تاريخ : دوشنبه 29 فروردین 1390  | 2:43 PM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اقتصاد اسلامی

اگر کار کردن به یک ویروس فراگیر اجتماعی در یک کشور تبدیل شود در آن صورت می توان امید بست که تولید و اقتصاد پویا هم به منصه ظهور برسد وگرنه تئوریها، قانون ها، بخش نامه ها و راه حل ها در حیطه کلمه و کاغذ می‌ماند.

حسن فرامرزی- «لیس للانسان الاما سعی، برای انسان چیزی جز آنچه را که از راه تلاش و کوشش بدست آورده نیست». انسان در درجه اول سر سفره عنایات خدا نشسته، به تعبیر مولانا بی عنایات خدا هیچیم، هیچ اما در مرتبه پایین تر به ماحصل تلاش خود چنگ می زند. هستی براساس بیکارگی و تعلل و رخوت شکل نگرفته است، همه ابعاد جهان از سطوح ماکرو (کهکشانها) تا عناصر میکرو (مولکولها و سلولها) مبتنی بر جنبش و جوشها، تحرک و تحول است.
 
«ابر و باد و مه و خورشید و فلک در کارند» امکان ندارد شکافی حتی به اندازه یک تار مو در رسم جنب و جوشها هستی پدید آید و سندی بر بیکارگی باشد. مولوی در دفتر اول مثنوی معنوی اشارات شگرفی به پیوند خوردن جان آدمی با هستی آفرین در نفی بیکارگی دارد.
آنجا که می گوید:
 

دوست دارد یار این آشفتگی/ کوشش بیهوده به از خفتگی
آنکه او شاهست او بیکار نیست/ناله از وی طرفه کو بیمار نیست
بهر این فرمود رحمان ای پسر/کل یوم هو فی شان ای پسر
اندرین ره می تراش و می خراش/تا دم آخر دمی فارغ مباش
تا دم آخر دمی آخر بود / که عنایت با تو صاحب سر بود
هر چه می کوشند اگر مرد و زن است/ گوش و چشم شاه جان بر روزن است

 

انسان جزئی از این هستی است و فقط زمانی می تواند به یکرنگی با آن برسد که از قواعد آن عدول نکند اما مهمترین قاعده در این باره همان «به راه بادیه رفتن به از نشستن باطل است». هیچ پیامبری را نمی تواند سراغ گرفت که جز با جهاد نفس و تلاش مداوم جانش با آفریدگار عجین شده و به مقامی رسیده باشد که استعداد شنیدن پیغام سروش را یافته باشد که گفته اند «گوش نامحرم نباشد جای پیغام سروش»، پیغام سروش خاص محرمان است و محرم وقتی می توان شد که پرده های تعلل و خیالبافی را کنار زد و مجاهدت پیشه کرد، چه این مجاهدت کسب روزی حلال باشد، یا جهاد اکبر و رویارویی با لشکر ابلیس و نفس.
 
آموزه های اسلام با صوفی گری و بریدن از دنیا همخوانی ندارد
جای جای آموزه های وحیانی و مکتبی ما در اسلام مملو از ارزشها و بهادادن به تلاش و پرهیز از بیکارگی است. پیامبر مکرم اسلام در سیره و حیات پربارشان به شدت پیروان خود را از رهبانیت و بریدن از جامعه و روابط موجود در آن از جمله تلاشی برای معاش پرهیز می دادند، چرا که «من لا معاش له، لا معاد له» پیامبر (ص) در صحابه ای که عبادت و نیایش به آستان خداوندی را بهانه به کنجی نشستن و در نماز عزلت خزیدن قرار می دادند رویگردان بودند به خاطر همین است که آموزه های اصیل اسلام با صوفی گری و درویش مسلکی و بریدن و دست شستن از دنیا سازگاری ندارد.
 
اسلام معتقد است اگر راه صلاح و فلاح وجود دارد این راه از متن جامعه می گذرد. چرا پیامبر با همه عظمتی که داشت این قدر در برابر کار کردن خاضع بود و دست کارگر را می بوسید آیا جز این است که ایشان می خواستند اعتبار و ارزش تلاش را به پیروانشان گوشزد کنند؟
 
علی (ع) در وصیت خود به امام حسن مجتبی (ع) می فرمایند برای دنیایت چنان بکوش که انگار همیشه زندگی می کنی و برای آخرتت چنان کار کن که انگار همین فردا می میری.
 
این همان تعادل شگرفی است که مسلمان حقیقی باید به آن برسد؛ تلاش همه برای آباد کردن دنیا در نهایت خود اما همزمان آماده کوچ بودن، شاید آنچه باعث می شود برخی تصور کنند که این وصیت امام علی (ع) در بطن خود دچار تناقض است و همزمان نمی توان این دو دستور را قابل جمع دانست تصورات آنها از کار برای دنیا و آخرت است.
 
معلوم است وقتی کار برای دنیا مترادف با منفعت گرایی و منفعت طلبی به هر قیمت باشد معلوم است که نمی توان آن را در کنار آماده شدن برای سفر آخرت نشاند اما وقتی به چاه هایی که امیرالمومنین (ع) به دست خویش حفر می کند و نخلستان هایی که آباد می کنند بدون آنکه خود بهره چندانی از این چاه ها و نخلستان ها ببرند نگاه می کنیم متوجه می شویم که چگونه می توان به گونه ای برای دنیا کوشید که انگار تا ابد در همین دنیا خواهی بود و همزمان چنان سبکبار بود که اگر همان زمان جرس فریاد برآورد که بربندید محملها کوچکترین نشانه آزرده خاطری در صورت و سیمایت ظاهر نشود.
 
