ایندیپندنت: علت اصلی سکوت سران دیکتاتور عرب در برابر ترامپ چیست؟
ایندیپندنت در مطلبی به سکوت سران خودکامه کشورهای عربی در برابر مواضع ضداسلامی رئیس جمهور جدید آمریکا پرداخت.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، ایندیپندنت در مطلبی نوشت: هیچ یک از کشورهای عربی خاورمیانه تاکنون هیچ واکنشی درخصوص مواضع و اظهارات ضداسلامی ترامپ از خود نشان ندادهاند. حتی در مواردی به جای محکوم کردن مواضع ترامپ در قبال مسلمانان، از سیاست های وی حمایت کرده اند. امارات متحده عربی رسما سیاست های رئیس جمهور جدید آمریکا را تایید کرد و پادشاه اردن نیز نخستین مقام عربی بود که به دیدار ترامپ رفت.
ایندیپندنت در ادامه نوشت: عجیب است که حتی برخی کشورهای اروپایی نیز اقدامات ضداسلامی ترامپ، از جمله فرمان اجرایی وی درخصوص ممنوعیت سفر مسلمانان به آمریکا، را محکوم کردند؛ اما عربستان و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با وجود اینکه ادعای مسلمان بودن دارند، در این خصوص سکوت اختیار کردند.
در ادامه این مطلب آمده است: ساکت ماندن سران دیکتاتور عرب در برابر اقدامات بی شرمانه ترامپ علیه مسلمانان حاکی از این است که آنها به مردم کشور خود بی توجه اند. از سوی دیگر، این سکوت نشان دهنده میزان نزدیکی راهبردهای آنها به یکدیگر است و روی هم رفته، میزان صمیمیت و قرابت آنها به دولت جدید آمریکا را نشان می دهد. سران دیکتاتور کشورهای عربی خاورمیانه سال ها ملت خود را با اخبار جعلی و جایگزین کردن حقایق با دروغ فریب داده اند. آنها همواره وعده پیروزی نهایی علیه اسرائیل را بر زبان می آورند؛ اما پشت پرده با این رژیم دوست و همپیمان هستند و علیه دیگر کشورهای منطقه جنگ به راه می اندازند.
عربستان سعودی به طور مکرر به عراق و سوریه حمله کرده است؛ امارات و مصر در بمباران لیبی نقش داشته اند؛ و هر دو کشور عربستان و امارات با همکاری یکدیگر به یمن تجاوز کرده اند.
ایندیپندنت در پایان نوشت: در این کشورها، اقلیت های قومی و مذهبی همواره سرکوب می شوند؛ قضات مورد ضرب و شتم قرار می گیرند؛ سیاستمداران تهدید می شوند و حاکمان به شکنجه و ارعاب مردم اعتقاد دارند. چنین اقداماتی بی شباهت به آنچه ترامپ دوست دارد، نیست. آری اینجا دنیای ترامپ ها است!
انتهای پیام/
ادامه مطلب
آمانو: با ترامپ درخصوص توافق هستهای ایران تماسی نداشتیم
رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی اظهار داشت درخصوص توافق هسته ای ایران با رئیس جمهور جدید آمریکا گفتگویی نداشته است.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از آسوشیتدپرس، «یوکیا آمانو»، رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی، اظهار داشت هنوز با ترامپ و مقامات دولت وی درخصوص توافق هسته ای ایران گفتگویی نداشته است.
آمانو روز سه شنبه در مصاحبه ای با آسوشیتدپرس اظهار کرد آژانس بین المللی انرژی اتمی همواره در «تماس دائم» با دولت آمریکا بوده است؛ اما هنوز تماسی با دولت جدید این کشور نداشته است. وی افزود: «در حال حاضر در انتظار تماس مستقیم دولت جدید آمریکا هستم.»
دونالد ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی خود اعلام کرد خواهان انجام مذاکرات مجدد برای اصلاح توافق هسته ای ایران است.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
المانیتور: احتمالا ایران دومین اسکار خود را دریافت میکند
پایگاه اینترنتی المانیتور نوشت علیرغم تحریم مراسم اسکار از سوی اصغر فرهادی، ایران ممکن است دومین جایزه خود را در این مراسم دریافت کند.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی المانیتور نوشت تحریم مراسم اهدای جوایز اسکار از سوی «اصفر فرهادی»، کارگردان ایرانی، ممکن است برعکس به او کمک کند که دومین اسکار خود را دریافت کند.
این پایگاه اینترنتی نوشت: «اصفر فرهادی» کارگردان ایرانی برنده جایزه اسکار روز 29 ژانویه اعلام کرد در مراسم اهدای جوایز اسکار که قرار است اواخر این ماه برگزار شود، شرکت نخواهد کرد. دلیل آن نیز فرمان اجرایی روز 27 ژانویه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، برای ممنوعیت ورود شهروندان ایران و 6 کشور اسلامی دیگر به خاک آمریکا بود.
