیرید و درگیر نشوید. ما نماز خودمان را می‌خوانیم و آنها هم هر کاری می‌خواهند انجام دهند.

یکی دو شب همین بساط بود تا اینکه دوباره مأموران ضد اطلاعات آمدند و من را با خود به ضد اطلاعات بردند. در آنجا گفتند که نماز جماعت در ارتش ممنوع است. آنها به ماده‌ای در قانون اشاره می‌کردند که بر مبنای آن تجمع نظامیان ممنوع است. به آنان پاسخ دادم ما فقط نماز می‌خوانیم و تجمع سیاسی در کار نیست ولی آنها نماز جماعت را مشمول آن ماده می‌دانستند. خلاصه هر چه بحث کردم بی‌فایده بود و بالاخره ناچار شدیم که نماز جماعت را تعطیل کنیم و هر کس نماز خود را به صورت فرادی بخواند.»

منبع: کتاب خاطرات دکتر حسن روحانی


ادامه مطلب


[ یک شنبه 15 فروردین 1395  ] [ 7:40 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

نماز؛ یک حقیقت زنده

نماز؛ یک حقیقت زنده

http://file.tebyan.net/a433b6090c/25561694447001871533_thumb.jpg.png

یکی از زمینه های ایجاد محبت بین دو طرف، اعلام محبت است و همانطور که نماز تمرین عاشقی است به همان نحوی که خدا دوست دارد گفت: نماز بهترین راه برای اعلام عشق و محبت به خداوند است.

یکی دیگر از دلایل اینکه چرا انسان باید به اقامه نماز بپردازد این است که نماز بیمه کننده انسان است و دارای دو نوع بیمه حداکثر و حداقل است به نحوی که بیمه حداقل نمازگزار را از طغیان دور نگه می دارد و بیمه حداکثری نماز باعث حفظ انسان از تمام آلودگی ها می شود.

حجت الاسلام داستانپور با تاکید براینکه حضرت آیت الله قاضی (ره) فرمودند «اگر کسی نماز واجبش را اول وقت بخواند و به مقام عالیه نرسد مرا لعن کند» اظهار داشت: نماز بازدارنده انسان از گناه و فحشا است و به اصطلاح نماز یک موجود و حقیقت زنده است.

وی خاطرنشان کرد: نماز شکرگزاری از نعمت های مادی و معنوی است که خدا عنایت کرده است و یکی از مصادیق شکر به شمار می رود.

در نهایت نماز باعث ایجاد شباهت بین انسان و بهترین بندگان خدا می شود و امید است که ما هم بتوانیم به افق های بالا، دست پیدا کنیم.

حجت الاسلام محمد داستان پور، محقق و پژوهشگر حوزه دین و جوانان


ادامه مطلب


[ یک شنبه 15 فروردین 1395  ] [ 7:34 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

چرا تیمم بدل وضو و غسل شده است؟

چرا تیمم بدل وضو و غسل شده است؟

43394173151217621526.jpg;

تيمّم با خاک پاکیزه علاوه بر اینکه براي اطاعت فرمان خدا و تعبّد به جاي آورده می شود، از آنجا كه، كشندة ميكرُب‏هاي موذي و منهدم كننده موادّ آلي است نه تنها منافاتی با بهداشت ندارد بلکه می تواند جانشین مناسبی برای آب نیز باشد.گذشته از اینکه اگر وضو و غسل، بدلي نداشته باشد و بدون بدل، مكرّر نماز خوانده شود روحیه مواظبت برای گرفتن طهارت در شخص ضعيف شده و زمینه های سستی در انجام فرائض دینی برای افراد فراهم گردد."

آنچه در ادامه می آید پاسخ های سید حسن موسوی کارشناسی مرکز تخصصی نماز درباره فلسفه تیمم است که در ادامه می آید.

برای تیمم دو فایده مهم اخلاقی و بهداشتی قابل تصور است: درباره فايده اخلاقى تیمم باید گفت تيمم يكى از عبادات است و روح عبادت به معنى واقعى كلمه در آن منعكس مى‏باشد، زيرا انسان پيشانى خود را كه شريفترين عضو بدن او است با دستى كه بر خاك زده، لمس مى‏كند تا فروتنى و تواضع خود را در پيشگاه او آشكار سازد.

اما درباره فايده بهداشتى تیمم باید گفت امروز ثابت شده كه خاك به خاطر داشتن باكتريهاى فراوان مى‏تواند آلودگيها را از بين ببرد، اين باكتريها كه كار آنها تجزيه كردن مواد آلى و از بين بردن انواع عفونتها است معمولا در سطح زمين و اعماق كم كه از هوا و نور آفتاب بهتر مى‏توانند استفاده كنند فراوانند، به همين دليل هنگامى كه لاشه‏هاى حيوانات و يا بدن انسان پس از مردن زير خاك دفن شود و همچنين مواد آلوده گوناگونى كه روى زمينها مى‏باشد، در مدت نسبتا كوتاهى تجزيه شده و بر اثر حمله باكتريها كانون عفونت از هم متلاشى مى‏گردد، مسلم است اگر اين خاصيت در خاك نبود كره زمين در مدت كوتاهى مبدل به يك كانون عفونت مى‏شد، اصولا خاك خاصيتى شبيه مواد" آنتى بيوتيك" دارد و تاثير آن در كشتن ميكربها فوق العاده زياد است.

بنابراين خاك پاك نه تنها آلوده نيست بلكه از بين برنده آلودگيها است و مى‏تواند از اين نظر تا حدودى جانشين آب شود، با اين تفاوت كه آب حلال است، يعنى ميكربها را حل كرده و با خود مى‏برد، ولى خاك ميكرب‏كش است.

اما بايد توجه داشت كه خاك تيمم كاملا پاك باشد همانطور که قرآن در تعبیر جالب خود می گوید:«فَتَيَمَّمُوا صَعيداً طَيِّباً / با خاك پاكى تيمّم كنيد!»

علاوه بر اینکه تعبیر به« صعید» که از ماده " صعود" گرفته شده اشاره به اين است كه بهتر است خاكهاى سطح زمين براى اين كار انتخاب شود، همان خاكهايى كه در معرض تابش آفتاب و مملو از هوا و باكتريهاى ميكرب‏كش است، اگر چنين خاكى طيب و پاكيزه نيز بود، تيمم با آن اثرات فوق را دارد بدون اينكه كمترين زيانى داشته باشد.

بنابراین تيمّم با خاک پاکیزه علاوه بر اینکه براي اطاعت فرمان خدا و تعبّد به جاي آورده می شود، از آنجا كه، كشندة ميكرُب‏هاي موذي و منهدم كننده موادّ آلي است نه تنها منافاتی با بهداشت ندارد بلکه می تواند جانشین مناسبی برای آب نیز باشد.گذشته از اینکه اگر وضو و غسل، بدلي نداشته باشد و بدون بدل، مكرّر نماز خوانده شود روحیه مواظبت برای گرفتن طهارت در شخص ضعيف شده و زمینه های سستی در انجام فرائض دینی برای افراد فراهم گردد.

سید حسن موسوی کارشناسی مرکز تخصصی نماز


ادامه مطلب


[ یک شنبه 15 فروردین 1395  ] [ 7:28 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]