عملیات سایبری
زندگی زیباست اما شهادت زیباتر
                                    
درباره وبلاگ


نويسندگان
آمار وبلاگ
  • کل بازديد : 217058
  • تاريخ ايجاد وبلاگ :دوشنبه 16 فروردین 1389 
  • تعداد کل نظرات : 130
  • تعداد کل پست ها : 606
  • آخرين بروز رساني : سه شنبه 21 خرداد 1392 

کدبنر سایت یزد آوا
چهارشنبه 18 فروردین 1389  :: نويسنده : یاران 313
 
حجت‌الاسلام والمسلمين حسين انصاريان سه‌شنبه شب در حاشيه مراسم كلنگ‌زني احداث ساختمان جديد مركز علمي و تحقيقاتي دارالعرفان شيعي توسط آيت‌الله صافي‌گلپايگاني در جمع خبرنگاران با اشاره به اظهارات اخير شيخ الازهر گفت: بنده در تاريخ 200 ساله‌اي كه مطالعه مي‌كردم متوجه شده‌ام اين گونه افراد آدم‌هايي هستند كه ماموران دولت‌هاي بيروني و سازمان‌هاي جاسوسي‌اند.
وي ادامه داد: اين افراد حقوق مي‌گيرند كه عليه فرهنگ شيعه و اهل‌بيت(ع) سخن بگويند و نمي‌خواهند مكتب شيعه در جامعه رواج پيدا كند.
رئيس مركز دارالعرفان شيعي تاكيد كرد: بايد جواب اين افراد داده شود و بهترين راه نيز ترويج معارف اهل‌بيت(ع) در ميان جوامع بشري است.
حجت‌الاسلام انصاريان همچنين به نامگذاري امسال از سوي مقام معظم رهبري به نام سال همت مضاعف و كار مضاعف اشاره كرد و بيان داشت: نامگذاري امسال با ظرافت خاصي بوده است كه بايد مورد توجه قرار گيرد.
وي در بخش پاياني سخنان خود گفت:‌ علاوه بر اين بايد همگان به اين شعار و نام‌گذاري جامه عمل پوشانده و در اين راستا حركت كنند.

منبع : فارس







چهارشنبه 18 فروردین 1389  :: نويسنده : یاران 313








چهارشنبه 18 فروردین 1389  :: نويسنده : یاران 313







چهارشنبه 18 فروردین 1389  :: نويسنده : یاران 313
مقدمه

امروزه ليزر كاربردهاي بيشماري دارد كه همه زمينه هاي مختلف علمي و فني فيزيك-شيمي-زيست شناسي - الكترونيك و پزشكي را شامل مي شود. همه اين كاربردها نتيجه مستقيم همان ويژگي هاي خاص نور ليزر است.

كاربرد ليزر در فيزيك و شيمي

اختراع ليزر و تكامل آن وابسته به معلومات پايه اي است كه در درجه اول از رشته فيزيك و بعد از شيمي گرفته شده اند. بنابراين طبيعي است كه استفاده از ليزر در فيزيك و شيمي از اولين كاربردهاي ليزر باشند
رشته ديگري كه در آن ليزر نه تنها امكانات موجود را افزايش داده بلكه مفاهيم كاملا جديدي را عرضه كرده است طيف نمايي است. اكنون با بعضي از ليزرها مي توان پهناي خط نوساني را تا چند ده كيلوهرتز باريك كرد ( هم در ناحيه مرئي و هم در ناحيه فروسرخ ) و با اين كار اندازه گيري هاي مربوط به طيف نمايي با توان تفكيك چند مرتبه بزرگي ( 3 تا 6) بالاتر از روش هاي معمولي طيف نمايي امكان پذير مي شوند. ليزر همچنين باعث ابداع رشته جديد طيف نمايي غير خطي شد كه در آن تفكيك طيف نمايي خيلي بالاتر از حدي است كه معمولا با اثرهاي پهن شدگي دوپلر اعمال مي شود. اين عمل منجر به بررسيهاي دقيقتري از خصوصيات ماده شده است.
در زمينه شيمي از ليزر هم براي تشخيص و هم براي ايجاد تغييرات شيميايي برگشت ناپذير استفاده شده است. ( فوتو شيمي ليزري) به ويژه در فون تشخيص بايد از روش هاي (پراكندگي تشديدي رامان ) و ( پراكندگي پاد استوكس همدوس رامان ) (CARS) نام ببريم. به وسيله اين روشها مي توان اطلاعات قابل ملاحظه اي درباره خصوصيات مولكولهاي چند اتمي به دست آورد ( يعني فركانس ارتعاشي فعال رامن - ثابتهاي چرخشي و ناهماهنگ بودن فركانس). روش CARS همچنين براي اندازه گيري غلظت و دماي يك نمونه مولكولي در يك ناحيه محدود از فضا به كار مي رود. از اين توانايي براي بررسي جزئيات فرايند احتراق شعله و پلاسما ( تخليه الكتريكي) بهره برداري شده است.
شايد جالبتري كاربرد شيميايي ( دست كم بالقوه ) ليزر در زيمنه فوتو شيمي باشد. اما بايد در نظر داشته باشيم به خاطر بهاي زياد فوتونهاي ليزري بهره برداري تجاري از فوتوشيمي ليزري تنها هنگامي موجه است كه ارزش محصول نهايي خيلي زياد باشد. يكي از اين موارد جداسازي ايزوتوپها است.

كاربرد در زيست شناسي

از ليزر به طور روزافزوني در زيست شناسي و پزشكي استفاده مي شود. اينجا هم ليزر مي تواند ابزار تشخيص و يا وسيله برگشت ناپذير مولكولهاي زنده يك سلول و يا يك بافت باشد. ( زيست شناسي نوري و جراحي ليزري)
در زيست شناسي مهمترين كاربرد ليزر به عنوان يك وسيله تشخيصي است. ما در اينجا تكنيك هاي ليزري زير را ذكر مي كنيم :

الف) فلوئورسان القايي به وسيله تپهاي فوق العاده كوتاه ليزر در DNA در تركيب رنگي پيچيده DNA و در مواد رنگي موثر در فتوسنتز

ب) پراكندگي تشديدي رامان به عنوان روشي براي مطالعه ملكولهاي زنده مانند هموگلوبين و يا رودوپسين ( عامل اصلي در سازوكار بينايي)

ج) طيف نمايي همبستگي فوتوني براي بدست آوردن اطلاعاتي در مورد ساختار و درجه انبوهش انواع ملكولهاي زنده

د) روشهاي تجزيه فوتوني درخشي پيكوثانيه اي براي كاوش رفتار ديناميكي مولكولهاي زنده در حالت برانگيخته
به ويژه بايد از روشي موسوم به ميكروفلوئورمتر جريان ياد كرد. در اينجا سلولهاي پستانداران در حالت معلق مجبور مي شوند كه از يك اتاقك مخصوص جريان عبور كنند كه در آنجا رديف مي شوند و سپس يكي يكي از باريكه كانوني شده ليزر يوني آرگون عبور مي كنند. با قرار دادن يك آشكارساز نوري در جاي مناسب مي توان اين كميت ها را اندازه گيري كرد :

الف) نورماده اي رنگي كه به يك جزء خاص تشكيل دهنده سلول يعني DNA متصل ( كه اطلاعاتي راجع بع مقدار آن جزء تشكيل دهنده سلول را به دست مي دهد) امتياز ميكروفلوئورمتري جريان در اين است كه اندازه گيري ها را براي تعداد زيادي از سلولها در مدت زمان محدود ميسر مي سازد. به اين وسيله مي توانيم دقت خوبي براي اندازه گيري آماري داشته باشيم.
در زيست شناسي از ليزر براي ايجاد تغيير برگشت ناپذير در ملكولهاي زنده و يا اجزاي تشكيل دهنده سلول هم استفاده مي شود. به ويژه تكنيك هاي معروف به ريز - باريكه را ذكر مي كنيم. در اينجا نور ليزر ( مثلا يك ليزر Ar+ تپي ) به وسيله يك عدسي شيئي ميكروسكوپ مناسب در ناحيه اي از سلول با قطري در حدود طول موج ليزر (05 µm) كانوني مي شود منظور اصلي از اين تكنيك مطالعه رفتار سلول پس از آسيبي است كه با ليزر در ناحيه خاصي از آن ايجاد شده است.
در زمينه پزشكي بيشترين كاربرد ليزرها در جراحي است ( جراحي ليزري) اما در بعضي موارد ليزر براي تشخيص نيز به كار مي رود. ( استفاده باليني از ميكروفلوئورمتر جريان - سرعت سنجي دوپلري براي اندازه گيري سرعت خون - فلوئورسان ليزري - آندوسكوپي ناي براي آشكارسازي تومورهاي ريوي در مراحل اوليه
در جراحي از باريكه كانوني شده ليزر ( اغلب ليزر CO2 ) به جاي چاقوي جراحي معمولي ( يا برقي ) استفاده مي شود. باريكه فروسرخ ليزر CO2 به شدت به وسيله ملكولهاي آب موجود در بافت جذب مي شود و موجب تبخير سريع اين ملكولها و در نتيجه برش بافت مي شود. برتريهاي اصلي چاقوي ليزري را مي توان به صورت زير خلاصه كرد :

الف) دقت بسيار زياد به ويژه هنگامي كه باريكه با يك ميكروسكوپ مناسب هدايت شود ( جراحي ليزر)

ب) امكان عمل در نواحي غير قابل دسترس.. بنابراين عملا هر ناحيه از بدن را كه با يك دستگاه نوري مناسب ( مثلا عدسي ها و آينه ها) قابل مشاهده باشد مي توان به وسيله ليزر جراحي كرد.

ج) كاهش فوق العاده خونروي در اثر برش رگهاي خوني به وسيله باريكه ليزر ( قطر رگي حدود 0/5 mm )

د) آسيب رساني خيلي كم به بافتهاي مجاور ( حدود چند ميكرومتر) اما در مقابل اين برتريها بايد اشكالات زير را هم در نظر داشت :

الف) هزينه زياد و پيچيدگي دستگاه جراحي ليزري

ب) سرعت كمتر چاقوي ليزري

ج) مشكلات قابليت اعتماد و ايمني مربوط به چاقوي ليزري

با اين اشاره اجمالي به جراحي ليزري اكنون مي خواهيم به شرح مفصلتري از تعدادي از اين كاربردها بپردازيم . در چشم بيماران مبتلا به مرض قند استفاده شده است در اين مورد باريكه ليزر به وسيله عدسي چشم بر روي شبكيه كانوني مي شود. پرتو سبز ليزر به شدت به وسيله گلبول هاي سرخ جذب مي شود و اثر حرارتي حاصل باعث اتصال دوباره شبكيه يا انعقاد رگهاي آن مي شود. اكنون ليزر استفاده روزافزوني در گوش و حلق و بيني پيدا كرده است. استفاده از ليزر در اين شاخه از جراحي جذابيت خاصي دارد. زيرا با اعضايي مانند ناي - حلق و گوش مياني سروكار دارد كه به علت عدم دسترسي به آن ها جراحي معمولي مشكل است. اغلب در اين مورد ليزر همراه با يك ميكروسكوپ استفاده مي شود. همچنين ليزر براي جراحي داخل دهان نيز مفيد است ( براي برداشتن غده هاي مخاطي ). امتيازات اصلي در اينجا جلوگيري از خونريزي و فقدان لختگي خون و درد پس از عمل جراحي و بهبود سريع بيمار است. ليزر همچنين اهميت خود را در بهبود خونريزيهاي سنگين در جهاز هاضمه ثابت كرده است. در اين حالت باريكه ليزر ( معمولا ليزر نئودميوم يا آرگون يوني ) به وسيله يك تار نوري مخصوص كه در داخل يك آندوسكوپي داخلي قرار گرفته است پرتو ليزر را به ناحيه مورد معالجه هدايت مي كند. ليزر همچنين در بيماري زنان مفيد است درحالي كه اغلب به همراه يك ميكروسكوپ استفاده مي شود. كاهش قابل ملاحظه درد و لخته شدن خون ارزش مجدد چاقوي ليزري را بيان مي كند. در پوست درماني اغلب از ليزر براي برداشتن خالها و معالجه امراض رگها استفاده مي شود. بالاخزه استفاده از ليزرها در جراحي عمومي و جراحي غده اميدوار كننده است.

