[ سه شنبه 7 دی 1389 ] [ 4:28 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
[ سه شنبه 7 دی 1389 ] [ 4:27 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
[ سه شنبه 7 دی 1389 ] [ 4:26 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
[ سه شنبه 7 دی 1389 ] [ 4:25 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
[ سه شنبه 7 دی 1389 ] [ 4:24 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
[ سه شنبه 7 دی 1389 ] [ 4:23 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
برای ساخت درایو مجازی در این آموزش از فایل های خود ویندوز کمک می گیریم. اینبار به سراغ فایل اجرایی Subst.exe می رویم. این فایل در پوشه system32 که در پوشه windows قرار گرفته موجود است. این فایل به همراه سیستم عامل داس ارائه شده و اجرای آن در حالت اولیه کار هیچ عکس العملی نشان نخواهد داد. کلمه Subst برگرفته از کلمه Substitution به معنای جایگزینی و علی البدلی است و در حقیقت برای جانشین کرد یک دایرکتوری به یک درایو بکار می رود.
[ سه شنبه 7 دی 1389 ] [ 4:21 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
[ سه شنبه 7 دی 1389 ] [ 4:20 PM ] - مسعود نودوشنی
[ نظرات0 ]
1- همهچیز در نحوه نوشتن
[ سه شنبه 7 دی 1389 ] [ 4:17 PM ] - مسعود نودوشنی
به این معنی که با اجرای این دستور می توانید محتویات یک فولدر خاص را به یک درایو تبدیل کنید و آن را در My Computer نشان دهید. گاهی اوقات گشتن به دنبال پوشه ایی در میان انبوه فایل ها و فولدرهای در یک درایو خاص وقت گیر است. این کار می تواند این امر را تسهیل بخشد.
مسلما عملیاتی مانند کپی و کات فایل ها یا حتی نصب برنامه ها در درایو هایی که به این روش ایجاد می شوند مقدور خواهد بود اما در مورد عملیات سیستمی مانند فرمت یا اسکن دیسک امکان پذیر نیست.
و حالا چگونه از این Subst استفاده کنیم؟
به Run یا Command Prompt ویندوز وارد شوید ( توضیح کوچیک برای مبتدی های عزیز : Run در خود منوی استارت ویندوز موجود است و همچنین برای ورود به Command Prompt در فیلد Run کلمه cmd را تایپ و اینتر کنید ) حال باید دستوری مطابق شکل زیر تایپ کنید (شکل کلی فرمان):
Subst NewDriveName: Folder Direction
فکر نکنم نیاز به توضیح چندانی باشه NewDriveName نام درایو جدیدی که قصد دارید ایجاد کنید. دقت کنید که این نام مشابه نام درایوهای موجود نباشه و Folder Direction مسیر پوشه ایی که قصد دارید اون رو به صورت درایو مجازی در بیارید. برای نمونه، مثال های زیر درایوهایی با نام K و L ایجاد خواهند کرد. درایو K جایگزینی برای محتویات پوشه C:part و درایو L جایگزینی برای مسیر C: Program FilesAdobe .
Subst K: C:part
Subst L: C: Program FilesAdobe
توجه! مدت دوام این درایو های مجازی بعد از ریستارت سیستم پایان می پذیرد و با یک بار ریستارت سیستم، دیگر این درایوها را نخواهید دید. برای جلوگیری از این امر چندین راه وجود دارد که بعلت کمی فرصت تنها یکی را شرح می دهیم.
در سیستم عامل های Dos و Win9x ساده ترین راه ویرایش فایل Autoexec.bat خواهد بود. این فایل را در درایو C بیابید و خطوط مربوط به Subst را در آن تایپ کنید تا در هر بار ریستارت سیستم به تبع آن Subst ایجاد شود. در سیستم عامل های xp و 2000 بهترین و راحترین کار این است که یک فایل اجرایی با پسوند .bat یا همان BatchFile ایجاد کنیم و خود فایل یا Shortcut آنرا در استارتاپ سیستم قرار دهیم. یا می توانیم مسیر را در رجیستری ایجاد کنیم.