درسی که ژاپنی ها از تلاش مورچگان می گیرند
چند سال پیش مصاحبه ای با یک جامعه شناس درباره ریشه های کارگریزی و تعلل هایی که در این باره صورت گرفته انجام دادم. در اثنای این گفتگو، وی به یک نکته کلیدی و مهمی اشاره کرد که نشان از بد فهمیده شدن بخشی از میراث فرهنگی و ادبی ما است.
 
آن جامعه شناس می گفت چند سال پیش برای انجام کاری به اداره ای رفته بود در همان دقایق نخست حضورش در آن اداره شاهد رخوت و سکون و تنبلی کارمندان بوده است نکته جالب این جا بوده که یکی از کارکنان این مصرع را که «سخت می گیرد جهان بر مردمان سخت کوش» را به خط نستعلیق نوشته بود و به صورت یک تابلو درآورده و بالای سرش زده بود یعنی که این مانیفست و مرام نامه من در زندگی است به ارباب رجوع بیچاره هم می فهماند که اگر می خواهد کارش را. بیفتد تا اطلاع ثانوی باید صبوری پیشه کند و کارمند را با نگاه کردن های مداوم به ساعت و اینها آنها شدن هایش آزار ندهد چرا که سخت می گیرد جهان بر مردمان سخت کوش.
 
آن جامعه شناس که روزگاری در ژاپن حضور داشته از تجربه مشابه خود در این کشور سخن می گفت و اشاره می کرد که در این کشور مضامین، عبارت ها و تصاویری بالای سر کارکنان و کارمندان ادارات نصب می کنند که ناخود آگاه یادآور پویایی، تحرک و سرزندگی است، مثال می زد که در اداره ای در ژاپن بالای سر کارمندی تصویری از تلاش مورچگان برای حمل برگی که بسیار بزرگتر از جثه آنها بوده، نصب شده بود.
 
وی به درستی اشاره می کرد که این تصویر ناخودآگاه به کارکنان یا حتی مراجعان آن اداره القا می کرد که اگر یک مورچه با آن جثه ظریف و نحفش این جسارت و اراده را دارد که به جنگ با دشواری ها پیش برود چرا ما که از بسیاری جهات از جمله قوه درک و شعور بسار بالاتر از یک مورچه ایم نتوانیم با کار مداوم و پشتکار و خلاقیت بر موانع غلبه کنیم.
 
نکته کلیدی و مهم دیگری که این جامعه شناس به نقل از «مک لند» بر آن انگشت می گذاشت «تبدیل کار کردن به یک ویروس اجتماعی» بود به این معنا که اگر کار کردن به یک ویروس فراگیر اجتماعی در یک کشور تبدیل شود در آن صورت می توان امید بست که تولید و اقتصاد پویا هم به منصه ظهور برسد وگرنه تئوری ها، قانون ها، بخش نامه ها و راه حل ها در حیطه کلمه و کاغذ خواهند ماند.
 
تجربه کشورهایی مثل ژاپن و آلمان هم در این باره بسیار درس آموز است فراموش نکنیم که این دو کشور چگونه با تبدیل کار به یک ویروس اجتماعی توانستند از خاکسترهای جنگ جهانی دوم و آن حس تحقیرشدگی برخیزند و در طول سه، چهار دهه به دو غول بزرگ اقتصادی و صنعتی جهان تبدیل شوند، در حالی که هنوز حتی بسیاری از تحصیلکردگان ما تفکری به شدت انفعالی درباره کار کردن دارند هنوز بسیاری بر این باور هستند که آنها باید زیر باد کولر خانه هایشان بنشینند و دولت دعوتنامه اشتغال به کار برایشان بفرستد بسیاری هنوز دولت را مسئول ایجاد اشتغال می دانند و دنبال یک میز برای یک کار روتین اداری در یک دستگاه دولتی می گردند آیا واقعاً با این تفکرات رسوب کرده می توان به آن جهاد اقتصادی مدنظر رهبر معظم انقلاب دست یافت؟
 

منبع : خبرگزاری شبستان



نظرات 2
تاريخ : دوشنبه 29 فروردین 1390  | 2:38 PM | نویسنده : قاسمعلی

محور : مقالات انگلیسی + ترجمه

Role of Fiscal Policy in Controlling
Inflation in Islamic Framework

نقش سیاست های مالی در کنترل
تورم در چهارچوب اسلامی

Muhammad Nejatullah Siddiqi
Centre for Research in Islamic Economics
King Abdulaziz University
Jeddah, Saudi Arabia
1996
 
Siddiqi محمد Nejatullah
مرکز تحقیقات اقتصاد اسلامی

دانشگاه شاه عبدالعزیز
جده، عربستان سعودی
1996
 

Role of Fiscal Policy in Controlling Inflation in Islamic Framework
  نقش سیاست های مالی در کنترل تورم در چهارچوب اسلامی

 

>>>


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : دوشنبه 29 فروردین 1390  | 2:20 PM | نویسنده : قاسمعلی

محور : مقاله انگلیسی + ترجمه

THE SPIRITUAL BASIS OF ECONOMIC AND FINANCIAL LIFE:
THE ISLAMIC PERSPECTIVE

مبنای معنوی زندگی اقتصادی و مالی :
دیدگاه اسلامی

By:
Dr. M. N. Siddiqi

 Presented at the World Parliament of Religions
Chicago
September 2, 1993

 THE SPIRITUAL BASIS OF ECONOMIC AND FINANCIAL LIFE:
THE ISLAMIC PERSPECTIVE
توسط :
دکتر M. N. Siddiqi

  ارائه شده در پارلمان جهانی ادیان
شیکاگو
1993 سپتامبر 2

 مبنای معنوی زندگی اقتصادی و مالی :
دیدگاه اسلامی

 

