عیدانه
تولید ملى و حمایت از کار و سرمایه‌ ایرانى
نويسندگان
امیر قربانی
چت باکس


انسان هاي مسلمان و مومن، آيات قرآن و کلام خدا را، محکم ترين کلام و يقيني ترين دليل و سند براي رشد و تعالي خود و جامعه خود تلقي مي کنند و آن را بي هيچ چون و چرايي قبول و بدان عمل مي کنند. در قرآن کريم اين معجزه جاودانه، پيامبر رحمت براي همه انسان ها، که از آن در بين مسلمين به عنوان قانون اساسي و حق بشر براي جوامع بشري نام برده مي شود به موضوعات بسياري براي هدايت و رشد و تعالي و تکامل بشر اشاره شده است که از آن جمله است، موضوع “کار و تلاش”.

   قرآن کريم، در آيات منور خود، با صداي رسا، در طول تاريخ اسلام به عالم و آدم اعلام کرده است که اي انسان ها بدانيد “براي آدمي جز آنچه خود انجام داده، نخواهد بود” يعني بقاي وجود و هستي آدمي “بودن” او، حيات مادي و معنوي، دنيوي و اخروي او، شخصيت و هويت او و بلکه همه چيز او منوط و وابسته به “کار و تلاش” اوست و لاغير و “هرکس کوشش کند، فقط براي شخص خود کوشش کرده است” و “به سوي خود اوست و خدا البته بي نياز است”
    و از اين دسته آيات، در قرآن بسيار است که متعاقبا به برخي از آنها اشاره خواهدشد.
    و اما، در قرآن از کلمات مترادف و هم معني “کار و تلاش” نيز فراوان ياد شده است: براي مثال: در قرآن از کلمه “عمل” با مشتقاتش 366 و کلمه فعل با مشتقاتش 107 و کلمه جهد با مشتقاتش 41 و کلمه سعي با مشتقاتش 30 مرتبه و کلمه “صنع” با مشتقاتش 30 مرتبه و ... استفاده شده است.

 


ادامه مطلب

 
 
[ یک شنبه 6 فروردین 1391  ] [ 10:54 PM ] [ امیر قربانی ]
نظرات 0

مي دانيم كه اساس زندگي بر كار و تلاش استوار است. از گردش سيارات و كهكشان ها گرفته تا حركت مستمر و فعال جانداران و گياهان و حركت هاي درون ماده، همگي بيان كننده اصالت كار و تلاش در جهان هستي است. آنچه در اين مجال مورد نظر است، بعد اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي و چشم انداز فرهنگ كار و ساخت در آينده نظام و كشور است.
    سلامت روح و روان افراد و اجتماع در گرو معاش و اقتصاد سالم است.(1) مادامي كه در يك اجتماع، افراد به سهم خود در توليد كالاو خدمات سهم قابل قبول داشته باشند، زمينه افزايش توليد ناخالص داخلي (-GDP-) فراهم آمده و اقتصاد رو به رشد خواهد بود. افزايش فعاليت مثبت كاري و اقتصادي، افزايش مهارت هاي فني و شغلي را به دنبال دارد. با ايجاد روحيه كار و تلاش، روند كسب درآمد نظام مند مي شود. به طوري كه ديگر افرادي بدون زحمت و كار با مبادرت به سوءاستفاده از شرايط ناهنجار بازار و اقتصاد، كاغذبازي اداري، ضعف هاي قانوني و نظارتي، اطلاعات اقتصادي- سياسي پنهان و امثال آن براي خود، درآمدهاي هنگفت كسب نمي كنند و عده اي ديگر كه به دور از اينگونه كج راه ها، با حفظ سلامت رفتار، جديت و زحمت به كار و تلاش مي پردازند، خود را فقير و ناتوان نمي يابند.

 


ادامه مطلب

 
 
[ یک شنبه 6 فروردین 1391  ] [ 10:53 PM ] [ امیر قربانی ]
نظرات 0

کار و عمل از نظر اسلام بسیار محترم و مورد تکریم است زیرا احترام و قابل تکریم بودن یک چیزی تابع نتیجه آن چیز است. وقتی که به نتیجه کار و زحمت توجه می کنیم می بینیم که نتیجه کار تنها خلاصی از فقر و گرسنگی نیست، بلکه چندین چیز دیگر هم به دنبال دارد، از آن جمله اینکه کار بر عزت و شخصیت انسان می افزاید و او را در نظرش محترم می نماید، یعنی حس احترام به ذات و اعتماد به شخصیت در او ایجاد می کند و بدیهی است که هر چیزی که باعث و سبب محترم شدن شخصیت انسان در نظر خودش و در نظر دیگران باشد، او خودش محترم و شایسته تکریم و تعظیم است و به همین دلیل است که در اسلام کار مورد احترام و شایسته تکریم است.

