آیا راهی برای درمان قطعی بواسیر وجود دارد؟

 

اکثر مبتلایان به دنبال روش درمان قطعی بواسیر هستند که با انجام آن یکبار برای همیشه از این بیماری خلاص شوند. طبق نظر سنجی از بیماران و مراجعه کنندگان به کلینیک پایتخت، فاکتورهای بهترین و قطعی‌ترین روش درمان از نظر آن‌ها به شرح زیر است:

  • نداشتن عوارض جانبی خطرناک مثل بی اختیاری
  • مراحل درمان آسان و با حداقل درد و ناراحتی
  • کوتاه بودن دوران نقاهت بعد از درمان
  • نداشتن ریسک عود مجدد بیماری
  • هزینه مناسب

با در نظر گرفتن این معیارها، درمان بواسیر با لیزر که بصورت یک عمل سرپایی در کمتر از 30 دقیقه انجام می‌شود را می‌توان به عنوان بهترین روش درمان قطعی این عارضه معرفی کرد.

علائم بیماری بواسیر یا هموروئید

به رگ‌های متورم و آسیب دیده ناحیه تحتانی مقعد (رکتوم) که در نتیجه ایجاد فشار در این بخش دچار آسیب شده‌اند، بواسیر (hemorrhoids) گفته می‌شود. افراد در هر سنی ممکن است به این عارضه شایع دچار شوند و این باور که بیماری بواسیر یا هموروئید تنها در افراد مسن ایجاد می‌شود، اشتباه است.

رگ‌های آسیب دیده هموروئیدی می‌توانند در دیواره داخلی یا در خارج و اطراف مقعد بروز پیدا کنند، بنابراین این عارضه با توجه به محل دقیق ایجاد آن به دو نوع هموروئید خارجی و داخلی تقسیم می‌شود. با توجه به اینکه علائم انواع مختلف هموروئید متفاوت است، برای درمان هموروئید خارجی و داخلی هم از روش‌های متفاوتی استفاده می‌شود.

دلایل اصلی ایجاد این بیماری را می‌توان یبوست، دفع مدفوع سخت، نشستن زیاد، اسهال مزمن، رابطه مقعدی، وزن بالا، ورزش سنگین و هر عاملی که می‌تواند ناحیه مقعد را تحت فشار قرار دهد، عنوان کرد. علائم هموروئید که بیمار با آن مواجه می‌شود، با توجه به محلی که این زائده ایجاد شده متفاوت است. بواسیر خارجی معمولا علائم آزاردهنده تری دارد. اما بطور کلی شایع ترین نشانه‌های این بیماری شامل موارد زیر است:

  • احساس درد زیاد
  • تورم و برآمدگی در ناحیه مقعد
  • خونریزی در زمان دفع مدفوع
  • خارش و سوزش در این ناحیه
  • التهاب و قرمزی

مسئله مهمی که ذهن بیماران را درگیر می‌کند، انتخاب بهترین راه درمان بواسیر است. افراد مبتلا به این عارضه علاوه بر احساس خجالت، به دلیل ترس از جراحی خیلی دیر برای درمان اقدام می‌کنند و باعث پیشرفته شدن بیماری و سخت تر شدن مراحل درمان می‌شوند. اما برای درمان بواسیر چه باید کرد؟

پزشک بعد از انجام معاینه و تشخیص اینکه هموروئید خارجی یا داخلی است، بهترین روش درمان را پیشنهاد می‌دهد. بنابراین هرگونه اقدام به درمان باید بعد از انجام معاینات و بررسی‌های لازم توسط پزشک انجام شود. اما لیزر بواسیر بهتر است یا جراحی هموروئید به روش های سنتی؟

درمان بواسیر با لیزر و عمل سرپایی هموروئید (مراحل)

در گذشته تنها راه درمان بواسیر استفاده از تیغ جراحی بود و بیماران ناچار به تحمل درد و مشکلات عمل جراحی بودند. اما در حال حاضر جراحی روشی تقریبا منسوخ شده به حساب می‌آید و کمتر دیده می‌شود که فردی ریسک جراحی و عوارض بعد از آن را بپذیرد. درمان بواسیر با لیزر که امروزه جایگزین روش‌های جراحی سنتی شده، به دلیل نتایج رضایت بخشی که تاکنون داشته مورد استقبال بیماران و پزشکان قرار گرفته است.