ارتباط نوري

استفاده از باريكه ليزر براي ارتباط در جو به خاطر دو مزيت مهم اشتياق زيادي برانگيخت :

الف) اولين علت دسترسي به پهناي نوار نوساني بزرگ ليزر است. زيرا مقدار اطلاعات قابل انتقال روي يك موج حامل متناسب با پهناي نوار آن است. فركانس موج حامل از ناحيه ميكروموج بخ ناحيه نور مرئي به اندازه 104 برابر افزايش مي يابد و در نتيجه امكان استفاده از يك پهناي بزرگتر را به ما مي دهد.

ب) علت دوم طول موج كوتاه تابش است. چون طول موج ليزر نوعا حدود 104 مرتبه كوچكتر از امواج ميكرو موج است با قطر روزنه يكسان D واگرايي امواج نوري به اندازه 104 مرتبه نسبت به واگرايي امواج ميكرو موج كوچكتر است. بنابراين براي دستيابي به اين واگرايي آنتن يك سيستم اپتيكي مي تواند به مراتب كوچكتر باشد. اما اين دو امتياز مهم با اين واقعيت خنثي مي شوند كه باريكه نوري تحت شرايط ديد ضعيف در جو به شدت تضعيف مي شود. در نتيجه استفاده از ليزرها در ارتباطات فضاي باز ( هدايت نشده ) فقط در مورد اين موارد توسعه يافته اند :
الف) ارتباطات فضايي بين دو ماهواره و يا بين يك ماهواره و يك ايستگاه زميني كه در يك شرايط جوي مطلوب قرار گرفته است. ليزرهايي كه در اين مورد استفاده مي شوند عبارتند از :
Nd:YAG ( با آهنگ انتقال 109 بيت در ثانيه ) و يا CO2 با آهنگ انتقال 3*108 بيت در ثانيه ). گرچه CO2 نسبت به Nd: YAG داراي بازدهي بالاتري است و لي داراي اين اشكال است كه نياز به سيستم آشكارسازي پيچيده تري دارد و طول موج آن هم به اندازه 10 مرتبه بزرگتر از طول موج Nd : YAG است.

ب) ارتباطات بين دو نقطه در يك مسافت كوتاه مثلا انتقال اطلاعات درون يك ساختمان. براي اين منظور از ليزرهاي نيمرسانا استفاده مي شود.

اما زمينه اصلي مورد توجه در ارتباطات نوري مبتني بر انتقال از طريق تارهاي نوري است. انتقال هدايت شده نور در تارهاي نوري پديده اي است كه از سالها پيش شناخته شده است اما تارهاي نوري اوليه فقط در مسافت هاي خيلي كوتاه مورد استفاده قرار مي گرفتند مثلا كاربرد متعارف آن ها در وسايل پزشكي براي اندوسكوپي است. بنابراين در اواخر سال 1960 تضعيف در بهترين شيشه هاي نوري در حدود 1000 دسي بل بر كيلومتر بود. از آن زمان پيشرفت تكنيكي شيشه و كوارتز باعث تغيير شگفت انگيز در اين عدد شده است به طوري كه اين تضعيف براي كوارتز به 5/0 دسي بل بر كيلومتر رسيده است. اين تضعيف فوق العاده كوچك آينده مهمي را براي كاربرد تارهاي نوري در ارتباطات راه دور نويد مي دهد سيستم ارتباطات تارهاي نوري نوعا شامل يك چشمه نور يك جفت كننده نوري مناسب براي تزريق نور به تارها و درانتها يك فوتوديود است كه باز هم به تار متصل شده است. تكرار كننده شامل يك گيرنده و يك گسيلنده جديد است. چشمه نور سيستم اغلب ليزرهاي نيمرساناي نا هم پيوندي دوگانه است. اخيرا طول عمر اين ليزرها تا حدود 106 ساعت رسيده است. گرچه تا كنون اغلب از ليزر گاليم ارسنيد GaAs استفاده شده است ولي روش بهتر استفاده از ليزرهاي نا هم پيوندي است كه در آنها لايه فعال تركيبي از آلياژ چهارگانه به صورت In1-x Gax Asy P1-y است. در اين حالت لبه هاي P ,n پيوندگاه از تركيب دوگانه InP تشكيل شده است و با استفاده از تركيب y=2v2x مي توان ترتيبي داد كه چهار آلياژ چهارگانه شبكه اي كه با InP جور شود با انتخاب صحيح x طول موج تابش را طوري تنظيم كرد كه در اطراف µm 3/1 و يا اطراف 6/1 µm واقع شود كه به ترتيب مربوط به دو مينيموم جذب در تار كوارتز هستند. بسته به قطر d هسته مركزي تار ممكن است از نوع تك مدباشد براي آهنگ انتقال متداول فعلي حدود 50 مگابيت در ثانيه معمولا از تارهاي چند مدي استفاده مي شود. براي آهنگ انتقال هاي بيشتر تارهاي تك مدي مناسبتر به نظر مي رسند. گيرنده معمولا يك فوتوديود بهمني است اگر چه ممكن است از يك ديود PIN و يك ديود تقويت كننده حالت جامد مناسب نيز استفاده كرد.

اندازه گيري و بازرسي

خصوصيات جهتمندي درخشايي و تكفامي ليزر باعث كاربردهاي مفيد زيادي براي اندازه گيري و بازرسي در رشته مهندسي سازه و فرايندهاي صنعتي كنترل ابزار ماشيني شده است. در اين بخش تعيين فاصله بين دو نقطه و بررسي آلودگي را نيز مد نظر قرار مي دهيم
يكي از معمولترين استفاده هاي صنعتي ليزر هم محور كردن است. براي اينكه يك خط مرجع مستقيم براي هم محور كردن ماشين آلات در ساخت هواپيما و نيز در مهندسي سازه براي ساخت بناها پلها و يا تونلها داشته باشيم استفاده از جهتمندي ليزر سودمند است. در اين زمينه ليزر به خوبي جاي وسايل نوري مانند كليماتور و تلسكوپ را گرفته است. معمولا از يك ليزر هليم - نئون با توان كم استفاده مي شود و هم محور كردن عموما به كمك آشكارسازهاي حالت جامد به شكل ربع دايره اي انجام مي شود. محل برخورد باريكه ليزر روي گيرنده با مقدار جريان نوري روي هر ربع دايره معين مي شود. در نتيجه هم محور شدن بستگي به يك اندازه گيري الكتريكي دارد و در نتيجه نيازي به قضاوت بصري آزمايشگر نيست. در عمل دقت رديف شدن از حدود 5µm تا حدود 25µm به دست آمده است.
از ليزر براي اندازه گيري مسافت هم استفاده شده است. روش استفاده از ليزر بستگي به بزرگي طول مورد نظر دارد
براي مسافتهاي كوتاه تا 50 متر روشهاي تداخل سنجي به كار گرفته مي شوند كه در آن ها از يك ليزر هليم - نئون پايدار شده فركانسي به عنوان منبع نور استفاده مي شود. براي مسافتهاي متوسط تا حدود 1 كيلومتر روشهاي تله متري شامل مدوله سازي دامنه به كار گرفته مي شود. براي مسافت هاي طولاني تر مي توان زمان در راه بودن تپ نوري را كه از ليزر گسيل شده است و از جسمي بازتابيده مي شود اندازه گيري كرد.
در اندازه گيري تداخل سنجي مسافت از تداخل سنج مايكلسون استفاده مي شود. باريكه ليزر به وسيله يك تقسيم كننده نور به يك باريكه اندازه گيري و يك باريكه مرجع تقسيم مي شود باريكه مرجع با يك آينه ثابت بازتابيده مي شود در حالي كه باريكه اندازه گيري از آينه اي كه به جسم مورد اندازه گيري متصل شده است بازتاب پيدا مي كند. سپس دو باريكه بازتابيده مجددا با يكديگر تركيب مي شوند به طوري كه با هم تداخل مي كنند و دامنه تركيبي آن ها با يك آشكار ساز اندازه گيري مي شود. هنگامي كه محل جسم در جهت باريكه به اندازه نصف طول موج ليزر تغيير كند سيگنال تداخل از يك ماكزيموم به يك مينيموم مي رسد و سپس دوباره ماكزيموم مي شود. بنابراين يك سيستم الكترونيكي شمارش فريزها مي تواند اطلاعات مربوط به جابجايي جسم را به دست دهد. اين روش اندازه گيري معمولا در كارگاههاي ماشين تراش دقيق مورد استفاده قرار مي گيرد و امكان اندازه گيري طول با دقت يك در ميليون را مي دهد. بايد يادآوري كرد كه در اين روش فقط مي توان فاصله را نسبت به يك مبدا اندازه گيري كرد. برتري اين روش در سرعت دقت و انطباق با سيستم هاي كنترل خودكار است.
براي فاصله هاي بزرگتر از روش تله متري مدوله سازي دامنه استفاده مي شود و فاصله روي اختلاف فاز بين دو باريكه ليزر مدوله مي شود و فاصله از روي اختلاف فار بين دو باريكه گسيل شده و بازتابيده معين مي شود. باز هم دقت يك در ميليون است. از اين روش در مساحي زمين و نقشه كشي استفاده مي شود. براي فواصل طولاني تر از 1 كيلومتر فاصله با اندازه گيري زمان پرواز يك تپ كوتاه ليزري گسيل شده از ليزر ياقوت و يا ليزر CO2 انجام مي گيرد. اين كاربردها اغلب اهميت نظامي دارند و در بخشي جداگانه بحث خواهد شد كاربردهاي غير نظامي مانند اندازه گيري فاصله بين ماه و زمين با دقتي حدود 20 سانتي متر و تعيين برد ماهواره ها هم قابل ذكر است.
درجه بالاي تكفامي ليزر امكان استفاده از آن را براي اندازه گيري سرعت مايعات و جامدات به روش سرعت سنجي دوپلري فراهم مي سازد. در مورد مايعات مي توان باريكه ليزر را به مايع تابانده و سپس نور پراكنده شده از آن را بررسي كرد. چون مايع روان است فركانس نور پراكنده شده به خاطر اثر دوپلر كمي با فركانس نور فرودي تفاوت دارد. اين تغيير فركانس متناسب با سرعت مايع است. بنابراين با مشاهده سيگنال زنش بين دو پرتو نور پراكنده شده و نور فرودي در يك آشكار ساز مي توان سرعت مايع را اندازه گيري بدون تماس انجام مي شود. و نيز به خاطر تكفامي بالاي نور ليزر براي برد وسيعي از سرعتها خيلي دقيق است.
يكي از سرعت سنجهاي خاص ليزر اندازه گيري سرعت زاويه اي است. وسيله اي كه براي اين منظور طراحي شده است ژيروسكوپ ليزريناميده مي شود و شامل ليزري است كه كاواك آن به شكل حلقه اي است كه از سه آينه به جاي دو آينه معمول استفاده مي شود. اين ليزر مي تواند نوسان مربوط به انتشار نور را هم در جهت عقربه ساعت و هم در خلاف آن به دور حلقه تامين كند. فركانسهاي تشديدي مربوط به هر دو جهت انتشار را مي توان با استفاده از اين شرط كه طول تشديد كننده ( حلقه اي ) برابر مضرب صحيحي از طول موج باشد به دست آورد. اگر حلقه در حال چرخش باشد در مدت زماني كه لازم است نور يك دور كامل بزند زاويه آينه هاي تشديد كننده به اندازه يك مقدار خيلي كوچك ولي محدود حركت خواهد كرد. طول موثر براي باريكه اي در همان جهت چرخش تشديد كننده مي چرخد كمي بيشتر از باريكه اي است كه در جهت عكس مي چرخد. در نتيجه فركانس هاي دو باريكه اي كه در خلاف جهت يكديگر مي چرخند كمي تفاوت دارد و اختلاف اين فركانسهاي متناسب با سرعت زاويه اي تشديد كننده است . با ايجاد تپش بين دو باريكه مي توان سرعت زاويه اي را اندازه گيري كرد. ژيروسكوپ ليزري امكان اندازه گيري با دقتي را فراهم مي كند كه قابل مقايسه با دقت پيچيده ترين و گرانترين ژيروسكوپ هاي معمولي است.
كاربرد مصرفي ديگر و يا به عبارت بهتر كاربرد مصرفي واقعي عبارت از ديسك ويدئويي و ديسك صوتي است. يك ديسك ويدئو حامل يك برنامه ويدئويي ضبط شده است كه مي توان آن را بر روي دستگاه تلويزيون معمولي نمايش داد. سازندگان ديسك ويدئويي اطلاعات را با استفاده از يك سابنده روي آن ضبط مي كنند كه اين اطلاعات به وسيله ليزر خوانده مي شود. يك روش معمول ضبط شامل برشهاي شياري با طول ها و فاصله هاي مختلف است عمق اين شيارها 4/1 طول موج ليزري است كه از آن در فرايند خواندن استفاده مي شود. در موقع خواندن باريكه ليزر طوري كانوني مي شود كه فقط بر روي يك شيار بيفتد. هنگامي كه شيار در مسير لكه باريكه ليزر واقغ شود بازتاب به خاطر تداخل ويرانگر بين نور بازتابيده از ديوارهاي شيار و به آن كاهش پيدا مي كند. به عكس نبودن شيار باعث يك بازتاب قوي مي شود. بدين طريق مي توان اطلاعات تلويزيوني را به صورت رقمي ضبط كرد.
كاربرد ديگر ليزرها نوشتن و خواندن اطلاعات در حافظه نوري در كامپيوترهاست لطف اي حافظه نوري هم در توان دسترسي به چگالي اطلاعات حدود مرتبه طول موج است. تكنيك ضبط عبارت است از ايجاد سوراخ هاي كوچكي در يك ماده مات يا نوعي تغيير خصوصيت عبور و بازتاب ماده زير لايه كه با استفاده از ليزرهاي با توان كافي حاصل مي شود. و حتي مي تواند فيلم عكاسي باشد. اما هيچ يك از اين زير لايه ها را نمي توان پاك كرد. حلقه هاي قابل پاك كردن بر اساس گرما مغناطيسي فروالكتريك و فوتوكروميك ساخته شده اند. همچنين حافظه هاي نوري با استفاده از تكنيك تمام نگاري نيز طراحي شده اند. نتيجتا اگر چه از لحاظ فني امكان ساخت حافظه هاي نوري به وجود آمده است ولي ارزش اقتصادي آن ها هنوز جاي بحث دارد.
آخرين كاربردي كه در اين بخش اشاره مي كنيم گرافيك ليزري است. در اين تكنيك ابتدا باريكه ليزر بوسيله يك سيستم مناسب روبشگر بر روي يك صفحه حساس به نور كانوني مي شود و در حالي كه شدت ليزر به طور همزمان با روبش از نظر دامنه مدوله مي شود به طوري كه بتوان آن را بوسيله كامپيوتر توليد كرد.( مانند سيستم هاي چاپ كامپيوتري بدون تماس ) و يا آنها را به صورت سيگنال الكتريكي از يك ايستگاه دور دريافت كرد( مانند پست تصويري). در مورد اخير مي توان سيگنال را به وسيله يك يك سيستم خواننده مناسب با كمك ليزر توليد كرد. وسيله خواندن در ايستگاه دور شامل ليزر با توان كم است كه باريكه كانوني شده آن صفحه اي راكه بايد خوانده شود مي روبد. يك آشكارساز نوري باريكه پراكنده از نواحي تاريك و روشن روي صفحه را كنترل مي كند و آن را به سيگنال الكتريكي تبديل مي كند. سيستم هاي ليزري رونوشت اكنون به طور وسيعي توسط بسياري از ناشران روزنامه ها براي انتقال رونوشت صفحات روزنامه به كار برده مي شود.