در بیانیه فرهادی، که در روزنامه نیویورک تایمز، منتشر شد آمده است: علیرغم شرایط غیرمنصفانهای که برای ورود مهاجران و مسافران چند کشور به آمریکا پیش آمد، تصمیم من همچنان همان بود؛ یعنی حضور در این مراسم؛ اما به نظر میآید این حضور با اما و اگرهایی همراه شده است که حتی اگر برای من استثنایی قائل شوند، به هیچ عنوان برایم پذیرفتنی نیست.
سه روز قبل از بیانیه فرهادی، «ترانه علیدوستی»، بازیگر برجسته ایرانی، که شخصیت اصلی زن فیلم فروشنده را بازی کرده است، اعلام کرد که او در اعتراض به طرح ترامپ، اسکار را تحریم خواهد کرد. علیدوستی 26 ژانویه در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: ممنوعیت صدور ویزا برای ایرانیان نژادپرستانه است؛ چه این ممنوعیت رویدادهای فرهنگی را شامل شود چه نشود، من به نشانه اعتراض در مراسم اسکار 2017 شرکت نخواهم کرد.
«شهاب حسینی» همبازی علیدوستی، که در جشنواره کن برنده جایزه بهترین بازیگر نقش مرد به خاطر بازی در فیلم فروشنده شد، نیز از رسانه اجتماعی استفاده کرد و در پیامی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «دیدگاهها و مواضع رئیس جمهور آمریکا یادآور روزگاری سیاه و نه چندان دور در دهههای 30 و 40 میلادی و ظهور آدولف هیتلر است.»
در همان روزی که بیانیه فرهادی منتشر شد، آکادمی علوم و هنرهای سینمایی اسکار نیز بیانیهای منتشر کرد و نسبت به فرمان اجرایی ترامپ ابراز نگرانی کرد. با این حال، آکادمی هنوز اقدامی درخصوص تحریم فرهادی انجام نداده است.
المانیتو در پایان نوشت نوشت: دیدگاه کلی قبل از اینکه این تحریم فرهادی اعلام شود، این بود که فیلم «فروشنده» شانس زیادی برای برنده شدن جایزه اسکار ندارد. اکنون، اینگونه به نظر میرسد که گویی کارگردان فروشنده یکی از غایبان پر سر و صدا در مراسم اهدای جوایز اسکار امسال باشد. در واقع، منتقدان ایرانی آخرین اثر فرهادی فکر می کنند که این تحریم، برعکس و به احتمال زیاد سبب کسب جایزه اسکار خواهد شد.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
سفیر سوریه در چین: 5 هزار تروریست چینی در کنار داعش میجنگند
سفیر سوریه در پکن اظهار داست در حال حاضر 5 هزار تروریست چینی در کنار داعش و النصره در سوریه علیه دولت این کشور میجنگند.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اسپوتنیک، «عماد مصطفی» سفیر سوریه در چین اظهار داشت حدود 5 هزار تروریست چینی در کنار داعش و النصره علیه ارتش سوریه می جنگند. این افراد عموما از منطقه خودمختار «سین کیانگ» چین به سوریه آمده اند.
عماد مصطفی گفت: «تعداد تروریست های چینی که برای جنگ در کنار داعش به سوریه آمده اند، به طور قابل توجهی افزایش یافته است. در حال حاضر، این رقم حدود 5 هزار نفر است.»
وی اظهار کرد به این دلیل که اکثر این تروریست های چینی با خانواده های خود به سوریه می آیند، هم اکنون کودکان آنها نیز تحت تعلیم داعش قرار گرفته اند و تصاویر خود با شمشیر و کلاشنیکف را در شبکه های اجتماعی منتشر می کنند و از عقاید انحرافی و افراطی سخن می گویند.
عماد مصطفی اعلام کرد نیمی از این تروریست ها به گروه داعش و نیمی دیگر از آنها به جبهه النصره پیوسته اند و با نیروهای دولتی سوریه می جنگند. وی افزود: «100 درصد تروریست های چینی از مسیر ترکیه به سوریه وارد می شوند.»
انتهای پیام/
ادامه مطلب
رویترز: برخورد سازمان ملل و ترامپ با کره شمالی فقط در حد حرف است
شورای امنیت سازمان ملل و آمریکا در جلسه روز دوشنبه هیچ برنامهی جدی برای مقابله با کره شمالی ارائه ندادند.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، رویترز در گزارشی نوشت: شورای امنیت سازمان ملل متحد آزمایش موشکی اخیر کره شمالی را محکوم کرد و از اعضای این سازمان خواست تلاشها برای اعمال تحریمها علیه آن را دو برابر کنند اما به اقدامات جدی برای مقابله با این کشور اشارهای نکرد.