عمل سرپایی لیزر هموروئید مناسب افرادی است که به دلیل ترس از عمل جراحی، درمان را تاکنون به تاخیر انداختند. عمل لیزر بواسیر کاملا ایمن، بی خطر و سریع بوده و تحت بی حسی موضعی در مراحل زیر انجام می‌شود:

مراحل درمان هموروئید با لیزر:

  1. ابتدا تزریق بی حسی به موضع بیماری برای رفع انقباض و عدم احساس درد در حین عمل انجام می‌شود
  2. پروب لیزر داخل مقعد قرار می‌گیرد تا کوچک شدن و حذف عروق هموروئیدی از داخل به بیرون اتفاق بیفتد
  3. لیزر جریان خون به عروق بواسیری را قطع می‌کند که همین امر باعث می‌شود علائم بیماری طی چندروز بهبود یابد
  4. گرمای ساطع شده از تابش متمرکز پرتوهای لیزر، به عمق عروق آسیب دیده نفوذ می‌کند و در سریع‌ترین زمان (کمتر از 30 دقیقه) آن‌ها را کوچک می‌کند یا از بین می‌برد
  5. در روش لیزر بواسیر معمولا برشی ایجاد نمی‌شود که نیاز به بخیه و پانسمان داشته باشد
  6. پزشک دستورالعمل‌هایی را به عنوان مراقبت بعد از لیزر به بیمار ارائه می‌دهد که رعایت آن‌ها درمان را تکمیل می‌کند
  7. بعد از اتمام عمل لیزر، می‌توانید در همان روز به خانه برگردید، اما حتما لازم است همراه داشته باشید
  8. استراحت یک تا دو روز و رعایت دستورالعمل‌ها حداقل تا 10 روز برای رسیدن به بهبودی کامل توصیه می‌شود

درمان هموروئید بیرون زده، ترومبوزه و خونی هم با لیزر انجام می‌شود و می‌توان گفت که اثربخشی لیزر در درمان انواع مختلف هموروئید یکسان است.

 

https://teletype.in/@ghazaldarman/KV7AcBRwIEV




ادامه مطلب


[ شنبه 25 آذر 1396  ] [ 2:21 PM ] [ ghazalmah ]
[ نظرات(0) ]

بیماری فیستول مقعدی چیست و چگونه درمان می‌شود؟

بیماری فیستول مقعدی چیست و چگونه درمان می‌شود؟

فیستول مقعدی به عنوان یک تونل عفونی تعریف می‌شود که بین پوست و دهانه عضلانی انتهای مقعد به وجود می‌آید.اگر بیماری فیستول به موقع تشخیص داده نشود یا درمان نشود، عفونت مزمن شده و باعث آبسه‌های مکرر مقعدی می‌شود.

اگر بیماری فیستول به موقع تشخیص داده نشود یا درمان نشود، عفونت مزمن شده و باعث آبسه‌های مکرر مقعدی می‌شود. گاهی به دلیل علائم بالینی مشابه مثل خونریزی مقعدی و درد در حین حرکات روده، فیستول مقعدی اغلب با هموروئید اشتباه گرفته می‌شود که در نهایت منجر به استفاده از درمان‌های نامناسب می‌شود.

اگر علائم و نشانه‌های هشداردهنده فیستول مقعدی ظاهر شد، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید تا امکان تشخیص دقیق و درمان‌های مؤثر در زمان مناسب و قبل از پیشرفت بیماری و بروز عوارض را فراهم کند.

بیماری فیستول چیست؟

فیستول مقعدی اتصال یا تونلی است که بین انتهای روده (کانال مقعد) و پوست اطراف مقعد ایجاد می‌شود. اغلب می تواند به عنوان یک سوراخ کوچک در نزدیکی مقعد شما (جایی که مدفوع بدن از بدن خارج می‌شود) دیده شود.

فیستول با توجه به محل دقیقی که ایجاد می‌شود، انواع مختلفی دارد و به طور کلی می‌توان آن را به دو دسته فیستول ساده و فیستول پیچیده تقسیم کرد:

 

  • یک تونل ساده که کانال مقعد و پوست اطراف آن را به هم متصل می‌کند
  • تونل‌های پیچیده تر که در جهات مختلف منشعب می شوند
  • برخی از فیستول ها از طریق ماهیچه‌های اسفنکتری که مقعد را احاطه کرده‌اند، می گذرند. این ماهیچه‌ها مقعد را باز و بسته می‌کنند.