در مقابل کار، بیکاری است که کوچکترین اثرش این است که احترام و شخصیت انسان را پیش دیگران و پیش خودش از بین می برد و همین در هم شکستن شخصیت انسان سبب می شود که تن به هر پستی و بیچارگی بدهد و انواع ابتلائات ناشی از گناه برایش پیدا شود. گذشته از همه اینها کار و فعالیت موجب سرگرمی فکری است، یعنی فکر انسان متوجه اصلاح کار خویش است و این به نوبه خود دو نتیجه دارد: یکی اینکه دیگر مجالی برای فعالیت قوه خیال و هوسهای شیطانی باقی نمی ماند، دیگر اینکه فکر انسان عادت می کند که همواره منظم کار کند، از بی انتظامی و پریدن از یک شاخه هوس به شاخه دیگر خلاص گردد.


ادامه مطلب

 
 
[ شنبه 5 فروردین 1391  ] [ 4:26 PM ] [ امیر قربانی ]
نظرات 1

کار وتلاش و اهل جهاد و کوشش بودن امریست که در رشد فرد و جامعه و جلوگیری از آفات فردی و اجتماعی تاثیری عمیق و اساسی دارد.

در فرهنگ غنی اسلام طرح ها، نقشه ها و گوشزد های مختلفی را می بینیم که در راستای ارتقاء این امر صادر شده است. پرهیز از مال حرام، برنامه ریزی در زندگی، تشویق به تلاش و کوشش و ارائه الگوی عملی، توجه به حقوق کارگران و تغییر دید افراد نسبت به کار و تلاش، مبارزه با رهبانیت، مذمت تسویف و بیکاری، مبارزه با گدایی و تکدی گری، و بالاخره ایجاد زمینهای کار و فعالیت از مواری می باشند که اسلام در راستای این هدف ارائه داده است. ما در این مقاله به صورت اختصار به این موارد اشاره می کنیم ، تا دیدگاه اسلام در این باره تا حدودی برای ما مشخص گردد.

 


ادامه مطلب

 
 
[ شنبه 5 فروردین 1391  ] [ 4:25 PM ] [ امیر قربانی ]
نظرات 0

حجت‌الاسلام والمسلمين «احمد شرفخانی»، معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خيريه، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) با اشاره به اين كه در رابطه با شعار همت مضاعف و كار مضاعف بايد گفت مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) به حق اين شعار را با نگاهی ارزشی و آينده‌نگر نسبت به نظام مطرح كردند، اظهار كرد: در موقعيت كنونی كشور نياز بود كه در رابطه با رسيدن به چشم‌انداز بيست ساله، همت و كاری مضاعف اتفاق بيفتد.

وی با بيان اين كه كار در دين مبين اسلام يك ارزش بوده و از جايگاه ويژه‌ای برخوردار است، گفت: كار و كار كردن و اين كه انسان زير بار مسئوليت برود و بتواند نسبت به خلق و جامعه خدمت‌رسانی كند، در سيره معصومين(ع) و بزرگان از جايگاه ويژه‌ای برخوردار است.


ادامه مطلب

 
 
[ شنبه 5 فروردین 1391  ] [ 4:23 PM ] [ امیر قربانی ]
نظرات 1

بدعت و بدعت گزاري گناهي است كه تبعات آن باعث شده تا به آساني بخشوده نشود. به وجود آوردن بدعت هاي غلط در جامعه و جا افتادن آن به عنوان يك رفتاراجتماعي يا فردي ، به طوري كه مردم آن را عادي بشمارند و به زشت و نا مشروع بودن آن اعتنا نكرده و از كنار آن به سادگي بگذرند ،واقعا بخشودني نيست.