حال چگونه فایل اجرایی یا همان BatchFile را ایجاد کنیم. مسیر زیر را برای باز کردن یک صفحه notepad طی کنید:
Start All ProgramsAccessoriesnotepad
از منوی فایل Save as را انتخاب و در مسیری دلخواه فایل را با پسوند bat ذخیره کنید. حال به سراغ فایلی که ایجاد کرده اید بروید. بر روی آن راست کلیک و Edit را برگزینید و دستورات مربوط به Subst را در آن تایپ و فایل را ذخیره کنید. حال نوبت به مسیردهی این فایل در رجیستری می رسد. به رجیستری وارد شوید( در فیلد Run کلمه Regedit را تایپ کنید). مسیر زیر را طی کنید:
HKEY_CURRENT_USERSOFTWARE
MicrosoftWindowsCurrent VersionRun
حال در بخش سمت راست محیط رجیستری راست کلیک کرده و پس از انتخاب گزینه New گزینه String Value را انتخاب سپس یک نام به ارزش ایجاد شده داده و با دابل کلیک بر روی آن در قسمت Value Date آدرس BatchFile را که در مرحله قبل ایجاد کرده اید، وارد کنید. بر روی ok کلیک و از رجیستری خارج شوید. اگر مراحل را درست رفته باشید این بار با ریستارت ویندوز درایوهای مجازی دوباره ایجاد خواهند شد.
در این زمان اگر پشیمان شدید و قصد حذف درایو مجازی را داشتید طبق زیر عمل کنید:
پس از پاک کردن دستورات اضافه شده در فایل Autoexec.bat در سیستم عامل های Dos و Win9x و یا پاک کردن Shortcut یا خود فایل bat از استارتاپ سیستم و یا پاک کردن ارزش رشته در رجیستری برای سیتم عامل های xp و 2000 سیستم را یک بار دیگر ریستارت کنید. اگر هم بخواهید این کار را بدون ریستارت انجام دهید کافیست در Run یا Command Prompt دستور زیر را تایپ کنید:
Subst NewDriveName: /d
که NewDriveName نام درایوی که قصد پاک کردن آن را دارید می باشد. امیدوارم از این آموزش کمال استفاده را برده باشید.
با اطلاع از چگونگی نوشتن عبارات جستجو در موتورهای جستجو، میتوانید اطلاعات موردنیازتان را به راحتی پیدا كنید. به عنوان مثال دستور باعث میشود تا موتور جستجوی گوگل، همه صفحاتی كه در آدرس url آنها، كلمه مورد نظر وجود داشته باشد را برایتان فهرست كند.
2 - نوار ابزار گوگل
با اضافه كردن نوار ابزار گوگل به مرورگرتان، از این پس میتوانید كار جستجو را با سرعت و راحتی بیشتری انجام دهید. یكی دیگر از امكانات این نوار ابزار، جلوگیری از نمایش پنجرههای تبلیغاتی است.
برای دریافت این برنامه و كسب اطلاعات بیشتر به نشانی toolbar.google.com مراجعه كنید.
3 - چه كسی به سایت شما لینك داده است
بسیاری از مدیران سایتها علاقهمندند بدانند چه كسانی (از سایت خود) به سایت آنها لینك داده است.
گوگل به این سوال پاسخ میدهد. میتوانید در قسمت جستجو، عبارت را وارد كرده و كلید Enter را بزنید. نتیجه این درخواست، فهرست سایتهایی است كه به سایت شما لینك دادهاند.
4 - كاربردهای تجاری
دو موتور جستجو فرعی گوگل كه به تازگی راهاندازی شدهاند و هنوز واژه كالاهای تجاری، مورد استفاده قرار میگیرند. موتور froogle.google.com فهرست محصولات فروشگاههای online را تهیه میكند و موتورcalatogs.google.com برای نمایش و درخواست كاتالوگ محصولات بهكار میرود.
5 - نگاهی به آینده
مدیران گوگل همیشه نیمنگاهی به آینده دارند. اگر میخواهید بدانید چه در سر آنها میگذرد و قرار است در آینده چه كارهایی انجام دهند، بهتر است سری به آزمایشگاه آنها بزنید و خود از نزدیك با خدمات و محصولات آتی گوگل آشنا شوید. آدرس آزمایشگاه گوگل labsl.google.com/gvs.html میباشد.
6 - نتایج مطلوبتر
در اغلب موارد، زمانی كه جستجویی را با گوگل انجام میدهید، نتیجه آن هزاران سایت و وبلاگ و نشانی میباشد كه در واقع بسیاری از آنها كاربرد چندانی ندارند و با موضوع موردنظرتان هماهنگ نیستند. یكی از روشهای مؤثر در كاهش حجم نتایج جستجو، تعیین بازههای تاریخی است. مثلاً زمانی كه بازهای را بین سالهای 2002 تا 2004 تعریف میكنید، گوگل با تبعیت از آن، فقط آن دسته از صفحاتی كه دربازه مذكور ایجاد یا روزآمد شدهاند را برایتان فهرست میكند (برای تعریف بازههای تاریخی به گزینه مراجعه كنید).
