چرا برخی از امام جماعت ها براي خواندن نماز پول دريافت مي کنند؟

چرا برخی از امام جماعت ها براي خواندن نماز پول دريافت مي کنند؟

http://uupload.ir/files/my99_10.jpg

درست است که گرفتن  پول برای اقامه نماز شرعاً جايز نيست و حرام است امّا امام جماعت براي خواندن نماز پول دريافت نمي‌كند بلکه براي مقدمات نماز مثل هزینه رفت و آمد پولی را می گیرد.

به پاسخ مقام معظم رهبري به اين سوال توجه کنید: «پول گرفتن براي اصل نماز جايز نيست ولي بايد توجه داشته باشيد که معمولا اين پول براي مقدمات آن از قبيل کرايه ماشين يا پول بنزين و امثال ذلک مي باشد لذا اشکال ندارد.

در نتیجه :

اولاً: براي نماز كسي وجهي دريافت نمي‌كند و اخذ چنين پولي حرام است.

ثانياً: اكثر روحانيت چيزي حتي بعنوان هزينه هاي رفت و آمد نيز دريافت نمي‌كنند مانند كساني كه در مساجد و حسينيه هاي عمومي نماز اقامه مي‌كنند.

ثالثاً: در شركتها و ادارات و منازل اگر نماز جماعت برپاشده و امام جماعت چيزي دريافت مي‌كند بابت هزينه رفت و آمد است نه خود نماز.

رابعاً: هزينه روزمره زندگي روحانياني كه در ادارات و كارهاي اجرايي دولتي اشتغال ندارند بايد به گونه اي تأمين شود كه اين راه تداوم داشته باشد چه اينكه تا كنون مردم از اين قشر حمايت كرده اند.

خامساً: توصیه وجدان و اخلاق به روحاني این است كه حدالامكان هزينه هاي خود را از جاي ديگر تأمين كن و براي اقامه نماز جماعت چيزي دريافت نكن ولي توصیه آن به مردم این است که هزينه هاي رفت و آمد كسي را كه از راهي دور براي اقامه نماز جماعت به اينجا مي‌آيد تأمين كنيد.

«امام خامنه ای ؛ اجوبه الاستفتاءات ؛ سوال 568»

بر خلاف تصور بسیاری از مردم، هيچ مبلغي از دولت دريافت نمي‌كنند و هزينه زندگي آنان با اندك شهريه اي كه از طرف حوزه علميه و مراجع به آنان پرداخت مي‌كنند اداره مي‌گردد براي تداوم اين راه بالأخره بايد هزينه هاي زندگي تأمين شود.

البته اين مسئله را با هديه اي كه در ماه رمضان و يا محرم مردم از بين خود براي روحاني جمع آوري مي‌كنند اشتباه نگيريد در اين موارد مردم از خود چيزي را بعنوان نذر یا هديه به روحاني پرداخت می کنند.




ادامه مطلب


[ جمعه 13 اسفند 1395  ] [ 7:30 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

وظایف امام جماعت نسبت به نمازگزاران چیست؟

وظایف امام جماعت نسبت به نمازگزاران چیست؟

http://uupload.ir/files/u8nk_7.jpg

در پاسخ به بعضی از وظایف امام جماعت اشاره می‏کنیم:

اقامۀ نماز به صورت مختصر

به یقین ثواب نماز جماعت با مستحبات حداقل و جمعیت بیشتر، بیشتر است از نماز با مستحبات حداکثر و جمعیت کمتر. به تجربه دیده‌ایم که یکی از چیزهایی که مردم را از مسجد گریزان می‏سازد، سه چیز است: طولانی بودن فاصله اذان تا شروع نماز، طولانی بودن خودِ نماز و طولانی بودن فاصلۀ بین دو نماز.

یکی از مستحباتِ نماز گفتن هفت بار تکبیر در ابتدای نماز است که امام صادق (ع) به معاویة بن عمار فرمودند: هر گاه امام جماعت بودی، یک الله اکبر برای تو کافی است؛ زیرا همراه تو افرادی هستند که کار دارند یا ضعیف و پیر هستند.

همچنین امیر‏ مؤمنان (ع) ‏فرمودند: آخرین سخنی که محبوب قلبم، رسول خدا (ص) وقت فراق به من گفت، این بود که یا علی! وقتی نماز جماعت می‌خوانی، نمازت را مناسب حال ضعیف‏ترین کسی که به تو اقتدا کرده است بخوان.

در روایت دیگری رسول خدا (ص) می‏فرمایند: کسی که امامت گروهی را به عهده گیرد و در حاضر شدن برای نماز و قرائت و رکوع و سجده و نشستن و برخاستن خود، راه اعتدال و میانه را در پیش نگیرد، نمازش پذیرفته نخواهد شد و از شانه‌های او بالاتر نخواهد رفت و چنین فردی نزد خداوند همچون سلطان ستمگر و تجاوزگری است که برای بهبود مردمِ خود، تلاش ننموده و فرمان الهی را در میان آنان به پای نداشته است.