>>>>


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : دوشنبه 29 فروردین 1390  | 2:20 PM | نویسنده : قاسمعلی

محور : مقالات انگلیسی + ترجمه

 MUSLIM MINORITIES IN THE
TWENTY FIRST CENTURY:
A CASE STUDY OF THE INDIAN MUSLIMS

اقلیت های مسلمان در بیست قرن اول :
مورد مطالعه از مسلمانان هندی
 
Mohammad Nejatullah Siddiqi
Professor
Centre for Research in Islamic Economics
King Abdulaziz University
Jeddah, Saudi Arabia
   Siddiqi محمد Nejatullah
استاد
مرکز تحقیقات اقتصاد اسلامی
دانشگاه شاه عبدالعزیز
جده ، عربستان سعودی


Published in the Encounters magazine, Leicester, UK, Vol. 3, No. 2 (September 1997), pp. 119-37
  منتشر شده در مجله برخورد ، لستر ، انگلستان ، جلد. 3 ، شماره 2 (سپتامبر 1997) ، ص 119-37

Muslim Minorities in the Twenty First Century  - A Case Study of the Indian Muslims*

  اقلیت های مسلمان در قرن بیست و یکم  -  مطالعه موردی از مسلمانان هند *

 

>>>


ادامه مطلب
نظرات 0
تاريخ : دوشنبه 29 فروردین 1390  | 2:20 PM | نویسنده : قاسمعلی

حور : مقالات انگلیسی + ترجمه

NATURE AND METHODOLOGY OF ISLAMIC POLITICAL ECONOMY
طبیعت و روش اقتصاد سیاسی اسلامی


IN A GLOBALIZED WORLD ENVIRONMENT
در یک محیط جهانی شدن


MOHAMMAD NEJATULLAH SIDDIQI
CENTRE FOR RESEARCH IN ISLAMIC ECONOMICS
KING ABDULAZIZ UNIVERSITY
JEDDAH, SAUDI ARABIA

SIDDIQI محمد NEJATULLAH
مرکز پژوهش در اقتصاد اسلامی
دانشگاه پادشاه عبدالعزیز
جده ، عربستان سعودی


INTERNATIONAL WORKSHOP ON ISLAMIC POLITICAL ECONOMY IN CAPITALIST GLOBALIZATION:
AN AGENDA FOR CHANGE

کارگاه آموزشی بین المللی اقتصاد اسلامی سیاسی در جهانی شدن سرمایه داری :
یک برنامه کاری برای تغییر

 

>>>>


ادامه مطلب
نظرات 0

محور : اخبار جهاد اقتصادی

حجت الاسلام یوسفی مقدم تبیین سیاست‌های اقتصادی قرآن را نخستین گام در مسیر جهاد اقتصادی دانست و گفت: استخراج مباحث علوم انسانی از قرآن سرآغازی در تحقق این مهم است.

 حجت الاسلام والمسلمین محمدصادق یوسفی مقدم، رییس مرکز فرهنگ و معارف قرآن درباره ضرورت استفاده از توان فعالان قرآنی در فعالیت‌های کلان کشوری به منظور تحقق جهاد اقتصادی به خبرنگار شبستان گفت: آرمان بلند ملت ایران برای رسیدن به جایگاه بلند اقتصادی زمانی تحقق می‌یابد که منطبق با ارزش‌های اسلامی در قرآن و سنت باشد و گرنه به مسیر انحرافی اقتصادهای حاکم بر جهان غیراسلامی پیش رفته و جنبه الگوبخشی خود به نظام جهانی را از دست می‌دهد.

 وی نیاز به حضور فعالان قرآنی در جهاد اقتصادی را در دو عرصه پررنگ‌تر دانست و اظهارکرد: تبیین سیاست‌های اقتصادی قرآن نخستین گام در این راستا است از این رو باید به نظریه‌پردازی در حوزه اقتصاد اسلامی پرداخت، بدین معنا که همسو با تاکید رهبری مبنی بر استخراج مباحث علوم انسانی از قرآن، سال جهاد اقتصادی را سرآغازی برای تحقق این مهم در نظر گرفت.

حجت الاسلام یوسفی مقدم تصریح کرد: علاوه بر این، فعالان و اندیشمندان قرآنی می‌توانند با نظریه‌پردازی در حوزه اقتصاد اسلامی در مقایسه با سایر اقتصادهای حاکم در نظام جهانی همچون سوسیالیسم، کاپیتالیسم و لیبرالیسم ناکارآمدی اندیشه‌های این مکاتب بی‌بهره از وحی را به جهانیان نشان دهند.

 استانداردسازی اقتصاد با ارزش‌های اسلامی ضرورت دارد

رییس مرکز فرهنگ و معارف قرآن با تاکید بر لزوم گسترش فرهنگ عمومی در اقتصاد اسلامی یعنی تطبیق نگاه مردم با ارزش‌های اقتصادی اسلام بیان کرد: فعالان قرآنی با تروج فرهنگ اقتصاد اسلامی در جامعه می‌توانند اقتصادی بالنده و فاخر در عرصه جهانی را متولد می‌کند، از سوی دیگر با استانداردسازی فعالیت اقتصادی یعنی ترویج فرهنگ استاندارد در نظام اسلامی، می‌توانند مسیر عمل به مطالبات رهبری در این عرصه را فراهم کنند.

