هموروئیدکتومی به چند روش انجام می‌شود؟

جراحی هموروئیدکتومی به چند روش انجام می‌شود؟

با توجه به پیشرفت چشمگیر بیماری بواسیر یا هموروئید در جامعه امروزی، تصمیم گرفتیم روش های مختلف درمان این عارضه را بطور دقیق بررسی کنیم. بواسیر عارضه ای نشیمنگاهی است که در داخل یا خارج مقعد ایجاد می‌شود و علائم آزاردهنده ای به همراه دارد. در مراحل ابتدایی بیماری، تغییر در رژیم غذایی و استفاده از روش های خانگی و دارویی می تواند در بهبود هموروئید تاثیرگذار باشد.
اما اگر علائم شما مثل درد، خونریزی، بیرون زدگی، التهاب و احساس دفع ناکامل مدفوع و… پیشرفت کرده، باید از سایر گزینه های درمانی استفاده کنید.
در حال حاضر یکی از روش های پر طرفدار درمان بواسیر با لیزر است که در صفحه مربوطه به آن پرداخته ایم. روش دیگر درمان این عارضه، عمل بواسیر به روش هموروئیدکتومی است که در ادامه با نحوه انجام، مزایا و معایب آن آشنا می‌شویم:

عمل بواسیر به روش هموروئیدکتومی

از این روش معمولا برای نوع پیشرفته (درجه ۳ و ۴) هموروئید استفاده می‌شود و گاها تنها گزینه درمانی است که بیمار پیش رو دارد. طی روش هموروئیدکتومی که نوعی از جراحی است، عروق و بافت های بواسیری بوسیله تیغ جراحی یا روش های دیگر برداشته می‌شوند تا بیماری بطور قطعی درمان شود.
البته میزان خطرات و ریسک این درمان نسبت به لیزر بالاتر است و احتمال ایجاد آسیب در عضلات اطراف مقعد وجود دارد.

هموروئیدکتومی

انواع هموروئیدکتومی

جراحی هموروئیدکتومی در بیمارستان و معمولا تحت بیهوشی کامل انجام می‌شود. این جراحی دارای چندین نوع مختلف است که در ادامه هر یک را بطور جامع بررسی خواهیم کرد:

هموروئیدکتومی باز

در جراحی هموروئیدکتومی به روش باز، جراح با ایجاد برشی تمام بافت های بواسیری را حذف می‌کند. در انتهای این جراحی، محل برش بخیه زده نمی‌شود و طبق نظر پزشک بصورت باز باقی می‌ماند تا خود به خود ترمیم شود.

نوع بسته

در نوع بسته این عمل که بیشتر برای بواسیرهای داخلی استفاده می‌شود، برش ایجاد شده در انتهای جراحی با نخ بخیه قابل جذب بسته می‌شود.

عمل استاپلر

استاپلر بواسیر هم یکی دیگر از روش های هموروئیدکتومی است که در مقایسه با جراحی معمولی احتمال عود مجدد در آن بالاست. اما باید درد و خونریزی کمتر را هم به عنوان مزایای این روش در نظر بگیریم.

جراحی بواسیر به روش اسفنکتروتومی

اسفنکتروتومی نسبت به سایر روش های جراحی، کمتر شایع است و معمولا همراه با هموروئیدکتومی برای کاهش درد و انقباض عضله اسفنکتر بکار می رود.

روش رابربند

در این روش با استفاده از یک حلقه لاستیکی که دور هموروئید می‌افتد، جریان خونرسانی به این بخش را متوقف می‌کنند. پس از گذشت چند روز زائده بواسیری از بین می رود.