اهمیت این مطلب تا آنجاست که رسول خدا به سبب گریۀ بچه‏ای در مسجد، فورا نماز خود را به پایان ‌برد شاید برای اینکه نکند آن بچه و مادرش از مسجد و نماز جماعت دل‌زده شوند.

تعیین ساعتی مشخص برای رسیدگی به مشکلات مردم

در صدر اسلام مسجد فقط محلی عبادی نبوده است؛ بلکه محل انجام بسیاری از امور جامعه مسجد بوده است. لذا مناسب است امام جماعت، ساعتی را به‏ صورت روزانه یا هفتگی در مسجد حضور یابد و به سؤال‌های مردم پاسخ گوید و برای رفع مشکلات فردی و اختلافات خانوادگی آنها تلاش کند و در صورت نیاز در این زمینه‌ها با مراکز حوزوی و متخصصان در تماس باشد تا حضوری مؤثر و مفید داشته باشد.

.   (کلینی، اصول کافی، ج‏3، ص310.)

.  (شیخ صدوق، من لا يحضره الفقيه، ج‏1، ص284.)

.  (حر عاملی، وسائل الشيعة، ج‏8، ص419.)

.  (وسائل الشيعة ، ج‏8، ص419)ْ.           




ادامه مطلب


[ جمعه 13 اسفند 1395  ] [ 6:56 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

امام جماعت شدن چه اجر و پاداشی دارد؟

امام جماعت شدن چه اجر و پاداشی دارد؟

http://uupload.ir/files/xx2u_4.jpg

رسول خدا (ص) می‏فرماید: هر کس امامت گروهی را با اجازۀ آنها به عهده بگیرد و آنان به امامت او راضی باشند و او به موقع برای نماز جماعت حاضر شود و نماز را از نظر قیام، قرائت و رکوع و سجود و نشستن، نیکو انجام دهد؛ اجری مانند اجر همۀ اقتداکنندگانش به او می‌رسد بی‌آنکه از اجر آنان چیزی کم شود.

. (من لا يحضره الفقيه، ج‏4، ص16.)




ادامه مطلب


[ جمعه 13 اسفند 1395  ] [ 6:41 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

براي درك فضيلت نمازِ جماعت هر بار يك نفر جلو مي ايستد و به او اقتدا مي كنيم

براي درك فضيلت نمازِ جماعت هر بار يك نفر جلو مي ايستد و به او اقتدا مي كنيم

http://uupload.ir/files/jnye_%D8%AC%D9%85%D8%A7%D8%B9%D8%AA_%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%85.jpg

در خوابگاهي كه هستيم، براي درك فضيلت نمازِ جماعت هر بار يك نفر جلو مي ايستد و به او اقتدا مي كنيم، آيا اين كار درست است؟

تلاش براي برپايي نماز جماعت بسيار پسنديده است. البته امام جماعت باید داراي ويژگي هايي باشد که مهمترین آنان، صحت قرائتِ نماز است و رعایت عدالت به این معنا که مرتکب گناه کبیره نشده باشد و اصرار بر گناه صغیره نداشته باشد.

علاوه بر این، هر چه فضایل اخلاقی بیشتری دارا باشد اولویت بیشتری دارد، به عنوان نمونه:

ولايت اهل بيت (عليهم السلام) را قبول داشته باشد

امام رضا (عليه السلام) فرمودند: « اقتدا نمي شود مگر به اهل ولايت»

بهترين فرد يك جمع باشد

رسول خدا صلی الله عليه و آله فرمودند: «امام جماعت هرجمعي نماينده آن در پيشگاه خداوند مي باشد، پس براي امامت جماعت خود بهترينها را برگزينيد.»

بي خرد و فاسق نباشد

پیامبر اکرم (ص) فرمودند : « همانا امام و پيشنماز تو، شفيع و واسطه تو به درگاه با عظمت الهي است، پس هرگز كسي را كه فاسد و بي خرد است وسيله و شفيع خود به درگاه الهي قرار مده.»

فاجر نباشد

امام رضا عليه السلام فرمودند: « نماز خواندن پشت سر فاجر صحيح نيست»

آشناترين افراد به احكام ديني

امامت وي مورد رضايت مامومين باشد

- برای اطلاع از شرايط امام جماعت مي توانيد به رساله مرجع تقليد خود مراجعه نماييد.

-  (وسائل‏الشيعة، ج8، ص 312)

-  (وسائل‏الشيعة، ج8، ص 347)

- (وسائل‏الشيعة، ج8، ص 314)

-  (وسائل‏الشيعة، ج8، ص 315)

- (ثواب الأعمال و عقاب الأعمال ؛ النص ؛ 206)

-  (وسائل الشيعة ؛ ج‏8 ؛ ص349)




ادامه مطلب


[ جمعه 13 اسفند 1395  ] [ 6:25 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]