 

فیستول‌ها به ندرت خود به خود بهبود می‌یابند و معمولا جراحی تنها راه درمان آنهاست. با توجه به اینکه فیستول یک بیماری عفونی است، بهتر است در اولین فرصت برای درمان آن اقدام کنید. زیرا با تاخیر در درمان این عارضه و پیشرفت عفونت ممکن است تعداد مسیرهای فیستول بیشتر شود که در اینصورت درمان آن بسیار سخت تر و پیچیده تر خواهد بود.

 

مطلب مرتبط: فیستول چیست؟

علائمی که نشان می‌دهد به فیستول مبتلا شده‌اید

علائم ظاهری فیستول مقعدی ممکن است به طور گسترده در افراد متفاوت باشد، در حالی که برخی ممکن است علائم متناوب را تجربه کنند. علائم و نشانه‌های رایج فیستول مقعدی عبارتند از:

 

  • ترشحات از دهانه فیستول در پوست اطراف مقعد، که ممکن است آن را به صورت یک سوراخ یا توده احساس کنید و چرک یا خون در آن وجود داشته باشد.
  • درد، ناراحتی و تورم در داخل و اطراف مقعد
  • خارش پوست یا تحریک پوست اطراف مقعد در اثر تخلیه
  • این علائم همیشه به دلیل فیستول مقعدی ایجاد نمی‌شوند، اما اگر آنها تجربه می‌کنید، برای تشخیص علت به پزشک مراجعه کنید.
  • آبسه های مقعدی مکرر که معمولاً با اجابت مزاج باعث درد می شود
  • تب، لرز و احساس خستگی کلی

علل ایجاد فیستول مقعدی

علت اصلی ایجاد فیستول مقعدی، گرفتگی غدد مقعد و آبسه مقعد است. تقریباً 50٪ از این آبسه ها می‌توانند به فیستول تبدیل شوند. سایر شرایطی که ممکن است باعث ایجاد فیستول مقعدی شوند عبارتند از:

 

  • بیماری کرون (یک بیماری التهابی روده)
  • برخی از بیماری های مقاربتی، به عنوان مثال. سیفلیس و کلامیدیا
  • برخی از بیماری های عفونی، به عنوان مثال. اکتینومیکوز و سل
  • سرطان مقعد یا نوع خاصی از سرطان پوست در اطراف ناحیه مقعد ایجاد می شود
  • کولیت زخمی
  • ضربه
  • جراحی قبلی در ناحیه لگن یا پرتودرمانی

تشخیص

معمولا پزشک عمومی در مورد علائم شما می‌پرسد و ممکن است شما را معاینه کند. شاید پزشک با معاینه فیزیکی بتواند دهانه فیستول مقعدی را در پوست اطراف مقعد ببیند.

در صورتی که پزشک به فیستول مشکوک شود، احتمالا شما را به یک جراح عمومی یا متخصص بیماری‌های کولورکتال ارجاع می‌دهد. اگر تشخیص واضح نیست، یا اگر فیستول پیچیده‌ای با چندین انشعاب دارید، ممکن است جراح شما نیاز به انجام آزمایشات و معاینات اضافی داشته باشد.

چگونه فیستول مقعدی را درمان کنیم؟

پس از اینکه جراح شما را ارزیابی کرد، در مورد گزینه‌های درمانی، خطرات و مزایای هر کدام و روش درمانی که برای شما مناسب است، صحبت خواهد کرد. این بستگی دارد که فیستول شما دقیقاً کجاست و آیا عضله اسفنکتر را درگیر می‌کند یا خیر.

جراح شما دقیقاً توضیح می‌دهد که در طول عمل چه اتفاقی می‌افتد، چه چیزی پس از آن انتظار می‌رود و آیا خطر عوارض احتمالی وجود دارد یا خیر؟ هر سوالی دارید حتما بپرسید و در صورت نیاز زمان بیشتری برای تصمیم گیری بخواهید.

 

https://www.mojnews.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1-170/460646-%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%81%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D9%88%D9%84-%D9%85%D9%82%D8%B9%D8%AF%DB%8C-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%DA%86%DA%AF%D9%88%D9%86%D9%87-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF#gsc.tab=0


ادامه مطلب


[ شنبه 18 آذر 1396  ] [ 2:32 PM ] [ ghazalmah ]
[ نظرات(0) ]

زگیل تناسلی چیست؟ راه های انتقال و درمان آن در زنان و مردان

زگیل تناسلی توسط ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می شود و هم زنان و هم مردان را درگیر می کند. اما گاهی زنان در برابر عوارض این بیماری آسیب پذیرتر هستند، زیرا برخی از انواع HPV می توانند باعث سرطان دهانه رحم و فرج شوند. 