كاربردهاي نظامي

كاربردهاي نظامي ليزر هميشه عمده ترين كاربردهاي آن بوده است . فعلا مهمتريم كاربردهاي نظامي ليزر عبارت اند از: الف) فاصله يا بهاي ليزري ب) علامت گذارهاي ليزري ج) سلاح هاي هدايت انرژي
فاصله ياب ليزري مبتني بر همان اصولي است كه در رادارهاي معمولي از آن ها استفاده مي شود. يك تپ كوتاه ليزري ( معمولا با زمان 10 تا 20 نانوثانيه) به سمت هدف نشانه گيري مي شود و تپ پراكنده برگشتي بوسيله يك دريافت كننده مناسب نوري كه شامل آشكارساز نوري است ثبت مي شود. فاصله مورد نظر با اندازه گيري زمان پرواز اين تپ ليزري به دست مي ايد. مزاياي اصلي فاصله ياب ليزري را مي توان به صورت زير خلاصه كرد :

الف) وزن - قيمت و پيچيدگي آن به مراتب كمتر از رادارهاي معمولي است.

ب) توانايي اندازه گيري فاصله حتي براي هنگامي كه هدف در حال پرواز در ارتفاع بسيار كمي از سطح زمين و يا دريا باشد.
اشكال عمده اين نوع رادار در اين است كه باريكه ليزر در شرايط نامناسب رويت به شدت در جو تضعيف مي شود. فعلا چند نوع از فاصله يابهاي ليزري با بردهاي تا حدود 15 كيلومتر مورد استفاده اند :

الف) فاصله ياب هاي دستي براي استفاده سرباز پياده ( يكي از آخرين مدل هاي آن در آمريكا ساخته شده كه در جيب جا مي گيرد و وزن آن با باتري حدود 500 گرم است.

ب) سيستم هاي فاصله ياب براي استفاده در تانكها

ج) سيستم هاي فاصله ياب مناسب براي دفاع ضد هوايي

اولين ليزرهاي كه در فاصله يابي از آن ها استفاده شد ليزرهاي ياقوتي با سوئيچ Q بودند. امروزه فاصله يابهاي ليزري اغلب بر اساس ليزرهاي نئودميم با سوئيچ Q طراحي شده اند. گرچه ليزرهاي CO2 نوع TEA در بعضي موارد ( مثل فاصله ياب تانك ها ) جايگزين جالبي براي ليزرهاي نئودميم است.
دومين كاربرد نظامي ليزر در علامت گذاري است. اساس كار علامت گذاري ليزري خيلي ساده است : ليزري كه در يك مكان سوق الجيشي قرار گرفته است هدف را روشن مي سازد به خاطر روشنايي شديد نور هنگامي كه هدف به وسيله يك صافي نوري با نوار باريك مشاهده شود به صورت يك نقطه روشن به نظر خواهد رسيد. سلاح كه ممكن است بمب - موشك - و يا اسلحه منفجر شونده ديگري باشد بوسيله يك سيستم احساسگر مناسب مجهز شده است. در ساده ترين شكل اين احساسگر مي تواند يك عدسي باشد كه تصوير هدف را به يك آشكارساز نوري ربع دايره اي كه سيستم فرمان حركت سلاح را كنترل مي كند انتقال مي دهد و بنابراين مي تواند آن را به سمت هدف هدايت كند. به اين ترتيب هدف گيري با دقت بسيار زياد امكان پذير است. ( دقت هدف گيري حدود 1 متر از يك فاصله 10 كيلومتري ممكن به نظر مي رسد.) معمولا ليزر از نوع Nd: YAG است. در حالي كه ليزرهاي CO2 به خاطر پيچيدگي آشكارسازهاي نوري ( كه مستلزم استفاده در دماهاي سرمازايي است) نامناسب اند. علامت گذاري ممكن است از هواپيما - هليكوپتر و يا از زمين انجام شود. ( مثلا با استفاده از يك علامت گذار دستي ). اكنون كوشش قابل ملاحظه اي هم در آمريكا و هم در روسيه براي ساخت ليزرهايي كه به عنوان سلاحههاي هدايت انرژي به كار مي روند اختصاص يافته است. در مورد سيستم هاي قوي ليزري مورد نظر با توان احتمالا در حدود مگا وات ( حداقل براي چند ده ثانيه ) يك سيستم نوري باريكه ليزر را به هدف ( هواپيما - ماهواره يا موشك ) هدايت مي كند تا خسارت غير قابل جبراني به وسايل احساسگر آن وارد كند و يا اينكه چنان آسيبي به سطح آن وارد كند كه نهايتا در اثر تنش هاي پروازي دچار صدمه شود سيستم هاي ليزر مستقر در زمين به خاطر اثر معروف به شوفايي گرمايي كه در جو اتفاق مي افتد فعلا چندان عملي به نظر نمي رسند. جو زمين توسط باريكه ليزر گرم مي شود و اين باعث مي شود كه جو مانند يك عدسي منفي باريكه را واگرا سازد با قرار دادن ليزر در هواپيماي در حال پرواز در ارتفاع بالا و يا در يك سفينه فضايي مي توان از اين مساله اجتناب ورزيد. اطالعات موجود در اين زمينه ها به علت سري بودن آن ها اغلب ناقص و پراكنده اند. اما به نظر مي رسد كه اين سيستم ها كلا شامل باريكه هايي پيوسته با توان 5 تا 10 مگا وات (براي چند ثانيه ) با يك وسيله هدايت اپتيكي به قطر 5 تا 10 متر باشند مناسب ترين ليزرها براي اينگونه كاربرد ها احتمالا ليزرهاي شيميايي اند ( DF يا HF) . ليزرهاي شيميايي به ويژه براي سيستم هاي مستقر در فضا جالب اند زيرا توسط آن ها مي توان انرژي لازم را به صورت انرژي ذخيره فشرده به شكل انرژي شيميايي تركيب هاي مناسب تامين كرد.