وی درباره ضرورت کاربردی کردن آموزه‌های قرآنی در مسیر جهاد اقتصادی ابرازکرد: کاربردی کردن دانش به معنای خروج آن از ذهنیت و تبدیل به عینیت و از خلاء به واقعیت آوردن است، هنگامی که دانش کاربردی شود کارایی خود در رفع نیازهای جامعه را نشان می‌دهد.

 خروج دانش از حوزه نظر به عمل مهم‌ترین رسالت فعالان قرآنی
حجت الاسلام یوسفی مقدم ادامه داد: هنگامی که دانش از نظر خروج کرده و به حوزه کاربردی وارد شود زمینه کار و بهره وری آن فراهم می‌شود و این حوزه بیشترین ارتباط را با دانش آموختگان قرآنی دارد، این افراد با تبیین کاربردی اقتصاد قرآنی می‌توانند بستر مناسب فعالیت و تلاش برای عموم جامعه را فراهم کنند چراکه پدید آمدن فعالیت‌های اقتصادی سالم به تطبیق با ارزش‌های قرآنی نیاز دارد.

وی با تاکید بر لزوم تغییر نگاه مسئولان به فعالان و فعالیت‌های قرآنی گفت: نگاه و انتظار در فعالیت‌های قرآنی باید اصلاح شود، ابتدا مسئولان و کارگزاران عرصه اقتصاد خود را نیازمند حاکیمت ارزش‌های اقتصادی سالم از منظر قرآن بدانند و از سوی دیگر فعالان قرآنی خود را در برابر انتظارات مسئولان موظف دانسته تا اقتصاد سالم در عرصه نظر و عمل محقق شود.

حجت الاسلام یوسفی مقدم با بیان این مطلب که فعالان قرآنی نباید حضور فیزیکی در عرصه‌های اقتصادی داشته باشند، خاطرنشان کرد: باید برای ورود ارزشی اندیشه‌های قرآنی به اقتصاد تلاش شود در غیر این صورت نه تنها دست فعالان قرآنی از فعالیت‌های کوتاه شده بلکه از فکر و اندیشه دور و دچار چالش می‌شوند، بنابراین ورود ارزشی، فرهنگی و ایدئولوژیکی فعالان قرآنی در عرصه جهاد اقتصادی از سایر روش‌ها کارگشا‌تر است.

منبع : خبرگزاری شبستان



نظرات 0
تاريخ : دوشنبه 29 فروردین 1390  | 2:12 PM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اخبار جهاد اقتصادی

معاون برنامه‌ریزی استاندار مازندران با اشاره به اینکه در جهاد اقتصادی باید مراقب آفات اقتصادی بود، تحقق هدفمندسازی یارانه‌ها را حرکت در مسیر این جهاد عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مازندران، ولی‌الله فرزانه، معاون برنامه‌ریزی استاندار مازندران، شب گذشته (28فروردین) در جلسه شورای اداری شهرستان نوشهر، تحقق هدفمندسازی یارانه‌ها را حرکت در مسیر جهاد اقتصادی عنوان کرد و گفت: هرکسی برای تحقق قانون هدفمندی یارانه‌ها حرکت کند در واقع برای جهاد اقتصادی گام برداشته و به فرمان رهبر معظم انقلاب عمل کرده است.

 وی خاطرنشان کرد: در سال جهاد اقتصادی توسعه شهری نیز باید مورد توجه سیاست گذاران قرار بگیرد و با توجه به اینکه 54 درصد حوزه استان در بخش شهری قرار دارد توجه بیشتری را طلب می‌کند.

 فرزانه با اشاره به اینکه در جهاد اقتصادی باید مراقب آفات اقتصادی بود، خاطرنشان کرد: در جهاد اقتصادی باید از تمام ظرفیت‌ها برای تولید ثروت به درستی و بهینه استفاده شود.

 سیدهاشم فاطمی، فرماندارنوشهر، نیز در این جلسه اظهار کرد:‌ دولت خدمتگزار در سایه همت مضاعف و کار مضاعف که به عنوان پیش نیاز تحقق جهاد اقتصادی است، تاکنون عزم راسخ داشته است.

وی، اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها را به عنوان مصداق بارز اقدامات و خدمات این دولت در جهت محقق شدن این شعار برشمرد.

 حجت‌الاسلام محمود مشایخ، امام جمعه نوشهر، نیز در این جلسه با تسلیت فرارسیدن ایام فاطمیه و شهادت بی بی دو عالم حضرت فاطمه زهرا (س) به بخشی از فضائل آن حضرت اشاره و بر بهره گیری از فضائل آن حضرت در زندگی تاکید کرد.

منبع : خبرگزاری شبستان



نظرات 0
تاريخ : دوشنبه 29 فروردین 1390  | 2:12 PM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اخبار جهاد اقتصادی

رئیس اداره تبلیغات اسلامی لنگرود، جهاد فرهنگی را زیر بنای جهاد اقتصادی دانست و گفت: باید در حیطه فرهنگی مجاهدت و تلاش لازم صورت بگیرد.

حجت الاسلام و المسلمین محمد امیری، رئیس اداره تبلیغات اسلامی لنگرود، به نامگذاری سال جدید از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان سال «جهاد اقتصادی» اشاره کرد و به خبرنگار شبستان گفت: تمام تلاش مسئولان و کارگزاران نظام باید حول محور جهاد اقتصادی، رعایت اصلاح الگوی مصرف و همت و کار مضاعف باشد.
 