به نوشته رویترز، آزمایش موشکی کره شمالی در روز یکشنبه نخستین چالش این کشور برای جامعه بینالمللی پس از آغاز ریاستجمهوری دونالد ترامپ بود. ترامپ دوشنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی بدون اشاره به هیچ برنامه یا اقدامی برای مقابله با کره شمالی اعلام کرد: «واضح است کره شمالی یک مشکل بسیار بسیار بزرگ است و ما آن را با قدرت حل میکنیم».
نیکی هیلی -سفیر واشنگتن در سازمان ملل- در این خصوص با انتشار بیانیهای گفت: «زمان آن رسیده که با عمل خود نه با حرفمان، کره شمالی را متقاعد کنیم مسئولیت اقداماتش را بپذیرد».
هیلی این بیانیه را پس از برگزاری جلسه شورای امنیت به خواست ژاپن، آمریکا و کره جنوبی برای بحث درمورد آزمایش موشکی کره شمالی منتشر کرد. مقامات نظامی این سه کشور نیز در یک کنفرانس تلفنی آزمایش موشکی پیونگیانگ را نقض واضح چندین قطعنامه شورای امنیت توصیف کردند. به گفته پنتاگون، آمریکا در این جلسه بار دیگر بر تعهدات امنیتی خود به ژاپن و کره جنوبی تأکید کرد.
یک مقام کره جنوبی در این خصوص اعلام کرد آمریکا قصد دارد برخی تجهیزات استراتژیک را به دلیل افزایش تهدید کره شمالی، در رزمایشهای مشترک خود با کره جنوبی که سالانه برگزار میشود، گسترش دهد. این مقام نوع تجهیزات مذکور را بیان نکرد؛ اما سالهای گذشته بمبافکنهای بی2 ، جنگندههای اف22 و زیردریاییهای هستهای در این رزمایشها استفاده میشدند.
وزیر دفاع کره جنوبی اعلام کرد به نظر میرسد دولت جدید آمریکا در حال بررسی و شکلدهی سیاستش در مقابل کره شمالی است. نخست وزیر ژاپن نیز اعلام کرده است از آمریکا انتظار دارد برای مقابله با کره شمالی سیاستهای سختگیرانهتری را اتخاذ کند.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
درخواست نشست فوری شورای امنیت درباره آزمایش موشکی کره شمالی
آمریکا، ژاپن و کره جنوبی نشست فوری شورای امنیت به منظور بررسی آزمایش موشکی کره شمالی را خواستار شدند.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اسکای نیوز، کشورهای آمریکا، ژاپن و کره جنوبی نشست فوری شورای امنیت سازمان ملل به منظور بررسی آزمایش موشکی اخیر کره شمالی را خواستار شدند.
یک مسئول هیات دیپلماتیک آمریکا در سازمان ملل اعلام کرد که واشنگتن، توکیو و سئول رایزنی فوری شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آزمایش موشکی روز یکشنبه کره شمالی را خواستار شدند.
وی همچنین افزود که انتظار می رود این نشست بعد از ظهر روز دوشنبه برگزار شود. این در حالی است که مقامات کره شمالی هم از موفقیت آمیز بودن آزمایش اخیر موشک بالستیک خود خبر دادند.
لازم به ذکر است که منابع کره جنوبی بامداد یکشنبه اعلام کردند که پیونگ یانگ یک موشک بالستیک شلیک کرده است. در همین راستا، ارتش کره جنوبی بامداد یکشنبه اعلام کرد که کره شمالی یک موشک بالستیک به سمت دریای ژاپن شلیک کرده است.
دفتر رئیس ستاد مشترک ارتش کره جنوبی در بیانیه ای اعلام کرد که این موشک مسافتی حدود ۵۰۰ کیلومتر را طی کرده است.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
وقوع آتش سوزی گسترده در شهر اوکلاهاماسیتی آمریکا
آتش سوزی در اوکلاهاما سيتی برخی ساکنان را مجبور به ترک خانه هايشان کرد.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری ای پی تی ان، آتش سوزی در اطراف شهر اوکلاهاما سیتی آمریکا برخی ساکنان این منطقه را مجبور به ترک خانه هایشان کرد.
در پی گسترش شعله های آتش در بخش جنوب شرقی اوکلاهاما سیتی، آتشنشانان از برخی ساکنان محلی خواستند که خانه های خود را ترک کنند.
فرمانده نیروهای آتشنشان در منطقه روز یکشنبه گفت: تاکنون نزدیک به یک مایل مربع، معادل 2.5 کیلومتر مربع از اراضی جنوبی اوکلاهاماسیتی طعمه حریق شده است.