ما آدم ها سعي مي كنيم براي كسب معيشت و گذران زندگي به دنبال كاري مناسب باشيم . در دين اسلام  سعي و تلاش مرد براي انجام كار به "جهاد در راه خدا "تعبير شده و رفتاري ستودني است. بنا بر رهنمودهاي ديني، مسلمانان بايد در انجام كار نيك از همديگر پيشي گيرند «انما تفاصل القوم بالاعمال» گروه‌ها از طريق كار نسبت به هم برتري مي‌يابند. در همين ارتباط در قرآن مي‌خوانيم. درجات و مقامات عالي ويژه مؤمناني است كه تلاش‌هاي عملي و مثبت و سازنده دارند و يا آن جا كه مي‌فرمايد: گروهي براي به دست آوردن فضل الهي و كسب روزي به سفر مي‌روند و گروهي در راه خدا جهاد مي‌كنند. اين دليل بر اهميت تجارت و مسافرت براي كسب و كار است. از اين رو از اين آيات استفاده مي‌شود، تلاش براي معاش هم‌رديف جهاد در راه خداست و اين نشان مي‌دهد كه اسلام براي اين موضوع اهميت زيادي قائل است كه جهاد اقتصادي بخشي از جهاد با دشمن است.(1)


ادامه مطلب

 
 
[ شنبه 5 فروردین 1391  ] [ 4:22 PM ] [ امیر قربانی ]
نظرات 0

از هنگامي كه آدمي بر كره زمين پديد آمد، براي رفع نيازهاي خود نيازمند كوشش بود. زندگي انسان بر محور كار مي‌گردد و كار، تلاش انسان جهت حصول به هدف معين است. كليد گشايش هر استعدادي در درون  انسان كار است. كار بزرگ‌ترين و شايد زيربنايي‌ترين بخش زندگي انساني است. چرا كه از كار مي‌توان به جوهره دروني افراد  پي برد و وقتي اين جوهره‌هاي  دروني‌ آشكار شوند  و استعدادهاي بالقوه به منصه ظهور  برسند مي‌توان به وجود جامعه‌اي پويا اميدوار بود.

مكاتب كوناگون بشري ديدگاه‌هاي مختلفي درباره كار داشته‌اند. در انديشه يونان  باستان از آنجا كه كار به بردگان اختصاص داشت فعاليتي تحقيرآميز و پست شمرده مي‌شد و اين ديدگاه در آثار فلاسفه يونان نيز وجود دارد. بتدريج در قرون وسطا وحاكميت كليسا بر اروپا تشويق به انجام كار براي كسب درآمد به وجود آمد. با گذشت زمان در دوران رنسانس و شكل‌گيري عقايد جديد درباره‌ انسان و دين و دنيا‌، كار جايگاه و اصالت ‌خاصي يافت. در جهان‌بيني اسلامي‌، كار مفهوم ويژه‌اي ‌دارد و آثار آن تمام‌ صحنه هستي را مي‌گيرد  و دنيا و آخرت‌ را به هم گره مي‌زند‌.


ادامه مطلب

 
 
[ شنبه 5 فروردین 1391  ] [ 4:16 PM ] [ امیر قربانی ]
نظرات 1

در تازه ترین دور تحریم های علیه ایران ، نقاط آسیب پذیر اقتصاد ایران نشانه گرفته شده است و اثرات خود را هم نشان داده است . این پاشنه آشیل ها و نقاط آسیب پذیر کدامند و دولت باید برای مقابله با آن چه کار کند ؟

ارتباط تحریم با دلار چیست؟ اثر تحریم تاکنون چه بوده است و بهترین سیاست در شرایط کنونی از ناحیه دولت چیست؟ تحریم سویقت چه تاثیری بر اقتصاد ایران می گذارد و مسئولان باید چه کار کنند ؟

به گزارش « تابناک » ، تحریم هایی که علیه جمهوری اسلامی ایران گرفته شده است، در صدد نشانه گرفتن پاشنه آشیل ها و نقاط سیب پذیر اقتصاد ایران است . به عنوان مثال، اگر روزی بخواهند، اقتصاد چین را با مشکل مواجه سازند، بازارهای صادراتی چین را محدود کرده و از انجا که رشد اقتصادی چین بر پایه تسخیر بازارهای جهانی می باشد، چین با کاهش رشد اقتصادی مواجه خواهد شد. حال آیا راه برای کشور چین بسته خواهد شد؟ مسلم است که نه. چین می تواند در صورت چنین اتفاقی، دستمزدهای داخلی را افزایش داده و با ایجاد قدرت خرید در داخل بازار داخلی را جایگزین بازار های خارجی نماید.