زگیل تناسلی چیست؟ راه های انتقال و درمان آن در زنان و مردان

بسیاری از افرادی که از نظر جنسی فعال هستند به این ویروس مبتلا می شوند و به دلیل عدم آگاهی کافی درباره این عارضه، آن را به شریک جنسی خود منتقل می کنند. زمان بروز علائم ظاهری زگیل تناسلی در هر فردی متفاوت است و برخی از افراد تا مدت ها علائم ظاهری ندارند، اما ناقل این ویروس هستند.

زگیل تناسلی قابل درمان است، اما احتمال عود مجدد وجود دارد، مگر اینکه عفونت زمینه ای نیز درمان شود. در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا به بررسی کامل این بیماری، علائم ظاهری، نحوه تشخیص و درمان این عارضه بپردازیم:

زگیل تناسلی چیست؟

زگیل تناسلی زائده های نرمی هستند که روی اندام تناسلی ظاهر می شوند و می توانند باعث درد، ناراحتی و خارش شوند. این عارضه یک عفونت مقاربتی (STI) است که توسط برخی از گونه‌های کم خطر ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می‌شود.

ویروس اچ پی وی بیش از ۱۰۰ تیپ مختلف دارد که برخی از آنها به سرطان دهانه رحم و مقعد منجر می شوند. این عارضه شایع ترین بیماری مقاربتی است که از طریق رابطه جنسی به راحتی منتقل می شود و به شدت مسری است.

با توجه به اینکه سن شیوع این عارضه در کل دنیا به شدت کاهش یافته و به مرز ۱۳ سال رسیده، با آگاهی کافی می توان از ابتلا به آن پیشگیری کرد.

زگیل تناسلی در زنان و مردان چه علائمی دارد؟

زگیل تناسلی از طریق فعالیت های جنسی از جمله رابطه جنسی دهانی، واژن و مقعدی منتقل می شود. همچنین این عارضه با چشم انسان قابل مشاهده نیست و ممکن است بسیار کوچک و به رنگ پوست یا کمی تیره تر باشند. شکل ظاهری زائده ها می تواند شبیه گل کلم (دسته ای) و یا بصورت پراکنده باشد. همچنین زگیل های تناسلی می توانند در لمس به شکل صاف یا کمی برآمده به نظر برسند. آنها ممکن است به صورت دسته ای از زگیل ها، یا فقط یک زگیل ظاهر شوند.

علائم ظاهری زگیل

زگیل تناسلی در مردان می تواند در نواحی زیر ظاهر شود

  • آلت تناسلی
  • کیسه بیضه
  • کشاله ران
  • ران
  • داخل یا اطراف مقعد

محل ایجاد زگیل ها در زنان

  • داخل واژن یا مقعد
  • خارج از واژن یا مقعد
  • روی دهانه رحم

زگیل تناسلی همچنین ممکن است روی لب‌ها، دهان، زبان یا گلوی فردی که تماس جنسی دهانی با فرد مبتلا به HPV داشته، ظاهر شود.

حتی اگر نتوانید زگیل تناسلی را ببینید، ممکن است علائم زیر را تجربه کنید:

  • ترشحات واژن
  • خارش
  • خون ریزی
  • سوزش

بررسی اصلی ترین عوامل ابتلا به HPV

ویروس HPV از طریق تماس پوست با پوست در نواحی مخاطی قابلیت انتقال بالایی دارد، به همین دلیل است که به عنوان یک بیماری مقاربتی شایع شناخته می شود.

در واقع HPV آنقدر رایج است که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) به عنوان یک منبع معتبر می گوید که اکثر افراد فعال جنسی در برخی مواقع به آن مبتلا می شوند. با این حال، ویروس همیشه منجر به عوارضی مانند زگیل تناسلی نمی شود و ممکن است بدون ایجاد هیچ مشکلی برای سلامتی خود به خود از بین می رود.

 

ادامه مطلب salameno.com/xcC85G




ادامه مطلب


[ پنج شنبه 2 آذر 1396  ] [ 12:36 PM ] [ ghazalmah ]
[ نظرات(0) ]