رئیس اداره تبلیغات اسلامی لنگرود خاطر نشان کرد: مسلماً جهاد فرهنگی زیر بنای جهاد اقتصادی است و باید در حیطه فرهنگی نیز مجاهدت و تلاش لازم انجام شود تا به جهاد اقتصادی مورد نظر دست یافت.
 
حجت الاسلام امیری، با اشاره به تشکیل ستاد شئون فرهنگی در این شهرستان، تصریح کرد: تبیین سیاست های جهاد اقتصادی، تکمیل طرح های سرمایه گذاری و تاثیر آن بر فرهنگ عمومی از تصمیمات مهم ستاد شئون فرهنگی در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری است.
 
وی بیان داشت: از تصمیمات دیگر این ستاد، نظارت ضعیف و مشکل بر سر راه سرمایه گذاری و اصلاح سیستم بانکی توسط اعضای شرکت کننده است.

منبع : خبرگزاری شبستان



نظرات 0
تاريخ : دوشنبه 29 فروردین 1390  | 2:12 PM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اخبار جهاد اقتصادی

عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: نام‌گذاری امسال به عنوان جهاد اقتصادی پاسخی از سوی مقام معظم رهبری به اندیشه سکولارها بود.

حجت‌الاسلام محسن غرویان، مدرس حوزه و عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی امام خمینی (ره) پیرامون اهمیت و ضرورت نام‌گذاری امسال با عنوان جهاد اقتصادی با بیان اینکه بنیه اقتصادی یک اصل در دنیای امروز است، به خبرنگار شبستان گفت: یکی از مصادیق عزت و اقتدار کشور اسلامی بعد اقتصادی آن است، یعنی بنیه اقتصادی یک کشور اسلامی باید از لحاظ کشاورزی و تکنولوژی قوی باشد، بنابراین ما باید کشور خود را از همه ابعاد به خودکفایی اقتصادی برسانیم که این امر یکی از دلایل نام‌گذاری امسال به عنوان سال جهاد اقتصادی از سوی مقام معظم رهبری است.

وی با بیان اینکه جهاد در راه خدا یک عزت محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: اگر تلاش اقتصادی ما مصداق جهاد قرار گیرد این امر یک عبادت محسوب می‌شود، همان‌طور که در روایات دینی آمده است کسی که در راه اقتصاد خود و جامعه تلاش کند این فرد همانند مجاهد در راه خدا است و نام‌گذاری مقام معظم رهبری نیز برگرفته از همین روایات است.


 حجت‌الاسلام غرویان نام‌گذاری امسال را پاسخی از سوی مقام معظم رهبری به اندیشه سکولارها خواند و تصریح کرد: به اعتقاد سکولارها دین نباید در امور مردم دخالتی داشته باشد ولی مقام معظم رهبری با این نام‌گذاری به آنها نشان دادند که دین هم باید در مسایل اقتصادی حضور داشته باشد و اندیشه دینی و اقتصادی باید هماهنگ با هم پیش روند.
 
این استاد حوزه اضافه کرد: مقام معظم رهبری با این اقدام به آنها فهماند که حکومت دینی و ولایت فقیه با اقتصاد و معیشت مردم جامعه سر و کار دارد.

 به گفته این عضو هیئت علمی مؤسسه امام خمینی (ره) جهاد اقتصادی موجب استقلال و رشد و توسعه اقتصادی جامعه می‌شود.

 حجت‌الاسلام غرویان عزت، اقتدار و عدم وابستگی کشور به بیگانگان را از جمله مزایای تحقق جهاد اقتصادی دانست و خاطرنشان کرد: بنیه اقتصادی ضعیف موجب وابستگی ما به کشورهای دیگر می‌شود که این امر برای کشورهای اسلامی و مسلمانان حرام است. همان‌ گونه که خداوند در قرآن فرموده است "کشورهای اسلامی نباید اکتفا به کشورهای غیر اسلامی داشته باشند."

 وی فرهنگ‌سازی، مدیریت صحیح و شرکت همه‌جانبه مردم در امر توسعه اقتصادی را از جمله لازمه‌های تحقق جهاد اقتصادی برشمرد.

 

منبع : خبرگزاری شبستان



نظرات 0
تاريخ : دوشنبه 29 فروردین 1390  | 1:39 PM | نویسنده : قاسمعلی
نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 28 فروردین 1390  | 4:06 PM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اقتصاد ایران

مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با انتشار گزارشی نسبت به پیامدهای منفی مربوط به جوایز بانکها در اقتصاد کشور هشدار داد.

واحد اطلاع رسانی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی دفتر مطالعات اقتصادی این مرکز در دومین اظهارنظر کارشناسی خود پیرامون طرح «ممنوعیت فعالیت شرکتها و موسسات با ساختار هرمی....از قبیل گلدکوئست» اعلام کرده است: فعالیت چنین شرکتهایی (گلدکوئست) بیانگر این نکته مهم است که در اقتصاد ایران هنوز منفذهای زیادی جهت فعالیتهای این چنینی وجود دارد و به جرات می‌توان ادعا کرد که اقدامات لاتاری گونه برخی موسسات و دستگاههای داخل کشور نظیر جوایز بانکها، ارمغان بهزیستی و امثال آن، زمینه مناسب را برای فعالیت هر چه بیشتر شرکتهای مذکور فراهم کرده است.

مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی همچنین خواستار شفاف سازی، روشنگری و آگاه سازی عموم مردم از فعالیت این شرکتها شد و افزود: ضمانت اجرای چنین اقداماتی (شفاف‌سازی و....) به مراتب قوی‌تر از ابزارهای قانونی خواهد بود.
در این گزارش از خروج مقادیر قابل توجهی ارز از کشور، افزایش نرخ برابری ارز در بازار، صعود نرخ تورم، فرار سرمایه‌های ایرانی به خارج، کاهش پس انداز ملی، کسب درآمدهای کاذب و تشویق افراد جامعه به فعالیتهای غیرمولد به عنوان بخشی از آثار زیانبار اقتصادی ناشی از عملکرد شرکتهای لاتاری نام برده شده و آمده است: باب شرعی بودن این فعالیت‌ها نیز مورد تردید و تشکیک است زیرا در این شرکتها هیچ فعالیت مفید اقتصادی صورت نمی‌گیرد و صرفا افراد گرفتار اشخاص دیگر را با تحریص و ترغیب به عضویت و پرداخت حق عضویت تشویق می‌کنند و در نتیجه سود احتمالی دریافتی نیز ناشی از یک فعالیت مولد نبوده و مشروعیت آن مورد تردید است.


خبرگزاری شبستان



نظرات 0

محور: اقتصاد اسلامی

 

برای برخی از افرادی که در پی پول هستند هیچ چیز به غیر از منافع شخصی اهمیت ندارد. مهم نیست که با کاری که می‌کنند به کسی ضرر می‌خورد یا نه. فقط می‌خواهند بدانند از کدام راه با ریسک کمتر می‌توان به پول بیشتر رسید.

 اقتصاد هر کشوری، تعیین کننده سلامت یا بیماری آن جامعه است؛ فساد اقتصادی، رانت خواری، افزایش جرم، رشد فقر و سایر معضلاتی که همه نگران آن هستند ناشی از اقتصاد بیمار است مسئله‌ای که کارشناسان نیز به آن اذعان دارند.
هر چند طی سال‌های اخیر صنعت در ایران رشد خوبی داشته و ورود فناوری‌ها و تکنولوژی‌های نوین نیز به رونق بازار ایران کمک شایانی کرده است، اما تورم هر سال افزایش پیدا کرده و از قدرت اقتصادی مردم کم می‌کند.
این در حالی است که جوانان، سهم عمده‌ای از جمعیت ایران دارند و در شرایطی قرار دارند که نیاز به منابع اقتصادی برای ساختن آینده و فردای خود دارند. بنابراین اشتغال، حقوق، مزایا و بیمه از جمله اولویت‌های هر جوانی برای آغاز زندگی است که پیش رو دارد.
یکی از معضلاتی که گریبانگیر جامعه ایرانی شده، مدرک گرایی است و این امر باعث می‌شود جوانان بسیاری که پشت سد کنکور می‌مانند یا به هر دلیلی موفق به ادامه تحصیل نمی‌شوند روانه بازار می‌شوند که ظرفیت تعریف شده‌ای برای جای دادن نیروی کار در خود دارد.
اما تنها این معضل نیست که خیل بیکاران را در جامعه برجسته کرده است. این روزها حتی می‌توانید مهندسان و دکترهای بسیاری را ببینید که یا به دلیل جایگزین شدن روابط به جای ضوابط و یا به دلیل در اختیار نداشتن سرمایه آغاز کار به صف بیکاران و جویندگان کار پیوسته‌اند.
نتیجه چنین وضعیتی مشغول شدن به کاری غیر از شغل مربوط به رشته تحصیلی و یا روی آوردن به پیشنهاداتی است که بسیاری آن راه «تجارت کاذب» می‌نامند.
طی دهه اخیر با گسترش ارتباطات و ورود اینترنت و فناوری‌های نوین شاهد بروز فرصت‌های جدیدی برای کسب درآمد هستیم. اما گاهی این فرصت‌ها منجر به وجود آمدن مشکلاتی در سطح جامعه شده است.
تجارت الکترونیکی، این روزها واژه آشنایی است که ضمن تسهیل امور تجاری و برقراری ارتباط با نقاط مختلف دنیا تغییراتی را نیز به همراه خود آورده است. از جمله این تغییرات می‌توان به تولد بازاریابی شبکه‌ای اشاره کرد که با بازاریابی الکترونیکی متفاوت است.

 

 

>>>


ادامه مطلب
نظرات 0

محور: اقتصاد اسلامی

چرا تنور اقبال به گلدکوئیست سرد نمی‌شود
وقتی ما در رسانه ملی بارها و بارها ذهن جامعه را با قرعه، قرعه‌کشی، شانس و بخت بمباران می‌کنیم آیا اتفاق عجیبی است برخی به سمت آغاز یک زندگی بهتر در قالب زیرشاخه‌ای از زیرشاخه‌های شرکت‌های گلدکوئیستی باشد؟

 جدی‌ترین روزنه و منفذی که شرکت‌های گلدکوئیستی (هرمی) از آن برای پیشبرد منافع خود در کشور استفاده کرده‌اند پررنگ‌شدن تفکرات بخت و اقبالی و آزمودن قرعه است که متأسفانه بخشی از آن به انحراف فعالیت بانک‌ها در شیوه ارایه خدمات مربوط به حساب‌های قرض‌الحسنه است.
حدود یک دهه و اندی پیش بود که به تدریج فعالیت شرکت‌های هرمی در ایران شکل گرفت. این امر برای مردم حتی بسیاری از تحصیل‌کردگان تازگی داشت و مثل بسیاری از پدیده‌های حیاتی شاهد عقب ماندن نهادهای اجرایی و قانون‌گذار در شناخت و مقابله با آن بودیم.
متأسفانه حدود یک دهه زمان به سود این شرکت‌ها سپری شد و مدیران و دست‌اندرکاران این شرکت‌ها توانستند علاوه بر فریب و اخاذی مالی از میلیون‌ها سپرده‌گذاری که به امید تحول بزرگی در زندگی‌شان گاه حتی خانه‌هایشان را فروخته و سرمایه خود را تقدیم این شرکت‌ها کرده بودند آسیب‌های جدی روانی و اجتماعی را به جامعه ما وارد کنند.
چرا گلدکوئیست همچنان خواهان دارد؟!