تمام نگاري

تمام نگاري ( هولوگرافي http://www.holographer.org/ ) يك تكنيك انقلابي است كه عكسبرداري سه بعدي (يعني كامل ) از يك جسم و يا يك صحنه را ممكن مي كند. اين تكنيك در سال 1948 توسط گابور ابداع شد ( در آن زمان به منظور بهتر كرده توان تفكيك ميكروسكوپ الكتروني پيشنهاد شد) و به صورت يك پيشنهاد عملي در آمدو اما قابليت واقعي اين تكنيك پس از اختراع ليزر نشان داده شد.
اساس تمام نگاري به اين صورت است كه باريكه ليزر بوسيله آينه كه قسمتي از نور را عبور مي دهد به دو باريكه ( بازتابيده و عبوري) تقسيم مي شوند. باريكه بازتابيده مستقيما به صفحه حساس به نور برخورد مي كند در حالي كه باريكه عبوري جسمي را كه بايد تمام نگاري شود روشن مي كند. به اين ترتيب قسمتي از نوري كه از جسم پراكنده شده هم روي صفحه حساس ( فيلم ) مي افتد. به علت همدوس بودن باريكه ها يك نقش تداخلي از تركيب دو باريكه روي صفحه تشكيل مي شود حالا اگر اين فيلم ظاهر شود و تحت بزرگنمايي كافي بررسي شود مي توان اين فريزهاي تداخلي را مشاهده كرد. فاصله بين دو فريز تاريك متوالي معمولا حدود 1 ميكرومتر است. اين نقش تداخلي پيچيده است و هنگامي كه صفحه را به وسيله چشم بررسي مي كنيم به نظر نمي رسد كه حامل تصوير مشابه با جسم اوليه باشد اما اين فريزهاي تداخلي در واقع حامل ضبط كاملي از جسم اوليه است.
حال فرض كنيد كه صفحه ظاهر شده را دوباره به محلي كه در معرض نور قرار داشت بازگردانيم و جسم تحت مطالعه را برداربم باريكه بازتابيده اكنون با فريزهاي روي صفحه برهمكنش مي كنند و دوباره در پشت صفحه يك باريكه پراشيده ايجاد مي كندبنابراين ناظري كه به صفحه نگاه مي كند جسم را در پشت صفحه مي بيند طوري كه انگار هنوز هم جسم در آنجاست.
يكي از جالبترين خصوصيات تمام نگاري اين است كه جسم بازسازي شده رفتار سه بعدي نشان مي دهد بنابراين با حركت دادن چشم از محل تماشا مي توان طرف ديگر جسم را مشاهده كرد. توجه كنيد كه براي ضبط تمام نگار بايد سه شرط اصلي را براورد: الف) درجه همدوسي نور ليزر بايد به اندازه كافي باشد تا فريزهاي تداخلي در روي صفحه تشكيل شود. ب) وضعيت نسبي جسم - صفحه و باريكه ليزر نبايد در هنگام تاباندن نور به صفحه كه حدود چند ثانيه طول مي شكد تغيير كند در واقع تغيير محل نسبي بايد كمتر از نصف طول موج ليزر باشد تا از درهم شدن نقش تداخلي جلوگيري كند. ج) قدرت تفكيك صفحه عكاسي بايد به اندازه كافي زياد باشد تا بتواند فريزهاي تداخلي را ضبط كند.
تمام نگاري به عنوان يك تكنيك ضبط و بازسازي تصوير سه بعدي بيشترين موفقيت را تاكنون در كاربردهاي هنري داشته است تا در كاربردهاي علمي . اما بر اساس تمام نگاري از يك تكنيك تداخل سنجي تمام نگاشتي در كاربردهاي علمي به عنوان وسيله اي براي ضبط و اندازه گيري واكنشها و ارتعاشات اجسام سه بعدي استفاده شده است.
منبع :www.physicsir.com







چهارشنبه 18 فروردین 1389  :: نويسنده : یاران 313
تسریع بوت هنگامی كه شما برای اولین بار ویندوز XP را بر روی یك سیستم نصب می كنید،‌ یكی از بارزترین بهبودهایی كه مایكروسافت به كرنل سیستم عامل خود داده است توجه شما را جلب خواهد كرد. در طی سیر تغییر و تحولات ویندوز و آمدن نسخه های جدیدتر، همه انتظار داشتند زمان بوت نیز در نسخه های جدیدتر طولانی تر شود، اما مایكروسافت حقیقتا با روند سریع بوت ویندوز XP، همه را غافلگیر كرده است. اما مایكروسافت چه كار جدیدی را در ویندوز XP انجام داده است؟ اولین چیزی كه روند بوت را سریعتر می كند، چیزی است كه برای اولین بار با ویندوز XP،Me و ویندوز 2000 ارائه شد یعنی Simple Boot Flag یا.SBF SBF ثباتی در حافظه CMOS‌ در تراشهBIOS است و اولین باری كه ویندوز بوت می شود مقدار دهی میگردد. SBF سه دسته اطلاعات مهم را در خود نگهداری می كند، علاوه بر یك بیتparity در انتها كه ویندوز را قادر می سازد صحت محتوای این ثبات را بررسی كند. اولین بیت در این ثبات، PNPOS نام دارد كه نشان می دهد آیا سیستم عاملی كه نصب شده است یك سیستم عامل آگاه از ادواتPlug-and-Play هست یا خیر. اگر این بیت بر روی1 تنظیم شده باشد،BIOS در حالت حداقلی، تنها چیزهایی را كه واقعا لازم دارد بارگزاری می كند و سپس كنترل را به ركورد راه انداز سیستم عامل می سپارد. ویندوز همیشه این بیت را بر روی 1 تنظیم می كند. این كار به تنهایی زمان بوت را كاهش می دهد. از آنجا كه BIOS تنها حداقل سخت افزار مورد نیاز را راه اندازی می كند، می تواند از مواردی چون درگاه های ورودی/خروجی ووقفه ها صرف نظر كرده و كنترل و راه اندازی آنها را به ویندوز بسپارد كه بسیار سریعتر این كار را انجام می دهد.در حقیقت تنظیم این ادوات با مقادری نادرست می تواند به طور جدی ویندوز را در نسبت دهی منابع سیستم به طور پویا، دچار مشكل سازد. پس از بیت PNPOS در ثبات SBF، بیت دیگری به نام BOOTING وجود دارد كه نشان می دهد آیا آخرین بوت ویندوز موفقیت آمیزبوده است یا خیر. اگر این بیت نشان بدهد كه بوت قبلی موفقیت آمیز نبوده، BIOS مقدار بیت بعدی را برابر 1 قرار می دهد. آخرین بیت، DIAG نام دارد و مشخص می كند كه آیا روال های بررسی و تشخیص سخت افزارهای BIOS باید اجرا شوند یا خیر. اگر این بیت دارای مقدار صفر باشد، یعنی در طول بوت قبلی مشكلی رخ نداده در نتیجه از انجام كنترل های قدیمی سخت افزاری صرف نظر می شود كه باعث كاهش زمان بوت می شود. اما ا گر بوت قبلی موفقیت آمیز نبوده باشد، بیتDIAG دارای مقدار1 خواهد بود و روال های كنترل و تشخیص سخت افزار انجام می شود. پیش واكنشی (Pre-fetching) بهبود بعدی و بزرگ هسته ویندوزXP، اضافه شدن قابلیت پیش واكنشی به آن است.این بدین معنی است كه راه انداز بوت هسته سیستم عامل، تمامی داده هایی را كه نیاز دارد به طور یك جا واكشی می كند كه باعث كاهش زمان دستیابی دیسك و در نتیجه افزایش سرعت بوت سیستم می گردد. راه انداز بوت ویندوزXP اساسا به منظور پیش واكشی همزمان درایورها و كدهای دیگری كه بارگذاری و اجرای آنها در هنگام بوت حیاتی و مهم است، تماما از اول بازنویسی شده است. علاوه بر بارگذاری همزمان و موازی درایورها و كدهای راه انداز، ویندوزXP تا آنجا كه بتواند بارگذاری و راه اندازی درایورها را سریعترانجام می دهد. در واقع حتی هنگامی كه شما میز كار ویندوزXP را می بینید بسیاری از درایورها هنوز نصب نشده اند. در حالی كه نسخه های قبلی ویندوز پیش از نمایان ساختن میز كار، راه اندازی تمام درایورها را كامل می كردند. به عنوان مثال ویندوز XP درایورهای شبكه را در این مرحله بارگذاری می كند، اما آن ها را تا زمانی كه میز كار بالا آمده و در حال اجرا باشد به طور كامل راه اندازی نمی كند. البته یك استثنای بزرگ برای این حالت وجود دارد وآن حالتی است كه كامپیوتر شما بخشی از یك Domain شبكه است، كه در آن حالت تمام درایورها باید تماما پیش از رسیدن به مرحله تایید ورود كاربرو Login كردن، فعال بارگذاری و راه اندازی شوند. اگر در ویندوزXP شما برخی از منابع شبكه ای مانند درایو شبكه، چاپگرشبكه، سی دی درایو راه دور در شبكه و... به درایوهای شبكه نگاشت شده اند، دلیل اینكه در بسیاری از مواقع، درست بعد از بوت، قادر به كار با آنها نمی باشیدهمین امر است. تسریع و بهبود بزرگ دیگری كه در روند بوت و زمان آن انجام شده است، هنگامی دیده می شود كه ویندوزXP شروع به چیدن پویای مكان فیزیكی تایید درایور در ویندوزXP از نصب بدون اجازه درایورهای نا معتبرو ناشناس جلوگیری می كند. بهبود در حافظه بعد از آنكه سیستم بوت شد و بالا آمد، یكی از بهبودهای اصلی ویندوز یعنی روال های مدیریت حافظه كه تماما از اول بازنویسی شده اند شروع به ایفای نقش می كنند. حافظه بسته به اهمیت محتوای آن، توسط ویندوزبه دو دسته تقسیم بندی می شود. گروه اول، حافظه صفحه بندی نشده است. این حافظه زمان زمان بسیار زیادی را، حتی برای خود روال مدیریت حافظه كه باید همیشه در حافظه فیزیكی قرار داشته باشد مصرف می كند. گروه دوم، حافظه صفحه بندی شده است كه اكثریت حافظه سیستم شما را تشكیل می دهد. استفاده از این نوع حافظه خطرات كمتری را در مواقع بحرانی سیستم در بر دارد و لذا ویندوز می تواند در صورب نیاز به حافظه فیزیكی بیشتر، با خیال آسوده آن را توسط مدیر حافظه مجازی به روی دیسك منتقل كند. ویندوز، حافظه رابه صفحات4 كیلو بایتی تقسیم بندی می كند واین صفحات توسط سیستمی ازFlagها مدیریت می شوند كه مدخل های جدول صفحات یا Page Table Entries(PTE) نام دارند.هرPTE حاوی اطلاعاتی در باره صفحه ای است كه به آن تخصیص داده شده و نیز شامل اینكه آیا آن صفحه در حال استفاده است یا خیر. ویندوزXP تعداد اینPTE هارا به اندازه ای افزایش داده است كه بتواند تا 1.3 گیگا بایت حافظه را پوشش دهد كه بدین معنی است كه هسته سیستم عامل می تواند حافظه را به صورت بهینه تری بدون نیاز به پاكسازی PTEها و استفاده مجدد از آن ها مورد استفاده قرار دهد. ------------------------منبع: مجله شبكه شماره چهل و نهم