 

مراقبتها و خطرات هموروئیدکتومی را اینجا بخوانید


ادامه مطلب


[ سه شنبه 8 مهر 1399  ] [ 11:32 AM ] [ ghazalmah ]
[ نظرات(0) ]

بیماری بواسیر در زنان و علل شایع آن

آشنایی با بیماری بواسیر در زنان و علل شایع آن

بر اساس تحقیقات انجام شده بیماری بواسیر در زنان شایع تر از مردان است که علت این امر را می‌توان تفاوت در آناتومی بدن زن و مرد دانست. می‌دانیم که بواسیر یا هموروئید به گشاد شدن و ایجاد تورم در رگ‌های داخلی و خارجی مقعد اطلاق می‌شود. زنان به دلیل تجربه هایی مثل بارداری و زایمان، داشتن رابطه مقعدی، تغییرات هورمونی نزدیک به عادت ماهانه و … بیشتر به این عارضه مبتلا می‌شوند.

علائم این بیماری در هر فردی متفاوت است اما شایع ترین نشانه‌های هموروئید در زنان شامل خونریزی از مقعد، احساس درد بعد از دفع مدفوع، بیرون زدگی، التهاب و تورم می‌باشد. تنها حدود پنج درصد از عارضه‌های هموروئیدی بدون جراحی و با دارو درمان می‌شوند.

در ادامه علل ایجاد این عارضه در زنان را بررسی می‌کنیم. اگر به دنبال بهترین روش‌های درمان بواسیر هستید به صفحه مربوطه مراجعه کنید.

تغییرات هورمونی

هورمون‌ها بر عملکرد اندام های مختلف بدن تاثیرگذارند و در دوره‌های متفاوت زندگی مثل زایمان، بارداری ،قبل از قاعدگی و یائسگی دچار تغییراتی می‌شوند که کاملا طبیعی است. 

تاثیر تغییرات هورمونی بر متابولیسم کلی بدن، ممکن است یکی از علل ایجاد بواسیر در زنان باشد. ابتلا به یبوست گاهی بخاطر تغییرات هورمونی قبل از قاعدگی اتفاق می‌افتد و یبوست رابطه ای مستقیم با هموروئید دارد. در حقیقت یبوست و سختی مدفوع فشار زیادی را به مقعد وارد می‌کند و باعث ایجاد آسیب در رگ‌های دیواره مقعد و در نهایت بواسیر یا هموروئید می‌شود.

رابطه مقعدی

برقراری رابطه جنسی از طریق مقعد، مشکلات زیادی برای بدن به همراه دارد. این امر باعث ایجاد فشار بیش از اندازه در دیواره و عضلات اسفنکتر مقعد و در نهایت منجر به ایجاد آسیب‌های جدی می‌شود.

این آسیب در عضلات اسفنکتر حتی می‌تواند باعث بروز بی اختیاری در کنترل مدفوع شود. رابطه مقعدی در صورت تکرار یکی از عوامل اصلی ایجاد بواسیر در زنان به شمار می‌رود.

منبع: https://bit.ly/2Hz8ttr


ادامه مطلب


[ دوشنبه 7 مهر 1399  ] [ 10:28 AM ] [ ghazalmah ]
[ نظرات(0) ]

چرا دچار ترشحات پشت حلق می‌شویم؟

غدد موجود در داخل بینی، گلو، راه‌های هوایی، معده و روده هر روز مخاط ایجاد می‌کند؛ روزانه بینی به تنهایی حدود یک چهارم از این مخاط را تولید می‌کند. مخاط مایعی غلیظ است که نواحی مذکور را مرطوب کرده و مهاجمان خارجی مانند باکتری‌ها و ویروس‌ها را قبل از ایجاد عفونت نابود می‌کند.

معمولاً شما متوجه ترشح مخاط بینی خود نمی‌شوید زیرا با بزاق مخلوط شده و بلعیده می‌شود. هنگامی‌که بدن بیش از حد معمول مخاط ایجاد کند یا وقتی مخاط بیش از حالت طبیعی غلیظ شود، ممکن است نشانه‌ای از وجود یک مشکل باشد.

