انسان اگر دنبال شعور حسینی(علیه السلام) باشد شور حسینی(علیه السلام) او نیز جهت میگیرد...
شعور حسینی[1](علیه السلام) (شعور حسینی را توضیح دهید)به انسان خط و مشی میدهد و جان او را از تاریکیها و ظلمات پست زمینی به روشنایی والای انوار الهی آشنا کرده و اوج میدهد و وقتی جان نورانی شد، در حقیقت جانی دوباره پیدا میکند و به حیات طیبه[2] که خدا از آن در قرآن حرف زده که به نوعی میتوان گفت که هدف قیام عاشورا نیز همان رساندن جانهای خاموش به حیات جاودانه طیبه است تا با این حیات هرگز وجود خود را به ظلمات آلوده نسازند، عاشورا و عزاداری اگر به انسان جان نبخشد از حسینی(علیه السلام) بودن خود دور است و نه تنها الهی نیست بلکه توهّم است که مصادیق آن را میتوان در تحریفات عزاداری همچون قمه زنی و... به وضوح مشاهده کرد.
مي دانيم که امر به معروف و نهي از منکر که به عنوان يک تکليف عام در رساله هاي علميه ذکر شده و گويندگان احکام در مجالس آموزش مي دهند، شرايط و مراتبي دارد و با توجه به شرايط و مراتب اين سؤال مطرح مي شود که اقدامي که سيدالشهداء عليه السلام انجام دادند، چگونه امر به معروفي بود؛
مرکز پاسخگویی به شبهات دینی به مناسبت سالروز شهادت امام سجاد(ع) به سوالاتی در زمینه اینکه فعالیت های سیاسی و سیره امام سجاد(ع) پاسخ داد.
*با وجود امام سجاد(ع) چرا مختار به خون خواهی برخاست؟
۱- قیام نكردن امام سجاد(ع) عوامل مختلفی داشته است؛ آنچه بیان نمودید، درباره تقیه می تواند یكی ازدلایل باشد. اما دلایل مهم تر دیگری در بین بوده، مثلاً یكی از علتهایی كه ائمه(ع) دست به قیام نمیزدهاند، نداشتن اصحاب و یاران واقعی است.
نهضت خونین کربلا اگرچه از یک زاویه، مصیبتی دردناک بود، اما از نگاه دیگر نعمتی بزرگ برای اسلام و مسلمانان بود؛ چراکه به برکت خون سید الشهدا (ع) و یارانش، اسلام از مسیر انحراف نجات یافت.
معنای دقیق «اللهم لک الحمد حمد الشاکرین على مصابهم» که در سجده زیارت عاشورا می خوانیم چیست؟ چرا ما خداوند را برای این مصیبت فجیع شکر می کنیم و سر این سجده چیست؟
یک کارشناس تاریخ اسلام گفت: صبح عاشورا امام حسین(ع) به کسی که به حضرت پیشنهاد صلح با دشمن داده بود، فرمودند: والله لا اعطیهم بیدی اعطاء الذلیل؛ قسم به خدا من دست ذلیلانه به سمت آنها دراز نخواهم کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، توجیه دست دادن با اوباما در حاشیه اجلاس سازمان ملل با تحریف تاریخ و نسبت دادن مطالب نابجا به حضرت سید الشهداء(ع)، یکی از محورهای سخنرانی برخی محافل در ایام عزای امام حسین(ع) بود. افراط در به کار بردن این نسبتهای ناروا اعتراض علما و اساتید تاریخ اسلام را به دنبال داشته، به نحوی که این اعتراضات در منبرهای دهه محرم نمود پیدا کرد.
مشهد - خبرگزاری مهر: استاد دانشگاه الهیات دانشگاه فردوسی مشهد گفت: قیام امام حسین (ع) نوعی جهاد دفاعی بود و این حرکت اسلام را تا ابد از خطر سقوط نجات داد.
محمد صادق علمی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه قیام امام حسین (ع) نوعی جهاد دفاعی بود و این حرکت اسلام را تا ابد از خطر سقوط نجات داد، اظهارکرد: در اینکه چند نوع جهاد در اسلام داریم بین فقهاء نظرات متعددی وجود دارد از جمله بعضی قائلند که چهار نوع جهاد در اسلام داریم، بعضی دیگر میگویند پنج نوع و برخی دیگر کمتر یا بیشتر را قائل شدهاند ولی آنچه که مشهور است بین فقها، سه نوع جهاد ابتدایی، دفاعی و جهاد داخلی وجود دارد.
در اين ايام كه با نام و ياد حضرت سيدالشهدا(عليه السلام) مبارك شده است، درهاى بهشت به روى مردم گشوده شده تا هر گروه از مردم، از يكى از اين درها و با شفاعت حضرت سيدالشهدا(عليه السلام)وارد جنت و رضوان الهى شوند. تعبير درهاى بهشت را به اين دليل به كار بردم كه هر گروه از مردم، از طريقى خاص نسبت به حضرت سيدالشهدا(عليه السلام) اظهار ارادت و انجام وظيفه مى كنند.