احاديث امام رضا در مورد نماز

http://www.axgig.com/images/76773379002451672296.jpg

قال الامام الرّضا - علیه السلام - : أوَّلُ ما یُحاسَبُ الْعَبْدُ عَلَیْهِ، الصَّلاهُ فَإنْ صَحَّتْ لَهُ الصَّلاهُ صَحَّ ماسِواها، وَ إنْ رُدَّتْ رُدَّ ماسِواها.

«مستدرك الوسائل، ج 3، ص 25، ح 4»

امام رضا- علیه السلام - فرمود: اوّلین عملی كه از انسان مورد محاسبه و بررسی قرار می گیرد نماز است، چنانچه صحیح و مقبول واقع شود، بقیه اعمال و عبادات نیز قبول می گردد وگرنه مردود خواهد شد.

قال الامام الرّضا - علیه السلام - : لِلصَّلاهِ أرْبَعَهُ آلاف باب.

«تهذیب الأحكام، ج 2، ص 242، ح 957»

امام رضا- علیه السلام - فرمود: نماز دارای چهار هزار در (جزء و شرط) می باشد.

قال الامام الرّضا - علیه السلام - : الصَّلاهُ قُرْبانُ كُلِّ تَقی.

«وسائل الشّیعه، ج 4، ص 43، ح 4469»

امام رضا- علیه السلام - فرمود: نماز، هر شخص باتقوا و پرهیزكاری را - به خداوند متعال - نزدیك كننده است.

 قال الامام الرّضا - علیه السلام - : یُؤْخَذُ الْغُلامُ بِالصَّلاهِ وَ هُوَ ابْنُ سَبْعِ سِنینَ.

«وسائل الشّیعه، ج 21، ص 460، ح 27580»

امام رضا- علیه السلام - فرمود: پسران باید در سنین هفت سالگی به نماز وادار شوند.

 قال الامام الرّضا - علیه السلام - : فَرَضَ اللهُ عَلَی النِّساءِ فِی الْوُضُوءِ أنْ تَبْدَءَ الْمَرْئَهُ بِباطِنِ ذِراعِها وَ

الرَّجُلُ بِظاهِرِ الذِّراعِ.

«وسائل الشّیعه، ج 1، ص 467، ح 1238»

امام رضا- علیه السلام - فرمود: خداوند در وضو بر زنان لازم دانسته است كه از جلوی آرنج دست، آب بریزند و مردان از پشت آرنج.

(این عمل از نظر فتوای مراجع تقلید مستحبّ می باشد).

منبع : تبیان


ادامه مطلب


[ یک شنبه 17 مرداد 1395  ] [ 5:53 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

« نماز صله (پيوند ) و موهبتي است

http://www.axgig.com/images/51248126782143854030.jpg

امام رضا (ع) فرموده است :
« نماز صله (پيوند ) و موهبتي  است از طرف خداوند مهربان براي بنده از راه رحمت و عنايت. نماز، مطالبه و وصال راه رسيدن بنده به سوي خداوند است البته هرگاه با ثبت خالص وارد نماز شود، وبا تعظيم واجلال هر چه بيشتر براي خداوند تكبير گويد ، وقرائت را با ترتيل بخواند و با خشوع ركوع را به جا آورد و با تواضع سر از ركوع بردارد و با ذلت و خضوع سر به سجده گذارد، و با اخلاص درحالي كه اميد به رحمت خدا دارد تشهد خواند سپس نمازش را با رغبتي تمام با اميد به رحمت بيكران الهي، سلام دهد و به پايان رساند و در حال بين ترس و اميد، فريضه الهي را به انجام رساند پس هرگاه كسي نماز با چنين آداب و شرايطي به جا آورد، حق نماز را ادا كرده است. »


برگرفته از کتاب نماز و دعا از دیدگاه امام رضا علیه السلام - نویسنده: محسن کتابچی


ادامه مطلب


[ یک شنبه 17 مرداد 1395  ] [ 5:43 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

يا چيزى به شما نياموزم كه برايتان بهتر از خدمتكار است؟

  • http://www.axgig.com/images/05579906669494020036.jpg

 امام على عليه السلام‏- خطاب به مردى از قبيله بنى سعد-: آيا از خودم و از فاطمه زهرا عليها السلام برايتان سخن نگويم؟ فاطمه نزد من بود و [ديدم كه‏] آن قدر مَشك آب كشيد كه در سينه‏اش اثر گذاشت و آن قدر آسياب كرد كه دستانش پينه بست و آن قدر خانه جارو كرد كه لباس‏هايش غبارآلود شد و آن قدر آتش در زير ديگ برافروخت كه‏ لباس‏هايش تيره و دود گرفته شد، و از اينها رنج فراوانى به او رسيد.