ادامه مطلب

 
 
[ جمعه 4 فروردین 1391  ] [ 4:15 PM ] [ امیر قربانی ]
نظرات 0

دبیرکل اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران، نامگذاری سال 91 را زمینه‌ساز حمایت هوشمندانه از تولیدات ملی دانست و گفت: با تلاش اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران، قوانین و مقررات زائد بر سر راه فعالان اقتصادی و توسعه فعالیت‌ بخش‌خصوصی احصا شده و پس از جمع‌بندی، باید حذف شوند.

به گزارش گسترش آنلاین به نقل از مهر ، محمدمهدی راسخ انتخاب سال 91 به عنوان سال حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی را انتخابی هوشمندانه و کارآمد در شرایط فعلی دانست و گفت: دولت و تمام افرادی که در سیاستگذاری مسائل اقتصادی کشور دخیل هستند باید در امور مرتبط با سیاستگذاری، صرفا توجه به حمایت از تولید داشته باشند و مجموعه تدابیری را اتخاذ کنند که همه و همه هدف حمایت از تولیدکنندگان داخلی را نشانه بگیرند.

دبیرکل اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران افزود: در این مسیر، باید تمامی قوانین و مقررات زاید و مانع از اجرای کار و پیشرفت تولیدات داخلی حذف شود و در صورت نیاز، قوانین جدیدی به تصویب رسد که تسهیلات بیشتری را برای تولیدکنندگان داخلی لحاظ کند.

وی با تاکید بر ضرورت اجرای هرچه بهتر و سریعتر اصل 44 قانون اساسی، تصریح کرد: در این میان، بسترسازی برای بهبود فضای کسب و کار یکی از ارکان اصلی اجرای منویات مقام معظم رهبری است تا بخش‌خصوصی بتواند وارد عرصه شده و شرایط را به گونه‌ای پیش برد که اهداف تعیین شده، به خوبی محقق شود.


ادامه مطلب

 
 
[ جمعه 4 فروردین 1391  ] [ 4:11 PM ] [ امیر قربانی ]
نظرات 0


http://farsi.khamenei.ir/image/ver2/li_star_1.gif
عدالت توزیعی معارض تولیدگرایی نیست
طی سال‌های گذشته یكی از آرزوهای دلسوزان اقتصاد ایران این بوده كه به‌موازات توجه ضروری به عدالت در توزیع درآمد و ثروت، به‌وی‌ژه برای طبقات محروم، اهمیت و نقش فوق‌العاده‌ی تولید ملی نیز احیاء گردد و در مركز تصمیم‌ها قرار گیرد. بر خلاف رویكردی كه عدالت توزیعی را معارض تولیدگرایی می‌داند، در منظومه‌ی فكری ما «قدرت تولیدی» و «عدالت توزیعی» دو وجه یك اقتصاد بالنده، عادلانه و پویا به شمار می‌رود. مكمل بودن توانمندی تولیدی با عدالت توزیعی (بیان دیگر جهت‌گیری همزمان پیشرفت و عدالت)، هم تبلور جامعیت اهداف اسلامی و انسانی است و هم ناشی از كمك متقابلی است كه بهبود عدالت از سویی به انگیزه‌های تولید توده‌های مردم می‌كند و از سوی دیگر تنها در سایه‌ی قدرت تولیدی است كه می‌توان به طور مستمر فقر و محرومیت را كاهش داد. این تأثیر دوسویه مسأله‌ای است كه نسل قدیم اندیشمندان توسعه به آن ملتفت نبودند، اما در یافته‌های اخیر به تقویت متقابل كارایی با عدالت یا تولید و توزیع پی برده‌اند. حتی می‌توان گفت تأثیری كه شعارهای سال‌های گذشته همچون «شكوفایی و نوآوری»، «همت و كار مضاعف» و «جهاد اقتصادی» بر توانمندی تولیدی یك كشور داشته و دارند، بیشتر از دیگر ابعاد اقتصاد است.


ادامه مطلب

 
 
[ جمعه 4 فروردین 1391  ] [ 4:08 PM ] [ امیر قربانی ]
نظرات 0
.: Weblog Themes By Rasekhoon :.

تعداد کل صفحات : 12 ::      1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   >  

درباره وبلاگ

آرشيو مطالب