در این حالت، مقدار اضافی آن از سوراخ بینی خارج می‌شود، اما هنگامی‌که مخاط از پشت بینی در گلو بریزد، آن را ترشحات پشت حلقی می‌نامند. در ادامه شما را با علت اینگونه ترشحات و علائم آن‌ها آشنا می‌کنیم:

علت ترشحات پشت حلقی چیست؟

دلایل زیادی برای ایجاد مخاط اضافی که محرک این ترشحات است، وجود دارد که در ادامه به بیان آن‎ها می‌پردازیم:

  • سرماخوردگی
  • آنفلوانزا
  • آلرژی که در این صورت به آن ترشحات پشت حلقی آلرژیک گفته می‌شود.
  • عفونت سینوسی یا سینوزیت که در واقع التهاب سینوس‌ها است.
  • جسم خارجی که در  بینی گیر افتاده باشد؛ این مورد شایع‌ترین علت ترشح در کودکان محسوب می‌شود.
  • بارداری
  • مصرف بعضی داروها، مانند داروهای ضدبارداری و فشار خون
  • کج‌شدگی تیغه بینی که وظیفه جداسازی دو سوراخ بینی را از هم دارد یا مشکلی دیگر در ساختار بینی که بر سینوس‌ها تأثیر می‌گذارد.
  • تغییرات آب و هوا مانند درجه حرارت پایین یا هوای خشک
  • مصرف بعضی غذاها (به عنوان مثال، غذاهای پرادویه ممکن است باعث تحریک جریان مخاط شود)
  • گاز ناشی از مواد شیمیایی، عطرها، مواد تمیز کننده، سیگار یا سایر مواد محرک

گاهی اوقات مسئله، تولید زیاد مخاط در بینی نیست، بلکه مشکل اینجا است که این مخاط خارج نمی‌شود. مشکلات بلع می‌تواند باعث ایجاد مایعاتی در گلو شود که همین امر به ایجاد ترشحات پشت حلقی می‌انجامد. این مشکلات گاهی اوقات ممکن است به علت افزایش سن، بیماری‌هایی مانند ریفلاکس معده رخ دهد.

 

منبع: www.imna.ir


ادامه مطلب


[ شنبه 5 مهر 1399  ] [ 1:48 PM ] [ ghazalmah ]
[ نظرات(0) ]

درمان دارویی شقاق با پماد و احتمال بازگشت بیماری

درمان دارویی شقاق با پماد و احتمال بازگشت بیماری

شقاق یا فیشر از بیماری های رایج مقعدی است، که به ایجاد ترک در دیواره مقعد اطلاق می‌شود. این بیماری در اثر وارد آمدن فشار به مقعد ناشی از عواملی مانند یبوست، زایمان، بلند کردن اجسام سنگین، کهولت سن و… ایجاد می‌شود.

شقاق در مراحل ابتدایی تنها لایه نازکی از پوست را درگیر می کند، ولی با پیشرفت بیماری زخم عمیق تر شده و عضلات مقعد را نیز درگیر خواهند شد. این عارضه در مراحل ابتدایی توسط پماد شقاق و مصرف آنتی بیوتیک قابل درمان است. در این مقاله به معرفی بهترین روش‌های درمان دارویی شقاق می‌پردازیم :

پماد دیلتیازم (مهار کننده کلسیم)

پماد دیلتیازم معروف ترین درمان دارویی شقاق است که می تواند به سرعت علائم بیماری از جمله درد، خارش، سوزش و …. را کاهش دهد. این پماد شقاق یکی از مهمترین انواع داروهای مهار کننده کلسیم است که با مسدود کردن ورود کلسیم به داخل سلول و کاهش گردش خون، موجب از بین رفتن فشار در عضله مقعد می‌شود.