ادامه مطلب





چهارشنبه 18 فروردین 1389  :: نويسنده : یاران 313
به گزارش خبرنگار آتي‏ نيوز، شرکت‌هاي نظامي، امنيتي و نفتي صهيونيستي که از چندي پيش در کردستان عراق مستقر شده‌اند با محوريت شرکت بلک واتر به توزيع گسترده خودکاري اقدام کرده‌اند که مجهز به برخي تجهيزات خراب‌کاري مي‌باشد. اين خودکارها داراي حافظه ديجيتالي و رم مي‌باشند و امکان فيلمبرداري، عکاسي و ضبط مکالمات از جمله ويژگي‌هاي آنهاست که بر خلاف نمونه‌هاي پيشين که ظاهري بزرگ و ناموزون داشتند بسيار ظريف و خوش دست هستند. اين خودکارها که مجهز به پيشرفته‌ترين تجهيزات و ابزار پيشرفته جاسوسي مي‌باشند، قابليت ايجاد اختلال در شبکه تلفن همراه‌، اينترنت، برنامه‌هاي صداو سيماي جمهوري اسلامي ايران مي‌باشد. برپايه اين خبر يکي ديگر از کاربرد‌ها مهم اين خودکار اين است که مي‌تواند به يک سيستم ضد پارازيت تبديل شده و به اين شکل در مقابل پارازيت‌هاي ارسالي ايران بر روي برخي شبکه‌هاي ماهواره‌اي مقاومت کند. تاکيد مي‌شود امواج اين خودکار‌ها بسيار زيان‌بار بوده و عوارض ظاهري همانند سردرد‌هاي شديد، کرختي و بي‌حوصلگي و... را براي کاربر خود به همراه دارد که در دراز مدت اين عوارض خطرناک مي‌باشد. همچنين در اين خصوص شنيده شده است اين خودکارها با توجه به نوع کاربري‌هاي خود قرار است ميان قشر دانشجو و مديران کشور توزيع شود، که اين مسئله نيازمند هوشياري ويژه مسئولان امر مي‌باشد. گفتني است، اين خودکار ضد آب و ضد ضربه بوده و هم اکنون از مرزهاي غربي وارد کشور مي‌شود. بنا بر اخبار رسيده، با وجود بالا بودن قيمت اين خودکار در کشورهاي غربي و آسيايي، کالاي مزبور در ايران با نازل ترين قيمت قاچاق و توزيع مي‌شود.

ادامه مطلب





چهارشنبه 18 فروردین 1389  :: نويسنده : یاران 313
گروهی چنین می پندارند که سجده بر خاک و یا تربت شهیدان، به معنای پرستش بوده و نوعی شرک است. در پاسخ این پرسش باید یادآور شد که میان دو جمله: السجود للّه و السجود علی الأرض تفاوت روشنی وجود دارد. اشکال یاد شده ، حاکی از آن است که میان این دو تعبیر، فرقی نمی گذارند. به طور مسلّم، مفاد السجود للّه این است که سجده برای خداست، در حالی که معنای السجود علی الأرض آن است که سجده بر زمین صورت می گیرد و به تعبیر دیگر ما با سجده بر زمین، به خدا سجده می کنیم و اصولاً تمام مسلمانان جهان بر چیزی سجده می کنند در حالی که سجده آنان برای خدا است. تمام زائران خانه خدا بر سنگهای مسجد الحرام سجده می کنند در صورتی که هدف از سجده آنان خدا است. با این بیان، روشن می شود که سجده کردن بر خاک و گیاه و ... به معنای پرستش آنها نیست بلکه سجود و پرستش برای خدا به وسیله خضوع تا حدّ خاک است، همچنین روشن می شود که سجده برتربت غیر از سجده برای تربت است. از طرفی ، قرآن کریم می فرماید: ولله یسجد من فی السماوات والأرض[۱] هر کس در آسمان ها و زمین است، برای خدا سجده می کند. و نیز پیامبر گرامی می فرماید: جعلت لی الأرض مسجداً وطهوراً [۲] زمین، سجد گاه و مایه پاکیزگی برای من گردیده است بنابراین، سجده برای خدا با سجده بر زمین و تربت نه تنها کوچکترین منافاتی ندارد که کاملاً سازگار است؛ زیرا سجده کردن بر خاک و گیاه، رمز نهایت خضوع و فروتنی در برابر خدای یگانه است. در اینجا به منظور روشن تر شدن نظریه شیعه، سزاوار است به فرازی از سخنان پیشوای بزرگ خود _ امام صادق علیه السلام _ اشاره نماییم: هشام بن حکم می گوید: از امام صادق علیه السلام درباره آنچه سجده بر آنها صحیح است پرسیدم، حضرت فرمود: سجده تنها باید بر زمین و آنچه می رویاند _ جز خوردنیها و پوشیدنی ها_ انجام گیرد. گفتم: فدایت گردم، سبب آن چیست؟ فرمود: سجده، خضوع و اطاعت برای خداوند است و شایسته نیست بر خوردنی ها و پوشیدنی ها صورت پذیرد؛ زیرا دنیا پرستان، بردگان خوراک و پوشاکند، در حالی که انسان به هنگام سجده، در حال پرستش خدا به سر مىبرد، پس سزاوار نیست پیشانی خود را بر آنچه که معبود دنیا پرستان خیره سر است، قرار دهد. و سجده نمودن بر زمین، بالاتر و برتر است؛ زیرا با فروتنی و خضوع در برابر خدای بزرگ، تناسب بیشتر ی دارد.[۳] این سخن گویا، به روشنی گواه آن است که سجده نمودن بر خاک، تنها بدان جهت است که چنین کاری با توضع و فروتنی در برابر خداوند یگانه، سازگارتر است. در اینجا، پرسش دیگری مطرح می شود که چرا شیعه مقیّد به سجده بر خاک و یا برخی گیاهان است و بر تمام اشیاء سجده نمی کند؟ در پاسخ این سؤال می گوییم: همانگونه که اصل یک عبادت باید از جانب شرع مقدّس اسلام برسد، شرایط اجزاء و کیفیت آنها نیز باید به وسیله گفتار و رفتار بیانگر آن؛ یعنی پیامبر گرامی روشن گردد؛ زیرا رسول خدا، به حکم قرآن کریم، اسوه و نمونه همه انسان های وارسته است. اینک به بیان فرازهایی از احادیث اسلامی که بیانگر سیره و سنّت پیامبر است می پردازیم که همگی حاکی از آن است که پیامبر صلی الله علیه وآله هم بر خاک و هم بر روییدنی ها مانند حصیر سجده می نموده است، درست به همان شیوه ای که شیعه به آن معتقد است: ۱- گروهی از محدّثان اسلامی در کتب صحاح و مسانید خود این سخن پیامبر را بازگو کرده اند که آن حضرت، زمین را به عنوان سجده گاه خود، معرفی نموده است، آنجا که می فرماید: جعلت لی الأرض مسجداً و طهوراً[۴] زمین، برای من، سجده گاه و مایه پاکیزگی قرار داده شده است.از کلمه جعلکه در اینجا به معنای تشریع و قانون گذاری است، به خوبی روشن می شود که این مسأله، یک حکم الهی برای پیروان آیین اسلام است. و بدین سان، مشروع بودن سجده بر خاک و سنگ و دیگر اجزاء تشکیل دهنده سطح زمین ، به ثبوت می رسد. ۲- دسته ای از روایات، بر این نکته دلالت دارند که پیامبر گرامی ، مسلمانان را به پیشانی نهادن بر خاک به هنگام سجده، فرمان می داد، چنانکه امّ سلمه (همسر پیامبر) از آن حضرت روایت می کند که فرمود: ترّب وجهک الله [۵] رخسار خود را برای خدا بر خاک بگذار. و از واژه ترب در سخن پیامبر، دو نکته روشن می شود؛ یکی آن که باید انسان به هنگام سجده ، پیشانی خود را بر روی تراب؛ یعنی خاک بگذارد و دیگر آن که این رفتار، به علّت امر به آن ، فرمانی است لازم الاجرا ، زیرا کلمه ترّب از ماده تراب به معنای خاک گرفته شده و به صورت صیغه امر، بیان گردیده است. ۳- رفتار پیامبر گرامی در این مورد ، گواه روشن دیگر و روشنگر راه مسلمانان است. وائل بن حجر می گوید: آنگاه که پیامبر سجده می نمود، پیشانی و بینی خود را بر زمین می نهاد.[۶] انس بن مالک و ابن عباس و برخی از همسران پیامبر مانند عایشه و ام سلمه و گروه بسیاری از محدّثان چنین روایت کرده اند:کان رسول الله (صلی الله علیه وآله) یصلّی علی الخمره[۷] پیامبر، بر خمره که نوعی حصیر بود و از لیف درخت خرما ساخته می شد، سجده می نمود. ابو سعید از صحابه رسول خدا می گوید: به محضر پیامبر وارد شدم در حالی که بر حصیری نماز می گذارد.[۸] این سخن، گواه روشن دیگری بر نظریه شیعه است مبنی بر این که سجده بر آنچه از زمین می روید، در صورتی که خوردنی و پوشیدنی نباشد، جایز است. ۴- گفتار و رفتار صحابه و تابعان پیامبر نیز گویای سنّت آن حضرت است: جابر بن عبدالله انصاری می گوید: با پیامبر گرامی نماز ظهر می گزاردم ، مشتی سنگریزه برگرفته ، و در دست خود نگه می داشتم تا خنک شود و به هنگام سجده بر آنها پیشانی گذاردم و این به خاطر شدت گرما بود. سپس راوی می افزاید: اگر سجده بر لباسی که بر تن داشت جایز بود، از برداشتن سنگریزه ها و نگهداری آنها، آسان تر بود. ابن سعد (متوفای ۲۰۹) در کتاب خود الطبقات الکبری چنین می نگارد: کان مسروق إذا خرج یخرج بلبنه یسجد علیها فی السّفینه.[۹] مسروق بن اجدع ، به هنگام مسافرت، خشتی را با خود بر می داشت تا در کشتی بر آن سجده نماید. لازم به تذکر است که مسروق بن أجدع ، یکی از تابعین پیامبر و اصحاب ابن مسعود بوده است و صاحب الطبقات الکبری وی را جزء طبقه او از اهل کوفه پس از پیامبر و از کسانی که از ابوبکر و عمر و عثمان (لعنه الله علیهم) و علی (علیه السلام) و عبدالله بن مسعود ، روایت نموده اند ، به شمار آورده است. این سخن روشن، بی پایگی گفتار کسانی را که همراه داشتن قطعه ای تربت را شرک و بدعت می پندارند، اثبات می کند و معلوم می گردد که پیشتازان تاریخ اسلام نیز، بدین کار مبادرت می ورزیدند.[۱۰] نافع می گوید: إنّ ابن عمر کان إذا سجد و علیه العمامه یرفعها حتّی یضع جبهته بالأرض.[۱۱] عبدالله بن عمر به هنگام سجده، دستار خود را بر می داشت تا پیشانی خود را بر زمین بگذارد. رزین می گوید: علی بن عبدالله بن عباس به من نوشت: لوحی از سنگ های کوه مروه را برای من بفرست تا بر آن سجده نمایم.[۱۲] ۵- از سوی دیگر، محدّثان اسلامی روایاتی را آورده اند حاکی از آن که پیامبر گرامی کسانی را که به هنگام سجده، گوشه دستار خود را بین پیشانی خود و زمین قرار می دادند، نهی نموده است. صالح سبایی می گوید: پیامبر گرامی ، شخصی را در حال سجده کنار خود مشاهده فرمود، در حالی که بر پیشانی خود، دستار بسته بود، پیامبر (صلی الله علیه وآله) عمامه را از پیشانی وی کنار زد.[۱۳] عیاض بن عبدالله قرشی می گوید: رسول خدا مردی را در حال سجده مشاهده فرمود که بر گوشه عمامه خود سجده می نمود، به وی اشاره کرد که دستار خود را بردار، و به پیشانی او اشاره فرمود.[۱۴] از این روایات نیز به روشنی معلوم می گردد که لزوم سجده بر زمین ، در زمان پیامبر گرامی ، امری مسلّم بوده است، تا جایی که اگر یکی از مسلمانان، گوشه دستار خود را روی زمین قرار می داد تا پیشانی خود بر زمین نگذارد، مورد نهی رسول خدا قرار می گرفت. ۶- پیشوایان معصوم شیعه که از طرفی _ بنابر حدیث ثقلین _ قرین جدایی ناپذیر قرآن و از سوی دیگر اهل بیت پیامبرند، در سخنان خود به این حقیقت، تصریح نموده اند: السجود علی الأرض فریضه و علی الخمره سنّه[۱۵] سجده بر زمین، حکم الهی و سجده بر حصیر، سنّت پیامبر است. و در جای دیگر می فرماید: جایز نیست سجده نمودن جز بر زمین و آنچه می رویاند مگر خوردنی ها و پوشیدنی ها.[۱۶] <><><><><><><><><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>> <><><><><><><><><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>> <><><><><><><><><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>> نتیجه <><><><><><><><><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>> <><><><><><><><><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>> از مجموع دلایل یاد شده، به روشنی معلوم گردید که نه تنها روایات اهل بیت پیامبر، بلکه سنّت رسول خدا و رفتار صحابه و تابعان آن حضرت، بر لزوم سجده کردن بر زمین و آنچه از آن می روید (مگر خوردنی ها و پوشیدنی ها) گواهی می دهد. علاوه بر آن، قدر مسلّم آنست که سجده نمودن بر اشیای یاد شده جایز است در حالی که جایز بودن سجده بر سایر چیزها، مورد تردید و اختلاف است، بنابراین، به مقتضای احتیاط _ که راه نجات و رستگاری است _ سزاوار است در هنگام سجده کردن، به همین اشیای یاد شده اکتفا شود. در پایان یادآور می شویم که این بحث، یک مسأله فقهی است و اختلاف میان فقهای اسلامی در این گونه مسائل فرعی ، فراوان به چشم می خورد، ولی یک چنین اختلاف فقهی نباید موجب نگرانی گردد؛ زیرا این گونه اختلافات فقهی ، در میان چهار مذهب اهل سنّت نیز به وفور دیده می شود به عنوان مثال، مالکی ها می گویند: گذاشتن بینی بر سجدگاه، مستحب است درحالی که حنابله آن را واجب می دانند و ترک آن را از موجبات باطل شدن سجده می شمارند.[۱۷] <><><><><><><><><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>> <><><><><><><><><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>> <><><><><><><><><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>> پي نوشت : <><><><><><><><><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>> [۱] - رعد: ۱۵. [۲] - صحیح بخاری، کتاب الصلوه، ص۹۱. [۳] - بحار الانوار، ج۸۵، ص۱۴۷، به نقل از علل الشرایع. [۴] - سنن بیهقی، ج۱، ص۲۱۲، (باب التیمم بالصعید الطیّب)؛ صحیح بخاری، ج۱، کتاب الصلاه، ص۹۱، اقتضاء الصراط المستقیم (ابن تیمیّه)، ص۳۳۲. [۵] - کنز العمال، ج۷، حلب، ص۴۶۵، ح۱۹۸۰۹، کتاب الصلوه، السجود وما یتعلق به. [۶] - احکام القرآن، (جصّاص حنفى)، ج۳، ص۲۰۹، طبع بیروت، باب السجود علی الوجه. [۷] - سنن بیهقی، ج۲، ص۴۲۱، کتاب الصلوه، باب الصلوه علی الخمره. [۸] - سنن بیهقی، ج۲، ص۴۲۱، کتاب الصلوه، باب الصلوه علی الحصیر. [۹] - الطبقات الکبری، ج۶، ص۷۹، ط بیروت، در احوالات مسروق ابن أجدع. [۱۰] - برای آگاهی بیشتر به شواهد دیگر، به کتاب سیرتنا، نگارش علامه امینی، مراجعه شود. [۱۱] - سنن بیهقی، ج۲، ص۱۰۵، ط۱ (حیدر آباد دکن)، کتاب الصلوه، باب الکشف عن السجده فی السجود. [۱۲] - ازرقی، اخبار مکه، ج۳، ص۱۵۱. [۱۳] - سنن بیقی، ج۲، ص۱۰۵. [۱۴] - سنن بیقى،ج۲، ص۱۰۵. [۱۵] - وسائل الشیعه، ج۳، ص۵۹۳، کتاب الصلوه، ابواب ما یسجد علیه، حدیث ۷. [۱۶] - وسائل الشیعه، ج۳، ص۵۹۱، کتاب الصلوه، ابواب ما یسجد علیه، حدیث ۱. [۱۷] - الفقه علی المذهب الأربعه، ج۱، ص۱۶۱، طبع مصر، کتاب الصلوه، مبحث السجود. منبع:پایگاه اطلاع رسانی سبطین

