نماز و رهبری
ادامه مطلب
💢فرق خواندنِ نماز با به پا داشتن آن
💢فرق خواندنِ نماز با به پا داشتن آن
🌷شهیدمرتضی مطهری
✅فرق است میان نماز خواندن و نماز را به پا داشتن؛ و اصولًا مواردی که در قرآن «نماز خواندن» تعبیر شده است، در مقام مذمّت است؛ یعنی سخن از کسانی بوده که نمازهایشان ایراد داشته است.
✅اقامه (به پا داشتن) نماز چیست؟
به پا داشتن نماز آن است که حق نماز ادا شود، یعنی نماز به صورت یک پیکر بی روح انجام نگردد بلکه نمازی باشد که واقعاً بنده را متوجه خالق و آفریننده خویش سازد؛ و این است معنی «ذکر الله» که در آیه شریفه 14 سوره طه بدان اشاره شده: اقِمِ الصَّلوةَ لِذِکری.
📚آشنایی با قرآن، ج2، ص65
ادامه مطلب
🍀 تفسیر نماز؛ «ايَّاك نَعْبُدُ وَ ايَّاك نَسْتَعينُ» 🍀
🌷﷽؛
🍀 تفسیر نماز؛ «ايَّاك نَعْبُدُ وَ ايَّاك نَسْتَعينُ» 🍀
خدايا تنها ترا مى پرستيم و تنها از تو يارى مى جوئيم.
🌹 «ايّاك نعبد» يعنى فقط بنده تو هستيم نه بنده ديگران. اين جمله دو بُعد دارد: يكى اثباتِ بندگى براى او و ديگرى نفى بندگى براى غير او.
🌹 نمازگزار در نماز تنها خود را نمى بيند كه به فكر خود باشد، بلكه گويا به نمايندگى از تمام موحّدان سخن مى گويد كه: خدايا! من به تنهايى قابل و لايق نيستم تا عبادتى شايسته داشته باشم و لذا در ميان جمعِ مسلمين آمده ام و ما همگى تو را عبادت و بندگى مى كنيم. بنابراين نماز بايد در اصل به جماعت خوانده شود و نماز فرادى در مرحله بعدى قرار دارد.
🌹 آيات قبلى به ما توحيد نظرى و شناخت صحيح از خداوند داد و اين آيه توحيد عبادى و عملى را مطرح مى كند كه نه فقط خدا را به يگانگى بشناس، بلكه در عمل نيز يگانه پرست باش.
ما حق بندگى و اطاعتِ از دیگران را نداریم، مگر آنكه خداوند اجازه يا دستور دهد. چنان كه مى فرمايد: «مَنْ يُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ اطاعَ اللَّهَ» «سوره نساء، آيه 80» هر كس از رسول پيروى كند خدا را اطاعت كرده است. چنانكه اگر اطاعت از پدر و مادر مى كنيم، چون او به ما دستور داده است و در حقيقت اطاعت از خدا مى كنيم.
📚 استاد قرائتی؛ تفسير نماز، ص: 109
ادامه مطلب