استفاده از این پماد برای درمان شقاق دوره نقاهت پس از عمل جراحی به منظور کاهش درد توصیه می‌شود. این پماد شقاق عوارض جانبی خاصی را به همراه ندارد، تنها در برخی موارد موجب سردرد، سرگیجه و سوزش مقعد می شود. دوره درمان شقاق مقعدی با این دارو در حدود 8 هفته است. موارد منع مصرف پماد دیلتیازم شامل مصرف همزمان آن با برخی داروها از جمله این مواد است :

  • داروهای بی‌حسی، دانترولن
  • داروی قلب
  • داروی فشار خون
  • برخی داروهای ضد افسردگی
  • برخی داروهای درمان صرع
  • داروی گشاد کننده برونش
  • داروهای ادرار آور
  • داروهای كورتیكواستروئیدها
  • روپرانولول
  • كاربامازپین
  • كینیدین
  • میدازولام
  • تریازولام
  • استاتین‌ها مثل لواستاتین، سیمواستاتین،سایمتیدین، دیگوكسین، سیكلوسپورین
  • بتابلاكرها مثل آتنولول
  • مهار‌كننده‌ها یا القاكننده‌های متابولیسم كبدی مثل ریفامپین، بوسپیرون، كلونیدین،

پماد نیتروگلیسیرین (G.T.N)

پماد نیتروگلیسیرین یا گیلسیرین تری نیترات با کاهش فشار درون عضله اسفنکتر و افزایش جریان خون در آن به درمان بیماری شقاق کمک می کند. مهمترین عارضه پس از مصرف این پماد سردرد و افت فشار خون است. دوره‌های مصرف این دارو متغیر بوده در صورت عدم درمان، احتمال بروز مجدد آن وجود دارد.

استفاده از این دارو باید هر 8 تا 12 ساعت یکبار و به مدت 6 الی 8 هفته باشد. بهترین زمان مصرف این درمان دارویی شقاق قبل از اجابت مزاج است. همچنین استفاده همزمان از این دارو با داروهای اختلال نعوظ ممنوع است و نباید تا 24 ساعت پس از مصرف این دارو ها از پماد نیتروگلیسیرین استفاده نمود.

پماد ام جی

داروی ام جی با استفاده از اسانس طبیعی گیاهان تولید می شود و دارای خواص ضد باکتری و آنتی باکتریال قوی است. این دارو در درمان و بهبود زخم ها موثر است و به درمان بیماری های مقعدی مانند شقاق و بواسیر کمک می کند. این دارو به غیر از فرم پماد، به شکل محلول نیز در دسترس است.

پماد ام جی به بهبود علائم بیماری مانند خونریزی، درد، خارش و سوزش کمک می کند، و هیچ موانعی مصرفی ندارد و در صورتی که پزشک دستور مصرف دیگری نداده باشد، باید به مدت 2 هفته و روزی 2 بار مصرف شود. همچنین پماد ام جی عوارض جانبی خاصی را به همراه ندارد، تنها در مواردی که بیش از مقدار تجویزی مصرف شده، واکنش های حساسیتی مشاهده شده است.

آنتی فیشر

پماد آنتی فیشر حاوی عصاره بابونه و عصاره دارمازو است، بابونه دارای اثرات ضد التهاب و ضد اسپاسم است و به درمان علائم بیماری کمک می کند. همچنین دارمازو دارای 70-60 درصد تانن است، که موجب می شود، اثرات قابض داشته باشد.

همچنین این دارو دارای اثرات ضد درد است و در کاهش التهاب ناشی از شقاق نیز موثر است. میزان مصرف پماد آنتی فیشر 2 بار در روز به اندازه یک لایه نازک بر روی شقاق است. هیچ عارضه جانبی برای این پماد شقاق معرفی نشده است اما در صورتی که در استفاده از آن زیاده روی کنید، احتمال بروز عوارض جانبی وجود دارد، که در این صورت باید مصرف دارو را قطع و به پزشک مراجعه نمایید.

درمان شقاق با پماد - کلینیک پایتخت




ادامه مطلب


[ چهارشنبه 2 مهر 1399  ] [ 11:33 AM ] [ ghazalmah ]
[ نظرات(0) ]