7 - فقط صفحات جدید
جستجو بدون ذكر تاریخ، نتایج بیشماری در پی دارد. انبوه نتایج، نه تنها به یافتن مطلب موردنظرتان كمكی نمیكند، بلكه موجب سردرگمیتان نیز میشود. علاوه براین اگر بعد از یك بررسی طولانی بین نتایج جستجو، به اطلاعات موردنظرتان رسیدید و متوجه قدیمی بودن آنها شدید، چطور؟ اگر به دنبال اطلاعات جدید و روزآمد هستید، در قسمت جستجوی پیشرفته، عبارات ، و حتی را در مقابل گزینه Date وارد كنید تا گوگل بسته به تاریخ ذكر شده، فقط فهرست صفحات جدید را برایتان نمایش دهد. مثلاً اگر عبارت را انتخاب كنید، گوگل تمامی صفحاتی كه در سه ماه گذشته ایجاد یا بروز شدهاند را جستجو و آنهایی كه با موضوع موردنظرتان منطبق هستند را نمایش میدهد.
8 - مستثنی كردن كلمات
با مستثنی كردن كلمات، علاوه بر كاهش حجم نتایج جستجو، میتوان به اطلاعات موردنظر نزدیكتر شد. با گذاشتن علامت قبل از كلمه دلخواه، گوگل آن كلمه را استثنا قلمداد كرده و از نمایش صفحاتی كه حاوی چنین كلمهای باشند، پرهیز میكند. مثلاً نتیجه عبارت ، همه صفحاتی كه مربوط به ایران هستند و از تهران نامی نبردهاند را شامل میشود.
9- Wildcardها
زمانی كه بهطور كامل از كلمات موضوع مورد جستجو آگاهی ندارید، بهتر است از كاراكتر كمكی ستاره استفاده كنید. كاراكتر معنی میدهد. مثلاً عبارت میتواند نتایجی نظیر
، و یا نتایجی از این دست را حاصل شود.
10 - عناوین صفحات
معمولاً همه صفحات وب، عنوان دارند. گاهیاوقات استفاده از این عناوین، به شما� در پیدا كردن مطالب مورد نیازتان كمك شایانی میكند. مثلاً عبارت ، گوگل را بر آن میدارد تا فقط عناوین صفحات را برای یافتن كلمه ذكر شده، جستجو كند.
11 - شركت در گروههای خبری
اینترنت فراتر از ایمیل و صفحات وب است. به عنوان مثال گروههای خبری (News group) یكی دیگر از خدماتی است كه از طریق اینترنت ارایه میشود. گروههای خبری گوگل، گروههای معروف و معتبری هستند كه شركت در آنها، به نوبه خود، كار لذتبخشی است. آدرس گروههای خبری گوگل از این قرار است: groups.google.com
12 - جستجوی خودكار
جستجو در اینترنت، قصه سوزن و انبار كاه است. گاهیاوقات ممكن است علیرغم صرف وقت زیاد، باز هم به نتیجه دلخواه نرسید. بنابراین هر ابزاری كه در این پروسه، از اتلاف وقت جلوگیری كند، بسیار باارزش است. یكی از این ابزارها، گوگل نام دارد. این ابزار با دریافت آدرس ایمیل و عبارت مورد جستجو، به طور خودكار و روزانه، جستجویی را براساس عبارت دریافتی ترتیب داده و هر زمان كه اطلاعات جدیدی را یافت نماید، آدرس آن را برایتان ایمیل میكند. آدرس پیغامدهنده گوگل به این ترتیب است: www.googlealert.com
13 - جستجوگر اخبار
این ابزار نیز همانند پیغامدهنده گوگل، مشخصات اخبار موردنظر را به همراه آدرس ایمیل دریافت كرده و روزانه (بنا به درخواست كاربر، قابل تنظیم است). براساس عبارت دریافتی، جستجویی را در سایتهای خبری ترتیب میدهد و در صورت یافتن اطلاعات مناسب، آن را برایتان ایمیل میكند. آدرس این ابزار www.google.com/newsalerts است.
14 - ماشینحساب گوگل
گوگل برای حل معادلات ریاضی هم، ابزاری دارد كه بسیار سریع و با دقت عمل میكند. این ابزار علاوه بر حل معادلات ریاضی، قابلیت تبدیل انواع واحدها به یكدیگر را نیز دارد. برای آشنایی بیشتر با این ابزار كارآمد به آدرس زیر مراجعه كنید: www.google.com/help/features.htm#calculator
15 - معنی كلمات
اگر معنی یا بهتر بگوییم، تعریف كلمهای را نمیدانید، در كادر جستجو را نوشته و كلیدEnter را بزنید.