 به او گفتم: كاش نزد پدرت مى‏رفتى و از او خدمتكارى مى‏طلبيدى تا در كارهاى سختِ اين گونه، يارى‏ات كند.
فاطمه نزد پيامبر صلى الله عليه و آله رفت و چون گروهى در آن جا ديد كه با پيامبر سخن مى‏گويند، خجالت كشيد و باز گشت.

 پيامبر صلى الله عليه و آله متوجّه شد كه فاطمه براى نيازى آمده بود و از اين رو صبح فردا نزد ما آمد .... و فرمود: «اى فاطمه! ديروز براى چه نزد من آمدى؟» ....
گفتم: به خدا سوگند، من به شما مى‏گويم، اى پيامبر خدا! او چندان با مَشك آب كشيده كه در سينه‏اش اثر گذاشته، و چندان آسياب كرده كه دستانش پينه بسته، و چندان خانه جارو كرده كه لباس‏هايش غبارآلود شده، و چندان زير ديگ، آتش افروخته كه لباسش تيره و دود گرفته شده. به او گفتم: كاش نزد پدرت مى‏رفتى و از او خدمتكارى مى‏طلبيدى كه در سختى اين كارها، يارى‏ات كند.

 پيامبر صلى الله عليه و آله فرمود: «آيا چيزى به شما نياموزم كه برايتان بهتر از خدمتكار است؟
هنگامى كه مى‏خواهيد بخوابيد، سى و چهار مرتبه" اللَّه أكبر"، سى و سه مرتبه" سبحان اللَّه" و سى و سه مرتبه" الحمد للَّه" بگوييد».

 آیت الله ری شهری؛ شناخت نامه نماز؛ جلد دوم؛ حدیث ۷۵۷

منبع : مرکز تخصصی نماز


ادامه مطلب


[ شنبه 16 مرداد 1395  ] [ 9:58 PM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]

مایلم در حیاط منزل، زیر درخت تا صبح در عبادت باشم

http://www.axgig.com/images/82050669449000865450.jpg

مؤ لف كتاب ((دين ما علماى ما)) مى نويسد: در زمان مرجعيت آيت الله العظمى حاج آقا حسين بروجردى (ره ) طلبه جوانى را (به نام شيخ على فريدة الاسلام كاشانى ) مى ديدم كه قيافه عارفانه اش توجه صاحب نظران را جلب مى كرد، از نظر علمى در مقام اجتهاد و از نظر معنوى در درجات بالاى عرفان بود او در زمان بلوغ به حرم حضرت امام رضا مشرف شد و به حضرت عرض كرد: (( بار سنگين تكيليف الهى بر دوشم آمده است ، از شما كمك مى خواهم .)) دعاى كميل را با اشك و آه مى خواند و مى لرزيد (در مدرسه فيضيه قم ) پس از نماز جماعت كه به امامت آيت الله العظمى اراكى (ره ) اقامه مى شد، همه نمازگزاران مى رفتند ولى او به نمازهاى مستحبى مشغول مى شد، من ، نمى توانم وصف نمازش را منعكس كنم ولى همين مقدار مى توانم بنويسم كه در تمام ايام عمرم چنين نمازى كه با اشك و آه و گريه همراه باشد نديدم او يكى از استادان شهيد سيد عبد الكريم هاشمى نژاد بود و آن مجاهد نستوه و پيوسته اين جوان را همراهى مى كرد و به عنوان حفظ ادب و احترام به مقام استاد بزرگوارش چند قدم به دنبال او راه مى رفت ، (فريدة الاسلام كاشانى ) در سن بيست و چهار سالگى در يكى از روستاهاى (رودسر، گيلان ) مشهور به (كولكاسرا) از دنيا رفت ، ميز بانش مرحوم اشراقى كه از علما بود براى حقير نقل كرد: بعد از خوردن شام گفت : خيلى مايلم در حياط منزل ، زير درخت تا صبح در عبادت باشم ، بعد برخاست دو ركعت نماز خواند ، ذكر ركوعش راد كه شمردم هفتاد بار بود، بعد از نماز كمى از مواعظ و احاديث را براى ما بيان كرد و به سجده  رفت ديگر سر از سجده برنداشت ، و روح پاكش به ملكوت اعلى پر كشيد. (1)

1-  دين ما علماى ما، ص 88 - 87

منبع : کتاب نماز راز دوست


ادامه مطلب


[ شنبه 16 مرداد 1395  ] [ 7:27 AM ] [ فروزان ]
[ نظرات(0) ]