در این آتش سوزی که در اثر آتش گرفتن علف های خشک در این منطقه رخ داده است، تاکنون کسی کشته و یا زخمی نشده است.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
الجزایر از فرانسه به دلیل انجام آزمایش های هسته ای شکایت می کند
الجزایر به دلیل خسارت های ناشی از آزمایش های هسته ای فرانسه در سال های 1960 تا 1966، شکایت می کند.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری الیوم السابع, انجمن دفاع از حقوق بشر الجزایر در آستانه 57 امین سال آزمایش های هسته ای فرانسه در جنوب صحرای الجزایر, در بیانیه ای از سازمان های بین المللی و ملی خواست که به دلیل آزمایش های هسته ای پاریس که منجر به کشته شدن هزاران نفر از مردم الجزایر شد، اقامه دعوی کنند.
این نهاد حقوق بشری تاکید کرد که پاریس باید جنایت هایی که در دوران استعمار خود با انجام آزمایش های هسته به همراه اسرائیل علیه مردم الجزایر انجام داده را به رسمیت بشناسد و خسارت های مادی و معنوی آن را جبران کند.
فرانسه بین سال های 1960 و 1966 میلادی 17 آزمایش هسته ای در جنوب صحرای الجزایر انجام داد که منجر به کشته شدن حدود 42 هزار نفر و آسیب دیدن هزاران نفر دیگر از تشعشعات هسته ای این آزمایش ها شد و خسارت های زیادی به محیط زیست این کشور وارد کرد.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
کره شمالی آزمایش یک موشک بالستیک جدید با قابلیت حمل کلاهک هستهای را تایید کرد
کره شمالی اعلام کرد نوع جدیدی از موشکهای بالستیک را با موفقیت آزمایش کرده است.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رویترز، کره شمالی صبح امروز (دوشنبه) تایید کرد نوع جدیدی از موشکهای بالستیک میانبرد با قابلیت حمل کلاهک هستهای را با موفقیت آزمایش کرده و به پیشرفت جدیدی در این زمینه دست یافته است.
کره شمالی این موشک بالستیک را اوایل روز یکشنبه به سمت دریای ژاپن شلیک کرد.
به نوشته رویترز، این شلیک نخستین آزمون برای وعده دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، درخصوص سختگیری در قبال پیونگ یانگ است.
خبرگزاری رسمی کره شکالی اعلام کرد کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، بر شلیک این موشک موسوم به پوک گوک سونگ 2 (Pukguksong-2) نظارت داشت که نوع تازهای از تسلیحات راهبردی قادر به حمل کلاهک هستهای است.
این خبرگزاری افزود: این موشک در زاویهای شلیک شد که برای کشورهای همسایه خطری ایجاد نکند.
یک منبع نظامی کره جنوبی گفت این موشک به ارتفاع 550 کیلومتری زمین رسید، مسافتی به اندازه 500 کیلومتر را طی کرد و در دریای ژاپن افتاد.
طبق گفته رسانههای کره شمالی، این موشک با سوخت جامد حرکت میکند.
انتهای پیام/
ادامه مطلب
گفتگوی مایکل فالون و بارزانی درباره عملیات آزادسازی موصل
وزیر دفاع انگلیس در شهر اربیل با رئیس اقلیم کردستان عراق درباره عملیات آزادسازی موصل و تحولات سوریه گفتگو کرد.
به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری آناتولی، وزیر دفاع انگلیس روز یکشنبه با رئیس اقلیم کردستان عراق در شهر اربیل دیدار کرد.
دفتر ریاست اقلیم کردستان عراق در بیانیهای اعلام کرد مسعود بارزانی و مایکل فالون در این دیدار عملیات آزادسازی شهر موصل، مرحله پس از آزادسازی این شهر از اشغال گروه داعش و چالشهای احتمالی که در آن مرحله ایجاد خواهد شد را بررسی کردند.
بارزانی و فالون همچنین نقش دولت عراق و اقلیم کردستان و نیز نیروهای ائتلاف بینالمللی تحت فرماندهی آمریکا در برقراری امنیت و ثبات در موصل و تشکیل دولت محلی در استان نینوا با مرکزیت موصل را بررسی کردند.
بر اساس بیانیه ریاست اقلیم کردستان، وزیر دفاع انگلیس در دیدار با بارزانی بر ضرورت ادامه هماهنگی و همگرایی بین نیروهای پیشمرگه و ارتش عراق تاکید کرد.
بارزانی و فالون همچنین آخرین تحولات امنیتی و سیاسی در سوریه را بررسی کردند.
وزیر دفاع انگلیس روز شنبه پس از دیدار و گفتگو با مسئولان دولت مرکزی عراق در بغداد درباره جنگ با داعش، راهی اربیل شد.
انتهای پیام/
ادامه مطلب