اگرچه متأسفانه تعلل‌های بسیار دستگاه‌های ذیربط در آگاه کردن مدام و ایجاد ممنوعیت‌های قانونی و اجرایی برای فعالیت شرکت‌های هرمی آسیب‌ها را دوچندان کرد. به عنوان نمونه توجه کنید که آغاز فعالیت جدی شرکت‌های گلدکوئیستی در ایران به سال 76 برمی‌گردد در حالی که مجلس شورای اسلامی سال 84 و پس از گذشت 8 سال قانون ممنوعیت فعالیت شرکت‌های هرمی را به تصویب رساند اما باید به این مسئله پرداخته شود که چرا امروز با وجود آنکه رسانه‌ها اعم از رسانه ملی و مطبوعات بارها برنامه‌ها، سریال‌ها، فیلم‌ها، گزارش‌ها و خبرهایی در ممنوعیت، چالش‌ها، اهداف و آسیب‌های اقتصادی و اجتماعی فعالیت در شرکت‌‌های هرمی را پخش و منتشر می‌کنند، با این وجود همچنان احساس می‌شود که تنور اقبال به این فعالیت‌ها همچنان سرد نشده است.
تقریبا ماهی نیست که تلویزیون تصاویر جوانان و افراد فریب‌خورده‌ای که در دادگاه‌ها و دادسراها، مستأصل و سرگردان به دنبال احقاق حقوق خود می‌گردند پخش نکند، ماهی نیست که تصاویر مقابله نیروهای انتظامی با شرکت‌های هرمی و بازداشت اعضای فعال آن در دفاتر این شرکت‌ها و در ادامه آن گفت‌وگوی خبرنگار رسانه ملی با این اعضا و ابراز پشیمانی و ندامت آنها از این فعالیت‌ها به گوش مخاطبان نرسد.
در واقع جامعه ما امروز به یک اشباع خبری از ممنوعیت و مقابله و برخورد تا تشریح آسیب‌های مالی و اجتماعی رسیده است. آیا امروز جامعه ما نمی‌داند که در پشت پرده فعالیت شرکت‌های هرمی چه فاجعه‌های خانوادگی به وقوع می‌پیوندد؟ آیا جامعه ما نمی‌داند که فعالیت دختران و پسران جوان در این شرکت‌ها و آشنایی‌ها و مراوده‌هایی که از این طریق صورت می‌گیرد چه خانواده‌هایی را متلاشی کرده است؟ آیا جامعه ما نمی‌داند که برخی نه تنها اموال و دارایی ایشان را در این راه باخته‌اند بلکه امروز هویت انسانی خود را بر باد رفته می‌بینند؟