ادامه مطلب





به گزارش خبرگزاری ابنا ، فیلم بالیوودی "نام من خان است" (My name is KHAN) محصول سال 2010 که با موضوع "اسلام‏هراسی در غرب" ساخته شده، بازتاب وسیع و مثبتی در محافل هنری و اجتماعی داشته است و در عین حال، رکورد فروش حق پخش خارجی تاریخ سینمای بالیوود را شکسته است. این فیلم سینمایی، با وجود اینکه دارای فضای رمانتیک خاص فیلم‏های هندی است، اما نسبت به دیگر فیلم‏های کلیشه‏ای سینمای هند، به جهان واقعیت نزدیک‏تر شده و به مشکلات فعلی شرقی‏ها و مسلمانان در جهان امروز پرداخته است. همین امر و نیز پرهیز از موسیقی افراطی و حرکات بالیوودی، استقبال هنرمندان کشورهای دیگر را هم برانگیخته است. اگرچه نمی‏توان همه اعمال مسلمانان حاضر در این فیلم را به عنوان "یک فرد مسلمان واقعی" تأیید کرد، ولی این فیلم توانسته است به بازتاب بسیاری از مشکلات مسلمانان در غرب و آمریکا بپردازد و انجام کارهای بشردوستانه و محبت‏آمیز مسلمین در این فیلم و صداقت آن‏ها توانسته است تأثیرات مثبتی در دیدگاه مردم آمریکا و مغرب‎زمین به اسلام داشته باشد. پدیده اسلام‏هراسی (islamofobia) ـ که اخیرا دو پدیده "ایران‏هراسی" و "شیعه‏هراسی" نیز بدان اضافه شده است ـ برنامه وسیعی است که در چارچوب پروپاگاندای ضد اسلام و به وسیله رسانه‏های پرتعداد غرب تبلیغ می‏گردد. لذا اینگونه فیلم‏ها ـ با وجود نقاط ضعفشان ـ عملکردی مثبت ارزیابی می‏شوند. همچنین به تصویر کشیدن صحنه‏های زیبایی از نماز و عبادت شخصیت اصلی و مثبت فیلم، در تلطیف فضای انسانی بین پیروان ادیان مختلف بسیار مؤثر است. داستان فیلم جوان مسلمانی به نام «رضوان خان» (با بازی شاهرخ خان) به همراه برادرش «ذاکر» و مادرش در یک خانواده متوسط در منطقه "بوریویلا" از "بمبئی" هند زندگی می‏کنند. وی قلبی مهربان دارد اما به دلیل برخی مشکلات، با تمام هم‎سن و سالانش متفاوت است. پس از حوادثی، برادر او ذاکر از خانواده جدا شده و به آمریکا سفر می‏کند. رضوان‏خان نیز به دلیل مهربانی، برای زندگی با ذاکر و کمک به وی به آمریکا سفر می‏کند. در همین زمان، روانشناسان پی به بیماری‏ای در رضوان‏خان به نام "سندروم اسپرگر" می‏برند که موجب اختلال در روابط اجتماعی فرد می‏شود. رضوان در حالیکه برای برادرش در یک مغازه کار می‏کند با بیوه‏ی هندی زیبایی به نام «مندیرا» (با بازی کاجول) که از همسر سابقش پسری به نام «سمیر» دارد آشنا می‏شود و با هم ازدواج می‏کنند. پس از حادثه 11 سپتامبر، رضوان‏خان و همسر و پسرش تبعیض‏های زیادی را علیه خود تجربه می‏کنند. دوستان سمیر هم وی را اذیت می‏کنند. تا اینکه روزی مشاجره سمیر با دوستان بزرگ‏تر از خودش در مدرسه به دعوای شدیدی منجر می‏شود. در این حادثه سمیر به شدت مجروح شده و در نهایت فوت می‏کند. مندیرا دلیل اصلی مرگ پسرش را رضوان می‏داند، زیرا نام وی "خان" و نامی اسلامی و شرقی است! در نتیجه به او می‏گوید دیگر قصد ادامه زندگی با وی را ندارد، مگر اینکه به مردم آمریکا و همچنین رییس‏جمهور بفهماند که: اگرچه نامش خان است ولی تروریست نیست! رضوان هم شروع به سفر به ایالات مختلف آمریکا می‏کند تا با رییس‏جمهور آمریکا ملاقات کند و پیامش را به وی برساند. وی در طول این مسافرت‏ها و جستجوها با حوادث مختلفی روبرو می‏شود؛ یک بار در فرودگاه سان‏فرانسیسکو به دلیل اینکه نامش خان و جزء اسامی مسلمانان است، دستگیر می‏شود؛ بار دیگر در لس‏آنجلس هنگامی که مشغول عبادت است به گروهی از شبه مسلمانان افراطی که آماده اعمال انتحاری هستند برمی‏خورد اما در تماس با FBI این مطلب را به آن‏ها گزارش می‏دهد و در نتیجه پلیس رهبر افراطیون را دستگیر می‏کند؛ و نیز وقتی پولش تمام می‏شود در کنار جاده‏ها با کمک به دیگران و تعمیر ماشین‏های عبوری به سفر خود ادامه می‏دهد. رضوان‏خان بالاخره رییس جمهور را پیدا می‏کند و در حالی که در میان جمعیتی که برای ملاقات با «جرج بوش» قرار گرفته، رییس جمهور را صدا کرده و به صورت مداوم فریاد می‏زند «اسم من خان است، من تروریست نیستم... اسم من خان است، من تروریست نیستم ...»! اما مأمورین امنیتی با شنیدن کلمه "تروریست" به گمان این‏که وی قصد ترور رییس‏جمهور را داشته وی را دستگیر کرده و به زندان می‏اندازند. وی در زندان به عنوان مظنون عملیات تروریستی، انواع شکنجه‏ها را تحمل می‏کند؛ اما بعدها با تلاش دو خبرنگار هندی و موج رسانه‏ای که آنها ایجاد می‏کنند بی‏گناهی وی ثابت شده و از زندان آزاد می‏شود. وی پس از آزادی به کمک گروهی از سیل‏زدگان ایالت جورجیای آمریکا می‏رود. دیگر مسلمانان و مردمی که رضوان‏خان را می‏شناسند هم از این عمل وی تبعیت می‏کنند که این موج کمک‏رسانی مسلمانان موجب نجات بسیاری از افراد سیل‏زده می‏شود و بازتاب بسیاری نیز در رسانه‏های ایالت متحده می‏یابد و موجب محبوبیت گسترده رضوان خان می‏گردد. در پایان فیلم «باراک اوباما» رییس جمهور جدید آمریکا در اولین دیدار رسمی خود پس از انتخابات ریاست‏جمهوری به ایالت سیل‏زده جورجیا می‏رود. اوباما در این دیدار خواهان ملاقات با رضوان‏خان می‏شود و در جواب رضوان که با تعجب می‏پرسد: «مگر شما مرا می‏شناسید؟» می‏گوید: «بله؛ نام تو خان است. تو تروریست نیستی»! شعار فیلم ؛ نفی اسلام‏هراسی جمله‏ای که به عنوان شعار فیلم مطرح شده گویای تمام هدف فیلم است: "اسم من خان است. من تروریست نیستم." این شعار، بیان‏کننده این است که پس از 11 سپتامبر افرادی که نام‏های اسلامی دارند بدون دلیل موجهی اذیت شده، بازجویی می‏شوند و مورد تعقیب قرار می‏گیرند. «شاهرخ خان» سوپراستار سینمای آسیا، می‏گوید که از مدت‏ها پیش دغدغه این موضوع را داشته است. وی در 24 اکتبر 2009 در مصاحبه با یک روزنامه چاپ بمبئی گفته بود: «در آمریکا وقتی شما نام اسلامی داشته باشید، شما را یک تروریست تلقی می‏کنند». شاهرخ خان در مراسم نمایش افتتاحیه فیلم در بمبئی به خبرنگاران گفت: «این فیلم درباره امید و بشریت است. مایه اصلی و اولیه فیلم بیش از هر چیز عشق است و هیچ ارتباطی با فعالیت‌های تروریستی ندارد». وی ضمن محكوم ساختن هرگونه خشونت و تندروري، گفت: «شما نمي‌توانيد در قرآن كلامي را بيابيد كه ترور را تبليغ كرده باشد». وي افزود: «اسلام به هيچوجه در جايي به شما نمي‌گويد كه خشن باشيد و به نظر من مفهوم "جهاد" نياز به مطالعه دارد تا به آن چيزي كه خداوند در قرآن مد نظرش بوده برسيم». عوامل فیلم کارگردان: کارن جوهر (Karan Johar) تهیه‏کننده: Dharma Productions, Red Chillies Entertainment, Fox STAR Studios نویسنده: شیبانی باثیجا (Shibani Bathija) ، نیرانجار لینگار (Niranjan Iyengar) بازیگران: شاهرخ‏خان (رضوان‏خان)، کاجول (مندیرا)، کریستوفر بی دانکن (باراک اوباما)، جنیفر ایکولز (ماما جنی) و ... موسیقی: Shankar-Ehsaan-Loy «نام من خان است» به دو زبان هندي و انگليسي ساخته شده و بخش اعظم صحنه‌هاي آن در ایالات متحده فيلمبرداري شده است. کمپاني "فوكس قرن بيستم" (20th Century Fox worldwide) با همكاري واحد هندي خود در امر توليد «نام من خان است» مشاركت داشته است و در ضمن توزيع بين‌المللي آن را را بر عهده دارد. این استودیو 21 میلیون دلار صرف پخش و توزیع این فیلم در آمریکای شمالی کرده است. این فیلم رکورد فروش حق پخش خارجی تاریخ سینمای بالیوود را در اختیار دارد. بازتاب‏ها «نام من خان است» از 12 فوریه 2010 (23 بهمن 1388) در سینماهای جهان به نمایش در‌آمد. همچنین در جشنواره فیلم برلین روی پرده رفت و همزمان در چندین کشور آسیایی، اروپایی و آمریکایی اکران شد و استقبال نسبتاً خوبی نیز در میان منتقدان سینما پیدا کرد. «یولی گائولکف» فیلمساز آلمانی درباره این فیلم می‏گوید: «این اولین فیلمی است که تلاش می‏کند موضوع مهم تروریسم بعد از 11 سپتامبر را به بحث بگذارد و دیدگاه مسلمانان در آمریکا و دیگر مناطق جهان را در مورد آن جویا شود». وی ادامه می‏دهد: «آلمان یک کشور چندفرهنگی است که مسلمانان هم بخشی از آن را تشکیل می‏دهند. لذا این فیلم می‏تواند فرصتی برای به وجود آمدن بحث و تبادل نظر درباره نظر اسلام درباره تروریسم در شهرهای بزرگ آلمان باشد». فيلم به صورت همزمان در هند و 40 كشور ديگر جهان در سطح وسيعي به روي پرده رفت و كشورهاي آمريكا، كانادا، انگلستان، استراليا، نيوزيلند، فرانسه، ‌خاورميانه و اكثر كشورهاي آسياي دور و نزديك از جمله مكان‌هايي هستند كه فيلم را به نمايش ‌گذاشتند. مردم هند هم که مشتاقانه در انتظار اعلام خبر مربوط به تاريخ اکران فيلم جديد شاهرخ خان بودند از پخش آن استقبال كردند و «نام من خان است» با فروشی بالا، صدرنشين جدول هفتگي گيشه نمايش سينماهاي كشور هند شد. این درام اجتماعي و غير متعارف خانوادگي، در سه روز اول نمايش خود موفق به يك افتتاحيه بالاي 34 كروري شد. منتقدان سينمايي قصه فيلم، بازي‌ها و كارگرداني آن را تحسين كرده‌اند و عقيده دارند «نام من خان است» در مقايسه با ديگر محصولات سينماي عامه پسند هند، فيلمي غير متعارف و سنگين است. اين فيلم در بخش مسابقه امسال جشنواره بين‌‌المللي برلين هم حضور داشت و استقبال تماشاگران خارجي هم از فيلم خوب بوده است. كمپاني «فوكس قرن بيستم» توزيع بين‌المللي فيلم را در 40 كشور جهان به عهده دارد. فيلم كه در120 سالن سينماي آمريكا هم به روي پرده رفته است، در سه روز اول نمايش خود حدود 2 ميليون دلار فروش كرد. اين بالاترين رقم فروش يك محصول باليوودي در آمريكا، در سه روز اول نمايش است. دستگبری شاهرخ خان در آمریکا ! نكته جالب اين كه ماه گذشته وقتی شاهرخ‌خان براي تبليغ همين فيلم به آمريكا سفر کرده بود هنگام ورود مشكل پيدا كرد و مأموران پليس فرودگاه وي را براي چند ساعت بازداشت كردند. اين مسئله انعكاس وسيعي در رسانه‌هاي گروهي بين‌المللي داشت و خشم مردم و سياستمداران هند را برانگيخت. پس از آن شاهرخ‌خان اعلام كرد سعي مي‌كند از اين پس كم‌تر به آمريكا سفر كند. پیشتر نیز شاهرخ خان در سفر به شهر "نـِوارک" آمریکا و نیز «کمال حسن» (دیگر بازیگر و فیلمساز هندی) در سفر به "تورنتو"ی کانادا به دلیل نام اسلامی‏شان دستگیر شده بودند! دستگیری رضوان خان، تنها به دلیل داشتن نام اسلامی و تلاش برای رفع اتهام از خود شکنجه رضوان خان در زندان آمریکا کار برای امکان ادامه مسافرت، دیدن رییس جمهور و رفع اتهام رضوان خان در حال تیمم ، در حین مسافرت کارن جوهر (کارگردان) و شاهرخ خان (در نقش رضوان خان)

ادامه مطلب





سه شنبه 17 فروردین 1389  :: نويسنده : یاران 313
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\مَثَل بذر پر بركت\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ ////////////////////////\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ (مَثَلُ الَّذِينَ يُنفِقُونَ اءَمْوَا لَهُمْ فِى سَبِيلِ اللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ اءَنبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِى كُلِّ سُنبُلَةٍ مِّاْ ئَةُ حَبَّةٍ وَاللَّهُ يُضَعِفُ لِمَن يَشَآءُ وَاللَّهُ وَا سِعٌ عَلِيمٌ). ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ((مثل كسانى كه اموال خود را در راه خدا انفاق مى كنند همانند بذرى هستند كه هفت خوشه بروياند؛ كه در هر خوشه ، يكصد دانه باشد؛ و خداوند آن را براى هركس بخواهد (وشايستگى داشته باشد)، دو يا چند برابر مى كند؛ و (فضل و بخشش ) خدا وسيع و (او به همه چيز) آگاه است )).

ادامه مطلب





سه شنبه 17 فروردین 1389  :: نويسنده : یاران 313
فارس: يكي از كانال‌هاي تلويزيوني سوئيس در حركتي مغرضانه اقدام به پخش برنامه‌اي ويژه با هدف توهين و تحقير دين مبين اسلام و مسلمانان كرد. كانال تلويزيوني اس اف 1 سوئيس روز گذشته با پخش برنامه اي تحت عنوان "در وراي نقاب " تلاش كرد تا وجه دين مبين اسلام و مسلمانان را خدشه دار نمايد. در اين برنامه تلويزيوني مسلمانان به صورت قشري عقب مانده و خشونت طلب و دين اسلام نيز به عنوان ديني كه خشونت را اشاعه مي دهد معرفي شد. پيش از اين نيز در ادامه اسلام ستيزي در قاره اروپا، در همه پرسي صورت گرفته در سال گذشته در اين كشور، ساخت مناره براي مساجد مسلمانان ممنوع اعلام شده بود.

ادامه مطلب





سه شنبه 17 فروردین 1389  :: نويسنده : یاران 313
در حالی‌که تجاوز به کودکان توسط کشیش‌ها به خبر اول رسانه ها در مدت اخیر تبدیل شده بود پاپ در سخنرانی خود هیچ اشاره ای به این موضوع نکرد و خود را به فراموشی سپرد! به گزارش شبکه ایران، تجاوز به بیش از 250 کودک توسط کشیش‌ها که صدر اخبار رسانه ها را از آن خود کرده بود جایی در سخنرانی پاپ نداشت. به گزارش شبکه بی بی سی عربی پاپ که در جمع هزاران نفر از مردم رم در ایتالیا به مناسب عید قیامت سخنرانی می‌کرد از ضرورت صلح در خاورمیانه گفت اما هیچ اشاره ای به تجاوز به 250 کودک توسط کشیش‌ها در آلمان و ایرلند نکرد. در این گزارش آمده است که پس از افشای این خبر هولناک در رسانه ها میزان اعتماد مردم در اروپا به کشیش‌ها بسیار کاهش پیدا کرده است. همچنین در این گزارش آمده است که پاپ از این خبر زودتر از رسانه ها مطلع شد اما حرفی از آن به زبان نیاورد و به نزدیکان خود سفارش کرده بود تا این خبر جایی بیرون درز پیدا نکند چون این خبر باعث متزلزل شدن جایگاهش خواهد شد.

