به سایت ما خوش آمدید . امیدوارم لحظات خوشی را درسایت ما سپری نمایید .

خوش آمدید

هر گونه نظر و پیشنهاد و انتقادی داشتید، در قسمت نظرات اعلام کنید.

لینک های سایت

الف) امام خميني(ره)

«اين روز مبارك، از اعياد بزرگ اسلام است و بر حسب نصوص ما بالاترين عيد است و نكته‌اش هم اين است كه اين ادامه نبوت است. ادامه آن معنويت رسول الله(ص) است، ادامه آن حكومت الهي است. از اين جهت از همه اعياد بالاتر است و در اين روز سعيد يكي از چيزهايي كه وارد شده است، اين است كه بگوييم: «اَلْحَمدُ لِلّهِ الذَّي جَعَلَنا مِن الْمُتمسَّكينَ بِولايَةِ اَميرِالْمؤمنينَ وَ اهلِ بَيتِه.» تمسك به ولايت اميرالمؤمنين چي هست؟ يعني ما همين را بخوانيم و رد بشويم؟ آن هم تمسك به ولايت اميرالمؤمنين، نه تمسك به محبت اميرالمؤمنين(ع). تمسك به مقام ولايت يكي از معاني‌اش اين است كه در ظل (سايه) آن مقام ولايت باشيم، مقام ولايت كه مقام توليت امور بر مسلمين و مقام حكومت بر مسلمين است. وقتي كه حكومت الگو قرار داد اميرالمؤمنين(ع) را در اجراي حكومتش، ‌اين تمسك كرده است به ولايت اميرالمؤمنين»

الف) امام خميني(ره)

«اين روز مبارك، از اعياد بزرگ اسلام است و بر حسب نصوص ما بالاترين عيد است و نكته‌اش هم اين است كه اين ادامه نبوت است. ادامه آن معنويت رسول الله(ص) است، ادامه آن حكومت الهي است. از اين جهت از همه اعياد بالاتر است و در اين روز سعيد يكي از چيزهايي كه وارد شده است، اين است كه بگوييم: «اَلْحَمدُ لِلّهِ الذَّي جَعَلَنا مِن الْمُتمسَّكينَ بِولايَةِ اَميرِالْمؤمنينَ وَ اهلِ بَيتِه.» تمسك به ولايت اميرالمؤمنين چي هست؟ يعني ما همين را بخوانيم و رد بشويم؟ آن هم تمسك به ولايت اميرالمؤمنين، نه تمسك به محبت اميرالمؤمنين(ع). تمسك به مقام ولايت يكي از معاني‌اش اين است كه در ظل (سايه) آن مقام ولايت باشيم، مقام ولايت كه مقام توليت امور بر مسلمين و مقام حكومت بر مسلمين است. وقتي كه حكومت الگو قرار داد اميرالمؤمنين(ع) را در اجراي حكومتش، ‌اين تمسك كرده است به ولايت اميرالمؤمنين».1

 

«با اقامه ولايت، يعني با رسيدن حكومت به دست صاحب حق، همه اين مسائل حل مي‌شود. همه انحرافات از بين مي‌رود».2

 

«ما كه مي‌گوييم مسلمان هستيم،‌ شيعه علي بن ابي‌طالب(ع) هستيم، ‌بايد ببينيم شيوه علي بن ابي‌طالب(ع) چه بود».3

 

«امروز كه روز عيد غدير است و از بزرگ‌ترين اعياد مذهبي است، اين عيد،‌ عيدي است كه مال مستضعفان است. عيد محرومان است. عيد مظلومان جهان است. عيدي است كه خداي تبارك و تعالي به وسيله رسول اكرم(ص) براي اجراي مقاصد الهي و ادامه تبليغات و ادامه راه انبيا، حضرت امير ـ (ع) ـ را منصوب فرمودند. ما بايد تأسف بخوريم از اينكه نگذاشتند دست‌هاي خائن، كه چهره اين مرد بزرگ در ابعاد مختلفي كه دارد، نمايان بشود».4

 

1. امام خميني رحمه الله ، صحيفه نور، ج 18، ص 127.

2. همان، ج 20، ص 28.

3. همان،‌ ج 19، ص 62.

4. همان، ص 60.

 

 

ب) مقام معظم رهبري

«روز عيد غدير كه به نام عيد ولايت ناميده مي‏شود، نام‏گذاري درستي است، روزي است كه مفهوم ولايت اسلامي به وسيله پيامبر اكرم(ص) يك مصداق روشن و عيني پيدا كرد.

 

براي كساني كه مي‏خواهند از الگوي انسان‏ساز اسلام نمونه‏اي ذكر بكنند، بهترين نمونه همان كسي است كه نبي مكرّم اسلام(ص) او را به الهام الهي و به دستور پروردگار عالم، براي منصب عظيم ولايت آن روز معيّن فرمود. معناي ولايت و مفهوم عظيم آن، در روز عيد غدير مصداق مشخصي پيدا كرد.

 

ولايت كه عنوان حكومت در اسلام و شاخصه نظام اجتماعي و سياسي براي اسلام است، يك معناي دقيق و ظريفي دارد كه معناي اصل ولايت هم همان است و آن، عبارت است از پيوستگي، پيوند، درهم پيچيدن و درهم تنيدگي؛ اين معناي ولايت است.

 

پيوند ولايت كه يك پديده سياسي، يك پديده اجتماعي و يك حادثه تعيين‌كننده براي زندگي است، با تلاش، با حركت، با هجرت، با در كنار هم بودن و با هم كار كردن حاصل مي‏شود.

 

صفا و معنويت دنياي اسلام از همين ولايت الله است. اين ولايت الهي، با ولايت خداوند در عالم سياست و محيط سياسي، تفاوت جوهري ندارد. درحقيقت، هر دو يكي است. لذاست كه در نظام اسلامي، وليّ از مردم جدا نيست. ولايت كه معنايش پيوند و پيوستگي و با هم بودن است، يكجا به معناي محبت مي‏آيد، يكجا هم به معناي پشتيباني مي‏آيد.

 

غدير، عيد ولايت، سياست و دخالت مردم در حكومت است. عيد غدير، عيد آحاد ملت و امت اسلامي است؛ مخصوص شيعه نيست. عيد غدير يك خاطره شكوهمند و يك عظمت تاريخي است. روز عيد غدير روز ولايت و روز تعيين‌كننده‌اي در سرنوشت جامعه اسلامي است. غدير خم براي كساني كه اهل معنا و معنويت و درك حقايقند، درس‌هاي فراوان و بي‌نهايت فوق‌العاده‌اي دارد. علت اهميت عيد غدير مسئله ولايت است. مجموعه دستگاه‌هاي مديريت كشور بايد علوي باشد».1

 

«در چنين روزي پيامبر اكرم(ص) ، اميرالمؤمنين(ع) را به ولايت؛ يعني حكومت و سرپرستي مسلمين و مديريت جامعه اسلامي نصب فرمود».2

 

1. سيد علي خامنه‌اي، حديث ولايت،‌ ج 5 ، 20/4/1369.

2. سخنان مقام معظم رهبري در‌ عيد غدير سال 1375.

ادامه مطلب
شنبه 4 مهر 1394  - 4:20 PM

جستجو

آمار سایت

کل بازدید : 108130
تعداد کل پست ها : 730
تعداد کل نظرات : 18
تاریخ ایجاد بلاگ : جمعه 23 دی 1390 
آخرین بروز رسانی : دوشنبه 20 دی 1400 

نویسندگان

www.ziaossalehin.ir