وقتی ذهن در دوراهی آگاهی و کشش قرار می‌گیرد
در روانشناسی بحثی وجود دارد که به نام آگاهی و کشش؛ فرد معتادی را در نظر بگیرید، آیا آن معتاد از اثرات سوء و آسیب‌های جسمی، ذهنی و اقتصادی و خانوادگی اعتیاد خود ناآگاه است؟ معتاد بر اساس دانسته‌های پیشین خود و تجاربی که مربوط به خود یا دیگران است به خوبی نسبت به تبعات اعتیاد شما آگاهی دارد اما پرسش اینجاست که او چرا با وجود اشراف به این تبعات دوباره به سمت اعتیاد می‌رود؟
امروز حتی سیگار کشیدن برخی پزشکان برای ما به یک امر عادی و متداول تبدیل شده است. آیا یک پزشک درباره مضرات سیگار و آسیب‌های آن ناآگاه است؟ اگر او بهتر از هر کس دیگری درباره جزییات سمومی که وارد ریه‌هایش می‌کند آگاهی دارد پس چرا مبادرت به این کار می‌کند؟ اینجاست که انسان‌ها در دوراهی کشش و آگاهی قرار می‌گیرند و گاهی ذهن و روح آنها فرمان را به سمت کشش می‌چرخاند.
اما مهم‌ترین پایه‌ای که کشش روی آن قرار دارد لذت و جاذبه است. انسان‌ها طالب لذت جاذبه هستند و اگر نتوانند با لذت‌های بالاتر و بزرگ‌تر آشنا شوند به لذت‌های کوچک وابسته می‌شوند و به آن دل می‌بندند.
حال اگر به این آماری که از سوی رسانه‌ها اعلام شده و مطابق با آن حدود 2 میلیون نفر در کشور فریب شرکت‌های گلدکوئیستی را خورده‌اند، توجه کنیم این سؤال مطرح نمی‌شود که چرا آنها در دوراهی کشش و آگاهی به سمت لذت و جاذبه‌ای چرخیده‌اند که عمدتا تناسبی با آگاهی و اعتقادات و باورهای آنها نداشته است؟
اگر جاذبه‌های فطری را معرفی نکنیم جاذبه کاذب به میدان می‌آید
ما در اینجا نمی‌خواهیم به هیچ‌وجه افراد یک جامعه را موجوداتی منفعل قلمداد کنیم و ارزش اختیار و انتخاب یک فرد را دست‌کم بگیریم اما باید به این نکته هم توجه شود که نوع سیاست‌گذاری‌ها، برنامه‌ریزی‌ها و تناقض‌هایی که میان گفتار و رفتار به وجود می‌آید می‌تواند جاذبه‌های کاذب را در جامعه پررنگ‌تر کند.
به عنوان نمونه اگر سمت‌گیری تبلیغات رسانه‌ای و محیطی به گونه‌ای باشد که عملا افراد جامعه را وادار به ارزش دادن به رؤیاهایشان و مهم‌تر از آن رسیدن به این رؤیاها با توسل به بخت و اقبال کنند، آیا باید تعجب کرد که افرادی با همین نوع تبلیغات به سمت فعالیت‌های هرمی کشیده شوند؟
وقتی ما در رسانه ملی بارها و بارها ذهن جامعه را با قرعه، قرعه‌کشی، شانس و بخت بمباران می‌کنیم و راه دست‌یابی به یک زندگی خوب، خانه و خودرو را شرکت در قرعه و آزمودن بخت معرفی می‌کنیم، آیا اتفاق عجیبی افتاده است که برخی از همین افرادی که در معرض این تبلیغات آن هم از رسانه رسمی جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته‌اند به سمت آغاز یک زندگی بهتر در قالب زیرشاخه‌ای از زیرشاخه‌های شرکت‌های گلدکوئیستی باشد؟
امروز در برخی از کشورهای جهان که شاید ادعایی هم در حفظ ارزش‌ها و اصول نداشته باشند از منابع و متون درسی تا تبلیغات رسمی همه مبتنی بر ارزش تولید است.
آنچه اقتصاد یک کشور و ملت را پیش می‌برد نه اقبال و قرعه و بخت بلکه تولید و ابتکار و تلاش است، بنابراین اگر تولید و خلاقیت در جامعه ما به مثابه یک ارزش تلقی شود معلوم است که افراد به سادگی خود را در معرض تندبادهای بخت و شانس و نشستن و رؤیا بافتن قرار نمی‌دهند، حتی اگر بر فرض آن بخت و شانس بتواند آنها را به آرزوهایشان نزدیک کند.
اگر جاذبه اصیل و فطری تلاش، تولید و خلاقیت برای پیشبرد امور کشور از همان طفولیت و نوجوانی در ذهن افراد جاگیر شود آیا آنها به سمت جاذبه بخت و قرعه کشیده خواهند شد؟
مدعا و سند این جمله را امروز باید در فریب نفوذ گلدکوئیست در کشورها جست‌وجو کرد، بسیار عبرت‌آموز است که می‌بینیم گلدکوئیست در کشورهایی که اقتصاد مبتنی بر تولید دارند، نتوانسته است جولانگاهی برای فعالیت پیدا کند.


خبرگزاری شبستان



نظرات 0
تاريخ : یک شنبه 28 فروردین 1390  | 4:00 PM | نویسنده : قاسمعلی

محور : اخبار جهاد اقتصادی

فرماندار اردکان، با اشاره به حساسیت موضوع امنیت اجتماعی برای تداوم پیشرفت ها، افزود: ارتقای امنیت اجتماعی یکی از زیربناهای اصلی جهاد پیروزمندانه اقتصادی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، احمدکمالی، فرماندار اردکان، امروز (28 فروردین) در نشست مشترک فرماندهان کلانتری و پاسگاه های این شهرستان به وضعیت رو به رشد شهرستان از دید اقتصادی اشاره کرد و گفت: رشد ایجاد شده در تمامی بخش های نظام قابل بررسی و ملموس است و به نظر می رسد در سال های اخیر حرکت های پرجنب و جوش اقتصادی دولت خدمتگزار که به تحولات اساسی و موثر منجر شده است لازمه یک جهاد بزرگ را فراهم کرده که مقام معظم رهبری این سال را به نام جهاد اقتصادی نامگذاری کردند.

فرماندار اردکان، با مد نظر قرار دادن جغرافیای بومی انسانی در شهرستان، وجود امنیت اجتماعی را از مهم ترین موارد ارتقای این منطقه دانست و گفت: با وجود اسکان تعداد زیادی از افراد غیر بومی و آمار بالای اتباع بیگانه که گاهی به دلیل تناقض فرهنگ ها و یا بحران هویت باعث ایجاد جرم می شود ، تلاش های نیروی انتظامی شهرستان در راستای کاهش آمار جرم و جنایت در سال های اخیر فوق العاده چشمگیر بوده است.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری اردکان، وی به برنامه های جدید دولت در زمینه اصلاح سیستم مالیاتی و گمرک کشور و مبارزه با سوء استفاده کنندگان در این راستا اشاره و تاکید کرد: ایجاد این تحولات وظیفه برقرار کنندگان امنیت اجتماعی را دو چندان می کند.

در ادامه این نشست "سرهنگ افشاری "فرمانده نیروی انتظامی شهرستان اردکان در گزارشی کوتاه بخشی از فعالیت های صورت گرفته در سال 89را توسط مجموعه نیروی انتظامی متذکر شد و گفت: درسال جدید ادامه مبارزه جدی با مقوله قاچاق مواد مخدر، برخورد با مزاحمان نوامیس را با هدف ارتقای امنیت اجتماعی دنبال می کنیم و در زمینه مباحث ترافیکی و ایجاد نظم در تردد وسایط نقلیه نیز با تدابیر نیروهای راهنمایی و رانندگی برنامه های موثری را در سطح شهر شاهد خواهیم بود .

 

منبع : خبرگزاری شبستان



نظرات 0

تعداد کل صفحات : 82 :: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >