آنچه باید بدانیم ولی نمی دانیم!

اطلاعات طلایی، شخصـیتی ممتاز

سی پی یو - CPU

 سی پی یو یا به عبارتی واحد پردازشگر مركزی در حكم مغز و اداره كننده ی كامپیوتر است و مسئولیت انجام محاسبات ریاضی داخلی كامپیوتر و فرمان دادن به دیگر اجزا را به عهده دارد.

سی پی یو محاسبات داخلی كامپیوتر را به وسیله ی دو عدد ۰ و ۱ ( صفر و یك ) انجام میدهد. كلیه ی قطعات داخل كامپیوتر برای انجام كارها و محاسبات خود نیازمند این قطعه ی كوچك هستند كه این ارتباط را از طریق خطوطی با نامIRQ ( در خواست وقفه ) برقرار میكنند. ساختمان داخلی سی پی یو ها نیز متشكل از ترانزیستور های بسیار ریز است كه به تعداد بسیار زیاد و دقت بسیار بیشتر در كنار هم قرار داده شده اند. برای مثال یك سی پی یو متعلق به كمپانی اینتل با سرعت ۳.۴ گیگا هرتز متشكل از ۱۲۵ میلیون ترانزیستور كنار هم قرار داده شده است كه سایز هر كدام از انها ۹۰ نانو متر معادل ۰.۰۹ میكرون است! رقمهایی اعجاب انگیر كه حاكی از پیچیده و اسیب پذیر بودن ساختار این قطعه دارند...


از دیگر مشخصات و اصطلاحات این مبحث میتوان به BUS اشاره كرد. واحد پردازشگر مركزی برای ارتباط با دنیای خارج خود میتواند به حجم خاصی اطلاعات را دریافت و یا ارسال كند...این گذرگاه را با نام باس میشناسیم و یكای ان را مگاهرتز می نامیم.
در بررسی سی پی یو ها به اصطلاحی دیگر احتمالا برخورد كرده این با نام Cache ( كش ). كش به حافظه ای بسیار سریع و گران قیمت گفته میشود كه همیشه مقدار كمی از ان در سی پی یو تعبیه میشود...كار كش نگهداری اطلاعاتی برای سی پی یو است كه در هنگام پردازش اطلاعات به انها نیاز سریع دارد.
حافظه ی كش در سه سطح وجود دارد و با حجم های مختلف. سطح اول یا L۱سطح دوم یا L۲و سطح جدید L۳ ...معمولا كش L۱ را بر روی خود سی پی یو قرار میدهند و به همین دلیل ان را INTERNA CACHE می نامند ولی كش L۲ بر روی بورد اصلی (Main Board) تعبیه میشود و ان را EXTERNAL CACHE میخوانند.
مهمترین كمپانی های سازنده ی CPU عبارتند از AMD و Intel كه دو رقیب اصلی و دیرینه هستند و دیگر تولید كننده ها را تقریبآ به كنار زده اند.
در این مقاله سعی شد به صورت بسیار فشرده اطلاعاتی كلی در مورد سی پی یو ارایه شود...اما این مبحث بسیار پیچیده تر است...كسانی كه خواهان اطلاعات ریزتر و دقیق تری هستند به همراز جداول حرفه ای میتوانند تا شماره های بعدی صبر كنند...

اصطلاحات :

▪ CPU : Central Processor Unite
▪ MHZ : Mega Hertz
▪ GHZ : Giga Hertz
▪ ۳.۴ GHZ = ۳۴۰۰ MHZ
۳۴۰۰ مگاهرتز معادل ۳.۴ گیگاهرتز میباشد...واحد اندازه گیری سرعت كاری CPU



[ دوشنبه 6 دی 1389  ] [ 6:22 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

برای فیلمهاتون زیرنویس بذارید

 برای اینكار: 
ابتدا برنامه vobsub را نصب كنید(لینك دانلود را در انتها ی مقاله گذاشتم.) 
فیلم مورد نظر را از cd به كامپیوتر كپی كنید.سپس با كلیك راست بر روی فیلم؛از منوی properties به گزینه sumarry رفته و در انجا عددی كه مقابل frame rate نوشته شده را یادداشت كنید. 
مرحله بعد گرفتن فایل زیرنویس از اینترنت است.پس وارد سایت 
www.extratitles.to شده و در قسمت search نام دقیق فیلم را وارد كنبد و سپس از منوی پایین ان زبان مورد نظر را انتخاب كنید و بعد دكمه search را بزنید. 
لینكهای متعددی ظاهر میشود.وارد منوی more Info از اولین لینك شویدو در انجا به frame rate و number of CDs دقت كنید.اگر هر دو گزینه با مشخصات فیلم شما مطابقت داشت گزینه download را بزنید تا شروع به دانلود فایل زیرنویس كند در غیر اینصورت وارد لینكهای بعدی شوید تا به نتیجه مورد نظر برسید. 
فایلهای زیرنویس را به صورت zip یا rar دریافت خواهید كرد. 
حالا محتوای فایل دانلود شده را در پوشه ای كه فایل فیلم را در انجا كپی كرده اید منتقل كنید. 
كار مهمی كه باید انجام دهید اینست كه: 
نام فایل زیرنویس را همنام فایل فیلم كنید.مثلا: 
اگر نام فایل فیلم شما مثلا die hard1.AVI یا AVSEQ01 است باید نام فایل زیرنویس را به ترتیب به صورت die hard1.SRT یا AVSEQ01.SRT تغییر دهید. 
حالا نوبت به پخش فیلم با برنامه دلخواه است.از دیدن فیلم با زیرنویس(با هر زبانی بجز فارسی لذت ببرید و هم زبان انگلیسی خود را تقویت كنید.) 
تنظیمات این برنامه: 

در هنگام پخش فیلم یك فلش سبز رنگ در system tray ظاهر میشود كه با كلیك راست روی ان میتوانید تغییرات خود را اعمال كنید.برای مثال: 
پس از كلیك راست روی ایكون برنامه و وارد شدن به گزینه direct vobsub به منوی main رفته و نحوه نمایش زیرنویس (مثل فونت و محل نمایش نوشته ها)را تغییر دهید. 
تنظیم مهم دیگر مربوط به گزینه timing میباشد .در قسمت Delay میزان تاخیر زیر نویس به میلی ثانیه مشخص است.مثلا اگر زیرنویس 2 ثانیه از فیلم عقبتر است عدد مقابل Delay را به 
2000- تغییر دهید. 



[ دوشنبه 6 دی 1389  ] [ 6:21 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

آموزش سخت افزار (قسمت سوم)

  با آن كه واژه حافظه را می توان برای هر نوع وسیله ذخیره سازی به كار برد، اما بیشتر برای مشخص نمودن حافظه های سریع با قابلیت ذخیره سازی موقت استفاده می شود. زمانی كه پردازنده مجبور باشد برای بازیابی اطلاعات به طور دائم از هارد استفاده نماید طبیعتاً سرعت عملیات آن كند خواهد شد. 

به طوركل از حافظه های متعددی به منظور نگهداری موقت اطلاعات استفاده می شود. زمانی كه در حافظه های دائمی مانند هارد اطلاعاتی موجود باشد كه پردازنده بخواهد از آنها استفاده نماید باید اطلاعات فوق از طریق حافظه RAM در اختیار پردازنده قرار گیرد و سپس اطلاعات مورد نیاز خود را در حافظه Cache و دستور العمل های خاص عملیاتی را در ریجیسترها ذخیره كند. همان طور كه می دانید تمام عناصر سخت افزاری و نرم افزاری با یكدیگر كار می كنند و از زمانی كه سیستم روشن می شود و تا زمانی كه خاموش می شود، پردازنده به صورت دائم و پیوسته از حافظه استفاده می كند. 
حافظه رایانه بر اساس نوع آن از تعدادی خازن و ترانزیستور كه در چند آی سی(IC) قرار گرفته، تشكیل شده است. برای ذخیره اطلاعات در حافظه، بعضی از ترانزیستورها در حالت قطع و برخی در حالت وصل قرار می گیرند. خازن ها نیز در حالت شارژ و دشارژ قرار می گیرند. در رایانه از چندین نوع حافظه استفاده می شود:

*Random Access Memory- RAM این نوع حافظه برای ذخیره سازی موقت اطلاعات رایانه در حالت كار با سیستم به كار می رود. 
* Read Only Memory ROM این نوع حافظه، حافظه دائم است و از آن برای ذخیره سازی اطلاعات مهم استفاده می شود. 
* Caching نوعی حافظه است كه برای ذخیره اطلاعاتی كه دارای فركانس بازیابی بالا می باشند استفاده می شود. 
* Basc Input/ Output System- BIOS این حافظه یك نوع حافظه ROM می باشد كه از اطلاعات آن جهت هر بار راه اندازی سیستم استفاده می شود. 
* Virtual Mem این حافظه در زمان نیاز عملیات جایگزینی را در حافظه RAM انجام می دهد. در واقع فضایی بر روی هاردیسك می باشد كه از آن برای ذخیره سازی موقت اطلاعات استفاده می شود.

 

حافظه RAM (خواندنی و نوشتنی) 
همان طور كه می دانید اطلاعات موقت رایانه با خاموش شدن سیستم كاملاً پاك می شود. به این صورت كه اگر برنامه یا داده ای به رایانه داده باشید و به هر علتی برق رایانه قطع شود، پس از روشن شدن دوباره رایانه باید برنامه و یا اطلاعات را دوباره وارد كنید. پردازنده اطلاعات مورد نیاز خود را از حافظه رم دریافت می كند و عملیات لازم را انجام داده و سپس نتایج را در رم ذخیره می كند. 
بنابر این این نوع حافظه خواندنی و نوشتنی است. هنگامی كه رایانه را روشن می كنید حافظه اصلی كنترل و تست می شود. مقدار حجم تست شده روی صفحه نمایش مشاهده می شود.

حافظه رم به دو نوع تقسیم می شود: DRAM (رم پویا یا دینامیك) و SRAM (رم استاتیك) 
حافظه دی رم جهت ذخیره اطلاعات خود از خازن استفاده می كند. خازن در حالت شارژ معادل یك است و در حالت دشارژ معادل صفر است. این حافظه باید به طور مداوم تغذیه الكتریكی شود تا بارهای مثبت و منفی را از دست ندهد. در این حالت در فاصله زمانی متناوب عملیات بازنویسی و تجدید اطلاعات صورت می پذیرد. 
دو نوع مدار بازنویسی وجود دارد: ۱۰بیتی كه به آن بازنویسی ۱k می گویند و ۱۱ بیتی كه به آن بازنویسی ۲k گویند. 
حافظه ROM 
این نوع حافظه در زمان خاموش شدن رایانه داده هایش را از دست نمی دهد. تعدادی از حافظه مانند ROM و حافظه فلش كارتهای هوشمند در این گروه قرار می گیرد. 
سرعت حافظه 
سرعت تراشه های رم با مدت زمان لازم برای دسترسی به یك بیت از اطلاعات سنجیده می شود. این واحد با سرعت نانو ثانیه اندازه گیری می شود. توجه داشته باشید كه سرعت حافظه های دی رم را با سرعت ساعت اندازه گیری می كنند. سرعت تراشه های حافظه به طور عادی در محدوده ۵۰ تا ۱۲۰ نانوثانیه است. هر چه عدد بیان شده برای سرعت كم تر باشد حافظه سریع تر است. این نوع حافظه ها از نظر سخت افزاری به گروه های زیر تقسیم می شوند: 
انواع حافظه 
حافظه SRAM حافظه ای با دستیابی تصادفی ایستا می باشد كه در آغاز برای Cache استفاده می شد. این حافظه از چندین ترانزیستور برای هر یك از سلول های حافظه خود استفاده می نماید. این نوع حافظه قادر نیست مانند DRAM اطلاعات را به طور پیوسته بازخوانی نماید. هر یك از سلول های حافظه مادامی كه منبع تأمین انرژی آنها فعال باشد داده های خود را ذخیره خواهد نمود. سرعت این نوع حافظه ها بسیار بالا می باشد. 
چه میزان حافظه مورد نیاز است؟ 
میزان حافظه مورد نیاز بر اساس كاربردهای متفاوت گوناگون می باشد. برای استفاده از برنامه های خاص، نرم افزارهای طراحی و انیمیشن سه بعدی برنامه های سرگرم كننده و دستیابی به اینترنت هر یك نیاز به حافظه خاصی دارد. 
در واقع افزایش حافظه به نوع استفاده از رایانه مربوط می گردد. به طور مثال سیستم عامل ویندوز ۹۵ و یا ۹۸ حداقل به ۳۲ مگابایت حافظه نیاز دارد. سیستم عامل ویندوز ۲۰۰۰ حداقل به ۶۴ مگابایت، سیستم عامل لینوكس حداقل به ۴ مگابایت، سیستم عامل اپل به ۱۶ مگابایت و ویندوز XP به ۶۴ مگابایت حافظه نیاز دارد.



[ دوشنبه 6 دی 1389  ] [ 6:16 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

آموزش سخت افزار (قسمت دوم)

 منبع تغذیه Power Supply


منبع تغذیه، یك دستگاه الكتریكی است كه مسئول تأمین و تنظیم جریان الكتریكی در رایانه می باشد. این قطعه به صورت جعبه ای بزرگ و مستقل در جعبه رایانه قرار دارد و بیشتر خرابی ها را در رایانه به وجود می آورد. 
كار منبع تغذیه این است كه ولتاژ متناوب (ای سی، Alternate Current) را تبدیل به ولتاژ مستقیم (دی سی، Direct Current) می كند.

انواع منبع تغذیه


منبع تغذیه دارای ابعاد و شكل های مختلفی می باشند، كه باید با جعبه و مادربرد نصب شده در داخل جعبه رایانه همخوانی و سازگاری داشته باشد. بنابراین، این سه قطعه باید از یك نوع باشند. انواع این اجزاء عبارتند از: 
۱- XT

۲- AT desk خوابیده یا رومیزی 
۳-AT tower برجی یا ایستاده 
۴- Baby AT 
۵- Rectifierباریك، نقلی 
۶- ATX 
زمانی كه رایانه XT توسط شركت آی بی ام به بازار عرضه شد منبع تغذیه آن شبیه منبع تغذیه های قبلی بود، درصورتی كه توان خروجی آنها دو برابر قبلی ها بود. پس از آن زمانی كه آی بی ام رایانه AT را ساخت از یك منبع تغذیه بزرگتر برای آن استفاده نمود كه دارای اشكال مختلفی بود. از این نوع منبع تغذیه استقبال زیادی شد تا جایی كه هنوز نیز در سیستم های امروزی از آن استفاده می شود. 
نوع برجی یا ایستاده سیستم های AT مشابه سیستم های خوابیدهAT است. مشخصات منبع تغذیه و مادربرد در سیستم های رومیزی با مشخصات منبع تغذیه و مادربرد در سیستم های برجی فرقی ندارد. تنها فرق آنها كلید های برق در مكانهای متفاوت می باشد. نوع دیگری از AT وجود دارد كه كوچكتر از نوع ایستاده می باشد و منبع تغذیه آن نیز كوچك می باشد، كه بچه ای تی نام دارد. منبع تغذیه جعبه های نقلی نیز از نظر مشخصات ظاهری با سایر منبع تغذیه ها تفاوت دارند. در این نوع جعبه ها مادربردها دارای استاندارد مشخصی نیستند، اما منبع تغذیه آنها دارای استانداردهای مشخصی است و قابل تعویض نیز می باشد. 
منبع تغذیه ATX مانند منبع تغذیه نقلی می باشد، بنابراین، این دو قابل جابجایی می باشند. نوع منبع تغذیه ATX دارای مشخصات و مزایای زیر می باشد: 
۱- سیگنال های (a) روشن بودن - Power on و سیگنال های (b) توقفStandby (Soft Power) ۵ V در این نوع منبع تغذیه وجود دارد. 
۲- امكان حذف گرماگیر (Heat Sink) از روی پردازنده در این نوع وجود دارد. 
۳- مادربردها در این نوع حاوی قطعاتی به نام تنظیم گر (Regulator) جهت تولید ولتاژ ۳/۳ ولتی نمی باشند به این علت كه رابط منبع تغذیه به مادربرد ،خود دارای ولتاژ ۳/۳ ولت است. 
۴- تهویه به سمت داخل منبع تغذیه صورت می گیرد تا مادربرد خنك شود. این كار خود باعث خنك شدن قطعات داخلی و تمیز شدن سطح قطعات داخلی می گردد. 
۵- فیش اتصال منبع تغذیه مادربرد۲۰ پایه ای است و امكان اتصال برعكس آن وجود ندارد. 
منبع تغذیه دارای ولتاژهای گوناگون با توان های مختلف می باشند مانند: 
منبع تغذیه دارای ولتاژهای گوناگون با توان های مختلف می باشند مانند: 
۱- ولتاژ ۵+ ولت: این نوع ولتاژ توسط تمام مادربردها، مدارها و وسایل جانبی رایانه مورد استفاده قرار می گیرد و رنگ سیم های آنها قرمز می باشد. 
۲- ولتاژ ۱۲+ ولت: موتور هارددیسك و وسایل مشابه با آن از این ولتاژ استفاده می كنند كه در مادربردهای جدیدتر دیگر آن را به كار نمی برند. مدارهای درگاه های سریال نیز از این ولتاژ استفاده می كنند. سیم آن نیز معمولاً زرد رنگ است و گاهی اوقات به رنگ قرمز نیز دیده می شود. 
۳- ولتاژ های ۵- و ۱۲- ولت: این دو ولتاژ در رایانه های قدیمی وجود داشت، اما اكنون در منبع تغذیه ها نصب می شوند. این دو دارای جریانی كمتر از یك آمپر هستند. 
۴- ولتاژ ۳/۳+ ولت: پردازنده های جدید از ولتاژ ۳/۳ ولت و یا كمتر استفاده می كنند، در صورتی كه پردازنده های قدیمی از ولتاژ ۵+ استفاده می كردند. در پردازنده های جدید ولتاژ مورد نیاز پردازنده مستقیماً تولید می شود و بنابراین در هزینه مصرف انرژی صرفه جویی می شود و از حرارت نیز كاسته می شود. 
۵- سیگنال های صحت ولتاژ (قدرت مطلوب): پس از روشن شدن سیستم، منبع تغذیه به مقداری زمان احتیاج دارد تا به سطح ولتاژ مفید و مطلوب برسد و اگر سیستم شروع به كار كند و منبع تغذیه بعد از آن به كار افتد اتفاقات بدی رخ خواهد داد. 
برای اینكه رایانه قبل از آمادگی منبع تغذیه روشن نگردد سیگنالی به نام (Power good) درستی ولتاژ و یا قدرت مطلوب به مادربرد ارسال می شود. 
تا قبل از رسیدن آن مادربرد كاری انجام نمی دهد و در صورتی كه مشكلی در برق به وجود آید و جرقه ای تولید شود منبع تغذیه این سیگنال را قطع می كند و مادربرد كار نخواهد كرد. 
۶- سیگنال روشن بودن: در منبع تغذیه های جدید تابعی تعریف شده است كه به وسیله نرم افزارها می توان منبع تغذیه را كنترل نمود. این سیگنال با عنوان روشن بودن و یا تأمین قدرت (Power On) مادربرد را كنترل می كند و باعث روشن شدن منبع تغذیه می شود. 
۷- سیگنال ۵+ ولتی توقف Standby ۵ V : این ولتاژ در حالت خاموش بودن رایانه وجود دارد، این سیگنال به صورت نرم افزاری در حالت خاموش بودن رایانه آن را روشن می كند. 
اجزاء سازنده منبع تغذیه 
۱- مبدل: كه ولتاژ را تغییر می دهد. 
۲- یك سو كننده: جریان متناوب را به جریان مستقیم تبدیل می كند. 
۳- صافی یا پالایشگر: امواج را می گیرد. 
منبع تغذیه قبل از روشن شدن رایانه چند آزمایش انجام می دهد، سپس در صورت صحیح بودن سیستم سیگنال را به مادربرد می رساند. این حالت حفظ می شود و در صورتی كه به هر علتی از بین برود دستگاه ریست می شود. 
منبع تغذیه به دو صورت خطی و كلیدی طراحی می شود كه نوع خطی ترانس های بزرگتر دارند و نوع كلیدی از نظر اندازه و وزن و انرژی بهتر از خطی می باشند. منبع تغذیه های خوب یك مقاومت دارند كه از خراب شدن آن جلوگیری می كند.



[ دوشنبه 6 دی 1389  ] [ 6:15 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

آموزش سخت افزار (قسمت اول)

 آیا تا به حال برایتان پیش آمده است كه كار نسبتاً ضروری با سیستم خود داشته باشید و به محض زدن دكمه Power ببینید كه دستگاه روشن نمی شود و آیا تا به حال برایتان پیش آمده است كه دستگاهتان با فاصله زمانی كوتاهی هنگ كند و یا صدا و یا احیاناً دودی از آن خارج شود.

در این بخش در نظر داریم به بررسی قسمت های مختلف رایانه بپردازیم و در آینده به تفصیل در مورد هر یك توضیح دهیم. تا آشنایی جزیی و مؤثری با هر یك از قسمت ها پیدا كنیم و پاره ای از مشكلات رایانه خود را بهتر شناسایی نموده و در صدد رفع آن برآییم.

قسمت های اصلی یك رایانه:

CPU- یا پردازنده: این قطعه به عنوان مغز رایانه نامیده می شود و مسئولیت كنترل تمام محاسبات، عملیات و قسمت های مختلف را بر عهده دارد. 
-حافظه: حافظه رایانه برای ذخیره اطلاعات به كار می رود. حافظه با ریزپردازنده در ارتباط می باشد، بنابر این از سرعت بالایی برخوردار است. در رایانه از چندین نوع حافظه استفاده می شود. (Virtual- Caching- BIOS- ROM- RAM) 
- منبع تغذیه یا Power Supply :این قسمت از رایانه جریان الكتریكی مورد نیاز در رایانه را تنظیم نموده و مقدار آن راتأمین می كند. 
-هاردیسك: یك حافظه با ظرفیت بالا و دائم می باشد كه اطلاعات و برنامه ها را دربرمی گیرد. 
-برد اصلی یا Mother Board :برد اصلی رایانه است كه تمام قطعات بر روی آن نصب می شوند. پردازشگر و حافظه به طور مستقیم بر روی برد اصلی نصب خواهند شد. ولی ممكن است بعضی از قطعات به صورت غیرمستقیم به برد وصل شوند. مانند كارت صدا كه می تواند به صورت یك برد مجزا باشد و از طریق اسلات به برد اصلی متصل است. 
-كارت صدا یا Sound Card :كارت صدا سینگال های آنالوگ صوتی را به اطلاعات دیجیتال و برعكس تبدیل می كند و آنها را ضبط و پخش می كند. 
-كارت گرافیكی یا :Graphic Cards اطلاعات را به گونه ای تبدیل می كند كه قابل نمایش بر روی مانیتور باشد. 
-كنترل كننده Integrated Drive Electronics (IDE) :این قطعه اینترفیس اولیه برای CD ROM، فلاپی دیسك و هارد می باشد. 
- اینترفیس SCSI) Small Computer برای اضافه نمودن دستگاه های اضافی مانند هارد و اسكنر می باشد. 
- گذرگاه Interconnect PeriPheral Component (PCI) :این قطعه رایج ترین شیوه جهت اتصال یك عنصر دیگر به رایانه است كارت های PCI از طریق اسلات ها به برد اصلی متصل است. 
- پورت Accelerated Graphics Port (AGP) :این قطعه برای اتصال سرعت بالا از كارت گرافیكی به رایانه است.

ورودی ها و خروجی ها


- مانیتور Monitor)): جهت نمایش اطلاعات رایانه به كار می رود. نمایش تصاویر از تركیب سه رنگ قرمز، سبز و آبی بوجود می آید. 
- صفحه كلید Key Board) ):برای ورود اطلاعات به كار می رود. 
- ماوس Mouse)) :بهترین وسیله جهت نشان دادن و انتخاب نمودن گزینه ها و ایجاد ارتباط كاربر با رایانه می باشد. 
-اسپیكرها: جهت پخش صدا به كار می روند. 
- ابزارهای قابل حمل جهت ذخیره سازی Removable Storage) با استفاده از این ابزارها می توان اطلاعات را به رایانه اضافه نمود و یا آنها را ذخیره كرده و به محل دیگر برد. 
Flash Memory- یكنوع حافظه است (EEPROM) كه امكان ذخیره سازی دائم را به وجود می آورد. مانند كارت های PCMCIA كه دارای سرعت بالایی می باشند. 
- فلاپی دیسك Floppy Disk)) جهت ذخیره اطلاعات بكار می رود و حجم آن ۴۴/۱ مگابایت است. 
CD- ROM- دیسك های فشرده رایج هستند كه حجم آنها از ۶۵۰ مگا بایت به بالاست و برای ذخیره و جابه جایی اطلاعات می باشد. 
(Digital Versatile Disc) DVD- ROM- این نوع رسانه مانند CD می باشد كه با این تفاوت كه دارای حجم بسیار بالا و كیفیت فوق العاده باشد. 
نكته: البته رسانه های دیگری نیز مانند Optical Drive، دیسك های بزرگ معروف به درایوB و Tape Backup و سایر موارد نیز وجود داشته اند كه در حال حاضر با آمدن CD و DVD و رسانه ای بسیار حرفه ای تر غیر قابل استفاده شده اند.

انواع پورت ها


- موازی Parallel) ):این نوع اتصال عموماً برای چاپگرها به كار می رود. 
- سریال Seriall)): این نوع پورت های جهت اتصال دستگاه هایی مانند مودم خارج یه كار می رود. 
- پورت Universal Serial BUS) USB این نوع اتصال نیز برای اتصال دستگاههای مانند اسكنر و یا دوربین های دیجیتالی و یا وب ا ستفاده می شود. 
اتصالات مربوط به شبكه و اینترنت 
- مودم های كابلی Modem Cable) ):برای ارتباط با اینترنت از طریق سیستم تلویزیون به كار می رود. 
- مودم هایvdsl) Very high bit-rate DSL در این نوع ارتباط از فیبر نوری استفاده می شود. 
-مودم های DSL) Digital Subscriber Line یك نوع ارتباط با سرعت بالا از طریق خطوط تلفن برقرار می شود.



[ دوشنبه 6 دی 1389  ] [ 6:13 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

10 روش برای کاهش زمان لود صفحات وب

 زمان لازم برای باز شدن صفحات وب از دغدغه‌های اصلی صاحبان وب‌سایت‌ها است. این مقاله را بخوانید تا با ده روش موثر در ارائه سریعتر صفحات آشنا شوید.

1 – استفاده از scirptهای خارجی:

اگر می‌خواهید از دستورهای scirpt در صفحات مختلف وب سایت خود استفاده می‌کنید، بهترین ترفند استفاده از scirpt های خارجی است. این بدان معنی است که دستورات javascirpt از منابع دیگری لود شود.

مثلا: 

این راه کمک می‌کند تا مرورگر scirpt را ذخیره (cache) کند و بارها و بارها آن را بخواند.

2- کاهش درخواست‌های HTTP

فرض کنید لود هر آیتم به‌روی وب سایت شما حدود دو دهم ثانیه زمان بگیرد. پس اگر سایت شما بطور همزمان 10 عکس رو لود کند، صرف نظر از این که آیتم ها ، استایل شیت، عکس، یا اسکریب باشند زمانی حدود دو ثانیه طول خواهد شد. بنابراین باید تلاش کنید تا از این درخواست‌های HTTP کاسته شود.

مثلا در بخش فوتر سایت که سهم عکس زیاد است باید با استفاده از روش‌هایی مثل imagemap بخش زیادی از درخواست‌های HTTP را کم کنید.

3- به سایت‌های دیگر وابسته نباشید

اگر به سایت‌های دیگر وابسته هستید مطمئن باشید که سرعت لود صفحات شما زیاد می‌شود. اگر وب سایت شما از مولفه‌های مختلفی تشکیل شده که از روی سایت‌های دیگر اجرا می‌شود حتما سرعت لود صفحات کم خواهد شد چون ممکن است سرورهایی که به آن وابسته‌اید، درخواست‌های HTTP زیادی داشته باشند.
4- بهینه‌سازی عکس‌ها

همیشه از گزینه save for web برای کم کردن حجم عکس‌های وب استفاده کنید. این گزینه را می توانید در برنامه‌هایی مانند فتوشاپ ببینید.[مروری بر گرافیك وب - 1]

5- فاصله اضافی را حذف کنید

منظور از فاصله اضافی در اینجا فاصله‌های بلااستفاده ای است که مابین کدهای صفحه وجود دارد. حذف کردن تب‌ها و فاصله‌های اضافی از کدها یعنی کم کردن بایت‌های اضافی که کاربردی ندارند. حتما این کار را انجام دهید و ببیند که چقدر در زمان لود صفحه شما موثر خواهد بود.

6- استفاده از CSS و بهینه کردن CSS

CSS می تواند مهم‌ترین تاثیر را در زمان لود صفحات داشته باشد. مرورگر می‌تواند تمامی فرمت‌ها و استایل‌های صفحات شما را ذخیره کند و بارها و بارها آنها را نخواند. در ضمن مطمئن شوید که CSS ای‌ تر و تمیز و مرتب دارید. می‌توان از www.cleancss.com استفاده کرد تا بخش‌های شبیه به هم را ادغام، کدهای بی‌استفاده را شناسایی و فواصل اضافی از بین کدهای شما را حذف کند.

7- اسلش را فراموش نکنید

وقتی کاربران به سراغ لینک یا صفحه‌ای خواص مثل این آدرس بروند www.hamshahrionline.ir/Contact سرور ناگزیر از ساختن صفحاتی با این محتوا است.

اما اگر یک (/) به انتهای آدرس اضافه شود (www.hamshahrionline.ir/Contact) آنگاه سرور دقیقا می‌داند چه چیزی مورد درخواست کاربر بوده و در کاهش زمان لود بسیار موثر است.

8- کدام فرمت عکس استفاده شود؟

شما باید از دو فرمت GIF و PNG برای عکس‌های خود استفاده کنید. فرمت GIF بیشتر در مواردی که از رنگ تخت استفاده شده کاربرد دارد مانند لوگوها و دگمه‌ها.

PNG نیز مانند GIF فرمت ساده‌ای است که از تعداد رنگ‌های بیشتری پشتیبانی می‌کند. JPEG فرمتی است که بیشتر مناسب عکاس‌ها و عکس‌هایی است که می خواهند رنگ واقعی داشته باشند.

9- از تگ‌های عرض و ارتفاع غافل نشوید

تگ‌های عرض و ارتفاع برای عکس‌ها بسیار مهم است. این تگ‌ها برای مرورگر مشخص می‌کند که چه فضایی از صفحه به عکس اختصاص دارد و از ابتدا تا زمان لود کامل فضای کافی برای عکس را کنار می‌گذارد و با سرعت بیشتری می‌تواند سایر عناصر صفحه را لود کند. بنابراین هرگز از این تگ‌گذاری غافل نشوید.

10- استفاده از Cache هم از مواردی است که می‌تواند در لود سریعتر صفحات کمک زیادی بکند.



[ دوشنبه 6 دی 1389  ] [ 6:11 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

آموزش اینترنت

 وقتی شما به لینكی بر می خورید (مقصود همان كلمات یا عباراتی است كه عموما آبی رنگ هستند و ''كرزر'' با رفتن بر روی آنها، به ''دست'' تبدیل می شود) می توانیدآن را در همان پنجره باز كنید و یا اینكه آن را در پنجره جدیدی باز كنید. بهتر است همیشه لینك ها را در پنجره جدید باز كنید، برای این كار بجای اینكه به راحتی روی لینك رفته كلیك چپ كنید، روی لینك بروید و سپس كلیك راست كنید، بعد از آن روی open in a new window بروید و در مرحله آخر كلیك راست را رها كنید. با این كار لینك در پنجره جدیدی باز می شود. این كار چه مزیتی دارد؟ با این كار شما در حالی كه مشغول خواندن صفحه دانلود شده هستید، صفحات دیگر دانلود می شوند، یعنی سریعتر كارها انجام می شود. مثلا وقتی توسط ''ابزار جستجویی'' كلمه ای را جستجو می كنید و سپس نتایج ظاهر می شود، هر كدام از نتایج كه مورد علاقه شما بود، ''در صفحه جدید باز كنید'' با این كار در حالی كه مشغول خواندن نتایج سرچ هستید، صفحات مورد علاقه شما در حال دانلود شدن هستند. مثلا وقتی كه می خواهید به صفحه بعدی نتایج سرچ بروید (و مثلا كلید next را می زنید) می توانید در حالیكه صفحات بعدی نتایج جستجو در حال دانلود شدن هستند، برگردید و صفحات كاملا دانلود شده خود را، از صفحات مورد علاقه انتخاب شده از میان نتایج جستجو، مطالعه كنید.
توجه:
1. 1. بعضی از 
سایتها این امكان را می دهند كه با زدن كلیدی ، تمامی لینكها در پنجره جدید باز شوند.
2. 2. بعضی از لینكها طوری آماده شده اند كه خود بخود در پنجره جدید بازشوند. با این كار (یعنی زدن كلیك راست و سپس انتخاب حالت open in a new window) ممكن است اعلان ''صفحه یافت نشد'' پدیدار شود. در اینصورت كافی است همان كلیك چپ را بزنید تا لینك در پنجره جدید باز شود.
3. 3. شما برای باز كردن لینك ها در پنجره های جدید، محدودیت دارید. اگر تعداد زیادی پنجره باز شود ممكن است باعث ''هنگ'' كردن برنامه مرورگرتان شود. بنابراین بطور همزمان، حدود 10 تا 15 پنجره بیشتر باز نكنید.
خطوط را ''خرچنگ قورباغه'' می بینید؟ فرار نكنید. 
بسیاری از افراد هنگام مواجهه با صفحات فارسی ای كه در آنها بجای حروف درست فارسی اشكال عجیب غریب دیده می شوند، به سرعت سایت را ترك می كنند. البته این را ه مناسبی برای تنبیه طراحان صفحات وبی است كه در صفحه وب خود این مشكل را دارند. ولی چنانچه بخواهید می توانید، احتمالا صفحه را درست كنید. كلیك راست موس را فشار دهید، از صفحه باز شده، گزینه encoding را انتخاب كنید. برای درست دیدن صفحات فارسی، یكی یكی گزینه های زیر را انتخاب كنید تا ببینید، كدامیك جواب می دهد: Windows (Arabic) Windows (Western) UTF-8 یعنی ابتدا از گزینه، encoding، windows(Arabic) را انتخاب كنید، اگر صفحه درست شد كه هیچ ولی اگر درست نشد،‌ مجددا كلیك راست كرده encoding و سپس windows (western) را انتخاب كنید، اگر صفحه درست شد كه هیچ ولی اگر درست نشد، گزینه سوم (یعنی UTF-8) را امتحان كنید. اگر هیچكدام نشد،‌ ببینید (احتمالا در صفحه اول سایت) آیا صفحه فارسی با قلم خاصی نوشته شده در نتیجه از شما خواهش شده كه : ''ابتدا قلم ما را نصب كنید''؟ در اینصورت مجبورید ابتدا آن فونت را به شكل زیر نصب كنید:
 1ـ فونت را دانلود كنید.
 2ـ در پنجره control panel روی fonts دوبار كلیك كنید تا پنجره مورد نظر باز شود.
 3ـ گزینه Install new font را از منوی File همان پنجره Fonts انتخاب كنید.
 4ـ مسیر فونت مورد نظر را از پنجره های لیست Folders، Drives همان پنجره مشخص كنید. سپس فونت شما در پنجره كوچك list of fonts ظاهر می شود.
 5ـ حال آن را انتخاب و ok بزنید تا فونت مورد نظر روی سیستم نصب شود. پس از این با زدن refresh صفحه وب مورد نظر،‌ می توانید آن را به راحتی بخوانید. ولی اگر باز مشكل داشتید، روی صفحه وب،‌كلیك راست كنید و در encoding گزینه User defined را انتخاب كنید. قاعدتا با refresh كردن باید بتوانید صفحه را بخوانید.
امان از این فریم ها!
در واقع باید گفت امان از این طراحان صفحات وب كه هنوز ول كن فریم نیستند، با اینكه می دانند اكثر مردم از آن خوششان نمی آید. (وقتی در اینترنت به صفحه ای برمی خورید كه نواحی مختلف آن مستقلا scrollbar دارند و با آنها بالا و پایین می روند، به صفحه ای فریم دار برخورد كرده اید).
هر وقت خواستید یك فریم از یك پنجره فریم دار را save كنید یا پرینت بگیرید، برای اینكه مطمئن باشید صفحه مورد نظر save می شود و یا یك ''صفحه تر و تمیز بدون فریم'' پرینت می گیرید، ابتدا باید صفحه مورد نظر را از توی فریم بیرون بكشید. چطوری؟ روی صفحه فریم مورد نظر كلیك راست كنید و بیایید روی properties، سپس كلید موس را رها كنید تا صفحه properties باز شود. آیا در این صفحه آدرسی جلوی عبارت URL می بینید؟ این آدرس را در جعبه آدرس مرورگرتان بنویسید و كلید enter را بزنید، بله حالا همان صفحه را تر و تمیز و بدون فریم می توانید مشاهده كنید. 
راستی.... لازم نیست آدرس جلوی عبارت URL را در جعبه آدرس مرورگرتان تایپ كنید، آن را های لایت (select) كنید (كرزر را ابتدای آن قرار دهید، كلید چپ موس را فشار دهید و توسط موس كرزر را روی تمام آدرس بكشید تا تماما آبی شود) سپس كلیك راست، copy . بعد روی جعبه آدرس رفته، تمام آدرس قبلی را های لایت كنید سپس كلیك راست paste . بله كار انجام شده است. 
بجای عكس ، یك مربع حاوی ضربدر قرمز رنگ می بینید.
اینهم از خطاهای طراح صفحه وب است ولی بد نیست این راه را امتحان كنید. شاید توانستید عكس را ببینید، ولی اگر جواب نداد دیگر كاری نمی شود كرد.
با موس كرزر را روی عكس ببرید. كلیك راست موس كنید. روی properties رفته و كلید موس را رها كنید. در صفحه properties ، آدرس جلوی URL را در جعبه آدرس مرورگرتان بنویسید (مثل حالت قبل) و enter كنید، اگر عكس آمد، كه آمد اگر نه كاری نمی توان كرد. 
اگر گرفتار یك سایت شلوغ شدید!
اگر وارد صفحه اول یك سایت شلوغ كه دارای تعداد زیادی لینك ، انواع جعبه ها و كادرهای مختلف در نقاط مختلف صفحه می باشد، شدید، بجای صرف زمان زیاد برای درك صفحه، سریعا به بالا یا به سمت چپ صفحه نگاه كنید، ببینید آیاكلیدی به نام site map دارد یا خیر، اگر چنین كلیدی نبود كه باید پیه مطالعه كامل صفحه اول را به تن بمالید. ولی اگر چنین كلیدی موجود بود با زدن آن به صفحه ای می روید كه در آن تمام لینك های موجود در سایت بصورت فهرست آورده شده است. با خواندن آن می توانید سریعا بفهمید ، در سایت چه صفحاتی با چه موضوعاتی موجود است.
به دنبال یك كلمه در یك صفحه می گردم، چه كنم؟
گاهی وارد یك صفحه ای می شویم كه پر از مطالب مختلف است. می خواهیم ببینیم توی این صفحه راجع به مثلا ایران صحبتی شده یا خیر، به عبارت دیگر آیا در این صفحه كلمه ''ایران'' آمده است یا خیر.
 كافیست در مرورگرIE (یعنی Internet explorer) كلید View و سپس گزینه Find را انتخاب كنیم. در صفحه ای كه باز می شود كلمه IRAN را تایپ كنید، و كلید Find را فشار دهید. اگر این كلمه در صفحه موجودباشد آن كلمه در وسط صفحه آورده شده و های لایت می شود. با فشردن مكرر كلید Find دیگر كلمات مورد جستجو در صفحه آورده می شود. . 
دنبال یك كلمه توی یك سایت می گردم، چه كنم؟
فرقی كه این حالت با حالت قبل دارد اینست كه در جستجوی یك كلمه، در تمامی صفحات یك سایت هستیم. روش كار را در دو جستجوگر google و AltaVista توضیح می دهم.
 فرض كنید می خواهیم ببینیم كلمه IRAN در سایت www.bbbb.com آمده یا نه ، 
الف) در جستجوگر google در جعبه جستجو تایپ كنید: Site: www.bbbb.com iran (یك فاصله خالی بین آدرس و كلمه Iran ایجاد كنید) سپس enter را بزنید. صفحاتی از سایت www.bbbb.com را كه دارای كلمه IRAN است را می آورد.
 ب) در جستجو گر Altavista در جعبه جستجو تایپ كنید: URL:www.bbbb.com+iran (یك فاصله خالی بین آدرس و كلمه +iran اعمال كنید) سپس enter را بزنید. 
این سایت، عجب موسیقی زمینه زیبایی دارد كاش می توانستم آن را داشته باشم. 
بله منهم چندین بار این وسوسه به سراغم آمده . اما چطور می توان فایل موسیقی یا صدا پس زیمه یك سایت را برای خود save كرد؟ روی صفحه ای كه خواستار صدای پس زمینه آن هستید بروید. كلیك راست كنید، و روی Source بروید و كلید موس را رها كنید تا صفحه Source باز شود.
در این صفحه به دنبال عبارت bgsound بگردید. وقتی آن را یافتید جلوی آن نام فایلی می بینید، مثلا به صورت pop.mid این نام را بردارید و در جعبه آدرس سایت، آخرین عبارت (كه پس از آخرین / آمده است) را حذف كرده و بجایش این نام را یعنی pop.mid را تایپ كنید و نهایتا كلید enter را بزنید. فایل صوتی آماده است! 
برای مثال اگر آدرس صفحه چنین بود:
www.worldmusic.com/africa/senegal/folkore.html
آن را به این صورت بنویسید: 
www.worldmusic.com/africa/senegal/pop.mid

آیا من مجبورم این صفحه مقدماتی سایت را با چندین دقیقه انیمیشین خسته كننده ببینم؟ 
بعضی از طراحان صفحات وب واپس گرا(!) هنوز هم از صفحات (Introduction) intro به عنوان صفحه اول هوم پیج استفاده می كنند و در این صفحات انیمیشینی قرار می دهند كه پس از اتمام آن تازه می توانید به صفحه اول سایت كه دارای مطلب است بروید . اگر حوصله دیدن این صفحات را ندارید، ابتدا بگردید ببینید در صفحه Intro كلیدی به نام skipintro هست یا نه. اگر بودكه سریع آن را فشار دهید تا از روی این صفحه به صفحه اول بپرید.
اگر چنین كلیدی نبود، مجبورید لااقل یكبار این صفحه مقدماتی را تحمل كنید تا به صفحه اول بروید. حالا آدرس این صفحه را كه در جعبه آدرس بالا صفحه نوشته شده است یادداشت كنید و از این پس با این آدرس به سایت مورد علاقه خود بروید تا در واقع آن صفحهخسته كننده را میان بر زده باشید. 
مشت سایت را باز كنید.
نمی دانم تا حال به سایتهایی برخورده اید كه مثلا نوشته اند: ''در این سایت صدها مقاله راجع به مثلا بانكداری موجود است،‌در جعبه زیر كلمه موردنظر خود را تایپ كنید تا ما مقالاتی كه در آنها (یا در عنوان آنها) این كلمه آمده ، برای شما فهرست كنیم''.
وقتی من به چنین سایتهایی بر می خورم، شیطان به شدت مرا وسوسه می كند كه عنوان تمامی مقالات آنها را ببینم. در اینصورت چه باید كرد؟ كافیست در جعبه جستجوی آنها، كلمه ای عمومی مثلا The یا a و یا در این مورد money را تایپ كنید و enter بزنید تا مشت آنها باز شود. 
گاهی به مقالاتی برمی خوریم كه در چندین صفحه تقسیم شده اند. خواندن ، save كردن و پرینت گرفتن چنین مقالاتی مشكل است ، آیا راهی برای تسهیل كار وجود ندارد؟
گاهی راهی وجود دارد. البته ابتدا باید گفت هدف طراحان از تقسیم یك مقاله واحد در چندین صفحه ، قرار دادن تبلیغات زیاد در هر صفحه است كه خواننده مجبور باشد تمام آنها را بخواند. گاهی در صفحه اول و عموما در صفحه آخر این مقالات كلیدی وجود دارد به نام printer friendly یا عبارات مشابه، با زدن این كلید تمامی مقاله در یك صفحه ظاهر می شود و می توانید آن را به راحتی پرینت بگیرید یا save كنید. بنابراین در برخورد با چنین مقالاتی ابتدا به صفحه اول و صفحه آخر مراجعه كنید و ببینید آیا چنین كلیدی وجود دارد یا نه، اگر وجود نداشت كه مجبورید یكی یكی صفحات مقاله را دانلود كرده و آنها را بخوانید و saveكنید یا پرینت بگیرید.
ساختمان آدرس های اینترنتی را بشناسید. 
فرض كنید آدرسی به شكل زیر از دوستی می گیرید و آن را در جعبه آدرس مرورگرتان تایپ می كنید:
www.world.com/europe/italy/rome.html
پس از زدن enter صفحه ای می آید كه می گوید به هر دلیل نمی توانم چنین صفحه ای را باز كنم. در اینصورت تكه آخر آدرس را حذف كنید و مجددا enter بزنید: 
www.world.com/europe/italy
 حالا ببینید در این صفحه می توانید لینك rome را بیابید یا خیر. گاهی این صفحه هم نمی آید یا دسترسی شما به این صفحه غیر مجاز است، پس یك قدم دیگر به عقب بروید و enterبزنید: 
www.world.com/europe
 ببینید در این صفحه می توانید italy را بیابید. مقصود از این مثال شناخت ساختار لایه لایه آدرسهای اینترنتی بود. 
مثال دیگر: در سایتی می گویند پاسخ به سوال شما در این آدرس است: 
www.responses.com/cgi-gin/search?dir=engid=1257
اینجا باز ما وسوسه می شویم پاسخ سوالات دیگران را هم بخوانیم. نگاهی به آدرس می اندازیم و می بینیم چیزی می فهمیم یا خیر. این آدرس به ما می گوید در سایت www.responses.com ، در فهرست eng (كه احتمالا engineering به معنای مهندسی است) پاسخ سوالی با شماره مشخصه (identification=id) 1257 وجود دارد. پس حالا می توانیم با تغییر 1257 در آدرس به 1255 یا 1256 یا ..... به بقیه پاسخها نیز دست یابیم. حتی اگر به سایت مراجعه كنید ممكن است بتوانیم بقیه فهرست ها (علاوه بر مهندسی) را ببینیم و بتوانیم نام اختصاری آن را حدس زده و بجای eng بنشانیم تا بتوانیم به دیگر پاسخها در دیگر زمینه ها دست یابیم . 
اگر عكسی را از صفحه ای می خواهید برای خود داشته باشید، باید چه كنیم؟
برای این كار لازم نیست كل صفحه را save كنید . در این صورت كافیست توسط موس، كرزر را روی عكس ببرید، سپس كلیك راست كنید و از داخل صفحه ای كه باز می شود، گزینه save picture را انتخاب كنید.
كلیك راست كار نمی كند؟!
در بعضی صفحات یا روی بعضی تصاویر، كلیك راست موس كار نمی كند. در واقع طراح صفحه خواسته با اینكار جلوی پرینت كردن یا save بعضی صفحات یا عكس ها را توسط شما بگیرد، ولی شما به او بدلش را بزنید: كلیك چپ را فشار دهید و نگهدارید ، حالا كلیك راست كنید، می بیند كه كلیك راست (در این حالت) عمل می كند!
 بهرحال در بدترین حالت اگر بهیچ وجه نتوانستید عكسی را save كنید، این كار را انحام دهید. 
عكس را در صفحه مونیتور خود بیاورید، سپس كلید print screen را كه روی صفحه كلیدتان است فشار دهید (در این حالت در واقع تمامی مطالب و تصاویر روی صفحه مانیتورcopy شده است) حال یك برنامه ویرایش تصاویر، مثل paint كه در خود برنامه windows است، را باز كنید و در صفحه سفید آن كلیك راست كنید و از نواری كه باز می شود ، گزینه paste را انتخاب كنید. می بینید كه مطالب صفحه مانیتور به طور كامل به این جا می آید. حال می توانید مستقیما این را به نام فایلی save كنید، یا ابتدا عكسهای آن را درآورده (دوربری كنید) و سپس هر عكسی را در فایلی save كنید.
 دقت كنید با یان روش صفحه محتویات قابل دیدن روی مانیتور منتقل و save می شوند و در صفحاتی كه scrollهای افقی یا عمودی دارند،‌در واقع شما از بقیه صفحه صرفنظر كرده اید، اگر بخواهید آن قسمتها را هم save كنید، با حركت دادن scrollbar ، آنها را روی صفحه مانیتور بیاورید و مجددا كارهای گفته شده در بالا را انجام دهید تا آن قسمتها هم save شوند. 
آلت دست طراح صفحه وب نشوید.
در واقع باید گفت امان از این طراحان صفحات وب كه هنوز ول كن فریم نیستند، باوقتی می خواهید صفحه ای یا عكسی را save كنید، صفحه ای باز می شود و در آن بطور پیش گزیده نام فایل همان نامی نوشته شده كه طراحی وب بر آن صفحه گذاشته است. ولی طراح صفحه وب نامگذاری صفحات و عكسها را بنابر نیازمندیهای خودش گذارده است. شما می توانید نامها را مطابق نظر خود تغییر داده و سپس آن را save كنید.
به هر كس فاكس و ایمیل خود را ندهید . 
در واقع باید گفت امان از این طراحان صفحات وب كه هنوز ول كن فریم نیستند، بابعضی سایتها برای ورود به آنها، از شما آدرس ایمیل می خواهند. ولی آدرس خود را به هر كسی ندهید. فقط اگر قرار است بعدا ارتباط شما با سایت از طریق ایمیل باشد به آنها آدرس ایمیل خود را بدهید. بسیاری از سایتها فرق آدرس ایمیل واقعی با جعلی را نمی فهمند، پس می توانید به آنها آدرس ایمیلی مثل  (
salam@khodahafez.com) را بدهید! در غیر اینصورت منتظر دهها ایمیل از سایتهای تبلیغاتی باشید.
اگر رنگ نوشته های یك صفحه باعث ناخوانا شدن آن شده است چه كنیم؟ 
وقتی صفحه ای را باز كردید به view بروید و گزینه internet option را انتخاب كنید. در صفحه ای كه باز میشود روی كلید colors در پایین صفحه كلیك كنید. به جعبه colors در این صفحه دقت كنید. علامت چك مارك را از كنار عبارت use windows colors بردارید و سپس رنگ نوشته ها (text) و زمینه (background) را مطابق نظر خود تغییر داده و ok بزنید. البته دقت كنید از این پس همواره شما رنگ نوشته ها و زمینه را در تمام صفحات وب اینطور خواهید دید، مگر باز گردید و دوباره كنار عبارت use windows colors علامت چك مارك را بگذارید.
و اما آخرین و نه كم اهمیت ترین : 
همانطور كه وقتی می خواهید با ماشینی رانندگی كنید صندلی و آیینه و .... را مطابق نظر خود تنظیم می كنید. وقتی هم كه می خواهید در اینترنت ''بچرخید'' مرورگر را مطابق نظر خود تنظیم كنید. كلیدهای مورد نظر خود را اضافه كنید و آنهایی كه نمی خواهید حذف كنید. كلیدها را بزرگ یا كوچك كنید.
جستجوگری كه از آن استفاده می كنید (مثلا toolbarاگر لازم می دانید) را دانلود كنید، تا برای سرچ در آنها هر بار مجبور نباشید به صفحه اول google یا yahoo مراجعه كنید.



[ دوشنبه 6 دی 1389  ] [ 6:02 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

فارسی نویس اعداد و حروف در قسمت فرمول نویسی Microsoft Word

 در صورتی که از کاربران Microsoft Word هستید احتمالأ تاکنون به قسمت فرمول نویسی این نرم افزار سر زدید. این بخش جهت نوشتن فرمول های ساده و پیچیده ریاضی کاربرد دارد. اگر تاکنون این بخش را فعال نکردید کافی است به ترفند نوشتن فرمول های پیچیده ریاضی در نرم افزار Microsoft Word در ترفندستان مراجعه نمایید. اما همانطور که پس از کار با این قسمت متوجه شده اید ، اعداد تایپ شده ، انگلیسی هستند ، هر چند اگر حالت زبانی کیبورد فارسی باشد. همین طور حروف نیز در صورت فارسی نویسی برعکس نوشته خواهند شد. اما این موضوع نیز توسط ترفندی قابل حل است! هم اکنون قصد داریم به معرفی این ترفند بپردازیم.

 

 

بدین منظور:
Microsoft Word را اجرا نمایید.
به قسمت فرمول نویسی Equation Editor وارد شوید.
حال از منوی Style به Define بروید.
در پنجره باز شده از در قسمت Number فونت فارسی مورد نظرتان را انتخاب کنید. (منظور فونت فارسی است که دوست دارید اعداد با آن نگاشته شوند.)
در همین قسمت هم میتوانید در صورت نیاز توپر یا کج بودن اعداد را با انتخاب Bold و Italic تعیین نمایید.
پس از این کار OK را زده و خارج شوید.
اکنون اگر اعدادی را تایپ کنید خواهید دید که فارسی تایپ خواهند شد.

اما برای تنظیم تایپ حروف فارسی کافی است مجددأ به Style > Define بروید.
این بار از قسمت Text Style ، زبان Farsi را انتخاب کنید و OK بزنید.
اکنون در صورت تایپ کلمات و حروف فارسی ، مشکلی از نظر برعکس بودن آن نخواهید داشت و کلمات به طور صحیح تایپ میشوند.

بپردازیم.


[ دوشنبه 6 دی 1389  ] [ 6:01 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

ایجاد نیم فاصله در Microsoft Word

[ دوشنبه 6 دی 1389  ] [ 5:57 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

14 روش کاربردی در مرورگر Opera

 در میان جنگ غول های مرورگرهای اینترنتی ، همواره مثلثی که سه رأس آن را Firefox ، IE و Opera تشکیل میدهد وجود داشته است. در این میان مرورگر Opera یکی از نوآورترین ها بوده است و به واسطه همین موضوع توانسته است کاربران و طرفداران زیادی را به خود اختصاص دهد. در این مرورگر محبوب نیز ترفندهای متعددی وجود دارد که بسیاری از کاربران از آنها بی خبرند. هم اکنون قصد داریم تا 14 ترفند کاربردی پیرامون این مرورگر اینترنتی را برای شما بازگو کنیم که با استفاده از آنها میتوانید خود را حرفه ای تر نشان دهید.

1- احتمالا همه شما با قابلیت Tabbed Browsing آشنا هستید. تقریبا تمام مرورگرهای جدید این قابلیت را دارند. لازم نیست برای دیدن لینک های مختلف چندین پنجره باز کنید. میتوانید از زبانه های یک پنجره استفاده کنید. با راست کلیک کردن روی هر زبانه گزینه هایی از جمله بستن همه زبانه ها و بستن همه زبانه ها به جز زبانه فعلی را می بینید.

2- برای برگشت به صفحه قبلی می توانید حین فشردن کلیک راست کلیک چپ کنید.

3- اپرا قابلیت Pop-up Blocking دارد. یعنی پیام های تبلیغاتی را نشان نمی دهد. شما می توانید با زدن کلید F12 انتخاب کنید که چه Pop-up هایی نمایش داده شوند یا نمایش داده نشوند.

4- اگر صفحات زیادی را باز کردید. شما می توانید آنها را به عنوان یک session ذخیره کنید تا بعدا در موقع نیاز همه آنها را با یک کلیک باز کنید. کافیست از File > Session > Save this Session را انتخاب کنید و از همین طریق می توانید Sessionها را ببینید.

5- شما میتوانید از 20٪ تا 1000٪ زوم کنید. برای زوم راحت تر از کلیدهای + و – استفاده کنید.

6- بعضی سایت ها عرض زیادی دارن اگر از اسکرول افقی خوشتان نمی‌آید می توانید کلید از کلید ترکیبی Ctrl+F11 استفاده کنید.

7- اگر از ظاهر اپرا خسته شده اید می توانید پوسته اپرا را عوض کنید. به مسیر Tools > Appearances > Skin بروید و پوسته های جالبی دانلود کنید.

8- یکی از قابلیت های اپرا ذخیره یوزرنیم و پسورد هاست. هنگامی که از یک یوزرنیم و پسورد استفاده می کنید ؛ اپرا به طور اتوماتیک از شما می پرسد که آیا می خواهید پسورد را ذخیره کنید یا خیر. اپرا حتی می تواند بر روی یک سایت چندین پسورد ذخیره کند. شما می توانید با فشردن کلید Ctrl+Enter یوزرنیم خود را انتخاب کرده و وارد سایت شوید.

9- اپرا این قابلیت را دارد که متون انگلیسی را بخواند. شما می توانید با انتخاب متن و کلیک راست بر روی آن و انتخاب گزینه Speak متن را بشنوید. البته هنگامی که برای اولین بار این کار را می کنید باید یک فایل 10 مگا بایتی را دانلود کنید.

10- هنگامی که از یاز شدن یک pop-up جلوگیری میشود اپرا یک هشداری در بالای پنجره سمت راست می دهد. اگر میخواهید از آمدن این هشدار هم جلوگیری کنید مسیر Tools > Preferences > Advanced > Notifications را دنبال کرده و تیک Show notifications for blocked pop-ups را بردارید.

11- کلید Ctrl + Back Space را بزنید تا در آدرس بار یک دایرکتوری به عقب بروید.

12- اگر می خواهید یک عکس را ذخیره کنید کافیست حین فشردن کلید کنترل کلیک کنید.

13- اگر اشتباها یکی از زبانه هار ببندید میتوانید با کلیک روی دکمه سطل آشغال در بالای پنجره سمت راست دو باره آن را باز کنید.

14- شما می توانید برای هر سایت یک نام مستعار بگذارید. کافیست از طریق Bookmark> Bookmark page گزینه Details را بزنید و در کادر Nickname نام مستعار مورد نظر را وارد کنید و کلید Ok را بزنید. حال با نوشتن این نام مستعار در نوار آدرس و زدن کلید Enter وارد سایت شوید.



[ دوشنبه 6 دی 1389  ] [ 5:55 PM ] - مسعود نودوشنی

[ نظرات0 ]

.: تعداد کل صفحات :. [ <> [ 10 ] [ 11 ] [ 12 ] [ 13 ] [ 14 ] [ 15 ] [ 16 ] [ 17 ] [ 18 ] [ 19 ] [ > ]