ادامه مطلب





سه شنبه 17 فروردین 1389  :: نويسنده : یاران 313
منابع يمني آگاه اعلام كردند: در پي اتخاذ تدابير امنيتي شديد عليه القاعده، رهبري گروه القاعده در شبه جزيره‌ي عرب به طور موقت به سومالي منتقل شده است. به گزارش ايسنا، روزنامه عكاظ - چاپ عربستان - نوشت: منابع يمني آگاه و نزديك به القاعده گفته‌اند: حدود 15-20 عضو القاعده از جمله رهبران اين گروه در نيمه نخست ماه مارس خاك يمن را ترك و از طريق يك گذرگاه ساحلي از شهر المكلا در استان حضرموت به خاك سومالي رفتند. اين انتقال با فراهم كردن تسهيلاتي از سوي گروه‌هاي خارجي صورت گرفت. منابع نزديك به القاعده گفتند: رهبران القاعده از مقر خود در سومالي دستوراتي را به بقيه گروه‌ها دادند؛ مبني بر اين كه تمامي فعاليت‌هاي اين گروه در يمن متوقف شود و تمامي ارتباطات قطع و تمامي ديدارها تا ماه ژوئن آينده لغو شود. از سوي ديگر، اين روزنامه نوشته است: اعضاي حوثي اخيرا بر روي گروه خود نام جديد "انصارالله" را گذاشته‌اند. ناظران معتقدند اين گام يعني انتخاب نام انصارالله به جاي حوثي‌، به منزله تغييراتي در مقر حوثي‌ها و مقرهاي اطلاع رساني آنها است كه نشان مي‌دهد آنها قصد تاسيس حزب سياسي را دارند. در خبري ديگر، كميته مسئول پرداخت غرامت به قربانيان منطقه المعجله در استان ابين، در جنوب يمن، پرداخت غرامت به خانواده‌هاي قربانياني كه در حمله نظامي به اين منطقه كشته شده بودند را تصويب كرد. روزنامه اماراتي دارالخليج نيز نوشت: اعضاي حوثي هشت مهندس نظامي را كه سه روز پيش از سوي اين گروه اسير شده بودند، آزاد كردند. اين مهندسان در حال خنثي سازي مين‌ها در منطقه‌ي حرف سفيان بودند كه اسير شدند. يك مقام در كميته ويژه توقف عمليات نظامي ميان ارتش و حوثي‌ها اعلام كرد: اعضاي حوثي هشت مهندس مسئول خنثي‌سازي مين و مواد منفجره را اسير كرده بودند و اين كميته براي آزادي آن‌ها با حوثي‌ها وارد مذاكره شد. علي عبدالله صالح، رئيس جمهور يمن نيز طي درخواستي از گروه حوثي خواست اجراي بند‌هاي شش گانه‌ توافقنامه‌ي آتش بس را تكميل كنند.

ادامه مطلب





سه شنبه 17 فروردین 1389  :: نويسنده : یاران 313
٥ آب يا مطلق است‏يا مضاف: آب مضاف آبى است كه آن را از چيزى بگيرند،مثل آب هندوانه و گلاب، يا با چيزى مخلوط باشد، مثل آبى كه به قدرى با گل و مانند آن مخلوط شود كه ديگر به آن آب نگويند. و غير اينها آب مطلق است و آن بر پنج قسم است: اول: آب كر. دوم: آب قليل. سوم: آب جارى. چهارم: آب باران.پنجم: آب چاه.

ادامه مطلب





سه شنبه 17 فروردین 1389  :: نويسنده : یاران 313
عقيده مسلمان به اصول دين بايد از روى دليل باشد، ولى در احكام غير ضرورى دين بايد يا مجتهد باشد كه بتواند احكام را از روى دليل به دست آورد،يا از مجتهد تقليد كند، يعنى به دستور او رفتار نمايد، يا از راه احتياط طورى به وظيفه خود عمل نمايد كه يقين كند تكليف خود را انجام داده است، مثلا اگر عده‏اى از مجتهدين عملى را حرام مى‏دانند و عده ديگر مى‏گويند حرام نيست، آن عمل را انجام ندهد، و اگر عملى را بعضى واجب و بعضى مستحب مى‏دانند آن را بجا آورد. پس كسانى كه مجتهد نيستند و نمى‏توانند به احتياط عمل كنند واجب است از مجتهد تقليد نمايند. ٢ تقليد در احكام عمل كردن به دستور مجتهد است. و از مجتهدى بايد تقليد كرد كه مرد و بالغ و عاقل و شيعه دوازده امامى و حلال زاده و زنده و عادل باشد. و نيز بنابر احتياط واجب بايد از مجتهدى تقليد كرد كه حريص به دنيا نباشد و از مجتهدين ديگر اعلم باشد، يعنى در فهميدن حكم خدا از تمام مجتهدين زمان خود استادتر باشد. ٣ مجتهد و اعلم را از سه راه مى‏توان شناخت: اول: آنكه خود انسان يقين كند، مثل آنكه از اهل علم باشد و بتواند مجتهد و اعلم را بشناسد. دوم: آنكه دو نفر عالم عادل كه مى‏توانند مجتهد و اعلم را تشخيص دهند مجتهد بودن يا اعلم بودن كسى را تصديق كنند، به شرط آنكه دو نفر عالم عادل ديگر با گفته آنان مخالفت ننمايند. سوم: آنكه عده‏اى از اهل علم كه مى‏توانند مجتهد و اعلم را تشخيص دهند و از گفته آنان اطمينان پيدا مى‏شود، مجتهد بودن و يا اعلم بودن كسى را تصديق كنند. ٤ اگر شناختن اعلم مشكل باشد به احتياط واجب بايد از كسى تقليد كند كه گمان به اعلم بودن او دارد، بلكه اگر احتمال ضعيفى هم بدهد كه كسى اعلم است‏و بداند ديگرى از او اعلم نيست به احتياط واجب بايد از او تقليد نمايد. و اگرچند نفر در نظر او اعلم از ديگران و با يكديگر مساوى باشند بايد از يكى ازآنان تقليد نمايد. ٥ به دست آوردن فتوى يعنى دستور مجتهد چهار راه دارد: اول: شنيدن از خود مجتهد. دوم: شنيدن از دو نفر عادل كه فتواى مجتهد را نقل كنند. سوم: شنيدن از كسى كه مورد اطمينان و راستگوست. چهارم: ديدن در رساله مجتهد در صورتى كه انسان به درستى آن رساله اطمينان داشته باشد. ٦ تا انسان يقين نكند كه فتواى مجتهد عوض شده است، مى‏تواند به آنچه در رساله نوشته شده عمل نمايد و اگر احتمال دهد كه فتواى او عوض شده، جستجو لازم نيست. ٧ اگر مجتهد اعلم در مساله‏اى فتوى دهد، مقلد آن مجتهد يعنى كسى كه از او تقليد مى‏كند نمى‏تواند در آن مساله به فتواى مجتهد ديگر عمل كند، ولى اگر فتوى ندهد و بفرمايد احتياط آن است كه فلان طور عمل شود مثلا بفرمايد احتياط آن است كه در ركعت‏سوم و چهارم نماز، سه مرتبه تسبيحات اربعه يعنى "سبحان الله و الحمد لله و لا اله الا الله و الله اكبر" بگويند، مقلد بايد يا به اين احتياط كه احتياط واجبش مى‏گويند عمل كند و سه مرتبه بگويد يا بنابر احتياط واجب به فتواى مجتهدى كه علم او از مجتهد اعلم كمتر و از مجتهدهاى ديگر بيشتر است،عمل نمايد، پس اگر او يك مرتبه گفتن را كافى بداند، مى‏تواند يك مرتبه بگويد. و همچنين است اگر مجتهد اعلم بفرمايد مساله محل تامل يا محل اشكال است. ٨ اگر مجتهد اعلم بعد از آن كه در مساله فتوا داده احتياط كند، مثلا بفرمايد ظرف نجس را كه يك مرتبه در آب كر بشويند پاك مى‏شود، اگر چه احتياط آن است كه سه مرتبه بشويند، مقلد او نمى‏تواند در آن مساله به فتواى مجتهد ديگر رفتار كند، بلكه بايد يا به فتوا عمل كند، يا به احتياط بعد از فتوا كه آن را احتياط مستحب مى‏گويند عمل نمايد، مگر آن كه فتواى آن مجتهد نزديكتر به احتياط باشد. ٩ تقليد ميت ابتداءا جايز نيست، ولى بقاى بر تقليد ميت اشكال ندارد. و بايد بقاى بر تقليد ميت به فتواى مجتهد زنده باشد و كسى كه در بعضى‏از مسايل به فتواى مجتهدى عمل كرده، بعد از مردن آن مجتهد مى‏تواند در همه مسايل از او تقليد كند. ١٠ اگر در مساله‏اى به فتواى مجتهدى عمل كند و بعد از مردن او در همان مساله به فتواى مجتهد زنده رفتار نمايد، دوباره نمى‏تواند آن را مطابق فتواى مجتهدى كه از دنيا رفته است انجام دهد، ولى اگر مجتهد زنده در مساله‏اى فتوى ندهد و احتياط نمايد و مقلد مدتى به آن احتياط عمل كند، دوباره مى‏تواند به فتواى مجتهدى كه از دنيا رفته عمل نمايد، مثلا اگر مجتهدى گفتن يك مرتبه "سبحان الله و الحمد لله و لا اله الا الله و الله اكبر" را در ركعت‏سوم و چهارم نماز،كافى بداند و مقلد مدتى به اين دستور عمل نمايد و يك مرتبه بگويد، چنانچه آن مجتهد از دنيا برود و مجتهد زنده احتياط واجب را در سه مرتبه گفتن بداند و مقلد مدتى به اين احتياط عمل كند و سه مرتبه بگويد، دوباره مى‏تواند به فتواى مجتهدى كه از دنيا رفته برگردد و يك مرتبه بگويد. ١١ مسائلى را كه انسان غالبا به آنها احتياج دارد واجب است، ياد بگيرد. ١٢ اگر براى انسان مساله‏اى پيش آيد كه حكم آن را نمى‏داند، مى‏تواند صبر كند تا فتواى مجتهد اعلم را به دست آورد يا اگر احتياط ممكن است به احتياط عمل نمايد، بلكه اگر احتياط ممكن نباشد چنانچه از انجام عمل، محذورى لازم نيايد، مى‏تواند عمل را به جا آورد. پس اگر معلوم شد كه مخالف واقع يا گفتار مجتهد بوده دوباره بايد انجام دهد. ١٣ اگر كسى فتواى مجتهدى را به ديگرى بگويد، چنانچه فتواى آن مجتهد عوض شود،لازم نيست به او خبر دهد كه فتوى عوض شده، ولى اگر بعد از گفتن فتوى بفهمد اشتباه كرده، در صورتى كه ممكن باشد، بايد اشتباه را برطرف كند. ١٤ اگر مكلف مدتى اعمال خود را بدون تقليد انجام دهد در صورتى اعمال او صحيح است كه بفهمد به وظيفه واقعى خود رفتار كرده است‏يا عمل او با فتواى مجتهدى كه وظيفه‏اش تقليد از او بوده يا با فتواى مجتهدى كه فعلا بايداز او تقليد كند، مطابق باشد. <><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>< توضيح المسائل حضرت امام خمينى (قدس سره الشريف)

ادامه مطلب





سه شنبه 17 فروردین 1389  :: نويسنده : یاران 313
از رسول خدا صلی الله علیه واله پرسیدند: چرا پیش از نماز اذان و اقامه مستحب است، ولی در مورد عبادات دیگر چنین نیست؟ حضرت فرمود: به خاطر این که نماز، شبیه حالتهای مختلف انسان در قیامت است.

ادامه مطلب








( کل صفحات : 24 )       10   11   12   13   14   15   16   17   18   19   >