در جواب این جستجو، علاوه بر تعریف كلمه، لینكی نیز نمایش داده میشود كه با كلیك روی آن، به جزییات بیشتری میرسید.
16 - ترجمه كنید
در حال حاضر، ماشین ترجمه گوگل میتواند انگلیسی را به 5 زبان زنده دنیا ترجمه كند (امكان ترجمه بالعكس نیز وجود دارد). برای استفاده از این مترجم ماشینی به آدرس www.google.com/lauguage-tools بروید.
17 - تصویریاب
من شخصاً همیشه گوگل را به خاطر ابزار تصویریاباش ستودهام. این ابزار با دریافت كلمه یا عبارتی، تصاویر موجود روی اینترنت را جستجو كرده و در نهایت آنهایی را كه با عبارت دریافتی منطبق هستند، فهرست میكند. برای استفاده از این ابزار به آدرس www.google.com/imghp مراجعه نمایید.
18 - پرسش و پاسخ
تحقیق و جمعآوری مطالب از اینترنت، كار وقتگیری است. اگر برای انجام اینكار وقت كافی در اختیار ندارید. سری به آدرس answers.google.com/answers بزنید و با مطرح كردن سوالاتتان و بررسی جوابها، سریعتر به هدفتان برسید.
19 - نمایش پنجره تنظیمات
گوگل به شما این امكان را میدهد تا نحوه نمایش نتایج را مطابق میلتان تنظیم كنید. به عنوان مثال با مراجعه به آدرس www.google.com/preferences میتوانید تعداد نمایش نتایج در هر صفحه را تعیین نمایید. علاوه براین در قسمت تنظیمات امكانات دیگری نظیر Safe Searching نیز وجود دارد. با فعال كردن این گزینه، گوگل از نمایش سایتهایی كه به هر دلیلی غیرمجاز هستند، پرهیز میكند.
20 - آمار استفاده از گوگل
در سایت www.google.com/press/zeitgeist.html آمار جهانی استفاده از گوگل موجود است. در این سایت جزییاتی از چگونگی استفاده ملل مختلف از گوگل و الگوهای جستجوی آنها وجود دارد.
21 - جستجو در دستهبندیها
علاوه بر جستجوی كلی وب، گوگل امكان جستجو در دستهبندیها (Categories) را نیز میدهد. به عنوان مثال برای یافتن اطلاعاتی درباره هنر، تجارت، ورزش و ... میتوانید ضمن مراجعه به نشانی www.google.com/dirhp، جستجویی را در دستهبندیهای گوگل ترتیب بدهید و سریعتر به هدفتان برسید.
22 - برای بلاگرها
وبلاگ داشته باشیم یا نه؟ ایده داشتن یك وبلاگ شخصی، بسیار جالب است و اینكه با در اختیار داشتن یك وبلاگ شخصی حرف دلمان را به گوش جهانیان برسانیم، فكر بسیارخوبی است. برای ساخت یك وبلاگ شخصی، به آدرس www.blogger.com/start مراجعه نمایید. این سایت متعلق به گوگل است.
23 - جستجوی داخل فایلها
با كمك گوگل میتوان داخل فایلهای مشخصی را برای یافتن كلمهای دلخواه جستجو كرد. مثلاً عبارت:
گوگل را برآن میدارد تا تمامی فایلهای doc (مربوط به برنامه Microsoft word) را به منظور یافتن واژهی Iran جستجو كرده و آنهایی كه دارای چنین كلمهای هستند را فهرست كند.
24 - كلمات عمومی
برخی كلمات عمومی نظیر the ،to ،at و غیره، زمانی كه در عبارت مورد جستجو ذكر میشوند، توسط گوگل نادیده انگاشته میشوند و تاثیری در نتیجه ندارند. حال اگر میخواهید چنین كلماتی در نتیجه جستجو موثر باشند كافی است یك علامت در مقابل آنها بگذارید.
25 - موتورهای جستجوی تخصصی
با این ترفند میتوانید ضمن معرفی منابع موردنظرتان به گوگل، از آن بخواهید كه نتایج جستجو را فقط از همان منابع بیاورید. مثلاً برای جستجو در سایت مایكروسافت به روش زیر عمل میشود:
www.google.com/microsoft